Fred Teeven: Moord Fortuyn geen solo-actie

resolv.conf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De lijsttrekker van Leefbaar Nederland, de "crime-fighter" en ex-officier van justitie uit Amsterdam Fred Teeven, vindt het ongeloofwaardig dat de moord op Pim Fortuyn beraamd is door maar één persoon. Een eenmansactie van de verdachte Volkert van der G. (32) uit Harderwijk acht hij 'vrijwel uitgesloten'.

Teeven zei vanmiddag in het politieke-praatprogramma Buitenhof op Nederland 3 dat hij grote vraagtekens zet bij de snelle mededeling van justitie dat het maar om één dader zou gaan die een solo-actie had uitgevoerd. Hij wees op de plattegronden die zijn gevonden in de auto van Van der G. Daaruit zou blijken dat dat de hoofdverdachte tevoren op het Media Park in Hilversum de situatie heeft verkend. Zoiets gebeurt volgens de Leefbaar Nederland-leider 'bijna nooit alleen', omdat dat bijna niet mogelijk zou zijn.



Het Openbaar Ministerie is verbaasd over de uitspraken van Teeven. De verdachte weigert nog steeds een verklaring af te leggen.

BVD te laks

Teeven vindt verder dat de Binnenlandse Veiligheidsdienst zich de afgelopen jaren te veel gericht heeft op extreem-rechts terwijl extreem-links te weinig werd onderzocht. ''We zijn in het verleden vaker verrast door geweld uit de links-extremistische hoek.'' Ook had de BVD volgens Teeven op internet de verbanden tussen 'bepaalde groepen' moeten onderzoeken.