Hacker Coolio hangt 15 jaar cel boven het hoofd

MP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 17-jarige Dennis Moran – in hackerskringen beter bekend als Coolio – heeft bekend dat hij vorig jaar de door de Amerikaanse politie beheerde anti-drugssite Dare.org heeft gehackt. Hij werd thuis in New Hampshire gearresteerd.

De naam Coolio wordt ook genoemd als het brein achter de Denial Of Service-aanvallen op onder ander Yahoo! en CNN, vorige maand. Deze Coolio ontkent echter elke betrokkenheid met de DOS-aanvallen. Wel gaf Moran toe de overheidssite Chemical Weapons Convention en die van RSA Security te hebben gehackt. Vooral dat laatste is knap, omdat RSA zichzelf als beste beveiligingsbedrijf op internet profileert.

Coolio brak in november vorig jaar twee maal in op de computersystemen van de politie van Los Angeles. Hij gaf de anti-drugssite een ander uiterlijk. In plaats van alle waarschuwingen tegen drugs 'sierde' Coolio de site op met pro-drugs slogans en een plaatje van Donald Duck met een grote injectiespuit in zijn donzige vacht. Moran zèlf schijnt aan hoestdrank verslaafd te zijn.

De hacker zelf vertelde dat hij al vanaf zijn derde(!) jaar met computers in de weer is en dat hij de laatste jaren dagelijks zo'n 18 uur op internet zat. Zijn studie had hij dan vorig ook al afgezwaaid.

Hij is nu op borgtocht vrijgelaten, maar er hangt hem een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar boven het hoofd...
Submitter:  Bron: <a href=http://www.webwereld.nl/ target=_new>Webwereld</a>