Limburg: Drie jongelui de dood ingejaagd

Er is meer bekend over het ongeluk dat plaatsvond na een wilde achtervolging.

Drie jonge Limburgers die zaterdagavond in Valkenburg aan de Geul zijn verongelukt, zijn vermoedelijk de dood ingejaagd. De politie vermoedt dat de Honda Accord waarin zij zaten achterna werd gezeten door twee Maastrichtse woonwagenbewoners in een groene Opel Omega. Beide kampers, een man en een vrouw, zijn ter plaatse gearresteerd.

De bestuurder Michael Loo (19), zijn beste vriend Michel Smits (18), beiden uit Berg en Terblijt, en Loo's 18-jarige vriendin Dyana Klijnen uit Reijmerstok werden op slag gedood toen hun Honda in volle vaart tegen een boom vloog op de Rijksweg, ter hoogte van het Limburgse dorpje Vilt.

De twee verdachten, die de jongelui totaal niet kenden, hebben gisteren tegenstrijdige verklaringen afgelegd, zo bevestigt de Maastrichtse politie. "We hebben zo onze vermoedens", meldt politiewoordvoerder J. van Kleef. "Maar het gaat er nu om dat we moeten zien te bewijzen dat zij iets met dat ongeval te maken hebben. En of de sporen die we hebben gevonden, met hun beweringen kloppen."

In een reactie op het vorige bericht reageerde Straydog:
Helaas was 1 van de inzittenden van de auto de broer van een oud-klasgenoot van me...heb net het hele verhaal gehoord.

Het begon met een soort ruzie in de McDonalds, de 4 slachtoffers zaten daar rustig wat te eten, toen ze lastig gevallen wereden door de latere daders.
Daarom besloten de 4 maar naar huis te gaan. Opeens werden ze echter achtervolgd door die asocialen. Daarom gingen ze natuurlijk sneller rijden, om zo snel mogelijk thuis te zijn.
En hoe het nou precies gebeurd is weet ik ook niet, maar op een gegeven moment heeft de achterste auto (de daders dus) de voorste geramd en zijn deze 4 onschuldige mensen tegen een boom geknald.