FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 februari 2003

Zoetebier krijgt terugslag

Even leek het erop dat Zoetebier weer mee zou kunnen spelen, maar nu kreeg de keeper toch weer een tegenslag te verduren.

De crisis is al enige tijd aan de gang en Zoetebier moest zelfs een keer met behulp van pijnstillers het doel verdedigen.

Afgelopen zaterdag verdedigde de net weer fitte Patrick Lodewijks het doel en dat zal in de bekerwedstrijd tegen AGOVV, de club van oud Ajax- en PSV keeper Stanley Menzo, ook het geval zijn. Vierde keeper Ronald Graafland zal op de bank plaatsnemen omdat ook Carlo L'Ami geblesseerd is.

Zoetebier kreeg last van zijn knieschijf tijdens de training, iets dat indirect een gevolg is van zijn bijna herstelde kniepeesblessure. De doelman noemt het zelf 'gigantisch zuur', maar de hij blijft er nuchter onder. 'Alles ging juist zo goed. Maar ja, het is niet anders.' Zoetebier hoopt in enkele dagen weer bij de groep te kunnen aanhaken.

EU Hof: Nederland schendt mensenrechten

Farzin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland is hardhandig op de vingers getikt door het Europese Hof voor de Rechten voor de Mens. De behandeling die gevangenen krijgen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zijn inhumaan, mensonwaardig en een schending van de mensenrechten.

De zaak was aangespannen door drugsbaron Kobus L. die jaren vast zat in de EBI in Vught. Het Hof maakt bezwaar tegen het feit dat hij al die jaren wekelijks is onderworpen aan vernederende visitaties, waarbij hij zich moest uitkleden en inspectie van alle lichaamsopeningen moest ondergaan. Deze visitaties in combinatie met de overige veiligheids- en controlemaatregelen schenden volgens het Hof artikel 3 van het Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Kobus L., bijgenaamd Kobus de zigeuner, verbleef ruim zes jaar in de strengste gevangenis van Nederland, tot aan zijn overplaatsing naar een inrichting met een milder regime in januari 2001. Hij belandde in de EBI, omdat hij als zeer vluchtgevaarlijk werd beschouwd. De man zit een straf van 15 jaar uit voor drugshandel in een crimineel samenwerkingsverband. Volgens het dossier van justitie wist Kobus zich omringd door kampers (bewoners van een woonwagenkamp) die ieder voor zich een uitgebreid crimineel verleden hadden en op hun beurt weer leiding gaven aan criminele organisaties. Kobus importeerde heroïne uit India, hennep uit Nigeria, hasj uit Marokko en exporteerde onder andere amfetamine en XTC.

De advocaat van L., Stein Franken, heeft het ministerie van Justitie gevraagd zijn cliënt onmiddellijk vrij te laten. Het ministerie heeft dat verzoek afgewezen.

Drie jaar eis voor neersteken caféhouder

Voor de Alkmaarse rechtbank is 3 jaar gevangenisstraf (1/2 jaar voorwaardelijk) geëist tegen de hoofddader van een steekpartij vorig jaar oktober in café Randeraat aan het Waagplein in Alkmaar, die bijna het leven kostte van de cafébaas.

De 19-jarige C.Ö kreeg samen met de 18-jarige G.Ö (geen familie) ruzie met de cafébaas en werden naar buiten gewerkt. Rond sluitingstijd kwamen ze echter terug. Toen hen de toegang wederom werd ontzegd werd er met traangas gespoten en stak de oudste van de twee de café-eigenaar in zijn buik. Die vocht daarna weken in het ziekenhuis voor zijn leven, omdat hij in zijn lever getroffen was.

De twee daders werden dezelfde nacht nog gearresteerd in de binnenstad van Alkmaar. Voor de rechtbank zei C.Ö dat hij zelf uitgedaagd werd door het personeel, maar de officier deed dat af als kletspraat.

De cafébaas lijdt nog steeds onder het gebeuren. Hij moet nog zeker drie maanden revalideren, en het cafe staat inmiddels te koop. Hij zal nog met een schadeclaim tegen de dader komen.

