Uitslag Sparta - Excelsior

Sparta heeft het thuisduel tegen Excelsior gewonnen. Na een kwartier voetballen keek Sparta tegen een 0-2 achterstand aan, maar won het uiteindelijk met 4-2 van stadsgenoot Excelsior.

Na een kwartier spelen leek Sparta een kansloze avond tegemoet te gaan. Kik Pierie opende de score na tien minuten en vijf minuten na de openingsgoal zorgde Lance Duijvestijn voor de 0-2. Sparta herpakte zich snel en na een half voetballen was het alweer gelijk op het Kasteel. Eerst maakte Arno Verschueren de aansluitingstreffer en snel daarna zorgde Bart Vriends voor de gelijkmaker na een fraaie actie van Koki Saito.

In de tweede helft was het langer wachten op doelpunten. Excelsior had het betere van het spel na rust, maar het was Sparta die tot scoren kwam. Een kwartier voor tijd zette clubtopscorer Tobias Lauritsen de thuisploeg op voorsprong. In de extra tijd besliste Charles-Andreas Brym het duel door de 4-2 te maken.