Skeletonster Bos vijfde in World Cup Altenberg, World Cup-eindzege bijna binnen

In het Duitse Altenberg is vrijdag de voorlaatste World Cup van het skeletonseizoen afgewerkt. Volgende week trekt men naar Winterberg voor het wereldkampioenschap, om vervolgens pas eind maart het seizoen echt af te sluiten met de finale in het Amerikaanse Lake Placid.

Vrouwen
De Duitse Tina Hermann stond na de eerste run aan de leiding en dat wist ze vol te houden, hoewel ze in de tweede afdaling slechts de zestiende tijd noteerde. Landgenote Susanne Kreher werd op 0,10 seconden tweede, met de veertiende tijd in run twee, terwijl de Amerikaanse Mystique Ro van plek zeven naar de derde plek klom op 0,24 seconden. Kimberley Bos stond halverwege op de tiende plek, maar met een uitstekende run steeg de Nederlandse naar de vijfde positie op 0,33 seconden, ruimschoots genoeg om de World Cup-leiding vast te houden.

Mannen
Na de eerste run stond Matt Weston aan de leiding, maar met de verslechterende baan had de Brit het erg lastig in de tweede manche: hij hield de schade nog net beperkt tot de derde plek. De winst was voor de van plek vijf komende Chinees Yin Zheng, die de snelste van iedereen was in de tweede afdaling. Hij klopte de Duitser Christopher Grotheer zo met 0,09 seconden, Weston eindigde op 0,12 seconden van Yin, die zijn tweede zege van het seizoen boekte.

Gemengde teams
Anna Fernstädt en Timon Drahonovsky stonden namens Tsjechië verrassend lang aan de leiding, maar aan Susanne Kreher en Axel Jungk konden ook zij niks doen: het Duitse duo dook met 0,69 seconden onder hun tijd door naar de winst. De Tsjechen pakten wel de verrassende tweede plek, voor de eveneens verrassende Amerikanen Katie Uhlaender en Austin Florian (+0,74).