Wielrennen: Etappe 13 Tour de France

De 13e etappe van de Tour de France met een aankomst in Beziers, stond in het teken van een lange vluchtpoging. De eerste aanvallen kwamen van Michael Boogerd, Laurent Jalabert. Mazzoleni en David Millar. Na verloop van tijd werd er, met deze vluchters erbij, een kopgroep gevormd van elf man.

De groep van elf reed lang op kop en kregen zelfs een voorsprong van 14 minuten op het peloton. In de slotfase brak de groep en reden Boogerd, Extebarria, Millar, Latasa en Brochard weg van de andere vluchters.
In de sprint om de dagzege wint Millar voor Extebarria en Boogerd.

Op een achterstand van 9 minuten en 56 seconden kwam het peloton binnen, met daarin uiteraard gele truidrager Lance Armstrong. De sprint van het peloton werd gewonnen door Baden Cooke met achter hem Robbie McEwen en Erik Zabel.

Door deze uitslag behoudt Lance Armstrong de leiding in het klassement. Boogerd maakt door het grote verschil in deze etappe een aardige sprong: hij gaat van plaats van 40 naar plaats 20. Jalabert, drager van de bolletjestrui, vindt zichzelf zelfs terug in de top tien (9e).
Robbie McEwen en Erik Zabel staan gelijk in het Groene Trui klassement.