FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 februari 2024

Uitslag Sparta - Excelsior

Sparta heeft het thuisduel tegen Excelsior gewonnen. Na een kwartier voetballen keek Sparta tegen een 0-2 achterstand aan, maar won het uiteindelijk met 4-2 van stadsgenoot Excelsior.

Na een kwartier spelen leek Sparta een kansloze avond tegemoet te gaan. Kik Pierie opende de score na tien minuten en vijf minuten na de openingsgoal zorgde Lance Duijvestijn voor de 0-2. Sparta herpakte zich snel en na een half voetballen was het alweer gelijk op het Kasteel. Eerst maakte Arno Verschueren de aansluitingstreffer en snel daarna zorgde Bart Vriends voor de gelijkmaker na een fraaie actie van Koki Saito.

In de tweede helft was het langer wachten op doelpunten. Excelsior had het betere van het spel na rust, maar het was Sparta die tot scoren kwam. Een kwartier voor tijd zette clubtopscorer Tobias Lauritsen de thuisploeg op voorsprong. In de extra tijd besliste Charles-Andreas Brym het duel door de 4-2 te maken.

Uitslag Fortuna Sittard - AZ

AZ heeft voor het eerst onder leiding van Maarten Martens gewonnen. In Limburg wonnen de Alkmaarders in de laatste minuut door een doelpunt van Dani de Wit met 1-2 van Fortuna Sittard.

AZ begon aardig tegen Fortuna Sittard en kreeg ook de eerste kansen via Sven Mijnans en Dani de Wit, maar was niet scherp voor het doel. Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Inigo Cordoba profiteerde optimaal van een inschattingsfout van Kristijan Belic, waarna de Spaanse middenvelder Fortuna Sittard op voorsprong zette. Daarna kwamen de Limburgers niet meer in de problemen en ging Fortuna met 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft zou AZ langszij komen. Vangelis Pavlidis profiteerde van slecht optreden van de doelman van Fortuna Sittard en zou de gelijkmaker binnenwerken. Daarna volgde nog een half uur waarin beide ploegen kansen kregen op de overwinning. Uiteindelijk zorgde Dani de Wit in de laatste minuut voor de overwinning voor AZ.

Het was de eerste overwinning in ruim twee maanden tijd voor AZ.

Zwemmer Korstanje na slechte aantik nét naast WK-podium, Bukhov stunt op 50m vrij

In het Qatarese Doha is zaterdagavond de voorlaatste finalesessie van het wereldkampioenschap langebaanzwemmen afgewerkt. Dat leverde bijna Nederlands goud op, maar uiteindelijk kon de ploeg met lege handen terug naar het hotel.

50m vlinderslag vrouwen, finale
Sarah Sjöström deed mee en dus was het goud voor de Zweedse: met 24,63 seconden was ze weer véél te sterk voor de rest en pakte ze haar zesde opeenvolgende wereldtitel op de 50m vlinderslag. De Française Melanie Henique pakte in 25,44 seconden het zilver, voor de 25,67 van de bronzen Egyptische Farida Osman.

50m vrije slag mannen, finale
Niet topfavoriet Cameron McEvoy, maar de Oekraïner Vladyslav Bukhov ging er verrassend met het goud vandoor: hij tikte aan na 21,44 seconden, één honderdste van een seconde sneller dan de Australiër McEvoy. Het brons ging in 21,53 seconden naar de Brit Ben Proud, terwijl Kenzo Simons in 21,81 keurig als zesde finishte.

200m rugslag vrouwen, finale
Vanaf het begin had Claire Curzan de leiding in handen en die gaf de Amerikaanse niet meer weg: goud in 2:05,77 minuten, ruim voor de Australische Jaclyn Barclay (2:07,03) en de Wit-Russische Anastasiya Shkurdai (2:09,08).