Uitspraak over 14 dagen.

Eén verdachte moord freefighter vrijgelaten

De 26-jarige Ozkan O. uit Alkmaar is gisteren vrijgelaten door de rechtbank. Ozkan, een broer van de beruchte Okan O., zat in voorarrest voor de moord op de 20-jarige freefighter Huseyin Cift, ook wel Guus genoemd. O. wordt echter niet langer verdacht van de moord.

De andere verdachte, de 25-jarige Savas O., een neef van Ozkan, blijft wel in voorrarrest. Uit het onderzoek is in ieder geval komen vast te staan dat Ozkan zijn neef na de moord heeft opgehaald van de plaats delict.

Dat is voor de officier voldoende bewijs voor betrokkenheid van Savas O., maar onvoldoende voor strafrechterlijke betrokkenheid van Ozkan bij de moord.

Beide mannen moeten zich op 5 maart voor de rechter verantwoorden, maar het OM eist dan zeer waarschijnlijk vrijspraak voor Ozkan O.

PvdA L'warden boos op 'Ratelband studenten'

Aarschbaard had ons via de newssubmit te melden:

De gemeenteraadsfractie van de PvdA uit Leeuwarden is niet te spreken over het studiegenootschap Trias Politica. Reden zijn de vermeende discriminerende uitspraken van Emile Ratelband waartegen het Antidiscriminatiebureau (ADB) Friesland op 24 januari al een aanklacht indiende bij de politie. De PvdA-fractie is bij monde van raadslid Enver Gülbasar verbaasd over het feit dat de studenten zich niet tegen hun gastspreker hebben geweerd.

In de aanloop van de parlementsverkiezingen sprak Ratelband op uitnodiging van het studiegenootschap op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). Ratelband zei bij die gelegenheid: ,,Ik heb met Turkse randgroepjongeren gesproken. Tuig van de richel, eigenlijk moet je ze doodschoppen.''

Gülbasar vindt dat van studenten een kritische houding verwacht mag worden ten aanzien van dergelijke uitlatingen. Het is hem nu niet eens duidelijk of het bestuur van Trias Politica zich van Ratelbands uitspraken distantieert. Het gemeenteraadslid van Turkse komaf vraagt dan ook of het genootschap de aanklacht van het ADB Friesland alsnog wil steunen.

Voorzitter Gido Oudekotte van Trias Politica zegt zich persoonlijk van de uitspraak van Ratelband te distantiëren. Maar het staat volgens hem nog ter discussie of het studiegenootschap meewerkt aan de aangifte. Ook is het volgens hem niet duidelijk of Ratelband's uitspraak wel juist is geïnterpreteerd.

Ratelband heeft indertijd al ontkend dergelijke uitspraken gedaan te hebben.

Microsoft en Vivendi slachtoffer CNN-hoax

Georg_S had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse student, van Purdue University in Indiana, publiceerde een verhaal over de overname van de videogames sectie van het Franse multimediabedrijf Vivendi door Microsoft, en veroorzaakte daarmee een enorme opschudding op internet en op de beursen. De genoemde partijen haastten zich om de media te vertellen dat dit een hoax was.

De publicatie werd door de student op een nep-CNN site gezet. Mede door de levensecht ogende reclamebanners en de links naar andere -bestaande- pagina's van de CNN-site kwam dit bij veel journalisten en mediawatchers als zeer geloofwaardig over. Die tuinden er dan ook massaal met open ogen in, waardoor het bericht binnen mum van tijd de hele wereld overging

De universiteit haastte zich te verklaren dat de site onmiddellijk zou worden gesloten en de student op sancties kan rekenen. Of de betrokken organisaties een klacht gaan indienen is vooralsnog onduidelijk, aangezien het nieuwsbericht publicitair helemaal niet zo slecht uitpakte. Toen het bericht van de verkoop de wereld rond ging, stegen de aandelen van zowel Microsoft als Vivendi. Op de Nasdaq klommen de fondsen met respectievelijk 2,3 en 2,8 procent.

