Rotterdam: na politiedemonstratie een protestmars tegen coronamaatregelen

In Rotterdam is na een kort protest van de politie nu een demonstratie aan de gang tegen het gevoerde coronabeleid in ons land. Duizenden mensen lopen in een mars door de stad.

De coronaprotestmars begon rond 13.00 uur. Even daarvoor demonstreerde ook de politie, uit onvrede over het uitblijven van een cao-akkoord. Politiemensen, merendeels ME'ers, liepen een korte protestmars, begeleid door ME-busjes en er voer ook een politieboot mee. Na een half uur was de politie-demonstratie afgelopen en stapten de agenten op de Erasmusbrug in de busjes in voorbereiding op de anti-coronamaatregelen-mars. 

Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam zei vorige week er op te vertrouwen dat de politiebonden en de deelnemers aan het politieprotest oog houden voor de openbare orde en veiligheid van de mensen die daarna aan de coronademonstratie meedoen.

Het coronabeleid protest is een initiatief van actiegroep Nederland in Verzet, die eerder soortgelijke acties organiseerde door heel het land. Deelnemers lopen onder meer via de Erasmusbrug en de Coolsingel om aan het eind van de middag weer terug te wandelen naar  de Binnenrotte, het startpunt van het protest.