Weer liquidatie in Amsterdam

Arjen, Nick, rezel en Tim hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 59-jarige vastgoedmagnaat is afgelopen nacht in Amsterdam geliquideerd toen hij in zijn auto wilde stappen. Het slachtoffer, Bertus Lüske, werd met machinegeweren voor het cafe-restaurant 'Frankendael' aan de Middenweg neergeschoten. Volgens de politie is er sprake van een afrekening.

Getuigen zagen na de aanslag drie mannen in een auto wegrijden. Het gaat waarschijnlijk om dezelfde auto die later uitgebrand in Amsterdam-Zuidoost werd teruggevonden.

Wie er voor de liquidatie verantwoordelijk is, is de politie vooralsnog een raadsel. Een bron wist vandaag te melden dat het slachtoffer een financieel conflict zou hebben gehad met een criminele groep. Volgens hem was de 'Criminele Inlichtingen Eenheid' (CIE) van de politie vorige week op de hoogte gesteld van de onenigheid en de daartoe behorende risico's. De politie wilde op dit verhaal verder niet reageren.

Lüske was de eigenaar van het cafe-restaurant, waarvoor hij vermoord is. Volgens de bron waren de vrouw en de dochter van Lüske bij de liquidatie aanwezig.