FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 augustus 2020

Zwaargewonde bij schietpartij in Amsterdam

Vanavond heeft op de Hagedoornweg in Amsterdam-Noord een schietpartij plaatsgevonden. Een persoon raakte hierbij zwaargewond. Het is niet duidelijk wat er precies aan de schietpartij is voorafgegaan. Details over de mogelijke dader zijn nog niet bekend gemaakt.

Call of Duty: Black Ops Cold War reveal trailer aangekondigd

Activision heeft zojuist door middel van een trailer bekendgemaakt dat Call of Duty: Black Ops Cold War wordt aangekondigd op 26 augustus. De trailer is gevonden door een puzzel op te lossen die de afgelopen dagen her en der verspreid lag in Call of Duty Warzone.

In de trailer wordt er gewaarschuwd dat er een Russische spion aan het werk is om de Amerikaanse regering omver te werpen. Aankomende woensdag gaan wij waarschijnlijk er meer over horen!

NBA play-offs dag 2: Valse start voor twee titelkandidaten

Op de tweede speeldag van de NBA play-offs maakten twee van de drie topfavorieten voor de titel een valse start. De Milwaukee Bucks verloren van de Orlando Magic, terwijl de Los Angeles Lakers onderuit gingen tegen de Portland Trail Blazers.

De Milwaukee Bucks gingen met 110-122 onderuit tegen een gehavend Orlando Magic. De Magic, die hun twee ster forwards Aaron Gordon en Jonathan Isaac missen, zagen hun center Nikola Vucevic met 35 punten en 14 rebounds een belangrijk aandeel hebben in hun overwinning. Van de bank hadden Terrence Ross (18 punten) en DJ Augustin (11 punten, 11 assist) nuttige bijdragen.
Voor de Bucks was sterspeler Giannis Antetokounmpo zoals gebruikelijk in vorm met 31 punten, 17 rebounds en 7 assist.

De Los Angeles Lakers gingen met 93-100 onderuit tegen de Portland Trail Blazers. Grote man bij Portland was wederom Damian Lillard met 34 punten, waarvan het grootste deel in het eerste en het laatste kwart. Ook center Jusuf Nurkic was belangrijk met 16 punten en 15 rebounds.
Bij Lakers  noteerde LeBron James met 23 punten, 17 rebounds en 16 assist een tripple-double. Anthony Davis droeg 28 punten bij, hij had hier echter 24 schoten voor nodig. Ook de rest van de Lakers waren, net als in de voorgaande seeding games, totaal niet op schot. De Lakers schoten tegen een percantage van 35.1% in totaal, waarvan slechts 15.6% op driepunters.

De Miami Heat begonnen met een 113-101 overwinning aan hun series tegen de Indiana Pacers. Jimmy Butler was met 28 punten, waarvan 10 in het laatste kwart, de belangrijke man voor Miami. Ook center Bam Adebayo (17 punten, 10 rebounds) en guard Goran Dragic (24 punten) leverden een belangrijke bijdrage.
Voor Indiana waren TJ warren en Malcolm Brogdon met 22 punten het meest productief.

De Houston Rockets namen, nog steeds zonder Russel Westbrook, met een 123-108 overwinning op de OKC Thunder een 1-0 voorsprong in hun series. Topscorer bij Houston was uiteraard James Harden met 37 punten. Ook Jeff Green (22 punten) en Eric Gordon (21 punten) droegen aanvallend hun steentje bij. Voor de Thunder was Danilo Gallinari met 29 punten het meest productief. Chris Paul noteerde met 20 punten, 10 rebounds en 9 assist net geen tripple-double.

Historische NASCAR-race op road course Daytona

We keren nog even terug naar zondag, want de NASCAR Cup Series kende een bijzondere race: men reed in Daytona, wat op zich niet bijzonder is, maar deed dat voor het eerst op de road course en niet de oval, wat wél bijzonder is. Veel coureurs - zeker niet allemaal - hadden er nog nooit geracet en zonder training en kwalificatie werd dat een behoorlijke uitdaging voor coureurs die toch grotendeels het totaal andere ovalracen gewend zijn.

Het groen werd voor de op voorhand al bijzondere race gevlagd met Kevin Harvick, Denny Hamlin, Martin Truex, Kyle Busch en Joey Logano voorop. Harvick begon niet zo best, Busch nam de leiding en zag Hamlin al vrij snel voorbij steken, waarna hij samen met Truex een gat sloeg.

