PSV na strafschoppen door in beker

PSV is door naar de halve finales van de Amstelcup. In een niet echt denderend duel in Eindhoven kwam Feyenoord al snel met 0-1 voor door een prachtig doelpunt van Tomasson. Na rust kwam in de 58e minuut Kezman voor PSV in het spel en die scoorde binnen dertig seconden al: 1-1. Daarna liepen de aanvallers van beide ploegen zich vast op de defensies. Vandaar een verlenging.

In de verlenging is de 'golden goal-regel' van toepassing; oftewel wie het eerst scoort in de verlenging is winnaar. Toch kwam het niet tot een doelpunt. Daarom werd er een strafschoppenserie genomen, die door de missers bij Feyenoord van Leonardo II en Emerton in het voordeel van PSV beslist werd, ondanks dat Zoetebier voor Feyenoord de penalty van Bouma stopte.