Nadat naderhand het bericht als vals werd bestempeld, lieten bepaalde Vivendi-bronnen evengoed weten dat er in het verleden serieus de afweging is gemaakt om de game-afdeling van de hand te doen. Sommige kenners beweerden zelfs dat Microsoft een van de potentiële kopers was, maar die zouden met zo'n verklaring waarschijnlijk hun geschonden imago proberen te redden.

Radio 538 site plat door actie van 'Reet'

Mariandel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De website van Radio 538 is tussen 19.00 en 20.15 onbereikbaar geweest. Dit komt doordat weblog retecool.com tussen 19 & 20 uur een script online zette waardoor bezoekers van retecool voor enorm veel dataverkeer zorgden. De website van 538 kon dit niet aan.

De man achter Retecool, ook wel Reet genoemd, kwam tot deze aktie omdat dj Jeroen van Inkel de afgelopen weken iets soortgelijks deed. Van Inkel riep in zijn middagprogramma alle luisteraars op om gedurende vijf minuten een bepaalde site van een politieke partij te bezoeken. Tijdens de verkiezingscampagnes werden alle sites van de politieke partijen getest. Op geen enkele uitzondering na was iedere site na enkele seconden volledig onbereikbaar. Vanaf dat moment ging de stopwatch bij Van Inkel lopen en werd het aantal minuten geteld dat het duurde voordat de site weer bereikbaar was.

Weisglas weer Kamervoorzitter

Het is vandaag Wie van de drie in de Tweede Kamer. De Kamer is namelijk bijeen om een nieuwe voorzitter te kiezen uit drie kandidaten: de huidige voorzitter, de VVD'er Frans Weisglas, CDA-Kamerlid Gerda Verburg en oud-fractieleider Thom De Graaf van D66.

Het CDA hoopt dat de PvdA-fractie Verburg aan een meerderheid zal helpen. Maar een aantal PvdA'ers is echter van plan om op Weisglas te stemmen. Dat zou tegen het zere been van het CDA zijn. Die partij, nu de grootste, verwacht dat de mogelijke coalitiegenoot massaal zal stemmen op Verburg om op die wijze de onderhandelingen over een kabinet niet onnodig onder druk te zetten.

Als de PvdA mee zou gaan in de wens van het CDA zou dat een soort terugkeer zijn naar de ''oude politiek''. Eerder bepaalden de grote fracties namelijk onderling wie de voorzitter werd. De huidige voorzitter Weisglas is de eerste Kamervoorzitter die op persoonlijke titel is gekozen. Hij trotseerde zijn eigen VVD-fractie vorige keer door zich verkiesbaar te stellen, terwijl die juist Annemarie Jorritsma naar voren geschoven had.

-
Om gekozen te worden is een absolute meerderheid noodzakelijk. Aangezien er 145 Kamerleden hun stem hebben uitgebracht, bedraagt die 73.


Update 1

In de eerste ronde haalde niemand een meerderheid. Frans Weisglas kreeg 61 stemmen, Verburg 47 en De Graaf 37.


Er wordt nu opnieuw tussen alle 3 gekozen.

Update 2 18:23

In de tweede ronde haalde Frans Weisglas de absolute meerderheid, hij kreeg 79 stemmen, Verburg 49 en De Graaf 17.

Amerika leverde Saddam ooit zijn wapens

Farzin had ons via de newssubmit het volgende deels herschreven bericht te melden:

Verslaggever Tim Overdiek meldde vandaag op het radio 1 Journaal:

In de jaren 1985-1989 kocht Irak voor miljarden dollars aan allerlei verboden wapens, waaronder chemische wapens, nucleaire onderdelen en biologische culturen als miltvuur, tetanus, botulisme en de pest. Onder meer de vader van de huidige Amerikaanse president, George H.W. Bush was hierbij betrokken.