Met een paar ronden te gaan in stage één schoof Truex wat ruw voorbij Hamlin naar de leiding. Hamlin liep in duel met Truex wat schade op en moest een ongeplande pitstop maken om de wielkast een beetje uit te deuken. Ook Truex kwam een stop maken, Chase Elliott bleef langer buiten en won de eerste stage met forse voorsprong op Logano.

Logano nam bij de pitstops de leiding over - hij kwam niet eens naar binnen en vertrok bij de herstart dus met uiterst oude banden - en kreeg Hamlin naast zich, met Kurt Busch en Harvick erachter. Logano zakte in rap tempo weg op zijn oude banden, Hamlin nam de touwtjes in handen.

Truex bleef achter Hamlin hangen, tot hij halverwege de tweede stage op het ovalgedeelte van Daytona binnendoor kwam. De leiding kwam weer terug bij Hamlin, nadat Truex een pitstop maakte. Niemand kon Hamlin echt volgen en hij pakte dan ook met fors verschil de stagewinst.

De hoogtepunten van de race

Elliott en Kurt Busch namen de kop over voor de herstart, Harvick werd vanaf de vierde plek in de rondte getikt door Christopher Bell en kon achteraan beginnen. Met een kleine dertig ronden te gaan werd de race tijdelijk stilgelegd: er was onweer in de omgeving en uit veiligheidsoverwegingen maakt men dan het verstandige besluit om even te stoppen.

Na een lange onderbreking konden we met wederom Elliott en Kurt Busch voorop weer door, met Michael McDowell en Jimmie Johnson op de tweede rij. Kyle Busch reed zich goed naar voren, passeerde Johnson en McDowell en ging daarna ook voorbij aan zijn oudere broer Kurt, terwijl Elliott al een gat geslagen had.

Kyle Busch kwam met een remprobleem de garage in, zijn race was in elk geval wat de voorste regionen betreft voorbij. Met vijftien ronden te gaan kwamen onder meer Elliott naar binnen, wat voor een opvallend moment zorgde: Kaz Grala, vervanger van de positief op COVID-19 getestte Austin Dillon, ging bij zijn Cup Series-debuut aan de leiding.

Elliott pakte na zijn pitstop ruim de leiding weer terug, Hamlin en Johnson volgden met Bowyer erachter op tien tellen. Zo bleef het tot Kyle Busch vijf ronden voor het einde en al met een forse achterstand spinde met twee lekke achterbanden, die klapten op het snelle ovalgedeelte: caution.

Wederom vertrok Elliott vanaf de koppositie, Hamlin zat ernaast en Johnson en Bowyer erachter. Dit keer kon Hamlin een beetje aanhaken, maar hij kon Elliott niet van zijn derde opeenvolgende road course-winst afhouden - Elliott won vorig jaar op Watkins Glen en de Roval in Charlotte. Truex eindigde als derde, voor Johnson en Chris Buescher.

WHO verwerpt ISO-meettechniek om gifstoffen in sigaretten vast te stellen

De WHO (World Health Organization) heeft een belangrijk document gepubliceerd over het meten van de emissieniveaus van teer, nicotine en koolmonoxide in sigarettenrook, zo is te lezen op de website tabaknee.nl . De WHO komt tot de conclusie dat de in de EU in de wet vastgelegde ISO-meetmethode een ernstige onderschatting oplevert van wat de roker aan schadelijke stoffen binnenkrijgt en derhalve moet worden vervangen door een betere meettechniek. 

De tabaksindustrie is van het begin af aan sterk betrokken geweest bij de totstandkoming van de wettelijke meetmethoden van de emissie van tabaksrook. Met de ISO-meetmethode wordt tabaksrook in een rookmachine geanalyseerd. Echter, de tabaksindustrie heeft de ISO-methode gemanipuleerd, ze heeft kleine gaatjes in de sigarettenfilters aangebracht waardoor het meetproces gecontamineerd wordt: er wordt ‘valse lucht’ aangezogen die de rook verdunt. De meetwaarden van de rookmachine vallen daardoor lager uit dan wat een roker daadwerkelijk aan gifstoffen binnenkrijgt, want die sluit bij het roken de gaatjes met zijn vingers en/of lippen (gedeeltelijk) af. Daarnaast wordt bij het meten uitgegaan van onrealistisch lage niveaus van het inhaleringspatroon van rookgedrag.

