104-jarige papegaai Churchill grote canard

Leuk verhaal wat van de week razendsnel via het nieuws de wereld over ging, en ook FOK! bereikte: De papegaai van de Engelse premier Winston Churchill tijdens de Tweede Wereldoorlog zou nog steeds leven. Met 104 jaar oud vervloekt ze zelfs de toenmalige vijand nog steeds werd beweerd; ''Fuck Hitler, fuck Nazi's'' zou het beest zelfs nog af en toe kraaien.

Leuk verhaal inderdaad, maar het klopt van geen kant. De 81-jarige Mary Soames, dochter van de Britse oorlogsleider, zegt dat haar vader nooit een ara heeft gehad. "Te bedenken dat mijn vader tijdens de oorlog zijn kostbare tijd zou hebben gestoken in het een pluimdier leren vloeken is te gek voor woorden''.

Bron van de canard is de Daily Mail die het oorspronkelijke verhaal overschreef uit een maandblad voor dierenliefhebbers. De rest van de media volgden. De eigenaar van de papegaai, Peter Oram, blijft beweren dat het beest destijds de woning deelde met Sir Winston. Vermoed wordt dat Oram hiermee de waarde van zijn ara wil blijven opkrikken.