FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 februari 2022

Overmars vertrekt per direct bij Ajax wegens 'grensoverschrijdende berichten'

Marc Overmars vertrekt per direct als directeur voetbalzaken van Ajax. Dat heeft de club zojuist bekendgemaakt. Overmars heeft besloten te stoppen omdat hij over een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s heeft gestuurd.

"Ik schaam me kapot", laat Overmars weten in een statement van Ajax. "Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk. Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten."

RvC-voorzitter Leen Meijaard: "Dit is een dramatische situatie voor iedereen die hier op enigerlei wijze bij betrokken is. Het is ingrijpend voor de vrouwen die met het gedrag te maken hebben gehad. Toen wij geluiden hierover opvingen hebben we meteen gehandeld, daarbij zorgvuldig gewikt en gewogen wat het beste was om te doen. Alles in overleg met algemeen directeur Edwin van der Sar en daarbij geholpen door een externe expert."

"Marc is waarschijnlijk de beste voetbaldirecteur die Ajax gehad heeft. We hebben niet voor niks zijn contract opgewaardeerd en verlengd. Maar hij heeft helaas echt grenzen overschreden, dus verdergaan als directeur was geen optie, dat zag hij zelf ook in. Het is bijzonder pijnlijk voor iedereen. Ik wil de wens uitspreken dat alle betrokkenen de rust en privacy gegund wordt om dit te verwerken."

Algemeen directeur Edwin van der Sar: "Ik vind de situatie voor iedereen afschuwelijk en sluit me aan bij de woorden van Leen Meijaard. Ik voel me vanuit mijn rol ook verantwoordelijk om de collega’s te helpen. Een veilig werkklimaat is heel belangrijk, voor iedereen bij Ajax. We gaan daar de komende tijd nóg meer aandacht aan besteden. Marc en ik spelen sinds het begin van de jaren negentig samen, eerst bij Ajax en toen bij Oranje en we zijn nu alweer bijna tien jaar collega’s in de directie van Ajax. Dat stopt nu heel abrupt. We zijn hier bezig met iets heel moois dus voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt zal dit nieuws ook een klap zijn. Maar onze ambities blijven overeind." 

Random Pics van de Dag #540

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Overzicht uitslagen Beijing dag 2

Vandaag was de tweede dag van Olympische Spelen in Beijing. FOK! geeft je iedere avond een overzicht van de prestaties van de Nederlanders, de meest opvallende sportmomenten en de uitslagen van finales.

Nederland won vandaag zijn tweede medaille. Patrick Roest kwam op de 5 kilometer schaatsen nog dicht in de buurt van topfavoriet Nils van der Poel maar moest uiteindelijk genoegen nemen met zilver. Jorrit Bergsma werd vijfde en Sven Kramer, die het goud won op de laatste drie edities, werd negende.

Snowboarder Niek van der Velden haalde op het onderdeel slopestyle de finale niet. Na een val in de eerste run was ook zijn tweede run niet goed genoeg. Bij de dames was vandaag de finale van de slopestyle en daar ging het goud naar Zoi Sadowski Synnott. Dit betekende het eerste goud ooit voor Nieuw-Zeeland op de Winterspelen.

Uitslagen:

Sport Onderdeel Goud Zilver Brons
crosscountry Mannen skiatlon Aleksander Bolsjoenov (Rus) Denis Spitsov (Rus) Iivo Niskanen (Fin)
freestyleskiën Vrouwen Moguls Jakara Anthony (Aus) Jaelin Kauf (VS) Anastasia Smirnova (Rus)
Rodelen Heren singles Johannes Ludwig (Dui) Wolfgang Kindl (Oos) Dominik Fischnaller (Ita)
Schaatsen 5000 meter mannen Nils van der Poel (Zwe) Patrick Roest (Ned) Hallgeir Engebraten (Noo)
Schansspringen Normale schans mannen Ryoyu Kobayashi (Jap) Manuel Fettner (Oos) David Kubacki (Pol)
Snowboarden Slopestyle vrouwen Zoi Sadowski Synnott (NZl) Julia Marino (VS) Tess Coady (Aus)

Medaillespiegel:

# Land Goud Zilver Brons Totaal
1 Noorwegen 2 0 1 3
2 Zweden 2 0 0 2
3 Rusland 1 2 2 5
4 Nederland 1 1 0 2
4 Duitsland 1 1 0 2
6 Slovenie 1 0 1 2
6 Japan 1 0 1 2
6 Australie 1 0 1 2
9 China 1 0 0 1
9 Nieuw-Zeeland 1 0 0 1

Meer dan half miljoen mensen steunt petitie Mona Keijzer 'Onverdeeld Open'

Een half miljoen mensen is het eens met voormalig CDA-staatssecretaris Mone Keijzer, die vraagt om het coronatoegangsbewijs (CTB) onmiddellijk af te schaffen. De petitie die ze afgelopen vrijdag  met een groep gelijk gestemde opzette, was zondagavond door een half miljoen mensen ondertekend. 

Onder de ondertekenaars bevinden zich naast burgers ook politici, artiesten en bekende coronabeleidcritici. Thierry Baudet heeft de petitie ook ondertekend, maar waarschuwt zijn volgers vandaag dat er een heel gevaarlijk moment aanbreekt: "Net nu we dreigen te winnen schuift het systeem 'controlled opposition' naar voren" doelend op de petitie Onverdeeld Open' van Mona Keijzer. 

The Highwaymen - Highwayman (American Outlaws: Live at Nassau Coliseum, 1990)

In 1984 kreeg Johnny Cash het idee om 4 grote Country artiesten samen te brengen voor zijn jaarlijkse kerstspecial. Deze 4 waren; Kris KristoffersonWaylon JenningsWillie Nelson en Johnny Cash zelf. Het klikte goed tijdens die special en zij borduurden hierop voort. Samen vormden zij "The Highwaymen".  Al noemden zij zich de eerste jaren wel: "Nelson, Jennings, Cash & Kristofferson". 

Tussen 1985 en 1995 brachten zij 3 albums uit. Highwayman was een hit van hun eerste album.

