Radio 10 FM moet personeel ontslaan

Maan_man had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij Radio 10FM zijn vandaag ontslagen gevallen. Een aanzienlijk deel van de medewerkers is per direct op straat gezet. Hoeveel medewerkers hun spullen hebben moeten pakken is niet bekend gemaakt.

Talpa woordvoerder Harold Reusken bevestigt dat er helaas gedwongen ontslagen zijn gevallen. Volgens bronnen waren de ontslagen op Amerikaanse wijze: ontslagen medewerkers moesten meteen vertrekken.

Talpa motiveert de ontslagen als volgt: "Door het niet verkrijgen van een FM frequentie, het niet doorgaan van de deal met Sky Radio én een kort geding waar op de korte termijn niets is uitgekomen was Radio 10FM in de huidige vorm niet langer voort te zetten".

Sinds het verlies van de 103FM heeft het station te lijden onder sterk dalende advertentie inkomsten. Veel adverteerders zenden hun spots niet langer via Radio 10 uit.

Het station gaat echter wel verder met een aantal DJ's: de programmering wordt niet volledig non-stop. De zender wil met een gepresenteerde programmering een duidelijk statement afgeven: "Radio 10FM is geen sterfhuis en zal voorlopig gewoon doorgaan via de kabel en de AM 1395". De zender wil nog steeds alles op alles zetten om weer een plek op de FM-band te veroveren.

Op korte termijn zal de radiozender verhuizen naar de panden van Radio Nederland Wereldomroep, waar eerder Radio Nationaal gehuisvest was. Later zal het station weer verhuizen naar een pand van Talpa Radio, waarmee het verder wordt geïntegreerd in het internationale radiobedrijf van John de Mol.