Stadsderby beslist dankzij kabouter

JeOma had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Germinal Beerschot Antwerpen (GBA, voor kenners) kan zich dit jaar de "Ploeg van de Stad van Antwerpen" noemen, nadat zij afgelopen weekeinde hun aartsrivalen van Antwerp FC op eigen terrein versloegen, met een klinkende 4-0 zege. Op zich niets bijzonders, zul je denken, maar dit keer kregen ze hulp van... een kabouter.

Voorafgaande aan de wedstrijd had Antwerp-coach René Desaeyere flink olie op 't vuur gegooid, door te stellen dat tegenstander GBA "een kabouterploeg" zou zijn, hierbij verwijzend naar de geringe lichaamslengte van een relatief grote groep spelers bij GBA.

De woede van de GBA-spelers bereikte een hoogtepunt toen zij zondag de kleedkamer betraden en er in het midden van de ruimte "ter verwelkoming" een kabouterbeeldje was geplaatst. "Een misplaatste grap", zo reageerde GBA-speler Dickson Agyeman (1,65m) na de wedstrijd, "Maar met het feit dat we veel kleine spelers in onze ploeg hebben, lach je niet. En we hebben toch maar met 0-4 gewonnen. Wie zijn nu eigenlijk de kabouters?".

De grootste verrassing kwam overigens pas enkele dagen na de wedstrijd. Gingen de GBA-spelers er zondag nog van uit dat Antwerp voor de kabouter had gezorgd, woensdag onthulde GBA-trainer Marc Brys in de Gazet van Antwerpen dat hij achter de actie zat. Hij liet zijn assistent het beeldje in de kleedkamer zetten om z'n spelers tot het uiterste te prikkelen. Met behoorlijk succes, zo bleek dus uit de uitslag.

De kabouter is inmiddels gepromoveerd tot clubmascotte en daarbij omgedoopt tot "Eddy". Hiermee is hij vernoemd naar Eddy Wauters, de voorzitter van de club.