Prostituees voelen zich genaaid

Esposa, McWizz2, proximity, en B100 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De prijzen voor seksuele dienstverlening blijken in de afgelopen twee decennia geen enkele correctie voor de inflatie te hebben ondergaan. In clubs is het heel gewoon dat vrouwen niet meer dan twee klanten op de dag bedienen, waar ze dan gemiddeld zo'n 25 euro per klant aan overhouden. Tijd voor prijsverhoging, zo stelde Vakwerk, de beroepsvereniging van belangenorganisatie De Rode Draad maandag.

Zelfstandig ondernemer
Vakwerk meent dat het kabinet Balkenende, en het ministerie van Sociale Zaken in het bijzonder, meer werk moet maken van de arbeidsverhoudingen in de clubs. Volgens de beroepvereniging zijn veel van de vrouwen die daar werken uitsluitend op papier zelfstandig ondernemer.

Vakwerk wil dat minister Heinsbroek van Economische Zaken een onderzoek naar marktwerking in de sector laat uitvoeren omdat veel gemeenten het moeilijk maken voor starters door het aantal bedrijven in deze branche zo klein mogelijk te houden. De bedrijfstak heeft tevens te lijden onder regelegeving als sociale lasten die afgedragen moeten worden. Daarnaast kiezen veel exploitanten voor minder veeleisende vrouwen van buiten de Europese Unie.