De WHO pleit nu, net als het RIVM, voor een andere meetmethode, de TobLabNet SOP3-methode, die door het WHO Tobacco Laboratory Network zonder inmenging van de tabaksindustrie is ontwikkeld. SOP3 komt overeen met de Canadian Intense-methode, beide corrigeren een aantal nadelen van de ISO-methode. Zo is door het afplakken van de gaatjes in de filters meetcontaminatie, verdunning met valse lucht, niet meer mogelijk. Daarbij is ook het in de machine gebruikte inhaleringspatroon realistischer. Hierdoor ontstaat een beter, eerlijker inzicht van de hoeveelheid gif die een roker binnenkrijgt. Toen het RIVM de Canadian Intense-methode gebruikte bleek dat de honderd geteste sigarettenmerken minimaal twee en soms zelfs wel twintig keer zoveel giftige stoffen bevatten dan wettelijk is toegestaan. Op dit moment zijn alleen de maximale emissies van teer (10 mg), nicotine (1 mg) en koolmonoxide (10 mg) wettelijk bepaald. Maar teer bevat veel schadelijke, uiterst carcinogene stoffen. Een deel daarvan wil de WHO bij voorrang onderzoeken om vast te stellen welke eisen daaraan gesteld moeten worden ter wille van de volksgezondheid.

Mondkapjesplicht houdt stand bij de rechter

Het dragen van een mondkapje in vijf drukke gebieden van de stad Amsterdam blijft verplicht, zo valt te lezen op de website van AT5.

De rechter heeft dit vanmiddag besloten in een kort geding tussen de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en de stichting Viruswaarheid. Die laatste groep vindt dat de mondkapjesplicht een inbreuk maakt op hun grondrechten.

De eisers zijn tegen de maatregel, die sinds 5 augustus op vijf drukke plekken in de stad geldt, omdat de mondkapjesplicht volgens hen ingaat tegen artikel 10 van de Grondwet: het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer.

Maar de rechter was het niet met hen eens; het gaat om een relatief kleine inbreuk, de maatregel geldt maar tijdelijk en heeft slechts betrekking op een aantal gebieden in de stad.

De zaak werd aangespannen door een bewoner en cultureel ondernemer van de Wallen. Hij werd gesteund door de actiegroep Viruswaarheid. Zij gingen er vanuit de zaak 'met vlag en wimpel te gaan winnen'. 

De mondkapjesplicht voor de vijf gebieden in Amsterdam geldt in ieder geval tot 31 augustus. Daarna zal geëvalueerd worden of de maatregel verlengd wordt.

Dťmare houdt Gilbert van ritwinst in Ronde van WalloniŽ en is eindwinnaar

Arnaud Démare van Groupama-FDJ heeft de lastige slotrit in de Tour de Wallonie gewonnen. De Franse sprinter, die begon als klassementsleider aan de vierde etappe, rekende in een sprint heuvel op af met de Belgen Philippe Gilbert en Greg van Avermaet.

Zdenek Stybar was een van de vroege vluchters. De Tsjech had vijf metgezellen met zich mee en zouden drie minuten krijgen van het peloton, maar net voor de laatste helling van de dag op 10 kilometer van de streep werden ze teruggehaald dankzij het werk van CCC, de ploeg van Greg van Avermaet.

Op de klim werd stevig doorgetrokken, waardoor klassementsleider Arnaud Démare de voorste van het peloton moest laten gaan. Op de slothelling zou uiteindelijk de Ecuadoraan Jhonatan Narvaez de beste zijn en zou een gaatje slaan van twintig seconden met het peloton. Démare kon snel weer zijn plaats innemen in het peloton in nemen na goed werk van zijn ploeggenoten. Groupama-FDJ zorgde in de kilometers die nog resten dat ook het gat naar Narvaez werd dichtgereden, waarna Démare zich kon gaan opmaken voor een sprint heuvel op.

Philippe Gilbert begon als eerste aan de sprint, maar hij werd snel gevolgd door Démare. De Fransman sprintte snel naar het wiel van de Belg toe, waarna hij het makkelijk afmaakte in Erezée, waar na 200 kilometer de finish lag. Voor Démare was het zijn tweede ritzege deze week, want ook in de tweede etappe was hij de beste. De eindwinst in de Tour de Wallonie ging ook naar de renner van Groupama-FDJ.

