[WK] FIFA tevreden over scheidsrechters

De FIFA, de wereldvoetbalbond heeft woensdag alle kritiek op de scheidsrechters die acteren op het WK verworpen.
Daarmee reageerde de voetbalbond indirect op de uitlatingen van Italiaanse spelers en officials dat de arbitrage in de verloren achtste finale tegen Zuid-Korea een aanfluiting was.

,,Iedereen kan een beoordelingsfout maken. Over het algemeen zijn we tevreden over de scheidsrechters'', reageerde FIFA-woordvoerder Keith Cooper. ,,Ook trainers, spelers en journalisten maken fouten'', voegde hij er fijntjes aan toe.

Italië, dat met 2-1 verloor van gastland Zuid-Korea, was woedend op leidsman Moreno. De scheidsrechter gaf in de verlenging aanvaller Totti een tweede gele kaart voor een schwalbe en keurde een treffer van Tommasi af vanwege vermeend buitenspel.
Bondscoach Trappatoni reageerde als volgt: ,,Iedereen heeft de wedstrijd gezien. We werden bestolen. Er zijn in de wedstrijd enkele bizarre beslissingen genomen.''

Ook voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, zei tevreden te zijn over de arbitrage. Over de assistenten langs de lijn was hij minder te spreken. ,,We moeten een oplossing verzinnen om buitenspel beter te beoordelen.''