FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 april 2022

Random Pics van de Dag #600

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Handballers grijpen toch naast historisch WK-ticket

De Nederlandse handbalmannen zullen volgend jaar toch niet voor het eerst sinds 1961 van de partij zijn op het wereldkampioenschap. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson won donderdag nog knap in en van Portugal, maar in Eindhoven ging het zondag fout.

Nederland nam een 30-33 overwinning mee naar Eindhoven, waar Portugal een stuk beter voor de dag kwam. In de eerste helft kwamen de bezoekers op een 9-14 voorsprong, hoewel dat in de slotfase van de eerste helft nog wel terug kon worden gebracht naar een 15-17 ruststand.

Het leek in de tweede helft toch nog de goede kant op te gaan: Nederland kwam snel op 19-19. Die hoop kon echter snel de prullenbak in: Portugal liep in no-time uit naar een 24-29 voorsprong en in de slotfase liet Nederland kans op kans liggen om echt wat terug te doen.

De ploeg ging uiteindelijk met 28-35 ten onder en strandde zo net als in 2010, 2012, 2016 en 2018 in de playoffs.

Medvedev waarschuwt "masochisten uit Brussel" voor faillissement Europa

De Russische ex-president Dmitri Medvedev heeft Europa gewaarschuwd dat als zijn land betalingsproblemen krijgt het in ernstige economische moeilijkheden zal komen. "De insolventie van Rusland kan de insolventie van Europa worden", schreef het plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad op de nieuwszender Telegram.

Tegelijkertijd beschuldigde hij de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, ervan zijn land failliet te willen laten gaan. Dat is de "geheime bedoeling van de masochisten uit Brussel".

Medvedev waarschuwde de Europeanen ook voor verdere gevolgen van de sancties die aan zijn land zijn opgelegd vanwege de oorlog tegen Oekraïne. Als voorbeelden noemde hij hyperinflatie, die dan "niet langer aan de slechte Russen kan worden toegeschreven", en een mogelijk tekort aan eerste levensbehoeften. Het grote aantal vluchtelingen uit Oekraïne zou volgens Medvedevook kunnen leiden tot een "golf van geweldsmisdrijven".

Medvedev was president van 2008 tot 2012, tussen twee ambtstermijnen in van Vladimir Poetin, die vandaag nog steeds aan de macht is.

PSV wint bekerfinale tegen Ajax na droomstart tweede helft

PSV heeft de KNVB Beker gewonnen. In een leuke finale wonnen de Eindhovenaren met 2-1 van Ajax. Vlak na rust maakte PSV het verschil door de 0-1 achterstand in twee minuten om te zetten naar een 2-1 voorsprong. Die voorsprong hielden ze vervolgens vast en won het na tien jaar nog eens de nationale beker.

PSV begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg van Roger Schmidt zette goed druk op de verdediging van Ajax, waardoor de Amsterdammers moeilijk tot opbouwen kwam. PSV leek ook vroeg op voorsprong te komen dankzij Eran Zahavi. Dat deed de Israëlische spits alleen in buitenspelpositie en werd dan ook terecht afgekeurd. Na het afgekeurde doelpunt kwam Ajax wat beter in de wedstrijd en werd voor het eerst dreigend na een kwartier spelen.

Niet veel later kwam Ajax op voorsprong. Na goed doorgaan en een goede combinatie met Davy Klaassen schoot Ryan Gravenberch fraai raak met een geplaatst schot. Daarna had Ajax de kans om binnen de minuut de score te verdubbelen, alleen was de goede kans niet besteed aan Brian Brobbey. Toch leken de Amsterdammers met 0-2 de rust in te gaan nadat Noussair Mazraoui vanaf afstand met rechts raak schoot. De goal werd afgekeurd door de VAR vanwege dat Dusan Tadic even daarvoor net buitenspel stond.

PSV mocht opgelucht ademhalen dat het bij rust nog 0-1 stond voor Ajax en kwam na rust geweldig uit de startblokken. Binnen vijf minuten had PSV de achterstand omgezet in een voorsprong. Een vrije trap van Gakpo werd met het hoofd verlengd door Ibrahim Sangaré en bij de tweede paal binnengekopt door Érick Gutiérrez (1-1). Even daarna ging het helemaal mis voor Ajax. Een pass door het midden van Lisandro Martínez werd met de borst onderschept door Gakpo, waarna de PSV-aanvoerder langs Martínez naar binnen kwam en in de korte hoek raak schoot.

