Stroomstoring in Eindhoven en Veldhoven

KrnKje, ScorpSlet, JaKaLa, SpAvAAi en resolv.conf hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Brabantse plaats Veldhoven is vanmiddag getroffen door een stroomstoring. Waarschijnlijk wordt de storing veroorzaakt door kortsluiting in een onderstation van energiemaatschappij Essent, meldde een medewerker van het Eindhovense energiebedrijf NRE. Door de kortsluiting hebben ook delen van Eindhoven geen stroom meer. Het gaat om de wijken Strijp, Gestel en Oerle.

Hoeveel mensen precies zijn getroffen door de storing, is nog niet duidelijk. Energiemaatschappij NRE hoopt dat het probleem snel verholpen is. "De telefoons staan hier roodgloeiend," aldus een medewerker.

Het Essent-onderstation levert normaal gesproken stroom aan transformatorhuisjes, die de elektriciteit vervolgens bij de consument bezorgen. Hoe de storing is ontstaan is nog niet duidelijk. "Volgens onze monteurs heeft ze niets met de warmte te maken," aldus een woordvoerder van Essent.

Ook Eindhoven Airport heeft last gehad van deze stroomstoring. Directeur B. de Boer vertelde dat de luchthaven tijdelijk gesloten moest worden omdat de verkeerstoren een kwartier lang zonder stroom zat. Inmiddels is de luchthaven wel weer geopend. "We hebben de noodaggregaten opgestart en nu heeft de verkeerstoren weer stroom waardoor er weer gevlogen mag worden van en naar Eindhoven," aldus de directeur.

De politie en andere hulpdiensten hebben samen een post ingericht die zich bezighoudt met de stroomstoring. Een woordvoerder van de politie meldde dat er extra gesurveilleerd zal worden waar dat nodig is.