Geen extra loonsverhoging voor de zorg

Vandaag is in de tweede kamer geen meerderheid gevonden om de salarissen in de zorg verder te verhogen. Zowel de motie van PVV als de gezamenlijke motie van PvdA, SP en GroenLinks werden in een hoofdelijke stemming verworpen.

Het kabinet gaf aan dat in deze periode van grote economische krimp, een extra loonsverhoging bovenop de reeds afgesproken CAO-verhoging niet gepast is.

De coalitiepartijen CDA en VVD hebben aangegeven wel te willen kijken of er ruimte is voor betere arbeidsvoorwaarden in de zorg. 

Random Pics van de Dag #80

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Eerste blik op Space Jam-outfit LeBron James

Zelden krijgt een film zo snel een cultstatus als Space Jam. Het is dan ook niet gek dat er vandaag enthousiast werd gereageerd op het eerste beetje nieuws rondom de nieuwe film in de reeks Space Jam: A New Legacy

Waar eerst in de hoofdrol basketbalspeler Michael Jordan de show stal is het nu de beurt aan Lakers-gigant LeBron James. Vandaag kreeg de wereld een eerste blik op de outfit die hij zal gaan dragen tijdens een nieuwe intergalactische basketbalwedstrijd. Producent Ryan Coogler (Black Panther, Creed) bracht het nieuws naar buiten.

Het eerste deel haalde in 1996 wereldwijd 230 miljoen dollar binnen tegen een budget van 80 miljoen dollar, maar werd vooral populair toen de film op videoband verscheen.

Space Jam: A New Legacy wordt geregisseerd door Malcolm D. Lee (Night School, Girls Trip) en de cast zal naast LeBron James ook bestaan uit Sonequa Martin-Green, Xosha Roquemore, Martin Klebba en Don Cheadle. De film wordt op 14 juli 2021 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Eerste blik op Space Jam-outfit Lebron James (Foto: Empire)
Eerste blik op Space Jam-outfit LeBron James (Foto: Empire)

Zanardi na twee maanden van intensive care af

Het gaat beter met voormalig Formule 1-coureur en paralympisch kampioen handbike Alex Zanardi. De Italiaan is van de intensive care af.

Op 19 juni raakte Zanardi levensgevaarlijk gewond toen hij met zijn handbike op volle snelheid op een vrachtwagen knalde. Om het leven van de Italiaan te redden moest hij meerdere hersenoperaties ondergaan.

In de jaren 90 reed de viervoudig paralympisch kampioen in de Formule 1. In 2001 verloor Zanardi tijdens een Champ Carwedstrijd in het Duitse Lausitzring zijn beide benen.

Helft Nederlanders gaat dit jaar niet meer op vakantie

Maar liefst 46 procent van de Nederlandse werknemers verwacht dit jaar niet meer op vakantie te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.007 Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Een belangrijke reden hiervoor lijkt een strakker verlofbeleid. Zo stelt een kwart van de ondervraagden dat hun werkgever momenteel minder snel een verlofaanvraag goedkeurt, dan in de periode voorafgaand aan de coronacrisis.

Opvallend genoeg verwachten vooral Limburgers (66 procent) dit jaar niet meer op vakantie te gaan. Met slechts 33 procent houden Utrechters er de meest optimistische vakantievooruitzichten op na. “Persoonlijk durf ik dit jaar geen vakantie meer te plannen”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “De kans dat je reis gecanceld wordt is wat mij betreft te groot. Voordat je tegenwoordig je geld terug hebt gekregen, ben je een paar weken verder. Ik houd het daarom voorlopig bij dagjes- en weekendjes weg.”

