Twaalf jaar cel voor wurging echtgenote

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de rechtbank van Assen is woensdag een 47-jarige man uit Emmen veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moord op zijn vrouw. De relatief hoge straf ligt aan het feit dat de man verklaarde geen spijt te hebben van zijn daad.

De man verklaarde aanvankelijk tegenover de politie dat zijn vrouw van de trap was gevallen toen hij niet thuis was. Later bekende hij de moord te hebben gepleegd omdat hij naar eigen zeggen 'de grenzen van zijn incasseringsvermogen had bereikt en heeft gedacht dat dat het nu maar eens afgelopen moest zijn'.

De man probeerde eerst zijn vrouw door verstikking om het leven te brengen, door een kussen op haar gezicht te drukken. Daarna sloeg hij met een beeld op haar hoofd en liet haar van de trap vallen. Als laatste wurgde hij haar. Het motief is niet bekend.

De man bekende nadat sectie had uitgewezen dat ze was gewurgd. In de woning werd een briefje gevonden waarin de man enkele details over 'de toedracht van het ongeval' genoteerd had. De rechter hield bij de strafmaat rekening met het feit dat de man verminderd toerekeningsvatbaar wordt geacht en een blanco strafblad had.