Nog opmerkelijker is dat de huidige Amerikaanse minister van Defensie, Donald Rumsfeld een sleutelrol speelde. Hij reisde in 1983 als speciale gezant van vice-president Bush af naar het Midden-Oosten, waar hij vriendschap sloot met Saddam Hoessein. Volgens een onlangs door de Washington Post onthuld document had de CIA een maand daarvoor gerapporteerd dat Saddam 'bijna dagelijks' chemische wapens inzette die verboden zijn in het internationale recht.

Op een beruchte foto is een lachende Rumsfeld samen met de Iraakse dictator Saddam Hoessein te zien. Keer op keer heeft Rumsfeld heeft echter tegen het Congres aangegeven dat hij zich weinig meer kan herinneren van zijn tijd als presidentieel gezant in Irak. Tot de Iraakse inval van Koeweit, in 1990, bleven de landen bondgenoten.

Ayatollah Khomeini

De vriendschap tussen Irak en Amerika bloeide op nadat de pro-Amerikaanse sjah in 1979 uit Iran werd verdreven en moest plaatsmaken voor de islamitische fundamentalist, Ayatollah Khomeini, die er een anti-westers fundamentalistisch land vestigde.

Jimmy Carter, die voor Reagan president was, had Irak destijds op een zwarte lijst met terroristische landen gezet. Ronald Reagan haalde Irak er echter weer af. Hij zag Irak als machtsblok tegen de radicale islam - waarbij olie de voornaamste gangmaker was.

In eerste instantie koos Amerika geen partij in het Iraans-Iraakse conflict. In 1982, toen Irak in de verdediging werd gedreven, kwam daar verandering in. Amerika ging Irak daarna direct en indirect steunen, omdat het land bang was voor een verlies van Irak. Om die reden stonden Reagan en zijn opvolger Bush wapentransacties toe, en speelden de Amerikanen Saddam satellietfoto's toe, waarop de troepen van Iran te volgen waren.

Daarop volgde een van de meest beschamende avonturen uit de moderne geschiedenis. Deze wapentransacties verliepen gedeeltelijk geheim: Bush en Reagan verkochten helikopters en trucks aan Irak via een landbouwfonds en via 'derden'. Ook kocht Irak onder meer Amerikaanse trucks, helikopters, raketten, radarinstallaties, vliegtuigen, landmijnen en clusterbommen.

Ook leverde Amerika verboden toxines, gassen en bacteriën. Pas in 1994 kwam aan het licht wat Amerikaanse chemische bedrijven aan Irak hadden geleverd, toen een Senaatscomissie onderzoek deed naar het 'Golfsyndroom'. Amerika had de levering van dergelijke wapens goedgekeurd omdat het om 'duaal gebruik' ging: de stoffen konden ook worden gebruikt voor vreedzame toepassingen zoals de medicijnenindustrie en de landbouw.

Frankrijk en Rusland groot leveranciers

Niet Amerika, maar Frankrijk en Rusland leverden echter het grootste deel van de Iraakse wapens. Ook andere landen, waaronder Engeland en Italië, bewapenden Irak. Volgens de analisten speelde zich in Irak een heftige concurrentiestrijd af tussen vooral Amerikaanse en Russische wapenleveranciers.

Intussen werd Amerika soms ernstig in de verlegenheid gebracht door het gedrag van Saddam Hoessein. In de jaren 1984-1988 zette hij verschillende malen Amerikaans zenuwgas in tegen Iraanse troepen, en vanaf 1987 ook tegen Noord-Iraakse Koerden. Soms werd het gas zelfs afgeschoten vanaf Amerikaanse Bell-helikopters. Ondaks hevig protest van Amnesty International bleef Amerika's standpunt dat Irak een bevriende macht was. Nog in december 1988 exporteerde Dow Chemicals (Amerikaanse chemieconcern) voor anderhalf miljoen dollar aan grondstoffen voor chemische wapens naar Irak, met goedkeuring van het Amerikaanse ministerie van Handel.

