Uitslag Feyenoord - Sparta

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby tegen Sparta eenvoudig gewonnen. In de Kuip werd het 4-0. Door het verlies van PSV gisteren is Feyenoord de nummer twee op een punt genaderd.

Feyenoord kwam al na vier minuten op voorsprong. Met een schijnbeweging schoot Kökcü via een Sparta-been de bal in het doel. Zeven minuten later kwam de ploeg uit de Kuip al op 2-0. Na voorbereidend werk van Kökcü leit Jahanbakhsh vervolgens op aangeven van Sinisterra doelman Okoye kansloos. Het bleef gevaarlijk voor het doel van Sparta, die zelf weinig er tegen in kon brengen. Na een spetterend begin ging de storm wat liggen. In de 29e minuut was er echter wederom een grote kans voor Kökcü maar nu schoot de middenvelder de bal voorlangs. Ondanks dat Feyenoord wat gas terug nam bleven er kansen komen om de voorsprong te vergroten.

Vijf minuten na rust werd het 3-0. Til kreeg de bal voor zijn voeten en liet Okoye vervolgens kansloos.Nog geen tien minuten later kreeg Til een kans op zijn tweede treffer van de middag maar hij kon de bal niet goed tegen zijn voet zetten waardoor die ruim over ging. In de 70e minuut was het wel raak voor Til. Hij profiteerde van het uitglijden van Vriends en scoorde de 4-0. Vijf minuten voor tijd was het nog bijna 4-1 maar door een duwtje van Senesi kon Engels niet raak schieten.