OWS: Zweden verprutst mooie positie in curlingtoernooi, eindelijk winst Australië

De voorlaatste dag van de plaatsingsronde in het gemengd dubbeltoernooi in het curling heeft vandaag plaatsgevonden op de Olympische Winterspelen. Hier heeft Italië zich officieel geplaatst voor de halve finales, maar de strijd om de andere plaatsen is nog enigszins open.

In de Chinese ochtend werd weer begonnen met twee wedstrijden. De Verenigde Station en Tsjechië moesten in hun onderlinge strijd allebei winnen om nog kans te maken op de halve finale, waarbij die weg voor Tsjechië al aardig moeilijk is. In de eerste paar ends werd veel gescoord, zodat er na vier ends 4-7 op het bord stond voor Tsjechië, maar in het vijfde end trokken de Amerikanen dat gelijk. Na een nulscore in end zes stonden de Amerikanen er niet slecht voor, maar zij wisten slechts 1 punt te scoren in end zeven. Het laatste end was al aan het begin voor de Tsjechen, en de Amerikanen konden dit niet meer omdraaien: 8-10.
Minstens zo belangrijk voor de plaatsen in de finaleronde was de strijd tussen Groot-Brittannië en China. Bij winst van de Britten lijken de vier deelnemers redelijk bezegeld. China was de tegenstander en nam een vroege voorsprong van 4-1 na vier ends, door wat matig spel van de Britten. Ze keerden echter terug via de powerplay in end vijf, terwijl China hun powerplay verpestte en daarin ook een punt weggaf, zodat het 5-4 stond na end zes. In de laatste twee ends ging het met de stenen mee: 6-5 voor Groot-Brittannië, waardoor Italië geplaatst is en er nog maar vier andere kanshebbers zijn: Groot-Brittannië, Zweden, Canada en Noorwegen.

In de middag waren er twee belangrijke wedstrijden. Noorwegen moest winnen van Zweden om nog echt kans te maken terwijl Canada extra zekerheid in kon bouwen met een overwinning tegen Tsjechië. Waar Zweden de afgelopen dagen lekker in het toernooi leken te komen, was het tegen de Noren totaal niet te zien. Het werd een pijnlijke 6-2 nederlaag. Canada had het zwaar tegen Tsjechië. Na vijf ends was er de 3-2 voorsprong, na vijf ends met een score van 1, maar in end 6 en 7 kwamen de Tsjechen tot een 5-3 voorsprong na cruciale fouten van Canada tijdens hun eigen powerplay. Canada trok het echter toch nog recht. 2 punten in het laatste end zorgden voor een extra end, waar Canada toch toonde iets meer scherpte te hebben dan Tsjechië. Hierdoor blijft Canada in een goede positie, terwijl de Tsjechen definitief uitgeschakeld zijn.

China en Zwitserland hebben nog een hele kleine kans als ze de laatste drie resterende wedstrijden winnen. Voor China begint dat tegen het nog ongeslagen Italië. Italië kwam sterker voor de dag en stond na vier ends 5-1 voor. China kwam daarna nog terug tot 5-4, maar wist in de resterende ends niet meer te scoren. Het gastland is dus uitgeschakeld. Ook Zwitserland zien we niet terug in de halve finales, zij verloren van Australië, die opgelucht adem kunnen halen met hun overwinning op zak. Na vijf ends was het 6-3 voor de Zwitsers, maar in de laatste drie ends zorgde fout op fout van de Zwitsers voor de 6-9 nederlaag.

De wedstrijd van de laatste sessie was Groot-Brittannië - Noorwegen. De verliezer kon wel eens het land zijn dat de halve finales gaat missen, al is Zweden ook nog een zeer serieuze kanshebber, met de laatste wedstrijd tegen Italië. Zweden bracht zichzelf inderdaad in hevige problemen. Na vijf ends was er de 5-3 voorsprong, maar de powerplay van Italië leverde een score van 5. Het werd wel 8-8 in het zevende end, maar het laatste end ging alsnog verloren: 12-8. Zo lijkt Zweden voorlopig de verliezer te worden uit de groep. Dit werd bepaald niet geholpen door Groot-Brittannië, die Noorwegen hun vijfde overwinning gunden. De Britten speelden een totaal lamlendige wedstrijd en verloren met 6-2. Canada kon zichzelf ook veilig stellen door een overwinning op Australië, maar dat liep toch niet zo makkelijk als zehadden gehoopt. Australië begon met een 7-0 voorsprong, maar Canada kwam toch terug tot 8-8 in het achtste end. In het extra end wist Australië alsnog te winnen, een enorme verrassing, waardoor Australië toch nog met twee overwinningen eindigde.

Door al deze uitslagen hadden de Verenigde Staten toch nog een kansje, daarvoor moesten ze wel winnen van Zwitserland. De wedstrijd was redelijk in evenwicht: voorafgaand aan het laatste end was het 5-5. Zwitserland had echter een goede kans om het laatste end te winnen met de laatste steen. Dit lukte met een goed geplaatste steen.

Zo zijn er nog maar vijf kanshebbers op de finaleronde. Italië is zeker met acht overwinningen. Groot-Brittannië, Noorwegen en Canada hebben er vijf met nog een wedstrijd te gaan. Zweden heeft een moeilijke positie met vijf winst, maar geen wedstrijd meer over. Zo heeft Zweden een nederlaag van Canada nodig om nog kans te maken op de volgende ronde. China, Tsjechië, de VS en Zwitserland hebben 3 overwinningen en kunnen naar huis na nog één wedstrijd morgen. Australië kan de koffers nu al pakken, maar mag met twee overwinningen vandaag dat met opgeheven hoofd doen.

Nederlands kampioenschap 'Tegenwind fietsen' in guur weer

Vanochtend werd het Nederlands kampioenschap 'Tegenwind fietsen' gehouden op de Oosterscheldekering in Zeeland. Zo'n 300 man beukten op de pedalen, acht kilometer lang tegen de wind in. 

Jurjun van der Velde eindigde als eerste (20:22) gevolgd door Max de Jong (20:59) en Marnix Scheele (22:34). Bij de dames is Lisa Scheenaard de Nederlands kampioene (22:52). Op de tweede plaats eindigde  Annelies Hoff (27:17) en als derde vrouw ging Dieke Hendriks (27:43) over de finish. 