In 1990 kwam er een einde aan de vriendschap tussen Amerika en Saddam, toen Koeweit door Saddam werd binnengevallen. Voor de inval had de Amerikaanse ambassadeur in Irak Saddam Hoessein gemeld dat Amerika 'geen mening' zou hebben over de kwestie. Veel complottheorieën zijn hierop gebaseerd. Toch blijkt dat het waarschijnlijk is dat er sprake was van een misverstand: Saddam zou de situatie niet goed hebben ingeschat, en ambassadeur Glasspie zou niet hebben verwacht dat Saddam van plan was Koeweit met veel wapengekletter aan te vallen.

Aan het einde van de Golfoorlog zou er ook een relatie zijn tussen Amerika en Irak. Toen Amerika op het punt stond het leger van Irak in de pan te hakken, gaf Bush het leger het bevel de aanvallen te staken. Deskundigen menen dat Bush Saddam aan de macht wilde houden om te voorkomen dat er een nieuwe Ayatollah zou opduiken.

-
Op de site van de NOS valt het fragment uit het radio 1 journaal terug te beluisteren. (link bovenaan)

Nederlandse F-16's in actie tegen Taliban

Voor het eerst sinds de deelname van Nederland aan de Amerikaanse operatie Enduring Freedom in Afghanistan, hebben Nederlandse F-16's doelen gebombardeerd. Twee F-16's gooiden een aantal laser-geleide bommen af. Doelwit was een grottencomplex van de Taliban in zuid-Afghanistan

Een week geleden kwamen Nederlandse F-16's ook al in actie in het gebied. Noorse collega's van de Nederlandse piloten wierpen toen de bommen af.

12-jarige jongen haalt 10 keer platina door Neckermann

PeterFdeVries had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 12-jarige Chiel Ottinks heeft met zijn debuut single "Mijn luchtballon" nu al tien keer platina gehaald. Van de single werden er zo'n 800.000 van verkocht.

Het opvallende is dat postorderbedrijf Neckermann alle 800.000 stuks opgekocht heeft. De CD is bedoeld als gratis presentje voor de klanten van het bedrijf. Ook heeft de Neckermann zo'n 20.000 stuks van zijn debuutalbum ingekocht. Neckermann wilt met deze actie haar muziekverkoop mee bevorderen.

De muziekstijl van de 12-jarige zanger ligt, naar eigen zeggen, tussen Frans Bauer en Jantje Smit. Zijn artiesten naam is Thomas Berge, wat alleen bedoeld is voor de verkoop bij de Schlagerfans uit Duitsland.

Michael Jackson deelde bed met jongens

buitenlander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 44-jarige zelfbenoemde King of Pop, Michael Jackson, heeft toegegeven dat hij regelmatig het bed deelt met jongens. Hij deed deze uitspraak in de documentaire die over zijn leven is gemaakt, welke gisteren in première is gegaan op de Britse Televisie.

"Ik heb al veel kinderen bij me in bed gehad. Kinderen houden er nu eenmaal van aangeraakt te worden en ik zou mezelf vermoorden als ik geen jongetjes meer bij me in bed zou nemen.", aldus Michael. Naderhand liet hij nog wél even weten dat hij geen seks met de jongetjes heeft; het gaat alleen om onschuldig knuffelen.

Gentenaar gaat voor clubrecord

Gentenaar en NEC gaan voor het clubrecord.

Zal het NEC doelman Dennis Gentenaar lukken om zes wedstrijden op rij zijn doel schoen te houden ? De afgelopen 5 wedstrijden is het de tegenpartij niet gelukt om de NEC defensie te doorbreken, als het volgende week tegen NAC ook stand houdt zal Dennis Gentenaar de recordboeken in gaan.

De laatste 2 seizoenen dat NEC 6 maal op rij ongeslagen was waren de seizoenen 1969/'70 en 1975/'76. In totaal is Gentenaar al 475 minuten niet gepasseerd, het laatste tegendoelpunt was van clubgenoot Mike Zonneveld die op 24 november in eigen doel wist te scoren. Overigens wist de club maar 2 keer zelf te scoren: tegen Vitesse 2-0 en tegen RBC Roosendaal 3-0.