100m vlinderslag mannen, finale
Nyls Korstanje zwom een geweldige race, maar helaas werden de medailles niet vergeven voor de 90 meter vlinderslag. De Nederlander ging volledig de mist in bij het aantikken voor de finish en zakte in één klap terug van de leiding naar plek vier in 51,41 seconden. Het goud was in 51,17 seconden voor de Portugees Diogo Matos Ribeiro, die op de 50 meter vlinderslag al Portugal's eerste wereldtitel ooit pakte, voor de Oostenrijker Simon Bucher (51,28) en de Pool Jakub Majerski (51,32).

50m vrije slag vrouwen, halve finales
Marrit Steenbergen zwom een degelijke race, maar in 24,74 seconden moest ze het doen met de gedeeld negende plek. Kim Busch tikte aan na 24,86 seconden, goed voor de twaalfde plek.

800m vrije slag vrouwen, finale
Erika Fairweather uit Nieuw-Zeeland was lang betrokken bij de strijd om plek één, maar haakte vervolgens af en zwom in 8:22,26 minuten naar het brons. De strijd om goud werd een prachtig gevecht tussen Simona Quadarella en Isabel Gose en ging in de laatste meters nét naar de Italiaanse: 8:17,44 tegen 8:17,53 voor Gose.

4x100m vrije slag gemengd, finale
Met Stan Pijnenburg, Caspar Corbeau, Kira Toussaint en Marrit Steenbergen zat Nederland geen moment echt goed in de race: 3:25,14 leverde plek zes op. Het goud ging verrassend overtuigend naar China met Pan Zhanle, Wang Haoyu, Li Bingjie en Yu Yiting in 3:21,18 minuten, voor het Australische kwartet Kai Taylor, Jack Cartwright, Shayna Jack en Brianna Throssell (3:21,78) en de Amerikaanse ploeg met Hunter Armstrong, Matt King, Claire Curzan en Kate Douglass (3:22,28).

Trump krijgt boete van $463 miljoen in fraude-rechtzaak New York

Donald Trump heeft opnieuw een forse boete gekregen in een rechtzaak. Dit keer is zijn complete familie de sjaak. De Trump.org fraudezaak is geëindigd met een boete van 354 miljoen dollar, met een extra rentebedrag van 110 miljoen dollar, om op een totaal van zo'n 463 miljoen dollar uit te komen. Verder is de familie Trump voorlopig verboden nog zaken te doen in New York.

De voormalige Amerikaanse president Trump is in een fraudezaak veroordeeld tot het betalen van een boete van meer dan 350 miljoen dollar - het equivalent van ongeveer 325 miljoen euro. Dit werd bekendgemaakt door rechter Arthur Engoron in New York. Daarnaast mag Trump drie jaar lang geen bedrijf runnen in de staat New York. Engoron gaf echter geen opdracht tot ontbinding van Trumps bedrijf.

De rechter achtte Trump schuldig aan het kunstmatig opblazen van het vermogen van het familiebedrijf met miljarden over een periode van jaren om betere voorwaarden te krijgen voor leningen en verzekeringspolissen.

Aanklager Letitia James had in de rechtzaak een boete van 370 miljoen dollar geëist. Trumps zonen Eric en Donald Trump Junior, die ook beschuldigd werden, werden ook aansprakelijk gesteld en veroordeeld tot het betalen van vier miljoen dollar elk. De rechtbank legde ook een verbod van twee jaar op voor het uitvoeren van managementfuncties bij bedrijven in de staat New York.

'Het complete gebrek aan wroeging bij de familie Trump grenst aan het pathologische'
In de motivering van het vonnis stelde Engoron dat Trump had geweigerd om zijn fouten toe te geven en zelfs had aangegeven dat hij dit in de toekomst net zo zou gaan doen. "Trump en zijn medegedaagden namen geen verantwoordelijkheid voor hun daden. De getuigen-deskundigen die voor hen getuigden, hebben de werkelijkheid simpelweg ontkend", aldus de rechter.

De weigering van Trump en zijn medewerkers om hun wangedrag toe te geven gaf aan dat ze ermee door zouden gaan als ze niet worden gestopt, zei hij. "Hun complete gebrek aan berouw en wroeging grenst aan het pathologische," legde Engoron uit.