Ajax kwam langzaam wat terug in de wedstrijd. Klaassen leek Ajax na terugleggen van Brobbey op 2-2 te zetten, maar ook deze goal ging niet door. Brobbey stond buitenspel. Vlak daarna ontsnapte PSV nog eens nadat een inzet van Tadic op de paal eindigde. Ajax probeerde het met de nodigde wissels om de achterstand goed te maken en kreeg via Perr Schuurs nog een goede kans op de gelijkmaker, alleen lag de doelman van PSV in de weg en kwam vervolgens niet meer in de problemen, waardoor PSV na tien jaar nog eens de KNVB Beker won.

Kijk mee om 19.45 uur naar het bijzondere paasvuur in Huissen

Geniet hier live van het paasvuur in Huissen wat wordt gestremd door Omroep Gelderland om 19.45 uur. 

In Huissen is het paasvuur net een beetje anders dan de meesten gewend zijn. Er wordt namelijk een duivelspop boven op de stapel gezet en in brand gestoken. De duivelspop staat symbool voor het kwaad en door het verbranden van de pop zorgen de Huissense gilden ervoor dat iedereen het jaar met een schone lei kan beginnen.

Indrukwekkende Van Baarle pakt de zege in prachtige Parijs-Roubaix

Dylan van Baarle heeft Parijs-Roubaix gewonnen. De Nederlander van Ineos Grenadiers was na een schitterende koers van 257 kilometer duidelijk de beste. Hij won met een kleine twee minuten voorsprong op Wout van Aert, die de sprint voor de tweede plaats, voor Stefan Küng.

Vanaf de start viel het nooit stil in deze editie van Parijs-Roubaix. In de eerste vijftig kilometer probeerde verschillende renners mee te zitten in de vroege vlucht, maar niemand kreeg de ruimte. Na vijftig kilometer zette Ineos het opeens op de kant. De meeste favorieten onder meer Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Stefan Küng en Mads Pedersen lieten zich verassen en konden lang in de achtervolging.

Het verschil tussen de eerste groep en de tweede groep bleef lang rond de minuut hangen en pas vlak voor het opdraaien van het Bos van Wallers-Arenberg kwamen de twee groepen pas samen na een achtervolging van meer dan honderd kilometer. In het Bos kreeg Van Aert te maken met materiaalpech en kon weer in de achtervolging. Mede dankzij zijn ploeggenoten kon hij weer aansluiten in het voorste deel van het peloton. Op dat moment was er een kopgroep vooruit, met als belangrijkste naam Matej Mohoric. De winnaar van Milan Sanremo had samen met Tom Devriendt een voorsprong van twee minuten.

In de achtervolging zou er op vijftig kilometer van de streep een sterk achtervolgingsgroepje ontstaan met Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Jasper Stuyven, Adrien Petit, Yves Lampaert, Florian Sénéchal, Matteo Trentin, Taco van der Hoorn, Stefan Küng, Guillaume van Keirsbulck, Ben Turner en Dylan van Baarle.

Ze kwamen dicht op de kopgroep en zeker nadat Mohoric te maken had met pech, waardoor hij terugviel in de groep van Van der Poel was de koers weer helemaal open. Ondanks de pech liet Mohoric zijn hoofd niet hangen en trok weer in de aanval en kreeg in eerste instantie Yves Lampaert met zich mee en kwamen al snel bij de koploper Devriendt. Van Baarle twijfelde niet en ging in de achtervolging en vlak voor de beslissende kasseistrook zou hij de aansluiting vinden.