Vakantieaanvraag
Volgens het onderzoek zijn de meer ingetogen vakantieplannen niet alleen te wijten aan het strengere verlofbeleid van werkgevers. Schaamte speelt ook een rol; zo stelt maar liefst één op de tien werkenden zich schuldig te voelen wanneer ze op dit moment een vakantieaanvraag zouden indienen. Opvallend genoeg is dit schuldgevoel sterker onder respondenten jonger dan veertig jaar (zestien procent) dan onder veertigplusser (slechts zes procent). Maar ook de vakantiedagen van collega’s zijn van belangrijke invloed. Zo stelt twintig procent van de ondervraagden dat zij vanwege de reeds goedgekeurde verlofaanvragen van collega’s de aankomende maanden niet meer op vakantie kunnen. Franke: “Vanwege de lockdown was het onmogelijk om in het voorjaar op vakantie te gaan. Bij ons is er daardoor een run ontstaan op de resterende maanden van het jaar. Als werkgever probeer ik zo flexibel mogelijk te zijn bij het goedkeuren van vakantieaanvragen, maar het kan niet zo zijn dat het halve bedrijf tegelijkertijd op vakantie is. Dat betekent helaas ook dat je soms mensen moet teleurstellen, al probeer je dat natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen.”

Vakantieoverschot
Omdat een groot gedeelte van de werkende Nederlanders hun vakantieplannen heeft moeten bijstellen, verwachten twee op de drie ondervraagden dit jaar één of meerdere vakantiedagen over te houden. Dit hoeft overigens niet te leiden tot een overschot aan verlofdagen in 2021. Zo is maar liefst zeventien procent van de werkende Nederlanders bereid om aan het einde van het jaar hun resterende vakantiedagen te doneren. Jongeren zijn hiervoor het meest te porren (23 procent), veertigplussers het minst (dertien procent). Franke: “Ieder jaar probeer ik zoveel mogelijk vakantiedagen op te maken. In het verleden heb ik weleens een hele zwik meegenomen naar het volgende jaar, maar uiteindelijk maakte ik ze toch niet allemaal op. Op een gegeven moment had ik er zoveel dat een groot gedeelte kwam te vervallen. Momenteel hebben veel bedrijven het moeilijk en het is een mooi gebaar wanneer je als werknemer één of meerdere (overbodige) vakantiedagen doneert.”

Helft Nederlanders gaat dit jaar niet meer op vakantie
Helft Nederlanders gaat dit jaar niet meer op vakantie

Win Escape Room: The Game + uitbreidingsset

Na het overweldigende succes van Escape Room The Game Deel 1 en Deel 2, is er nu een gloednieuwe uitbreidingsset: Escape Room The Game – The Break-In. Deze keer probeer je met je medespelers niet uit een Escape Room te ontsnappen, maar juist in te breken. Kunnen jullie opnieuw goed samenwerken en het hoofd koel houden tijdens deze kunstroof?

Met deze gloednieuwe uitbreidingsset voor de basisspellen Escape Room The Game Deel 1 en Deel 2 ga je opnieuw de uitdaging aan. Vind de aanwijzingen en los de puzzels op om de ultieme kunstroof tot een goed einde te brengen.

De avond voor de opening van een nieuwe tentoonstelling van de beroemde kunstenares Flora Galow ga jij met je team inbreken. Jullie willen haar nieuwste meesterwerk vervangen door een replica. Het publiek zal nooit weten of ze naar het echte meesterwerk kijken of naar de replica. Lukt het jullie om binnen de tijd in te breken en het kunstwerk te vervangen? Of verliezen jullie de strijd en worden jullie op heterdaad betrapt?

Wil jij Escape Room: The Game (Deel 2) + de nieuwe uitbreidingsset winnen? Check dan snel de prijsvraag. De winnaar krijgt in de loop van volgende week bericht.

Okay, leuk, ik doe mee!

Eerste blik op het Xbox Series X-dashboard

Microsoft toont in een nieuwe video een glimps op het dashboard van de Xbox Series X. Het dashboard plaatst de focus op helderheid en snelheid. Enkele ontwikkelaars praten over deze kernpunten.

Een nieuwe feature die wordt benoemd is het delen van clips via je smartphone. Een clip die je wil delen wordt naar je smartphone gestuurd, waarna je deze online kunt delen. Op deze manier wordt downtime in gameplay verminderd en is het makkelijker om tekst toe te voegen.

Je ziet het allemaal hieronder in actie.

Titelhouder Viviani niet naar EK wielrennen

Elia Viviani zal volgende week woensdag niet zijn Europese titel op de weg verdedigen bij het EK wielrennen in het Franse Plouay. Zijn ploeg Cofidis wil niet dat de Italiaanse sprinter start.

"Het is jammer dat ik mijn trui niet kan verdedigen,maar Cofidis heeft het zo besloten en ik respecteer de keuze van mijn team",aldus Viviani. "De ploeg  wil ons in de eerste plaats allemaal gezond houden voor de Tour de France en ik begrijp dat."