Trump's advocaten willen in beroep gaan
"Dit vonnis is duidelijk onrechtvaardig", schreef Trumps advocaat Habba nadat het vonnis bekend werd gemaakt op de online dienst X. "Het is het hoogtepunt van een meerjarige, politiek gevoede heksenjacht die is opgezet om Donald Trump onderuit te halen."

Volgens getuigenverklaringen had Trump zijn exclusieve Mar-a-Lago landgoed in de staat Florida jarenlang getaxeerd op basis van vraagprijzen en niet op basis van de werkelijke waarde. Om zo een hogere lening bij een bank te krijgen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Trump de werkelijke prijs van het onroerend goed onrechtmatig vervalst.

In de rechtszaak ontkende Trump alle aantijgingen en zei hij in de rechtszaal dat hij het slachtoffer was van een gemanipuleerd rechtssysteem. Zijn vermogen was zelfs te laag opgegeven in de jaarverslagen. Bovendien deden banken hun eigen onderzoek en waren ze tevreden over zijn zakelijke transacties. "Er was geen slachtoffer. Er was niets", getuigde Trump in november.

Trump en zijn advocaten voerden aan dat de externe accountants die hielpen bij het opstellen van de jaarrekeningen hadden moeten wijzen op eventuele discrepanties. De documenten waren daarnaast voorzien van disclaimers.

Zowel Trump zelf als verschillende van zijn kinderen werden ondervraagd in de rechtszaak. Er werd echter geen gevangenisstraf geeïst of andere maatregelen die directe gevolgen zouden hebben voor Trumps kandidatuur voor het presidentschap.

De hoge boete is een overwinning voor de procureur-generaal van New York, Letitia James, een Democraat. De advocaten van Trump hadden voor de uitspraak al aangekondigd dat ze in beroep zouden gaan.

Er staan Trump meer rechtzaken te wachten
De ex-president is momenteel betrokken bij een aantal andere procedures. Afgelopen donderdag bevestigde een rechter dat er op 25 maart een proces begint in verband met betalingen van zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels. Het zou de eerste strafzaak zijn tegen een voormalige president zijn in de geschiedenis van de VS. Er zijn nog drie andere strafprocessen in voorbereiding, onder andere wegens poging tot verkiezingsmanipulatie, en er lopen ook nog civiele procedures.

Eind januari heeft een jury in een tweede smaadproces de 80-jarige auteur E. Jean Carroll een schadevergoeding van 83 miljoen euro toegekend. De advocaten van Trump hadden aangekondigd in beroep te gaan.

De 77-jarige Trump wordt beschouwd als de meest veelbelovende kandidaat van de Republikeinen voor de komende presidentsverkiezingen in november. Hij heeft zijn rechtszaken vaak gebruikt als campagnebijeenkomsten, wat al tot onenigheid met verschillende rechters heeft geleid.

Hongarije: Massademonstratie wegens kindermisbruikschandaal, Orban onder druk

Het misbruikschandaal in een kindertehuis in Hongarije blijft protesten oproepen. Tienduizenden gingen de straat op in Boedapest. Na het ontslag van een bisschop die dicht bij premier Orban stond, heeft ook hij een probleem.

In Hongarije zijn tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de regering in Boedapest. Beroemdheden uit de muziek- en culturele scene en influencers hadden opgeroepen tot het protest. "We hebben er genoeg van", schreven ze en riepen mensen op hun stem te verheffen voor "bescherming van slachtoffers, transparantie, menselijk fatsoen en een eerlijke sociale dialoog".

Hun woede werd aangewakkerd door een misbruikschandaal in een kindertehuis. De Hongaarse president Katalin Novak, die inmiddels is afgetreden, had gratie verleend aan een man die betrokken was bij het misbruik. De demonstranten gaven de regering van de rechts-populistische premier Viktor Orban de schuld van de omstandigheden in de kindertehuizen en van de manier waarop de autoriteiten omgaan met geweldsdelicten tegen kinderen.

