Handballers grijpen toch naast historisch WK-ticket

De Nederlandse handbalmannen zullen volgend jaar toch niet voor het eerst sinds 1961 van de partij zijn op het wereldkampioenschap. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson won donderdag nog knap in en van Portugal, maar in Eindhoven ging het zondag fout.

Nederland nam een 30-33 overwinning mee naar Eindhoven, waar Portugal een stuk beter voor de dag kwam. In de eerste helft kwamen de bezoekers op een 9-14 voorsprong, hoewel dat in de slotfase van de eerste helft nog wel terug kon worden gebracht naar een 15-17 ruststand.

Het leek in de tweede helft toch nog de goede kant op te gaan: Nederland kwam snel op 19-19. Die hoop kon echter snel de prullenbak in: Portugal liep in no-time uit naar een 24-29 voorsprong en in de slotfase liet Nederland kans op kans liggen om echt wat terug te doen.

De ploeg ging uiteindelijk met 28-35 ten onder en strandde zo net als in 2010, 2012, 2016 en 2018 in de playoffs.