Eerste trailer voor Death on the Nile

De snor van Kenneth Branagh is terug! Aan het einde van Murder on the Orient Express werd er al naar gehint; de tweede film waarin Branagh de rol van Agatha Christie's Hercule Poirot speelt is Death on the Nile en de eerste trailer daarvoor is vandaag vrijgegeven.

Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoreuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden. Het is het sinistere verhaal van obsessieve liefde en de moordende consequenties hiervan en speelt zich af in een episch landschap van woestijn en Koninklijke pyramides van Egypte. De film volgt een groep voortreffelijk gekleedde reizigers met genoeg schokkende wendingen die het publiek zullen verrassen tot aan de laatste ontknoping.

Death on the Nile is vanaf 22 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

Trailer: Utopia wil de wereld redden

Amazon heeft vandaag de trailer vrijgegeven voor de nieuwe serie Utopia, waarin, plot twist, de wereld gered moet worden. De serie is een samenzweringsthriller van de hand van Gillian Flynn (Gone Girl, Sharp Objects) en volgens Amazon "gevuld met verborgen betekenissen, schokkende wendingen en radicale ontwikkelingen".

Utopia richt zich op een groep van stripliefhebbers die elkaar online ontmoeten en verbonden zijn met elkaar door hun obsessie voor een fictieve strip genaamd “Utopia”. Ian (Dan Byrd), Becky (Ashleigh LaThrop), Samantha (Jessica Rothe), Wilson Wilson (Desmin Borges) en Grant (Javon “Wanna” Walton) vinden samen verborgen tekens in de pagina’s van “Utopia”, die bedreigingen voor de mensheid voorspellen. Ze beseffen dat dit niet alleen een samenzwering is, maar dat het ook echte gevaren zijn die op dat moment in hun wereld tot leven komen. Het avontuur brengt de groep oog in oog met het beroemde personage uit de strip, Jessica Hyde (Sasha Lane). Jessica sluit zich aan bij hen, op hun missie om de wereld te redden en tegelijkertijd probeert ze haar eigen geheimen te verbergen. Andere sterren uit de serie zijn John Cusack als Dr. Kevin Christie, Rainn Wilson als Dr. Michael Stearns, Farrah Mackenzie als Alice, Christopher Denham als Arby, en Cory Michael Smith als Thomas Christie.

Utopia is vanaf vrijdag 25 september te zien bij Amazon Prime Video.

Inbreker past gestolen schoenen

De bewoners van een woning aan de Poeldijkseweg in Monster ontdekten dinsdag 18 augustus rond 11.00 uur dat er in hun huis was gebroken en alarmeerden de politie. Korte tijd later hielden agenten twee verdachten op Alkemadeweg aan. Het gaat om een 37-jarige man en een 41-jarige vrouw zonder vaste verblijfplaats. De twee waren onder invloed van alcohol.

De melder ontdekte direct bij thuiskomst de inbraak en belde de politie. Er bleek door de inbrekers een raam ingeslagen te zijn en waren onder meer een laptop, gekoelde etenswaren, alcoholische drank en een paar nieuwe schoenen gestolen.

Toen agenten een buurtonderzoek deden, kregen ze de beschikking over camerabeelden uit de omgeving. Hieruit bleek dat de inbraak nét was gepleegd. De beelden gaven een goed signalement van twee verdachten. Meerdere agenten gingen in de omgeving naar de twee op zoek en ontdekten op de Alkemadeweg twee personen die aan het signalement voldeden. Ook de gestolen spullen werden aangetroffen. De mannelijke verdachte paste net de gestolen nieuwe schoenen op het moment dat de agenten aan kwamen lopen.

De twee zitten nog vast en van de woninginbraak is aangifte gedaan.

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhoudingen

Afgelopen nacht heeft de politie een waarschuwingsschot gelost om twee verdachten te kunnen aanhouden na een achtervolging.

Rond 02.15 uur wilden agenten een auto die opviel in het verkeer controleren in Swalmen, waarop de bestuurder er ineens vandoor ging. Daarop is de achtervolging ingezet waarbij het voertuig met hoge snelheid in de richting van Reuver reed. Op de Bergerhofweg in Reuver kwam het voertuig na het nemen van een boog in een greppel terecht, waarna de twee verdachten er te voet vandoor wilden gaan. Daarop hebben agenten een waarschuwingsschot gelost om de vluchtende verdachten aan te houden. Hierbij raakte niemand gewond.

