Uitglijder kost prinses Sophie baan

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse prinses Sophie geeft haar baan op als co-directeur van het pr-bureau R-JH Public Relations. In een zondag uitgegeven verklaring noemt zij als reden dat ze in de 'val' van een krant is gelopen. Sophie, de vrouw van koningin Elizabeths jongste zoon Edward, had allerlei weinig vleiende uitspraken over Britse politici en de koninklijke familie gedaan in een gesprek met een journalist van de krant News of the World, die zich als Arabische sjeik en potentiële klant had vermomd.

De gravin van Wessex is "diep bedroefd" door deze truc en betreurt tegelijkertijd dat zij erin is getrapt. Zij heeft de zaak met de koningin besproken en besloten haar baan op te geven. Sophie gaat volgens de BBC op zoek naar een andere functie. Zij weet zich daarin gesteund door de koningin die volgens een verklaring van Buckingham Palace Edward en Sophie "volledig steunt in hun pogingen koninklijke verplichtingen met een carrière te verbinden" Sophie heeft samen met Murray Harkin een public-relationsbureau.

Dat een lid van de koninklijke familie in de commerciële wereld bijklust, is in Groot-Brittannië niet onomstreden. De weinig vleiende uitspraken die Sophie tegenover de vermomde journalist deed, zouden niet worden gepubliceerd in ruil voor een interview dat Sophie (37) de krant een week geleden gaf. Sindsdien zijn in andere publicaties allerlei geruchten opgedoken wat Sophie, gravin van Wessex, op de omstreden 'sjeikbandjes' zou zeggen. Zo zou ze de echtgenote van Blair 'verschrikkelijk' en oppositieleider Hague 'misvormd' hebben genoemd