Grote drugsvangst door Britse marine

Dinsdag heeft een torpedojager van de Britse marine in het Caribisch gebied een grote partij cocaïne onderschept. Op een jacht voor de kust van het Franse eiland Martinique troffen de mariniers 570 kilo drugs aan, zo maakte een woordvoerder bekend.

De verdovende middelen hebben een straatwaarde van 66 miljoen dollar. Twee opvarenden zijn gearresteerd. "We hebben een redelijke klap uitgedeeld in de internationale strijd tegen de drugs", aldus de kapitein van HMS Jeremy Blunden.

Het was de tweede drugsvangst binnen 24 uur door de Britse mariniers. Op een vissersboot uit Barbados troffen de marinemensen eerder al honderd balen marihuana aan.

De internationale gemeenschap heeft de afgelopen tijd de drugsbestrijding in het Caribisch gebied sterk opgevoerd. Marineschepen uit verscheidene landen, waaronder Nederland, patrouilleren op zee om te pogen snelle smokkelboten te onderscheppen.

Eind mei hield de Koninklijke Marine bij Colombia een speedboot aan met ongeveer 900 kilo cocaïne. Het was de tweede grote vangst van de marine dit jaar. In maart werd 1000 kilo cocaïne onderschept op een Panamees vrachtschip tussen Aruba en Curacao.