Opnieuw arrestaties wegens 'bomgrapjes'

Een passagier heeft een 24-uurs vliegverbod opgelegd gekregen, nadat hij aan boord van een vliegtuig had gezegd dat zijn laptop een bom bevatte. Joel Carson maakte de grap net voordat het toestel zou vertrekken en de passagiers verzocht werden hun elektronische apparatuur uit te schakelen. Eén van de passagier, die had opgevangen wat Carson zei, vertelde het aan het vliegtuigpersoneel, waarop de piloot de vlucht afbrak en het toestel terugreed naar de terminal.

Carson werd uit het vliegtuig gehaald, veroordeeld wegens 'verstoring van de openbare orde' en weer vrijgelaten. De veiligheidsdienst voor luchtverkeer verbood de man de komende 24 uur te vliegen. De overige 118 passagiers werden opnieuw gecontroleerd, waarop het vliegtuig uiteindelijk met twee uur vertraging alsnog vanaf Salt Lake City richting Las Vegas vertrok.

Ook op vrijdag werd op het vliegveld van Manchester een 45-jarige Duitser gearresteerd nadat hij tegen veiligheidsmensen grapte dat hij bommen en messen in zijn bagage had. Alex Wilhelm, afkomstig uit de omgeving van München, zal later vandaag voorgeleid worden vanwege zijn valse 'bomdreiging'.

Eerder deze maand al werd een 21-jarige Britse, Samantha Marson, op het vliegveld van Miami gearresteerd toen ze een grap maakte over bommen in haar rugzak. Zij moet in februari voor een Amerikaanse rechtbank verschijnen. Momenteel is ze op borgtocht vrij.