Australische Anthony raast naar goud op moguls

Op de Olympische Spelen in Beijing hebben ook de vrouwen in het freestyleskiën de titelstrijd op de moguls afgewerkt. Dat leverde een mooie finale op, met Australisch goud, het eerste van de Spelen in China.

In de eerste finaleronde was Jakara Anthony uit Australië de beste met 81,91 punten, waarna ze in de tweede finaleronde met 81,29 punten ook de beste score noteerde. De Amerikaanse Jaelin Kauf ging daar met 80,12 punten als tweede door, nadat ze vierde was in de eerste ronde.

In de beslissende derde finaleronde bleef olympisch kampioene Perrine Laffont uit Frankrijk steken op 77,36 punten, waar Anastasiia Smirnova uit Rusland met 77,72 overheen ging. De piepjonge Japanse Anri Kawamura haalde het niet, maar Kauf scoorde 80,28 punten.

Dat was niet genoeg voor goud: Anthony legde een heerlijke finalerun neer en werd beloond met 83,09 punten én olympisch goud, voor Kauf en de verrassende Smirnova.

Maandag rijden er minder treinen vanwege personeelstekort bij NS en ProRail

ProRail heeft maandag te weinig personeel bij de verkeersleidingspost in Utrecht en daardoor rijden die dag vanaf vroeg op de ochtend tot ongeveer 15.00 uur minder treinen op meerdere trajecten, twittert ProRail.

Door het tekort aan verkeersleiders rijden maandag tussen 07.00 en 15.00 uur op de trajecten Eindhoven - Amsterdam, Den Haag - Amersfoort, Alphen aan den Rijn - Houten en Rotterdam - Arnhem minder treinen, zo meldt NS.

Uitslag Ajax - Heracles

Ajax heeft zonder problemen de thuiswedstrijd tegen Heracles gewonnen. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 3-0 en door de nederlaag van PSV zaterdag is het verschil opgelopen naar vijf punten tussen de nummer één en twee in de eredivisie.

Ajax had vanaf de eerste minuut direct het overwicht tegen Heracles. De eerste kansjes voor de Amsterdammers waren voor Antony. Die waren niet besteed aan Ajax, waarna de ploeg van Erik ten Hag halverwege de eerste helft op voorsprong kwam via Davy Klaassen. De aanvallende middenvelder tikte vanuit een indraaiende vrije trap van dichtbij gelijk.

Ajax bleef duidelijk de betere op het veld, alleen bij rust was het pas 1-0 voor de Amsterdammers. In het begin van de tweede helft was Heracles wat meer dreigend, maar kwam de thuisploeg op 2-0 na slecht uitverdedigen van Heracles. Dusan Tadic gaf perfect voor waarna Sebastian Haller kon binnen tikken. In het vervolg van de tweede helft zorgde Kenneth Taylor nog voor de 3-0.

Vlak voor tijd kreeg Tadic een kans om de 4-0 binnen te schieten. De aanvoerder mocht vanaf elf meter aanleggen, alleen de aanvaller zag zijn strafschop gestopt worden. Daardoor bleef het 3-0 in Amsterdam en heeft het nu vijf punten voorsprong op de nummer twee PSV. Feyenoord volgt op zes punten.

AFC Ajax

3 - 0

Heracles Almelo

 22' Klaassen
 55' Haller
 65' Taylor
   
 
 Gele kaart: Alvarez, Antony, (AFC Ajax), Bakboord, Sierhuis, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: -
Arbiter: Manschot
Bijzonderheden: Tadic (89) mist strafschop
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Mazraoui (Rensch/81)
Timber
Martínez (Schuurs/63)
Blind (Tagliafico/71)
Álvarez
Berghuis (Taylor/63)
Klaassen
Antony (Danilo/71) Haller
Tadic
  Blaswich
Bakboord (Sonnenberg/84)
Rente
Knoester
Quagliata
Laursen (Szöke/84)
Schoofs
De La Torre (Bakis/46)
Kiomourtzoglou
Basacikoglu (Fadiga/66)
Sierhuis

Jakobsen sprint naar tweede zege in Ronde van Valencia, Vlasov pakt de eindzege

Fabio Jakobsen heeft de slotrit in de Ronde van Valencia gewonnen. In de vijfde etappe was de snelle Nederlander in de massasprint te snel voor de concurrentie. Hij won voor Elia Vivani en Alexander Kristoff. Alexandr Vlasov schreef de Spaanse rittenkoers op zijn naam.

De laatste rit in de Ronde van Valencia was een vlakke etappe van Paterna naar Valencia over nog geen 100 kilometer en was ideaal voor de sprinters. Vicenzo Nibali liet zich even van voren zien de kopgroep, maar ruim voor de streep werd die bijgehaald waarna het aan de sprinters was. Daarin werd Jakobsen perfect afgeleverd door zijn ploeggenoten, waarna hij het eenvoudig afmaakte. Voor de 25-jarige was het alweer zijn tweede seizoenszege van het seizoen. Eerder won hij ook de tweede etappe in de Ronde van Valencia.

De eindzege van Vlasov in de Ronde van Valencia kwam in de slotrit niet meer in gevaar. De Rus van Bora-hansgrohe won het eindklassement voor Remco Evenepoel en de Spanjaard Carlos Rodriguez.

Uitslag FC Groningen - Go Ahead Eagles

FC Groningen heeft in de Eredivisie een overwinning geboekt op de Go Ahead Eagles. In eigen huis won het met 2-1.

FC Groningen kende een goede start en kwam al binnen vijf minuten op voorsprong. Na een mooie steekpass van Duarte scoorde Larssen op aangeven van Meijer. Ook daarna was de thuisploeg de betere en leek het wachten op de 2-0. Die viel echter niet meer in de eerste helft. 