Bisschop treedt af
Het hoofd van de Hongaarse Protestantse Gereformeerde Kerk, bisschop Zoltan Balog, is vrijdag afgetreden vanwege zijn betrokkenheid bij het pedofilieschandaal. Voordat hij bisschop werd, was hij tientallen jaren een nauwe en invloedrijke politieke bondgenoot van Orban. Van mei 2012 tot mei 2018 was Balog minister van Human Resources, verantwoordelijk voor gezondheid, sociale zaken, jeugd, onderwijs, cultuur en sport.

"Ik heb een ernstige politieke fout gemaakt, Ik heb om genade gevraagd", zei Balog in een videotoespraak die op de website van de Gereformeerde Kerk is gepubliceerd. Hij rechtvaardigde zijn ontslag door te zeggen dat de zaak de reputatie van zijn kerk had geschaad.

Schandaal wordt een probleem voor Orban
Balog is de derde publieke figuur die ontslag neemt in de nasleep van dit misbruikschandaal. Naast president Novak heeft ook de voormalige minister van Justitie Judit Varga, die mede verantwoordelijk was voor het controversiële pardon, al haar functies neergelegd.

Novak had gratie verleend aan de voormalige adjunct-directeur van het katholieke kindertehuis. Hij was veroordeeld tot drie jaar en vier maanden voor het helpen verdoezelen van het kindermisbruik.

Judoka Beurskens verliest strijd om Grand Slam-brons in Baku

In Baku is vrijdag het tweede Grand Slam-toernooi van het judojaar van start gegaan. In de eerste vijf gewichtsklasses wist de Nederlandse delegatie één halvefinaleplaats te scoren, maar in de klasse tot 57 kilogram leverde dat geen medaille op.

Vrouwen -48kg
De pas 18-jarige Zweedse Tara Babulfath pakte haar grootste overwinning tot nu toe, doordat ze in de finale de Servische Milica Nikolic in de houdgreep wist te nemen en haar dwong tot aftikken. Brons ging naar de Kazachse Abiba Abuzhakynova, die van de Belgische Lois Petit won, en naar Khalimajon Kurbonova uit Oezbekistan, die de Spaanse Mireira Lapuerta klopte.

Vrouwen -52kg
Diyora Keldiyorova scoorde in de finale een waza-ari tegen Odette Gioffrida uit Italië en dat leverde haar uiteindelijk de winst op. Roza Gyertyas uit Hongarije pakte brons na een zege op de Kroatische Ana Puljiz, terwijl Ariane Toro uit Spanje de andere strijd om brons won van Aydan Valiyeva, die Azerbeidzjaanse die Naomi van Krevel in de eerste ronde versloeg.

Vrouwen -57kg
Pleuni Cornelisse ging er in de eerste ronde al uit tegen de Poolse Julia Kowalczyk, terwijl Julie Beurskens een toptoernooi kende: het 19-jarige talent klopte de Franse favoriete Sarah Leonie Cysique in de kwartfinales, waarna olympisch kampioene Nora Gjakova in de halve finales te sterk was. De Kosovaarse raakte daar wel bij geblesseerd en moest verstek laten gaan voor de finale, waardoor Christa Deguchi uit Canada de titel pakte. Beurskens verloor de strijd om brons van de Oekraïnse Daria Bilodid, het andere brons was na een zege op de Servische Marica Perisic voor Eteri Liparteliani uit Georgië.

Mannen -60kg
De finale tussen de Fransman Luka Mkheidze en de Rus Ramazan Abdulaev liep uit op een golden score, waarin de Rus de winst kreeg nadat Mkheidze bestraft werd voor een worp waarbij hij zelf op zijn hoofd landde - dat mag niet. Brons was voor de Oezbeek Doston Ruziev, die Temur Nozadze uit Georgië versloeg, en thuisfavoriet Balabay Aghayev, die de Oezbeek Mamoliddin Bakhtiyorov klopte - laatstgenoemde won in ronde één van de Nederlander Tornike Tsjakadoea.

