F1: Uitslag Grand Prix van Maleisië

Michael Schumacher heeft zojuist de Grand Prix van Maleisië gewonnen. De Ferrari-coureur behaalde zijn tweede overwinning op rij. Hij was de race ook vanaf pole-position gestart.

Juan Pablo Montoya pakte de tweede plaats voor Williams, derde werd Jenson Button voor BAR. Hij behaalde zijn eerste podiumplaats.

Bij de start ging het direct fout voor Mark Webber. Hij kwam niet goed weg van de tweede plaats en kwam in het achterveld terecht. Daarna ging zijn achterband in een touché met Ralf Schumacher ook nog lek. Hij eindigde race ook nog naast de baan. Al met al een ongeluksrace voor hem.

Het was de vraag of de Ferrari's weer zo oppermachtig zouden zijn. Door de slechte start van Webber reden ze meteen aan de kop van het veld. Doordat vlak voor de start een regenbuitje was gevallen, bleek de baan nog glad. Rubens Barrichello maakte een foutje en verloor twee plekken. Juan Pablo Montoya leek snel op Michael Schumacher af te stevenen, maar Schumacher hertselde zich goed.

Al vroeg in de race waren er de eerste pit-stops. Veel teams hadden de aanval gekozen en hadden licht gekwalificeerd. Opmerkelijk was de opgang in het begin van Fernando Alonso. Hij wist vrij snel op de klimmen van plaats 19 naar plaats 9.

Na veel gevechten in de eerste twintig rondes, waren er weinig positiewisselingen meer. Op de helft van de race waren alle auto's nog op de baan aanwezig. Hierna begon het uitvallen echter. Webber was de eerste die uitviel, waarna Ralf Schumacher, Nick Heidfeld, Kimi Räikkönen en Takuma Sato ook moesten uitstappen.

Michael Schumacher kon veilig de race uitrijden, met een constante voorsprong van tussen de vijf en 10 seconden op Montoya. Op het eind leek Barrichello nog snel op Button af te komen, maar Jenson Button kon zijn derde plaats vasthouden. Alonso, komende van de negentiende plaats, eindigde op een knappe zevende plaats.

Kijk voor meer F1nieuws en de volledige uitslag op de FOK!F1manager