Ook de tweede helft had hetzelfde beeld en de oppermachtige Groningers waren dichtbij via Van Hinthum, hij kopte op de lat. Uit het niets viel vervolgens de goal aan de andere kant. Botos kopte de gelijkmaker binnen. Uiteindelijk ging de zege toch nog verdiend naar de Groningers. Met zijn de tweede goal van de middag  schoot Larsen zijn ploeg naar de overwinning.

FC Groningen

2 - 1

Go Ahead Eagles

 4' Larsen
 69' Larsen
   60' Botos
 
 Gele kaart: Larsen, (FC Groningen), Kuipers, (Go Ahead Eagles)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: ?
Arbiter: Bos
 
Opstelling:   Opstelling:
Leeuwenburgh
Dankerlui
Te Wierik
v.Hintum
Meijer (Sverko/90)
Suslov (Ngonge/77)
Kasanwirjo
Duarte
Abraham (El Hankouri/77)
De Leeuw (D.v.Kaam/86)
Larsen (Postema/90)
  Noppert
Deijl
Idzes
Kramer
Kuipers
Cordoba (Berden/67)
Rommens (Ross/85)
Brouwers
Lucassen (Botos/46)
Oratmangoen (Mulenga/85)
Lidberg (Cardona/67)

Uitslag Willem II - RKC Waalwijk

Willem II heeft voor het eerst sinds september weer een overwinning geboekt. Thuis werd RKC Waalwijk met 3-1 verslagen. 

Na acht minuten kwam Willem II op voorsprong. Oosting, die zijn debuut voor de Tilburgers maakte, schoot de bal langs Lamprou en zette Willem II op voorsprong in de Brabantse derby. Overigens is de trainer van RKC, Joseph Oosting, zijn vader. Vijf minuten later kwam Willem II op 2-0 en wederom was het Oosting die ditmaal met een droge knal scoorde. Pas in de 31e minuut kreeg RKC een kans om iets terug te doen. Michiel Kramer kreeg de bal voor, maar maaide over de bal heen en weg was de kans op de 2-1. Vlak voor rust werd het 3-0 nadat nieuweling Jizz Hornkamp raak kopte.

Naarmate de tweede helft vorderde, begon RKC wel wat sterker te worden. Kramer dacht de 3-1 te maken maar Heerkens gleed de bal naast. In de 71e minuut van de wedstrijd deed RKC wel wat terug. Kramer ging alleen op de doelman af en hij schoof de 3-1 binnen. In het vervolg wisten de Tilburgers moeiteloos overeind te blijven. 

Willem II

3 - 1

RKC Waalwijk

 8' Oosting
 13' Oosting
 43' Hornkamp
   71' Kramer
 
 Gele kaart: , Büttner, v.d.Venne, (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Brondeel
Owusu
Heerkens (Jenssen/66)
Dammers
Köhlert
Saddiki
Oosting
Llonch (Crowley/85)
Nunnely (Kabangu/74)
Hornkamp (Kampetsis/84)
Svensson (Michelis/74)
  Vaessen
Gaari
Adewoye
Meulensteen
v.d.Buijs (v.d.Venne/26)
Büttner (Daneels/72)
Azhil (Kuijpers/ 46)
Odgaard
Anita (Bel Hassani/72)
Kramer
Stokkers (Oukili/46)

Koper van urn in kringloopwinkel merkt later dat as van overledene er nog in zit

Een man heeft afgelopen week per abuis een gevulde urn gekocht bij een kringloopwinkel. De urn is een massief van messing gegoten urn in de vorm van een traan die te koop werd aangeboden als kunstobject.

De koper zag dat het kunstvoorwerp een urn was, maar ontdekte pas later dat de as van de overledene er nog in zat. De man heeft Rheden Nieuws gevraagd om een oproep te plaatsen op Facebook om uit te sluiten dat de verkoop van de urn een vergissing is. 

Tot nu toe heeft niemand zich gemeld voor de urn. Als een reactie uitblijft gaat de koper de as ergens uitstrooien.

Rotterdam: na politiedemonstratie een protestmars tegen coronamaatregelen

In Rotterdam is na een kort protest van de politie nu een demonstratie aan de gang tegen het gevoerde coronabeleid in ons land. Duizenden mensen lopen in een mars door de stad.

De coronaprotestmars begon rond 13.00 uur. Even daarvoor demonstreerde ook de politie, uit onvrede over het uitblijven van een cao-akkoord. Politiemensen, merendeels ME'ers, liepen een korte protestmars, begeleid door ME-busjes en er voer ook een politieboot mee. Na een half uur was de politie-demonstratie afgelopen en stapten de agenten op de Erasmusbrug in de busjes in voorbereiding op de anti-coronamaatregelen-mars. 

Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam zei vorige week er op te vertrouwen dat de politiebonden en de deelnemers aan het politieprotest oog houden voor de openbare orde en veiligheid van de mensen die daarna aan de coronademonstratie meedoen.

Het coronabeleid protest is een initiatief van actiegroep Nederland in Verzet, die eerder soortgelijke acties organiseerde door heel het land. Deelnemers lopen onder meer via de Erasmusbrug en de Coolsingel om aan het eind van de middag weer terug te wandelen naar  de Binnenrotte, het startpunt van het protest.

Snowboarder Van der Velden mist olympische finale

Snowboarder Niek van der Velden is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de slopestylefinale op de Olympische Spelen. In het snowboardpark van Secret Garden in de Chinese bergen ging het zondag niet goed voor de jongeling, die onlangs grote indruk maakte in de World Cup.

Van der Velden kwam in de eerste run ten val en moest het doen met 26,51 punten, bij lange na niet voldoende voor een plek in de top-12, wat toegang zou geven tot de finale. In run twee kon hij het nog eens proberen en liet hij op zich een prima rijtje tricks zien, maar op twee momenten ging de landing niet lekker en dat kostte hem de kop: 46,03 punten en slechts een 22e plek.

De piepjonge Chinees Su Yiming was ietwat verrassend de beste in de kwalificatie, voor de Canadese veteraan Mark McMorris en de Amerikaan Sean Fitzsimons - regerend kampioen Red Gerard uit de VS plaatste zich als vijfde.