Op de kasseien van Camphin-en-Pévèle reed Van Baarle reed hij Mohoric en Lampaert los en was de Nederlander naar zijn eerste zege in een monument. Niemand kwam meer in de buurt van Van Baarle en zou solo winnen in de mooiste wielerklassieker. In de achtergrond zouden Küng en Van Aert nog bij Mohoric en Devriendt komen. Lampaert was daarbij weggevallen doordat de Belg in aanraking kwam met een supporter en kon daardoor een podiumplaats vergeten. Die podiumplaats ging wel naar Van Aert die de sprint won voor de tweede plaats voor Küng. De verassende Devriendt werd knap vierde, voor Mohoric. Van der Poel kwam niet verder dan een negende plaats, waarna de teleurgestelde Lampaert de top tien volmaakte.

Gasly: "Monaco verliezen zou een shock zijn"

De komst van nieuwe circuits, de expansie van de Formule 1 naar Amerika en de kalender die bijna haar limiet van 24 races bereikt zorgt ervoor dat de toekomst van de klassieke circuits allerminst zeker is. Eén van die circuits is Monaco, en als het aan Pierre Gasly ligt strijkt het F1-circus er de komende jaren nog gewoon neer. De Fransman zou verbaasd zijn als de meest 'iconische' Grand Prix zou verdwijnen.

Hoewel circuits als Spa Franchorchamps mede een onzeker bestaan leiden op de F1-kalender, is dat van Monaco wellicht nog groter. Het Monegaskische circuit is de vreemde eend in de bijt voor het businessmodel van de Formule 1 op het gebied van TV-productie. CEO Stefano Domenicali gaf al eerder aan dat klassieke circuits hun plek moeten verdienen op de kalender en niet kunnen vertrouwen op hun historische verleden.

Gasly hoopt allerminst dat één van zijn favoriete circuits uiteindelijk plaats moet maken: "Ik rijd erg graag op Monaco, het is de meest iconische race ter wereld en onderdeel van het DNA van de Formule 1. Bijna iedereen heeft wel van de Grand Prix gehoord, zelfs mensen die geen F1-fan zijn. Het is waarschijnlijk de meest uitdagende baan van het jaar en het zou een grote shock zijn als hij zou verdwijnen".

Gasly: "Monaco verliezen zou een shock zijn" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Gasly: "Monaco verliezen zou een shock zijn" (Getty Images / Red Bull Content Pool)

Gert neemt definitief afscheid van Samson

Gisteravond was het dan zover: de allerlaatste Afscheidsshow van Samson & Gert in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Gert, al meer dan 30 jaar het geliefde baasje van Samson, heeft zijn plaats nu definitief afgestaan aan dochter Marie. De fans, jong en oud, waren massaal aanwezig om afscheid te nemen: de show kon op meer dan 150.000 bezoekers rekenen!

Massale vechtpartij tijdens feest in Honselersdijk

Een feest in een partycentrum aan de Dijkweg is gisteravond minder feestelijk geëindigd. Bezoekers van een Armeens feest gingen rond tien uur met elkaar op de vuist.

Het lukte de eerste gearriveerde agenten niet om de vechtenden te scheiden. Sterker nog: de agenten werden op een gegeven moment zelf het mikpunt.

Nadat agenten om assistentie van collega's hadden verzocht, kwam er vanuit de hele regio versterking. Onder andere een aantal hondengeleiders en het parate peloton kwamen ter plaatse. Op een gegeven moment stonden er tientallen politievoertuigen bij het partycentrum.

Bij het daarop volgende optreden van de politie vielen harde klappen. Ook werden één of meerdere vechtersbazen gebeten door politiehonden. De politie heeft een viertal aanhoudingen verricht.

Het ambulancepersoneel heeft een man verzorgd die bijtwonden van een diensthond had opgelopen. Hij is daarna zonder spoed vervoerd.

Rond half elf keerde de rust weer en werden bezoekers met kinderen in gelegenheid gesteld het pand te verlaten en naar huis te gaan. Hierna kon langzaam de politie-inzet worden afgebouwd. Meer beelden bij Regio15.

Er zijn vier verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een verdachte pleegde bij zijn aanhouding veel verzet en bleef agressief. Er moest een politiehond aan te pas komen om de man onder controle te krijgen. De verdachte raakte daarbij gewond door een beet van de politiehond. Hij is behandeld in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Oostenrijk: 'Poetin gelooft dat hij deze oorlog wint'

Volgens de Oostenrijkse kanselier Karl Nehammer zit de Russische president Vladimir Poetin vast 'in zijn eigen oorlogslogica'. Poetin 'gelooft dat hij deze oorlog wint', vertelde Nehammer in een interview.

