School behandelt 'Idols Jim' als topsporter

De 15-jarige populaire Idol-deelnemer Jim uit Egmond Binnen heeft van zijn school de mogelijkheid gekregen een lesprogramma te volgen dat normaal voor topsportende leerlingen bedoeld is.

Zijn school, het Jac. P. Tijsse College in Castricum, alwaar Jim Bakkum in klas 4C zit heeft hem aangeboden om hem net zo te behandelen als de topsporters die daar op school zitten. Er zitten ook leerlingen die heel erg goed kunnen tennissen en squashen en daar hebben ze speciale faciliteiten voor; bijvoorbeeld vrijstelling voor het maken van repetities, die ze dan later weer kunnen inhalen.

De school die het eerst heel leuk vond dat Jim in het tv-programma zat, ondervindt nu ook wel de negatieve gevolgen van zijn bekendheid. Zo werd onlangs een fotograaf van een niet nader genoemd roddelblad 'vriendelijk doch dringend' verzocht om elders plaatjes te gaan schieten. De school probeert Bakkum te beschermen tegen ongewenste publiciteit. Want hoewel men trots op hem is, is het vóór alles de bedoeling dat hij over gaat en volgend schooljaar zijn havo-diploma haalt. Verder blijft Jim gewoon Jim op school, en hoeft hij niet te rekenen op clementie bij slechte cijfers.

Het verhaal gaat inmiddels wel dat de jonge Idol-ster zijn hoofd tegenwoordig in een shawl moet wikkelen op de weg tussen zijn huis en school. Of dat is om de paparazzi het werk moeilijk te maken of omdat anders de zwijmelende meiden in de sloot rijden, wordt er niet bij verteld. Maar het laat zich raden dat horden pubermeisjes met de week verliefder worden naarmate het jeugdige idool vaker op tv komt en de finale van de talentenjacht dichterbij komt.


Hoe populair de jonge Jim is, blijkt wel uit de talloze fan-pages die op internet over hem te vinden zijn; idols-jim.pagina.nl.

Foto afkomstig van één van de vele Jim fan sites.