Rodelaar Ludwig bekroont lange carrière met olympisch goud

Het eerste rodelgoud van de Olympische Spelen in Beijing is zondag vergeven. Na de eerste twee runs op zaterdag werkten de mannen zondag de beslissende twee runs af op de lastige Chinese baan.

De tweede dag begon met nog zeven mannen die een in meer of mindere mate realistische medaillekans hadden. De strijd om goud ging tussen de Duitser Johannes Ludwig en de Oostenrijker Wolfgang Kindl (+0,039), terwijl Dominik Fischnaller uit Italië (+0,304) de strijd om plek drie in aanvoerde. Hij werd gevolgd door tweevoudig kampioen Felix Loch uit Duitsland (+0,382), de Letten Kristers Aparjods (+0,460) en Gints Berzins (+0,622) en de Duitser Max Langenhan (+0,641).

In de derde run sloeg Ludwig voorzichtig toe: hij liep uit naar 0,113 seconden voorsprong op Kindl. Fischnaller zag zijn achterstand oplopen naar ruim zeven tienden van een seconde, terwijl diens voorsprong op Loch in de strijd om brons juist groeide. Aparjods ging zelfs voorbij de Duitser naar plek vier, Berzins nestelde zich op de zesde plek, vlak voor Langenhan.

Met een keurige vierde en laatste run verzekerde Langenhan zich van in elk geval de zevende plek, waarna hij Berzins 0,081 seconden achter hem zag eindigen. Loch ging nog eens twee tienden van een seconde sneller, waarmee hij Aparjods ook voorbij ging: de Let was sneller, tot hij onderin een fout maakte en de positie inleverde.

In Pyeongchang greep Fischnaller met twee duizendsten van een seconde naast het brons, maar dit keer lukte het: de Südtiroler dook 0,192 seconden onder Loch's tijd door, met nog twee mannen te gaan. Kindl pakte met 0,791 seconden de leiding en dus minstens zilver, waarna het aan Ludwig was. De Duitse veteraan maakte het keurig af en met 0,160 seconden pakte hij olympisch goud, de eerste grote titel in zijn lange carrière. Zilver was voor Kindl, brons voor Fischnaller.

Uitslag Feyenoord - Sparta

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby tegen Sparta eenvoudig gewonnen. In de Kuip werd het 4-0. Door het verlies van PSV gisteren is Feyenoord de nummer twee op een punt genaderd.

Feyenoord kwam al na vier minuten op voorsprong. Met een schijnbeweging schoot Kökcü via een Sparta-been de bal in het doel. Zeven minuten later kwam de ploeg uit de Kuip al op 2-0. Na voorbereidend werk van Kökcü leit Jahanbakhsh vervolgens op aangeven van Sinisterra doelman Okoye kansloos. Het bleef gevaarlijk voor het doel van Sparta, die zelf weinig er tegen in kon brengen. Na een spetterend begin ging de storm wat liggen. In de 29e minuut was er echter wederom een grote kans voor Kökcü maar nu schoot de middenvelder de bal voorlangs. Ondanks dat Feyenoord wat gas terug nam bleven er kansen komen om de voorsprong te vergroten.

Vijf minuten na rust werd het 3-0. Til kreeg de bal voor zijn voeten en liet Okoye vervolgens kansloos.Nog geen tien minuten later kreeg Til een kans op zijn tweede treffer van de middag maar hij kon de bal niet goed tegen zijn voet zetten waardoor die ruim over ging. In de 70e minuut was het wel raak voor Til. Hij profiteerde van het uitglijden van Vriends en scoorde de 4-0. Vijf minuten voor tijd was het nog bijna 4-1 maar door een duwtje van Senesi kon Engels niet raak schieten.

Feyenoord

4 - 0

Sparta Rotterdam

 4' Kökçü
 11' Jahanbakhsh
 50' Til
 70' Til
   
 
 Gele kaart: Senesi, (Feyenoord), De Kamps, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers:
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Bijlow
Geertruida (Pedersen/ 80)
Trauner
Senesi
Malacia
Aursnes (Hendrix/75)
Til (Toornstra/75)
Kökçü
Jahanbakhsh (Wålemark/75)
Linssen (Dessers/66)
Sinisterra
  Okoye
v.Crooy
Abels
Vriends (v.Mullem/78)
Auassar (Heylen/ 78)
Durmisi (Pinto/69)
De Kamps
Namli (Mijnans/35)
Verschueren
Dalmau (Engels/69)
Thy

Het nutteloze feitje van de dag: Saaie naam

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

De naam Fugro van het beroemde bodemonderzoeksbureau klinkt misschien wat futuristisch maar het is alles behalve dat. Wat wist je dat Fugro een acroniem is van FUnderingstechniek en GROndmechanica?

Het nutteloze feitje van de dag: Saaie naam (WikiCommons/kees torn)
Het nutteloze feitje van de dag: Saaie naam (WikiCommons/kees torn)

OWS: Titelhoudster Wüst op 1.500m tegen Blondin

Op de derde dag van het olympisch schaatstoernooi komen de vrouwen morgen in actie op de 1.500 meter. De loting is inmiddels geweest.

Titelhoudster Ireen Wüst, die de 1.500 meter ook in 2010 won, moet het in de tiende van in totaal 15 ritten opnemen tegen Ivanie Blondin. Marijke Groenewoud en Antoinette de Jong hebben dan al een tijd neergezet.

Groenewoud treft in de negende rit de Chinese Qi Yin en De Jong, die gisteren teleurstelde op de 3.000 meter, moet het in de elfde rit opnemen tegen Nadezhda Morozova. Brittany Bowe moet het in de eennalaatste rit opnemen tegen wereldkampioene Ragne Wiklund. Favoriete Miho Takagi treft in de laatste rit Elizaveta Golubeva.

De 1.500 meter start morgenochtend om half tien.

Vierschansenwinnaar Kobayashi springt naar olympisch goud

Op de Olympische Spelen in Beijing hebben ook de schansspringers het kampioenschap geopend. Zondag stond de mannenwedstrijd op de kleine schans op het programma en dat leverde best wat spanning op.