Nehammer is het eerste westerse staatshoofd wat sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne, Poetin heeft ontmoet in het Kremlin. Voor zijn reis naar het Kremlin was Nehammer in Bucha, een buitenwijk van Kyiv, met de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy "om Poetin (later) te kunnen confronteren met wat ik had gezien", zei de Oostenrijkse kanselier.

Volgens Nehammer zat hij ook aan de lange tafel waaraan de Duitse bondskanselier Olaf Scholz kort voor het begin van de Russische invasie had gezeten. Er zijn geen foto's van de ontmoeting tussen Nehammer en Poetin.

Meer Amerikaanse wapenleveringen aangekomen in Oekraïne

De eerste delen van het laatste Amerikaanse steunpakket van wapens en munitie uit de VS zijn aangekomen in Oekraïne. Dat meldt het CNN TV-station, daarbij verwijzend naar een functionaris in het Witte Huis. Washington beloofde Kiev woensdag extra wapens en munitie ter waarde van $ 800 miljoen (€ 740 miljoen), inclusief artillerie, gepantserde voertuigen en helikopters. De nieuwe leveringen zijn bedoeld om Oekraïne te ondersteunen, vooral met het oog op de gevreesde grootschalige Russische aanval in de oostelijke Donbass-regio.

De Amerikaanse regering heeft al wapens ter waarde van 2,5 miljard dollar aan Oekraïne toegezegd of geleverd sinds de Russische aanvalsoorlog eind februari begon. Sinds begin vorig jaar heeft de Amerikaanse hulp aan Kiev in totaal ongeveer $ 3,2 miljard belopen.

Rusland: als Oekraïense troepen in Mariupol niet capituleren, vernietigen we ze

Volgens het Russische ministerie van Defensie willen de Oekraïense troepen die vechten in de zuidoostelijke Oekraïense havenstad Mariupol zich niet overgeven. De eenheden, waaronder 400 buitenlandse huursoldaten, hebben zich verschanst in de staalfabriek van Azovstal, zei de woordvoerder van het ministerie van Defensie Igor Konashenkov. De regering in Kiev heeft hen verboden de wapens neer te leggen. Moskou maakte gisteren bekend dat de stad al praktisch onder controle was van Russische eenheden. Ze riepen de resterende Oekraïense strijders op om zich voor 12.00 uur (15.00 uur plaatselijke tijd) over te geven.

"In het geval van verder verzet, zullen ze allemaal worden vernietigd", zei Konasjenkov. Volgens Russische informatie zijn er ongeveer 2500 strijders in de fabriek die de stad willen verdedigen tegen een volledige bezetting door de Russen.

Volgens Oekraïense bronnen heeft het Russische leger de luchtaanvallen op de zwaar omstreden havenstad Mariupol voortgezet. Dat meldt de Oekraïense generale staf in haar situatierapport. Ook in het havengebied vonden aanslagen plaats. Russische eenheden waren ook "vermoedelijk" bezig met het voorbereiden van een marine-operatie om in Mariupol aan land te komen.

2 doden, 3 (zwaar)gewonden bij verkeersongeval Havelte

Bij een ernstig verkeersongeval op de Osseweidenweg nabij Havelte zijn zondagochtend twee personen om het leven gekomen. Twee andere personen raakten ernstig gewond. Een vijfde persoon raakte gewond.

De vijf personen zaten allemaal in een voertuig dat door nog onbekende oorzaak van de weg is geraakt. De hulpdiensten rukten massaal uit. Een deel van de inzittenden was bekneld geraakt. Onder andere de brandweer en het MMT kwamen ter plaatse.

Voor twee slachtoffers mocht hulp helaas niet meer baten. Een 21-jarige man uit de gemeente Westerveld en 16-jarige jonge vrouw uit de gemeente De Wolden zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden.

