Moskou deelt video van geredde soldaten van gezonken raketkruiser "Moskva"

Na het zinken van de Russische raketkruiser 'Moskva' in de Zwarte Zee heeft het Ministerie van Defensie in Moskou een video gepubliceerd waarop leden van de bemanning te zouden zijn - waarschijnlijk om geruchten tegen te gaan dat ze niet konden worden gered.

In de clip van zijn tientallen jonge mannen in zwarte uniformen te zien. Hoeveel het er precies zijn, is vanwege moeilijk in te schatten. Op Twitter zeiden sommige gebruikers dat het niet alle 500 bemanningsleden zijn die op het moment van het ongeval op de 'Moskva' zouden zijn geweest. Er werd gezegd vanuit Moskou dat na het ongeval de bemanning werd geëvacueerd voordat de boot zonk.

Een woordvoerster van de Zuid-Oekraïense strijdkrachten, Natalia Humenyuk, zei dat Russische reddingsboten niet bij de brandende 'Moskva' konden komen vanwege een harde wind en de matrozen niet konden redden.

Van Tass: Opperbevelhebber van de Russische marine admiraal Nikolai Evmenov ontmoette de bemanning van de kruiser Moskva. In het bijzonder zei hij dat officieren, adelborsten en matrozen bij de marine zouden blijven dienen, zei het Russische ministerie van Defensie zaterdag.

Evmenov voegde eraan toe dat de bemanning voor bepaalde tijd van de Moskva-cruiser in overeenstemming met de wet van mei tot juni zou worden ontslagen. "In overeenstemming met de wet zullen dienstplichtigen van mei tot juni worden ontslagen en vertrekken voor militaire registratie", zei hij.

De opperbevelhebber van de marine verzekerde tijdens een ontmoeting met matrozen dat de tradities van de bewakersraketkruiser 'Moskva' zorgvuldig zouden worden bewaard en voortgezet, zoals altijd is aanvaard in de Russische vloot.

Eerder meldde het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie dat het schip donderdag, als gevolg van schade aan de romp als gevolg van een brand door de ontploffing van munitie, stabiliteit verloor en in stormachtige zeeën zonk terwijl het naar zijn bestemming werd gesleept. Zoals een bron in maritieme kringen vrijdag meldde, is de bemanning van de kruiser afgeleverd bij Sebastopol.