De Japanner Ryoyu Kobayashi maakte indruk in de openingsronde en pakte ruimschoots de leiding, voor twee veteranen die eindelijk weer eens wat van hun klasse lieten zien: de Sloveen Peter Prevc en Kamil Stoch uit Polen. De Rus Evgenii Klimov stond op een keurige vierde plek, voor de Oostenrijker Manuel Fettner, de Duitser Constantin Schmid en de verrassende tiener Danil Sadreev uit Rusland.

Meerdere grote namen vielen zwaar tegen: de Oostenrijkers Stefan Kraft (14e) en Jan Hörl (15e), maar met Robert Johansson (16e), Marius Lindvik (17e) en Halvor Egner Granerud (22e) ook álle Noren, terwijl de Duitser Markus Eisenbichler niet eens de finaleronde haalde met een 31e plek en zijn landgenoot en World Cup-leider Karl Geiger op plek 21 bleef steken.

De Pool Dawid Kubacki liet ook eindelijk weer eens zien wat hij kon en met zeven mannen te gaan stond de wereldkampioen van 2019 aan de leiding. Sadreev verloor twee plekken en verzekerde zich zo van een uitstekende top-10-klassering, Schmid leverde vijf plekken in. Good old Fettner pakte met een geweldige sprong de leiding over, Klimov viel twee plekken terug.

Stoch opende de top-3 in de beslissende ronde, maar verloor drie plekken, en ook Prevc haalde het niet: hij leverde twee plekken in. Kobayashi mocht springen voor olympisch goud en dat deed hij: de Japanner maakte het even spannend, maar na winst in de Vierschansentournee pakte hij ook olympisch goud, net als Kazuyoshi Funaki in 1998. Fettner pakte verrassend zilver, Kubacki toch ook wel verrassend brons.

Vier gewonden na frontale aanrijding in Castricum

Bij een frontale aanrijding op de N203 in Castricum waar drie personenauto’s bij betrokken waren, raakten gisteravond vier personen gewond. De bestuurder van één auto raakte bekneld en moest worden bevrijd. Deze 20-jarige man uit Beverwijk is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de andere twee personenauto’s konden zelfstandig uit het voertuig komen en zijn tevens overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding binnen. Twee personenauto’s waren frontaal met elkaar in botsing gekomen. Een derde personenauto kon vermoedelijk niet meer ontwijken en klapte tegen de achterzijde van de personenauto voor hem. Toen agenten arriveerden bleek dat in één van drie personenauto’s een persoon bekneld zat. Na bevrijding door de brandweer werd de bestuurder overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is bij hem een bloedonderzoek afgenomen in verband met de verdenking van het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De inzittenden van de andere twee auto’s, een 24-jarige man uit Heemskerk en zijn passagier een 25-jarige vrouw uit Limmen en een 68-vrouw uit Heemstede, konden zelfstandig uit de personenauto’s komen en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De N203 is enkele uren afgesloten geweest voor onderzoek.

De N203 is al jaren een 'heet hangijzer'; de weg staat ook wel bekend als 'Dodenweg'. Uit een onderzoek van NH Nieuws, uit 2019, blijkt dat er jaarlijks tientallen ongelukken gebeuren op de weg. De weg en het fietspad worden slechts gescheiden door een smalle strook groen, en het deel tussen Limmen en Uitgeest is bovendien onverlicht. 


Het punt waar het ongeluk gebeurde

Horecazaak in Roosendaal voor de derde keer doelwit vandalen

Vanmorgen omstreeks 06.40 uur, hebben twee nog onbekende daders zwaar vuurwerk door een ruit aan de voorzijde van een horecazaak aan de Rembrandtgalerij in Roosendaal gegooid. Er ontstond daardoor een explosie en brand. Door de drukgolf werd de voorruit er volledig uitgeblazen, ook het kozijn aan de achterzijde van het pand raakte ontwricht. De brandweer bluste de brand. Hetzelfde pand, restaurant Cizbiz Köfte, is reeds twee keer eerder, in januari dit jaar, het doelwit geweest van een ‘aanslag’ met vuurwerk.

Bewakingsbeelden
Op bewakingsbeelden is te zien dat er vanmorgen zeker twee daders bij betrokken zijn, één is volledig in het zwart gekleed en draagt een capuchon over het hoofd. Hij heeft zwarte schoenen aan met witte schoenzolen. De andere dader heeft een zwart/grijze jas aan en een spijkerbroek. Hij draagt een blauw mondkapje.

Oproep
De explosies hebben veel impact bij buurtbewoners en ondernemers op het plein. De recherche bekijkt revelante camerabeelden en stelt een buurtonderzoek in. Forensisch rechercheurs zoeken naar sporen.

Getuigen van het incident en mensen die andere informatie hebben over de daders of het motief achter deze aanslagen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 zaaknummer 2022032751. U kunt ook vertrouwelijk contact opnemen met het team Criminele Inlichtingen op 088-6617734. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000, https://www.meldmisdaadanoniem.nl

In Bureau Brabant van Omroep Brabant wordt maandag 7 februari aanstaande uitgebreid aandacht besteed aan deze serie aanslagen.

Eerdere meldingen
De eerste keer is in de nacht van zondag 2 op maandag 3 januari jl. omstreeks 03.50 uur. Het blijft dan bij een poging. De dader plakt de explosieven tegen het raam van de zaak maar gaat er vandoor als er een voetganger aankomt. Op donderdag 13 januari jl. gebeurt hetzelfde, vermoedelijk dezelfde dader, plakt opnieuw zwaar vuurwerk tegen de ruit. Deze keer ontploft het echter wel, met als gevolg een flink gat in de ruit en veel schade. Bovendien ligt de hele zaak onder de glassplinters.

Horecazaak in Roosendaal voor de derde keer doelwit vandalen (Foto: Politie)
Horecazaak in Roosendaal voor de derde keer doelwit vandalen (Foto: Politie)

Snowboardster pakt historisch Nieuw-Zeelands goud op slopestyle

Voor het eerst in de historie heeft Nieuw-Zeeland olympisch goud gepakt op de Winterspelen. Snowboardster Zoi Sadowski-Synnott kreeg dat zondagochtend voor elkaar in het snowboardpark in Secret Garden, waar ze schitterde op het slopestyleparcours.