De bestuurder van het voertuig, een 19-jarige man uit de gemeente Westerveld, raakte zwaar gewond. Ook een 18-jarige man uit de gemeente Westerveld raakte zwaargewond. Een andere 16-jarige jonge vrouw uit de gemeente De Wolden raakte gewond. De drie gewonden zijn allemaal overgebracht naar het ziekenhuis.

De Forensische Opsporing Verkeer doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De weg is hiervoor afgesloten.

Patriot-vuureenheid aangekomen op plek van bestemming in Slowakije

De derde en laatste colonne van de Patriot-vuureenheid die drie dagen geleden naar Slowakije vertrok, is rond middernacht in dat land op de plaats van bestemming aangekomen. Beide andere colonnes waren eerder die avond al gearriveerd. De eenheid gaat nu zo snel mogelijk aan de slag om de patriots gereed te maken voor bondgenootschappelijke afschrikking en verdediging.

Vijf voertuigen van één van de Patriotkonvooien botsten gisterochtend op elkaar tijdens regenachtig weer, op een glad wegdek en bij slecht zicht. Tijdens het ongeluk raakte niemand gewond. Vier wagens liepen dusdanig veel schade op dat deze niet meer direct inzetbaar zijn. Defensie zet hiervoor ander materieel in vanuit Nederland.

FOK! Wat een weer: zonnige en droge shit

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag is het zonnig, op wat dunne sluierbewolking na. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noorden tot 19°C in het zuidwesten en zuiden. De zuidoostenwind is overwegend matig, rond kracht 3.

De nacht naar maandag verloopt helder en koelt het af naar een graad of 3. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Maandag overdag is het aanvankelijk zonnig, maar later op de dag komt er in het westen meer bewolking. Het blijft overal droog en het wordt met circa 19 graden opnieuw zacht. Op de stranden gaat de wind in de loop van de middag vanaf zee waaien zodat het daar gevoelig afkoelt naar een graad of 10. Elders is de wind zuidelijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Ik liep vrijdag met @qltel de N70 natuurwandeling bij Nijmegen  (Foto: FOK!/DJMO)
Ik liep vrijdag met @qltel de N70 natuurwandeling bij Nijmegen (Foto: FOK!/DJMO) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Frankrijk: dertig demonstraties tegen extreemrechtse Marine Le Pen

In Frankrijk hebben enkele duizenden mensen geprotesteerd tegen extreem-rechts. De demonstraties waren georganiseerd in ruim dertig steden om te protesteren tegen de rechts-populistische presidentskandidaat Marine Le Pen. Volgende week zondag strijdt zij tegen zittend president Emmanuel Macron in de tweede en laatste ronde van de Franse presidentsverkiezingen.

Bij de manifestatie in Parijs moest de politie kortstondig traangas inzetten omdat het protest even uit de hand leek te lopen, maar de protesten in het land verliepen uiteindelijk grotendeels kalm. Volgens de organisatoren waren er landelijk zo'n 150.000 mensen op de been en in Parijs 40.000 mensen. Maar de autoriteiten spreken de aantallen tegen: in Parijs zouden er zo'n 9200 demonstranten geweest zijn en landelijk nog geen 25.000. Meer hierover bij de NOS.

De chaos in registratie van de bijbaantjes van hoogleraren

Nieuwsuur-verslaggever Siebe Sietsma deed samen met zijn collega's Yoeri Vugts en Lars Boogaard onderzoek naar de nevenfuncties van hoogleraren. Wat blijkt? De verplichte registratie is een en al chaos. Sommige instellingen hebben, tegen de afspraken in, überhaupt geen register.

In de onderstaande video zie je hoe hun onderzoek zo'n 2,5 jaar geleden begon en hoe zij inzage kregen in alle interne registers én welke malversaties ze ontdekten.

Vijfde verlenging Coronawet dreigt te stranden in de Eerste Kamer

Als het coronavirus in de herfst opnieuw opleeft waardoor maatregelen nodig zijn, zal het kabinet moeten terugvallen op nood- of nieuwe wetgeving. De tijdelijke coronawet die nu nog een mondkapjesplicht en coronapas regelt, dreigt te sneuvelen in de Eerste Kamer. Zo meldt het AD. 