Mannen -66kg
In de finale had Alberto Gaitero uit Spanje een verlenging nodig, maar daarin pakte hij de titel door de Fransman Daikii Bouba in de houdgreep te nemen. Thuisfavoriet Yashar Najafov won brons met een zege op de Braziliaan Willian Lima, terwijl de andere strijd om brons juist een Azerbeidzjaanse nederlaag opleverde: Rashad Yelkiyev verloor van de Rus Rufat Aleskerov.

ICRC: 'Er is vrijwel niets meer over in de Gazastrook'

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) klaagt over de beperkte mogelijkheden voor hulpverleners in de Gazastrook. “Onze reikwijdte wordt elke dag kleiner en we kunnen bijna niets meer doen”, zegt ICRC-baas Mirjana Spoljaric tegen Deutschlandfunk. De ruim 120 medewerkers in het omstreden gebied proberen nog te doen wat ze kunnen. Vanwege de Israëlische militaire inzet is het momenteel niet mogelijk om meer te doen. "Het lukt ons gewoon niet om redelijkerwijs aan de behoeften van de burgers te voldoen."

ICRC-teams zijn de afgelopen maanden al twee keer letterlijk onder vuur komen te liggen. “Natuurlijk zou dat niet het geval moeten zijn”, vervolgde Spoljaric. Er moet meer worden gedaan om de bescherming van ongewapende en neutrale hulpverleners in de Gazastrook te garanderen.

De situatie voor de bevolking is niet meer te beschrijven. Mensen zitten opeengepakt in een heel kleine ruimtes, zonder dak boven hun hoofd. Toegang tot medicijnen is er nauwelijks en de beschikbaarheid van water is enorm beperkt. Ook is het voor mensen in de kuststrook moeilijk om zich van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, ook omdat het gebied ontgonnen wordt. “Er is vrijwel geen plek meer waar mensen veiligheid kunnen zoeken”, vervolgde Spoljaric. Voor het ICRC is het moeilijk te begrijpen hoe de bescherming van de burgerbevolking kan worden gegarandeerd in het geval van een offensief in Rafah.

Kremlin vindt reactie op dood Navalny onacceptabel, dood bevestigd door zijn team

Het Kremlin heeft de reactie van het Westen op de dood van Alexei Navalny "onaanvaardbaar" en "absoluut rabiaat" genoemd.

Het zegt een onderzoek te hebben ingesteld naar het incident, maar voor velen buiten Rusland ligt de schuld duidelijk bij de Russische president Vladimir Poetin. 

De dood van de oppositiepoliticus Navalny is inmiddels bevestigd door zijn team. Zijn perswoordvoerster Jarmysj verwees naar de moeder van Navalny. Zij was naar Siberië afgereisd, waar haar zoon gevangen zat in een gevangenenkamp. Daar ontving ze het officiële bericht dat haar zoon was overleden, schreef Jarmysj op de korte berichtendienst X.

Het overlijden zou vrijdag om 14.17 uur lokale tijd (10.17 uur CET) hebben plaatsgevonden. Medewerkers van de staatsonderzoekscommissie hebben het lichaam opgehaald, zei Jarmysch. Een medewerker van het gevangenkamp zei dat het lichaam voor onderzoek naar de stad Salekhard was gebracht. De stad ligt op ongeveer 50 kilometer van het gevangenkamp.

Persbureau Reuters meldde echter dat het lichaam daar nog niet was aangekomen in het mortuarium. Dat zei een medewerker van de vestiging aan de telefoon. Ook Yarmysch bevestigde dit en eist dat het lichaam van Navalny onmiddellijk aan zijn familieleden zou worden overgedragen. 

Skeletonster Bos vijfde in World Cup Altenberg, World Cup-eindzege bijna binnen

In het Duitse Altenberg is vrijdag de voorlaatste World Cup van het skeletonseizoen afgewerkt. Volgende week trekt men naar Winterberg voor het wereldkampioenschap, om vervolgens pas eind maart het seizoen echt af te sluiten met de finale in het Amerikaanse Lake Placid.