In de eerste van drie finaleruns kwam de nog altijd maar 20-jarige Sadowski-Synnott, in 2018 al goed voor big air-brons, tot 84,51 punten en de leiding in het veld. De Australische Tess Coady noteerde 82,68 punten, Laurie Blouin uit Canada stond met 77,96 punten op plek drie.

De tweede run eindigde voor Sadowski-Synnott met een val en ze verloor daarbij ook de leiding: de Amerikaanse Julia Marino scoorde 87,68 punten, Coady bleef wel op plek drie staan. In de derde en beslissende run verstevigde Coady haar derde plek met 84,15 punten, waarna Marino haar score niet verbeterde.

Sadowski-Synnott mocht de finale afsluiten in de wetenschap dat het zilver of goud zou worden. Ze landde alle tricks in een indrukwekkende run en onderaan de berg was uitgerekend Marino de eerste die haar om de nek vloog. Terecht: met 92,88 punten was het historisch goud een feit, Marino pakte zilver en Coady brons.

OWS: Roest pakt zilver op 5 kilometer

Patrick Roest heeft zilver gepakt op de Olympische 5000 meter. Hij reed een knappe race, maar kwam net tekort om Nils van der Poel, de Zweedse topfavoriet te verslaan. Achter Roest pakte de Noor Engebraten brons.

In eerste instantie waren de ogen natuurlijk gericht op Sven Kramer. Ondanks dat Kramer natuurlijk geen topfavoriet meer was, is zijn status natuurlijk ongewis. Helaas bleek eens te meer waarom hij geen topfavoriet was: Het schema wat hij reed was al niet bijzonder, en de laatste paar rondjes liep het ook nog eens flink op. Een tijd van 6.17 kon onmogelijk genoeg zijn voor een medaille.

Daarna was rit drie interessant: Engebraten en de Rus Trofimov hadden allebei kansjes op een verrassende medaille. Beide lieten zich behoorlijk sterk zien en wisten elkaar ook flink op te jutten. Engebraten reed uiteindelijk naar 6.09.88, de snelste tijd, net voor Trofimov. Roest had daarmee een richttijd: Hij kwam voor de dag met veel rondes rond de 29 seconden, maar aan het einde liep het op. Hij hield wel net over voor 6.09.31.

Jorrit Bergsma moest meteen na de dweil aan de bak. Hij begon langzaam en kon dat nooit echt meer goed maken. 6.13.18 was het verdict, waarmee hij nu al klaar was voor het podium. De twee ritten daarna brachten geen spektakel, maar in de negende rit deed de Canadees Ted-Jan Bloemen eem poging. In de eerste 2000 meter zat hij redelijk op de tijd van Roest, maar uiteindelijk viel Bloemen aardig stil. Hij eindigde in een tijd in de 6.19, wat toch wel teleurstellend was.

Dan restte slechts één rit en niet de minste: van der Poel moest daarin zijn medaille veilig proberen te stellen. van der Poel startte langzaam en liet de tijd steeds wat oplopen: op 3800 meter was hij twee seconden langzamer. Echter zat aan het einde nog wat ruimte en van der Poel benutte die ruimte. Hij was uiteindelijk na deze versnelling toch de snelste in 6.08.84.

Roest moest zich dus tevreden stellen met zilver, de tweede medaille voor Nederland op deze Spelen. Bergsma werd uiteindelijk vijfde, Kramer moest het doen met de negende plaats.

Duo weigert taxirit te betalen en bedreigt en mishandelt taxichauffeur

De politie is op zoek naar twee mannen van rond de 24 jaar met blond haar die in de nacht van zaterdag op zondag een taxichauffeur bedreigden en zonder te betalen uit zijn taxi stapten. Dat gebeurde rond middernacht op de Amerlaan in Haaren na een rit vanuit het centrum van Tilburg.

De taxichauffeur pikte de twee mannen tegen half twaalf op aan de Heuvelring in Tilburg. Samen met nog een vrouw stapten zij in de taxi, een zwarte Mercedes Vito. Nadat de taxichauffeur eerst de jongedame in de omgeving van de Albert Heijn XL in Tilburg had afgezet, reed hij op verzoek door naar Haaren om daar de twee mannen af te zetten. Aangekomen in de Amerlaan in Haaren moesten de mannen € 50,- afrekenen voor de taxirit. Dit vonden zij kennelijk te veel en er ontstond een discussie over het bedrag. Tijdens die woordenwisseling pakte een van de mannen de taxichauffeur plotseling van achteren in een houdgreep beet en hield hem vast tot zijn vriend uitgestapt was. Die opende de schuifdeur voor zijn maat, waarna het tweetal zich uit de voeten maakte.

De politie heeft een goed signalement van beide verdachten en een voornaam. Bovendien zullen er camerabeelden worden uitgekeken. Daarom hoopt de politie dat de mannen zich tijdig bezinnen en zichzelf melden voordat er tot een aanhouding moet worden overgegaan. De politie is nog op zoek naar getuigen die hebben gezien dat de beide mannen uit de taxi stapten in de Amerlaan te Haaren.

Langlaufer Bolshunov met legendarische overmacht naar goud op skiatlon

Op de Olympische Spelen in Beijing is zondag de skiatlon voor de mannen afgewerkt in het langlaufen. Dat werd een behoorlijk indrukwekkend optreden van één man, wat de spanning helaas niet bepaald ten goede kwam.

Twee mannen moesten op de klassieke afstand een slag slaan om hun kansen op succes te vergroten en dat probeerden ze dan ook: de Finse specialist Iivo Niskanen en de Rus Alexander Bolshunov gingen er vandoor en hadden halverwege het klassieke gedeelte een kleine vijftien seconden voorsprong op de door Noren aangevoerde achtervolgers.

Bij de skiwissel zaten Niskanen en Bolshunov nog altijd samen, maar inmiddels wel met een halve minuut voorsprong op de Rus Denis Spitsov. Die had Hans Christer Holund en Pål Golberg uit Noorwegen op tien seconden gezet, de door de Italiaan Francesco de Fabiani aangevoerde rest zat al op een dikke minuut, vlak voor de Fin Perttu Hyvärinen en de jonge Zweed William Poromää.

