[update] Twee Belgische F-16's neergestort

__Saviour__, TisWatVandaag, MrWes, psv en Moehaha hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Belgische Ardennen zijn rond het middag uur twee F-16 straaljagers van de Belgische Luchtmacht neergestort. De vliegers waren aan het oefenen in de buurt van Marche-en-Famenne. De twee piloten hebben hun schietstoel kunnen gebruiken.

Over eventuele doden of gewonden is nog niets bekend. Ook staat nog niet vast of het neerstorten van de toestellen heeft geleid tot grote schade in de omgeving.

Het wrak van een van de toestellen is teruggevonden nabij het gehucht La Foulerie in Havelange, aldus de politie. Naar het tweede toestel wordt nog gezocht.

update 14:49 uur
Eén van de twee piloten van de neergestorte F-16's zou toch om het leven zijn gekomen. Hij slaagde er niet in om zijn schietstoel te activeren en werd dood teruggevonden in zijn cockpit. De andere piloot is gezond, maar verkeert wel in shock.

De F-16's zouden met elkaar in botsing zijn gekomen, waarop getuigen een grote vuurbal waarnamen. De F-16's waren opgestegen vanop de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Ze hielden een oefening met een 'Forward Air Controller', waarbij de luchtverkeersleiding de piloten naar hun doel leidt.