Als het parlement de tijdelijke coronawet wegstemt, zit het kabinet zonder juridische basis voor talloze coronamaatregelen zoals de mondkapplicht, QR-code en het anderhalve meter afstand houden.

Opnieuw rellen Zweden, Deense politicus die korans verbrand geraakt door steen

Voor de derde dag op rij zijn er ongeregeldheden in Zweden vanwege een serie aangekondigde koranverbranding, door de Deense rechtsextremistische politicus Rasmus Paludan, die al eerder op politieke bijeenkomsten een koran heeft verbrand, is in Malmo geraakt door een steen die werd gegooid door een tegendemonstrant.

Paludan heeft een beenwond, meldt de politie. Ook zou een Deense journalist gewond zijn geraakt tijdens de schermutselingen.

Behalve in Malmo kwam het in Landskrona ook tot een aanvaring tussen demonstranten en agenten. Maar de situatie lijkt zaterdag minder ernstig te zijn verlopen dan vrijdag, toen zeker twaalf agenten gewond raakten.

De aanleiding voor de rellen is een reeks bijeenkomsten van Paludan. Op deze manifestaties houdt hij een toespraak, en er worden korans verbrand, dit gebeurt met toestemming onder het motto van vrijheid van meningsuiting. Moslims vatten verbranding van hun heilige boek op als een zware belediging.

Gemaskerde jongeren gooiden volgens de krant Aftonbladet met stenen naar de politie, barricadeerden wegen en staken auto’s in brand. Om erger te voorkomen besloot de korpschef de bijeenkomst van Paludan, voorman van de Deense groepering Stram Kurs (Harde Lijn), te verplaatsen naar een beter te beveiligen plek in Malmö.

Ook daar werd de Paludan aan het begin van de avond opgewacht door antifascistische tegendemonstranten. Deze activisten probeerden door de afzetting heen te breken, onder andere met een auto. De chauffeur is gearresteerd.

Moskou deelt video van geredde soldaten van gezonken raketkruiser "Moskva"

Na het zinken van de Russische raketkruiser 'Moskva' in de Zwarte Zee heeft het Ministerie van Defensie in Moskou een video gepubliceerd waarop leden van de bemanning te zouden zijn - waarschijnlijk om geruchten tegen te gaan dat ze niet konden worden gered.

In de clip van zijn tientallen jonge mannen in zwarte uniformen te zien. Hoeveel het er precies zijn, is vanwege moeilijk in te schatten. Op Twitter zeiden sommige gebruikers dat het niet alle 500 bemanningsleden zijn die op het moment van het ongeval op de 'Moskva' zouden zijn geweest. Er werd gezegd vanuit Moskou dat na het ongeval de bemanning werd geëvacueerd voordat de boot zonk.

Een woordvoerster van de Zuid-Oekraïense strijdkrachten, Natalia Humenyuk, zei dat Russische reddingsboten niet bij de brandende 'Moskva' konden komen vanwege een harde wind en de matrozen niet konden redden.

Van Tass: Opperbevelhebber van de Russische marine admiraal Nikolai Evmenov ontmoette de bemanning van de kruiser Moskva. In het bijzonder zei hij dat officieren, adelborsten en matrozen bij de marine zouden blijven dienen, zei het Russische ministerie van Defensie zaterdag.

Evmenov voegde eraan toe dat de bemanning voor bepaalde tijd van de Moskva-cruiser in overeenstemming met de wet van mei tot juni zou worden ontslagen. "In overeenstemming met de wet zullen dienstplichtigen van mei tot juni worden ontslagen en vertrekken voor militaire registratie", zei hij.

De opperbevelhebber van de marine verzekerde tijdens een ontmoeting met matrozen dat de tradities van de bewakersraketkruiser 'Moskva' zorgvuldig zouden worden bewaard en voortgezet, zoals altijd is aanvaard in de Russische vloot.

Eerder meldde het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie dat het schip donderdag, als gevolg van schade aan de romp als gevolg van een brand door de ontploffing van munitie, stabiliteit verloor en in stormachtige zeeën zonk terwijl het naar zijn bestemming werd gesleept. Zoals een bron in maritieme kringen vrijdag meldde, is de bemanning van de kruiser afgeleverd bij Sebastopol.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.