12 mensen gedood bij Israëlische aanval

Met dank aan Pizza_Shooter, die ons dit bericht geheel vertaald submitte!

Israëlische troepen zijn met tanks en helikopters ver de Gazastrook ingetrokken. Daar hebben ze 12 Palestijnen gedood en 51 anderen verwond in vuurgevechten. De grootschalige missie komt precies drie dagen voor de Israëlische verkiezingen. Het is de hoogste tol die geëist is op één dag in vijf maanden.

Israëlische tanks kwamen vanuit drie richtingen op de stad af. De helikopters begonnen te schieten op doelen en op de mensen in de straten. Acht van de gewonden verkeren in een kritieke toestand, aldus het ziekenhuispersoneel. Het is de bloedigste dag in the Gazastrook sinds augustus. Toen werden 13 mensen gedood in een Israëlische aanval op Khan Younis.

Het Israëlische leger zegt dat hun troepen in de Gazastrook kwamen onder hevig geschiet. Een raket, afgevuurd door een Israëlische helikopter, veroorzaakte een grote brand in het Shajaiyeh gebied. Brandweerlieden vechten hard tegen de branden in het industriële gebied.

De Al Aqsa Martyrs Brigade claimt dat hun soldaten drie Israëlische tanks hebben opgeblazen, het Israëlische leger ontkent dat. Volgens Army Radio heeft het Israëlische leger 14 gebouwen vernietigd waar wapens werden geproduceerd.