Drie jaar eis voor neersteken caféhouder

Voor de Alkmaarse rechtbank is 3 jaar gevangenisstraf (1/2 jaar voorwaardelijk) geëist tegen de hoofddader van een steekpartij vorig jaar oktober in café Randeraat aan het Waagplein in Alkmaar, die bijna het leven kostte van de cafébaas.

De 19-jarige C.Ö kreeg samen met de 18-jarige G.Ö (geen familie) ruzie met de cafébaas en werden naar buiten gewerkt. Rond sluitingstijd kwamen ze echter terug. Toen hen de toegang wederom werd ontzegd werd er met traangas gespoten en stak de oudste van de twee de café-eigenaar in zijn buik. Die vocht daarna weken in het ziekenhuis voor zijn leven, omdat hij in zijn lever getroffen was.

De twee daders werden dezelfde nacht nog gearresteerd in de binnenstad van Alkmaar. Voor de rechtbank zei C.Ö dat hij zelf uitgedaagd werd door het personeel, maar de officier deed dat af als kletspraat.

De cafébaas lijdt nog steeds onder het gebeuren. Hij moet nog zeker drie maanden revalideren, en het cafe staat inmiddels te koop. Hij zal nog met een schadeclaim tegen de dader komen.

Uitspraak over 14 dagen.