Olie op de kust Egmond en Camperduin

Op de stranden bij Egmond en Camperduin in Noord-Holland is vanochtend olie aangespoeld. Er is een ploeg medewerkers van Rijkswaterstaat onderweg om te inventariseren om hoeveel olie het gaat en om de smurrie op te ruimen. Eerder spoelde al olie aan op de kust van België en op de kust van Zuid-Holland en Zeeland.

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat denkt dat het gaat om olie uit het gezonken vrachtschip Tricolor. De Belgische media berichtten gisteren overigens dat er ook olietankers zijn die misbruik maken van de gezonken Tricolor en op de Noordzee stiekem olie lozen.

Islamitische terreursekte actief in Nederland

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het tv-programma NOVA meldde gisteren dat in Nederland een groepje moslimextremisten actief is. Het gaat om enkele tientallen aanhangers van de islamitische Takfir Wal Hijra sekte. Nova baseert zich hierbij op informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De in Nederland actieve aanhang van de sekte bestaat voornamelijk uit Algerijnen.

De Takfir Wal Hijra sekte is een extremistische moslimorganisatie die zeer streng in de leer is. Zij willen leven volgens een zeer strikte uitleg van de Koran. Zo verwerpen zij de westerse samenleving en kleden zij zich in lange witte gewaden. Moslims die zich gedragen naar Westerse normen en waarden worden gezien als afvalligen. Opvallend is dat de sekte zich wel schuldig maakt aan criminele activiteiten als drugshandel en het vervalsen van documenten. Hiermee bekostigen zij hun terroristische activiteiten. Leden van de sekte die actief zijn in de criminaliteit kleden en gedragen zich overigens Westers om niet op te vallen. Hun criminele activiteiten verdedigen ze met de uitleg dat ongelovigen mogen worden benadeeld ter verdediging van de islam. Zo was de leider van de aanslagen van 11 september in de VS, Mohamed Atta, een aanhanger van de sekte.

De sekte wordt in veel islamitische landen streng vervolgd. Hierdoor zijn ze in de loop der jaren uitgewaaierd naar ondermeer Frankrijk en van daaruit over de rest van West-Europa.

De AIVD noemt de activiteiten van aanhangers van de sekte in Nederland bijzonder schadelijk voor de nationale veiligheid én voor de integratie van etnische minderheden. De groep wordt scherp in de gaten gehouden en waar mogelijk een halt toegeroepen.

De onlangs in Rotterdam vrijgesproken terroristen verdachten waren ook aanhangers van de Takfir Wal Hijra. Zij werden verdacht van het vervalsen van documenten en hulp bij het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs. De rechtbank vond de onderzoeksmethoden van het OM echter onrechtmatig en het bewijs te mager.

-
NOVA deed de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek naar aanhangers van de Takfir Wal Hijra in West-Europa. In Nederland leven naar schatting 80 tot 100 fanatieke volgelingen die zich 'op grote schaal' schuldig maken aan diefstal, inbraak en het vervalsen van reisdocumenten. De uitzending van gisteren is terug te zien op de site van NOVA.

Producer Phil Spector opgepakt voor moord

Weet_ik_veel en yolande hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De legendarische Britse muziekproducer Phil Spector is door de Los Angelos Police Dept. aangehouden op verdenking van moord c.q. doodslag. De 62 jarige producer wordt ervan verdacht een vrouw te hebben doodgeschoten waarvan het ontzielde lichaam werd aangetroffen in zijn huis. Pas als ook de familie van de vrouw op de hoogte is gesteld zal de politie de identiteit vrijgeven.

Spector wordt als de pionier op het gebied van de productie van Rock 'n' Roll gezien. Hij werd bekend om zijn "Wall of Sound" producties voor het legendarische Motown platenlabel in de jaren zestig. Hij werkte in het verleden samen met o.a. the Supremes, Tina Turner, Simon & Garfunkel en zelfs de Ramones.

