PVV: de schaamte voorbij

Anders dan Geert Wilders schaam ik me niet voor mijn afkomst. Ik kom als geboren en getogen Schilderswijker uit een buurt waar straatterroristen geen schijn van kans hadden. Waar types als Lucassen, die gebrekkig ter been zijnde oudjes bedreigen en die niet met hun gore klauwen van onze ‘roomblanke dochters’ af kunnen blijven minimaal hadden geriskeerd als een Mussolini aan het dak van het eerste de beste benzinestation te worden opgehangen.
Tering, wat heb ik een spijt dat die Lucassen niet bij mij in de buurt woont. Ik had vurig gehoopt dat ie z’n lul bij mij in de brievenbus had gestopt. Met liefde had ik in geduldige afwachting met mijn multifunctionele biefstukbijl in de aanslag bij mijn voordeur gestaan om hem een geheel onvrijwillige maar vakkundig uitgevoerde Islamitische besnijdenis te bezorgen.
En leg dat maar eens uit aan je fractiegenoten.

Nu de kamerfractie van de PVV gevormd is, blijkt maar weer eens wat een aantrekkingskracht deze partij heeft op het gruis van de samenleving. Volk dat zich doorgaans ondergronds begeeft, niet vies van fysieke intimidatie, bedreiging, oplichting en ontucht.
En wie mocht denken dat Wilders en consorten in de afgelopen week door het stof zijn gegaan voor al die haast niet te weerleggen aantijgingen, die heeft het niet goed begrepen.
“Ik schaam mij diep” is de inmiddels gevleugelde PVV-term en zo had ook eigenlijk de titel van het partijprogramma moeten luiden.
“Ik schaam mij diep”, aldus Lucassen. Hij zegt zich te schamen tegenover zijn partijgenoten, tegenover Wilders en tegenover de kiezers, omdat hij zijn daden heeft verzwegen.
Maar wie goed heeft geluisterd, heeft niet gehoord dat hij zich schaamt voor wat hij daadwerkelijk heeft gedaan. Sterker nog, hij wordt door zijn partijführer gesteund.

“Ik schaam mij diep” Het zou ook Wilders passen om dit te bekennen. Immers; Wilders heeft zijn best gedaan om het ‘verhaal Lucassen’ recht te lullen. Zo verdedigt hij Lucassen door te wijzen op het feit dat de ‘straatterreur’ is afgedaan met tweemaal een boete van 51 Euro en beroept zich daarmee op ons door onafhankelijkheid uitblinkende rechtssysteem. Hetzelfde rechtssysteem dat door Wilders vanwege vermeende partijdigheid wordt uitgekotst en gewraakt als hij zelf terecht staat.

“Ik schaam mij diep” Een uiting die Wilders inmiddels past als gegoten. Want wat is er plotseling gebeurd met zijn stevige opvattingen over hoe je straatterreur dient te bestrijden? Want als niet het niet Lucassen was geweest, maar een willekeurige Marokkaan die dit ten laste kon worden gelegd, dan had Wilders daar maar wat graag een peloton mariniers op afgestuurd.

“Ik schaam mij diep” Het staat nog net niet op Wilders’ rug getatoeëerd. Losjes worden Lucassens wandaden gecamoufleerd. Want ja, hij is weliswaar veroordeeld wegens ontucht, maar ach er is geen sprake van seksueel misbruik. Elke willekeurige burger, die zich hieraan bezondigt, riskeert als het aan de PVV zou liggen een zware straf of –als het ook maar even kan- uitzetting naar het land van herkomst.

Regels en wetten, die de PVV nastreeft, lijken echter niet van toepassing op de eigen partijgenoten en hiermee lijkt een reeds lang vermoede aap uit de mouw te komen. Want waar Wilders zich niet voor schaamt, is om met twee maten te meten en de semicriminele activiteiten van zijn fractiegenoten te vergoelijken. Waarmee Wilders aantoont zich niet te schamen voor het kweken van een rechtse elite.

Want ja,uiteindelijk is het toch wel verslavend lekker om met je waterstofperoxide gebleekte anus op het pluche  te blijven zitten.