Duitsers als god in Italië

hardcorealways had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitsers die dit jaar in Italië op vakantie gaan zitten goed. In verschillende Italiaanse steden worden ze deze zomer nog hartelijker ontvangen dan gebruikelijk. De Italiaanse toeristenbranche probeert hen te lokken met gratis flessen wijn en bloemen. Gevreesd wordt dat de Duitsers hun land links laten liggen naar aanleiding van diverse incidenten tussen Duitse en Italiaanse politici.

De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder heeft afgelopen week laten weten zijn vakantie naar Italië te hebben geannuleerd. Dit naar aanleiding van de uitspraken van Stefano Stefani, de Italiaanse minister van Economische Zaken. Deze schilderde de Duitsers af als "eenvormige supernationalistische blonde mensen, die zich lawaaierig op onze stranden storten" en "boerend gepeupel".

De Italiaanse toeristenbranche kon niet echt lachen om de 'grappen' van Stefani en hebben inmiddels het ontslag van de minister geëist. Ieder jaar reizen ongeveer tien miljoen Duitsers of naar Italië waar ze een slordige acht miljard euro uitgeven, ofwel een kwart van de totale omzet in de Italiaanse toeristenindustrie.

Schröder is niet erg onder de indruk van het Italiaanse charme-offensief. Voor de Duitse televisiezender ARD noemde hij zijn beslissing om niet in Italië met vakantie te gaan een noodzakelijke reactie op de anti-Duitse uitingen vanuit Rome. Verder zei hij dat hij Stefani, als deze in zijn kabinet had gezeten, onmiddellijk zou hebben ontslagen.