Uitslag Fortuna Sittard - AZ

AZ heeft voor het eerst onder leiding van Maarten Martens gewonnen. In Limburg wonnen de Alkmaarders in de laatste minuut door een doelpunt van Dani de Wit met 1-2 van Fortuna Sittard.

AZ begon aardig tegen Fortuna Sittard en kreeg ook de eerste kansen via Sven Mijnans en Dani de Wit, maar was niet scherp voor het doel. Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Inigo Cordoba profiteerde optimaal van een inschattingsfout van Kristijan Belic, waarna de Spaanse middenvelder Fortuna Sittard op voorsprong zette. Daarna kwamen de Limburgers niet meer in de problemen en ging Fortuna met 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft zou AZ langszij komen. Vangelis Pavlidis profiteerde van slecht optreden van de doelman van Fortuna Sittard en zou de gelijkmaker binnenwerken. Daarna volgde nog een half uur waarin beide ploegen kansen kregen op de overwinning. Uiteindelijk zorgde Dani de Wit in de laatste minuut voor de overwinning voor AZ.

Het was de eerste overwinning in ruim twee maanden tijd voor AZ.