Uitslag Willem II - RKC Waalwijk

Willem II heeft voor het eerst sinds september weer een overwinning geboekt. Thuis werd RKC Waalwijk met 3-1 verslagen.

Na acht minuten kwam Willem II op voorsprong. Oosting, die zijn debuut voor de Tilburgers maakte, schoot de bal langs Lamprou en zette Willem II op voorsprong in de Brabantse derby. Overigens is de trainer van RKC, Joseph Oosting, zijn vader. Vijf minuten later kwam Willem II op 2-0 en wederom was het Oosting die ditmaal met een droge knal scoorde. Pas in de 31e minuut kreeg RKC een kans om iets terug te doen. Michiel Kramer kreeg de bal voor, maar maaide over de bal heen en weg was de kans op de 2-1. Vlak voor rust werd het 3-0 nadat nieuweling Jizz Hornkamp raak kopte.

Naarmate de tweede helft vorderde, begon RKC wel wat sterker te worden. Kramer dacht de 3-1 te maken maar Heerkens gleed de bal naast. In de 71e minuut van de wedstrijd deed RKC wel wat terug. Kramer ging alleen op de doelman af en hij schoof de 3-1 binnen. In het vervolg wisten de Tilburgers moeiteloos overeind te blijven.