''Criminele Antillianen uit Nederland weren''

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland moet criminele Antilliaanse jongeren de toegang tot ons land weigeren. Dat stelden zes steden vandaag vast tijdens een overleg over de problemen die ze met dit soort jongeren ondervinden.

De zes ''Antillianengemeenten'', Rotterdam, Den Helder, Dordrecht, Eindhoven, Tilburg en Breda, eisen dat het kabinet drastische maatregelen neemt om de instroom van criminele Antilliaanse jongeren te stoppen. De problemen groeien deze gemeenten boven het hoofd, zo zei de Rotterdamse burgemeester Opstelten, die namens de zes gemeenten het woord voerde.

Afgelopen week maakte Tilburg al bekend dat het hard gaat optreden tegen criminele Antillianen. In Tilburg is circa 2% van de bevolking van Antilliaanse afkomst, maar de criminelen onder die 2% zijn verantwoordelijk voor veel van de criminaliteit. (20% van Tilburg is allochtoon, 50% daders misdrijven is allochtoon, waarvan hoog percentage Antillianen)

Opstelten zei ook dat het eigenlijk mogelijk zou moeten zijn om criminele Antillianen terug te sturen, maar het is aan het kabinet om regels te maken, zo maakte hij duidelijk. Minister Thom De Graaf van Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijkszaken zei in het NOS-Journaal niets uit te sluiten, maar benadrukte dat zoiets ''juridisch moeilijk ligt''.