Vrouwen
De Duitse Tina Hermann stond na de eerste run aan de leiding en dat wist ze vol te houden, hoewel ze in de tweede afdaling slechts de zestiende tijd noteerde. Landgenote Susanne Kreher werd op 0,10 seconden tweede, met de veertiende tijd in run twee, terwijl de Amerikaanse Mystique Ro van plek zeven naar de derde plek klom op 0,24 seconden. Kimberley Bos stond halverwege op de tiende plek, maar met een uitstekende run steeg de Nederlandse naar de vijfde positie op 0,33 seconden, ruimschoots genoeg om de World Cup-leiding vast te houden.

Mannen
Na de eerste run stond Matt Weston aan de leiding, maar met de verslechterende baan had de Brit het erg lastig in de tweede manche: hij hield de schade nog net beperkt tot de derde plek. De winst was voor de van plek vijf komende Chinees Yin Zheng, die de snelste van iedereen was in de tweede afdaling. Hij klopte de Duitser Christopher Grotheer zo met 0,09 seconden, Weston eindigde op 0,12 seconden van Yin, die zijn tweede zege van het seizoen boekte.

Gemengde teams
Anna Fernstädt en Timon Drahonovsky stonden namens Tsjechië verrassend lang aan de leiding, maar aan Susanne Kreher en Axel Jungk konden ook zij niks doen: het Duitse duo dook met 0,69 seconden onder hun tijd door naar de winst. De Tsjechen pakten wel de verrassende tweede plek, voor de eveneens verrassende Amerikanen Katie Uhlaender en Austin Florian (+0,74).

FOK! Wat een weer: grotendeels droog

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend overheerst de bewolking, vooral in het midden en zuiden. In het noorden schijnt af en toe de zon. Het is op de meeste plaatsen droog, alleen in het zuiden kan plaatselijk plaatselijk wat lichte regen of motregen vallen. De wind waait in het noorden uit het noordwesten, elders uit het zuidwesten en is zwak tot matig.

Vanmiddag is er af en toe zon. Dieper landinwaarts komen er nog enkele lichte buien voor, elders blijft het droog. Met maximaal 9°C in op de Wadden tot plaatselijk 13°C in het zuidwesten is het vrij zacht. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot matig.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en in het westen kan er later af en toe wat lichte regen vallen. Er staat een matige wind uit het westen.

Komende nacht valt er plaatselijk af en toe regen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer geleidelijk vrij krachtig, mogelijk krachtig, windkracht 5 à 6.

Tot morgen!

                   

Een vredig uitzicht in de schelpenhoek (Foto: Scherpschutter)
Een vredig uitzicht in de schelpenhoek ((Archief)foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Random Pics van de Dag #1191

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Franse biatleten pakken weer goud op WK

In het Tsjechische Nove Mesto gaan we het slotweekeinde van het wereldkampioenschap biatlon in. Zaterdag staan de estafettes voor de vrouwen en mannen op de planning, een dag later volgen de massastarts. Voor het zover is kijken we nog even terug op de single mixed-estafette, waarbij de teams bestaan uit één man en één vrouw.

Lange tijd leek het tussen twee teams te gaan wat betreft het goud: Frankrijk met Lou Jeanmonnot en Quentin Fillon Maillet tegen het Noorwegen van Johannes Thingnes Bø en Ingrid Landmark Tandrevold. De teams lagen bijna continu gezamenlijk op kop en Jeanmonnot kwam samen met Tandrevold aan bij de laatste schietbeurt, maar daar ging het fout voor Noorwegen: Tandrevold liet zelfs met drie extra patronen een schijf overeind staan.

Jeanmonnot kon er zo definitief vandoor en hielp Frankrijk naar het goud, terwijl Tandrevold voorbij werd gestoken door de Italiaanse Lisa Vittozzi, die ze in de slotkilometer definitief moest laten gaan. Zilver ging zo naar Vittozzi en Tommaso Giacomel, Tandrevold bolde nog wel als derde over de meet voor brons.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.