Vrouw baart kind na 19 miskramen

whie had ons via de newssubmit het volgende artikel herschreven te melden:

Een vrouw uit Engeland, die al 19 miskramen heeft gehad is bevallen van een dochter, zo meldt de BBC. Annette Quinlan, 42 jaar, heeft een zeldzame ziekte. Die ziekte zorgt ervoor dat haar immuunsysteem groeiende embryo's aanvalt en de placenta doodt.

Quinlan probeert al 14 jaar lang een kind te baren. Maar na een steroïde behandeling is ze eindelijk bevallen van een dochtertje; Niamh. Ze is een maand te vroeg geboren.

Dat een vrouw met deze ziekte alsnog een kind baart is zeldzaam.

Man overlijdt na botsing met trein

Een automobilist is overleden nadat hij met zijn auto in botsing kwam met een trein in Zwolle. Door het ongeval is het treinverkeer tussen Zwolle en Deventer gestremd, aldus spoorbeheerder ProRail.

De aanrijding vond plaats om kwart over negen bij een spoorwegovergang op de Jan van Arkelweg in Zwolle. In de trein raakte niemand gewond. De NS hebben voor verder vervoer tussen Zwolle en Deventer bussen ingezet. Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend.

Groot deel van neus spaceshuttle gevonden

AjaxAmsterdam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groot deel van de neus van het verongelukte ruimteveer Columbia is op een veld in Sabine County in Texas teruggevonden. Het deel van het ruimteschip zou in redelijk goede staat verkeren, aldus een functionaris.

Het deel van de neus is het grootste brokstuk dat tot nu toe van de uiteengevallen shuttle is gelokaliseerd. Al eerder werd een ongeveer twee meter lang deel van de cabine gevonden.

De bodem van Texas en de aangrenzende staat Louisiana wordt door honderden mensen afgezocht naar fragmenten van de Columbia. De brokstukken zijn van belang voor het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk met het ruimteveer.


Voetbal: Israël negeert verbod op thuisduels

Israël negeert het verbod van de UEFA om internationale voetbalwedstrijden in eigen land te spelen. Op 12 februari zal het Israëlische nationale elftal in Tel Aviv een vriendschappelijke interland tegen Armenië afwerken, aldus de Israëlische voetbalbond IFA.

Sinds vorig jaar maart, toen een terroristische aanslag in Tel Aviv drie doden en negentien gewonden eiste, verbiedt de UEFA het spelen van internationale wedstrijden op de onveilige Israëlische bodem. Clubs zochten voor hun Europacupduels hun heil op Cyprus, in Italië en Bulgarije. Het nationale elftal speelt zijn kwalificatieduels voor het EK 2004 op Sicilië en Cyprus.

Volgens de IFA kan er in Israël gewoon weer veilig gevoetbald worden. Bovendien voelt de bond zich verplicht het eigen publiek weer eens te plezieren. Israel zag sinds oktober 2001 het nationale elftal niet meer op eigen bodem voetballen.

Idols krijgt een vervolg

Er zal een tweede serie van de televisietalentenjacht Idols komen. Dat heeft een woordvoerder van RTL 4 dinsdag bevestigd. In de afgelopen maanden was de serie best bekeken programma op de Nederlandse televisie. Wekelijks kijken er ongeveer 2,5 miljoen mensen naar.

Het tweede deel van Idols zal overigens pas in 2004 op de buis verschijnen. De woordvoerder kon nog niets zeggen over de precieze invulling, maar het concept zal hetzelfde blijven. Of de vier juryleden terug zullen keren, is nog niet bekend.

In Idols wordt gezocht naar een nieuw Nederlands zangtalent. Tijdens verschillende voorrondes selecteert een professionele jury tien finalisten. In negen finalerondes mag het publiek uiteindelijk bepalen wie het nieuwe idool wordt. De winnaar krijgt een driejarig platencontract aangeboden.