In de vrije stijl had Niskanen het gelijk moeilijk: hij moest Bolshunov laten gaan en kreeg al snel Spitsov langs zich heen. Op Bolshunov stond geen enkele maat: de Rus sloot zijn legendarische optreden af met olympisch goud, een dikke minuut later ontving hij trainingsmaat Spitsov en diens zilver. De kapotgestreden Niskanen hield Holund van zich af en pakte op twee minuten het brons, waarna de rest van het slagveld beetje bij beetje binnen begon te druppelen.

FOK! Wat een weer: bijzonder veel regen!

winterbanner

Goedemorgen ruige weer-liefhebbers!  

Gisteren was het op zich prima weer. Veel mensen togen even naar buien om een uurtje zon mee te pikken. Echter in de middag kon je vanuit westelijke richting de bewolking zien naderen en ook de wind begon er al zin in te krijgen. Dit is de opmaat voor een uiterst ruige zondag.

De afgelopen nacht waaide en regende het overal.. 

Vandaag regent het een groot deel van de dag en er zullen echt aanzienlijke hoeveelheden vallen. Vanaf nu tot aan het einde van vanmiddag valt er op uitgebreide schaal zo'n 20 tot 40 mm, maar een uitschieter van 50 mm sluit ik ook zeker niet uit.

Wat overigens de afgelopen dagen vasthoudend in de uitvoer zat, is dat de minste regen voor het zuidwesten van het land zal zijn. Mogelijk valt er daar slechts 10 mm of net iets meer. Hoe meer je naar het binnenland trekt, hoe groter de hoeveelheden. De wind is hard tot stormachtig en draait van zuidwest via west naar het noordwesten toe. Als dat is gebeurd, dan is het front gepasseert en klaart het een beetje op.

Dit duurt niet lang, want er komt ook nog een hoogtetrog op de borrel. De bovenlucht koelt met name in de noordelijke helft van het land af tot -32 graden. Dit staat garant voor een reeks felle buien. De kansen op hagel en onweer zijn daarbij behoorlijk groot. In de zuidelijke helft van het land lijken de buien iets minder actief te zullen worden.

Dat zeg ik nu wel, maar eergisteravond trok er pittige onweersbui over Brabant naar Limburg toe. Dus helemaal uitsluiten doe ik een felle bui daar dan ook niet. 

Bij de hoogtetrog neemt de noordwestenwind opnieuw toe tot stormachtig met zware windstoten. Bij buien zijn dan uitschieters mogelijk van zo'n 85 km/u. Kortom, erg ruig dus vandaag. 

Zo. Nu even tijd voor humor op de zaterdagavond.  Ik heb volgende week een etentje en ik besloot om een leuke gadget aan te schaffen. Ik ben benieuwd wie mij daar in zal herkennen.  

Vervolgens besloot ik om op social media een leuke avatar te maken van mijzelf. Ik gierde het echt uit toen ik hem af had. De reacties stroomden binnen, de mensen kwamen niet meer bij.  

Geniet van alle regen en wind. 

Tot ziens!  

Feestje5 (Foto: Stephan5)

Humor om te lachen: Stephan5 onherkenbaar op locatie!  

Lachen met S (Foto: Stephan5)
Selfie van mijzelf. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Ecologische noodsituatie afgekondigd in Bogota door bosbranden in Amazonewoud

De Colombiaanse hoofdstad Bogota wordt bedreigd door de rook van grote bosbranden die sinds enkele dagen in het Colombiaanse Amazoneregenwoud woeden. De lokale autoriteiten hebben zaterdag een “ecologische noodsituatie” afgekondigd. De branden hebben een gezamenlijke omvang van een stad als Parijs.

De branden woeden op ongeveer 350 kilometer van de hoofdstad, maar door de wind gaat de rook richting hoofdstad. De burgemeester van Bogota, Claudia Lopez, heeft de 8 miljoen inwoners van Bogota verzocht om vandaag fysieke activiteiten zoveel mogelijk te vermijden. 

De regering zegt dat de branden zijn aangestoken door rebellen die het historische vredesakkoord van 2016 niet meer respecteren. Dit akkoord leidde tot de ontwapening van de marxistische guerillabeweging Farc. 

RIVM: achterstand registratie positieve coronatesten stijgt tot 176.000

Het aantal positieve coronatests stijgt nog altijd sneller dan de overheid kan bijhouden. De achterstand bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is voor de vierde dag op rij toegenomen. Het instituut loopt nu ongeveer 176.000 vastgestelde gevallen achter. Dat is het hoogste aantal ooit.

Afgelopen zondag bedroeg de achterstand 131.000 positieve tests. Vrijdag liep het instituut 124.000 vastgestelde gevallen achter. Lees verder bij Skipr

50 meldingen na oproep over 'Zwolse spermadokter'

Door een oproep van het Isala ziekenhuis in Zwolle, gericht aan patiënten van vruchtbaarheidsarts Jan Wildschut, zijn er vijftig meldingen binnengekomen. Wildschut verwekte ten minste 47 donorkinderen met zijn eigen sperma.

Bij Stichting FIOM hebben zich deze week, na deze oproep en berichten over de gynaecoloog Jos Beek, 53 donorkinderen en 8 donoren gemeld. Dat zegt de stichting tegen Nieuwsuur. Normaal gesproken komen er per maand zo’n dertig aanmeldingen voor de DNA-databank binnen. Lees verder bij Skipr

Queen Elizabeth: 'Camilla moet koningin worden als Charles koning wordt'

Op 6 februari is het precies zeventig jaar geleden dat Queen Elizabeth de troon besteeg. Vanwege haar platina jubileum liet de koningin zaterdagavond in een boodschap aan het volk weten graag te willen dat Camilla - de hertogin van Cornwall en de echtgenote van Prince Charles - in de toekomst koningin(-gemalin) genoemd zal worden. 'Dat is mijn ‘oprechte wens’, aldus de koningin. De titel koningin-gemalin verwijst naar de echtgenote van een regerende koning.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.