Het aantal aanmelding voor Idols oversteeg bijna alle verwachtingen, er meldden zich bijna 8000 kandidaten aan. De finale-uitzending van dit seizoen is op 8 maart.

Bendeoorlog kostte 13-jarige waarschijnlijk het leven

De 13-jarige jongen, Seder Soares, die afgelopen zondag in Rotterdam werd doodgeschoten is waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een bendeoorlog. Voordat de schietpartij plaatsvond zouden twee rivaliserende jeugdbendes uit elkaar zijn gegaan.

De twee groepen waren bij sporthal Asterloo, vlakbij Slinge, elkaar te lijf gegaan. De politie heeft ze toen uit elkaar gehaald. Vervolgens ging een van de bendes op zoek naar hun rivalen, Soares en zijn vriendjes zijn toen bij het metrostation waarschijnlijk voor de gezochte bendeleden aangezien.

De jongens waren sneeuwballen aan het gooien naar auto's die passeerden, een van de bendeleden is toen uitgestapt en zou op de jongens hebben geschoten. Er werd vijf tot zes keer geschoten aldus getuigen.

Wapens in villa gevonden

_-Q-_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige week vrijdag heeft de politie een wapenvondst gedaan in een villa in Vinkeveen die tot voor kort door Katja Schuurman werd bewoond. Tijdens een huiszoeking werden vijftien tot twintig zeer zware wapens gevonden. De gevonden wapens zouden zeer geavanceerde nieuwe wapens van een zwaar kaliber zijn die normaal alleen in oorlogen worden gebruikt.

De villa werd volgens de politie verhuurd door Schuurman via een makelaarskantoor aan de waarschijnlijke eigenaar van de wapens. Dit zou Fred R. zijn, hij is ook verdacht van doodslag en poging tot doodslag in 1998 in Zeewolde. R. is vorige week tijdens een routinecontrole opgepakt.

Harry Potter onschuldig verklaard door Vaticaan

qltel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Harry Potter is onschuldig volgens het Vaticaan. Peter Fleetwood, functionaris van het Vaticaan, verklaart dat in de boeken van de tovenaarsleerling juist verschil tussen goed en kwaad wordt getoond. Ook bevatten de boeken geen anti-christelijke ideologieën.

De bulgaars-Orthodoxe Kerk en andere christelijke groeperigen zijn bang dat de boeken kinderen in de ban van zwarte magie en occultisme brengen. Fleetwoot heeft Potter bekeken tijdens het onderzoek naar New Age. Hij is van mening dat de New Age zo populair is omdat de rk kerk geen antwoorden heeft op de spirituele vragen van deze tijd.

Stroomstoring treft Nijmegen

Dopekoe, Brillie, Tha_Mars, Wiseguy en Phew hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen uit Midden- en Oost-Nederland hebben maandagmiddag veel overlast gehad door een stroomstoring in Nijmegen. Volgens een woordvoerder van het nutsbedrijf Nuon begon de storing rond 15:10 in een groot verdeelstation in Nijmegen. Hierdoor zaten Nijmegen en omgeving voor ongeveer twintig minuten zonder stroom. Doordat seinen en wissels niet werkten lag in het gebied van de storing het treinverkeer stil.

Voortaan altijd blazen

Wanneer je nu wordt aangehouden door de politie dan is het voortaan verplicht een blaastest te doen. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) wil hiermee de verkeersveiligheid vergroten. De test die vorig jaar is gedaan, 'stoppen is blazen', was zo succesvol dat het nu landelijk verplicht wordt te blazen als je staande wordt gehouden. Bij de test werden 136 mensen betrapt, er werden zestienduizend mensen gecontroleerd.

Waar er normaal ongeveer honderdduizend test worden afgenomen tijdens alcohol controles gaan ze nu bij alle aanhoudingen een test afnemen, dit betekent dat er ongeveer twee keer zoveel mensen zullen moeten blazen per jaar. Door drankgebruik vallen er 200 tot 250 verkeersdoden per jaar.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.