De aangehouden verdachten zijn een 25-jarige man uit Reuver en een 21-jarige man uit Venlo. Een verdachte is voor medische behandeling naar ziekenhuis geweest, omdat hoofdletsel opliep. als gevolg van het in de greppel rijden. Uit onderzoek bleek dat zowel het voertuig als de kentekenplaten waarmee de verdachten reden gestolen zijn. In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen en in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Voorselectie Nederlands elftal voor duels met Polen en ItaliŽ

Woensdag is de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels tegen Polen en Italië bekendgemaakt. De groep bestaat uit 32 spelers, waarvan Perr Schuurs de enige nieuwe naam is.

Naast de 20-jarige Ajacied zijn ook Mohamed Ihattaren (PSV), Teun Koopmeiners en Owen Wijndal (beiden AZ) geselecteerd. De laatste drie spelers maakten in maart hun debuut in de voorselectie voor de geannuleerde vriendschappelijke duels tegen de Verenigde Staten en Spanje.

Oranje, onder leiding van interim-bondscoach Dwight Lodeweges, speelt vrijdag 4 september tegen Polen. Op maandag 7 september is Italië de tegenstander. Beide wedstrijden worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA en beginnen om 20.45 uur.

Voorlopige selectie
Nathan Aké - Manchester City
Ryan Babel - Galatasaray
Donny van de Beek - Ajax
Steven Bergwijn - Tottenham Hotspur
Marco Bizot - AZ
Myron Boadu - AZ
Daley Blind - Ajax
Jasper Cillessen - Valencia
Memphis Depay - Olympique Lyon
Leroy Fer - Feyenoord
Virgil van Dijk - Liverpool
Denzel Dumfries - PSV
Hans Hateboer - Atalanta Bergamo
Mohamed Ihattaren - PSV
Frenkie de Jong - FC Barcelona
Luuk de Jong - Sevilla
Teun Koopmeiners - AZ
Quincy Promes - Ajax
Davy Pröpper - Brighton & Hove Albion
Marten de Roon - Atalanta Bergamo
Perr Schuurs - Ajax
Calvin Stengs - AZ
Kevin Strootman - Olympique Marseille
Kenny Tete - Olympique Lyon
Tim Krul - Norwich City
Joël Veltman - Brighton & Hove Albion
Tonny Vilhena - Krasnodar
Stefan de Vrij - Internazionale
Wout Weghorst - VfL Wolfsburg
Georginio Wijnaldum - Liverpool
Owen Wijndal - AZ
Jeroen Zoet - PSV

Elia tekent contract bij FC Utrecht

Eljero Elia keert komend seizoen terug in de Eredivisie. De 33-jarige linksbuiten heeft een contract van twee seizoenen ondertekend bij FC Utrecht.

De afgelopen drie seizoenen speelde Elia voor Istanbul Başakşehir. Met de Turkse club werd de voormalig speler van Feyenoord, Werder Bremen en Southampton kampioen.

De transfervrije Elia stond in de belangstelling van diverse clubs uit het binnen- en buitenland. In Nederland waren naast FC Utrecht ook ADO Den Haag, FC Twente en FC Groningen geïnteresseerd.

Lodeweges aangesteld als interim-bondscoach

De KNVB heeft Dwight Lodeweges aangesteld als interim-bondscoach van het Nederlands elftal. De 62-jarige trainer was bij Oranje assistent van de vertrekkende bondscoach Ronald Koeman. De 57-jarige Koeman wordt vanavond om 18.00 uur gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona.

Vanwege twee wedstrijden voor de UEFA Nations League begin september moest de KNVB met spoed op zoek naar een (tijdelijke) opvolger van Koeman. Daarbij is de keuze gevallen op Lodeweges.

Eind deze maand komt de selectie van het Nederlands elftal bij elkaar. Op 4 september is Polen de tegenstander, drie dagen later volgt de interland tegen Italië. Beide wedstrijden worden gespeeld in de Johan Cruijf ArenA.

Onder leiding van Koeman speelde Oranje sinds februari 2018 twintig wedstrijden en plaatste zich voor het eerst sinds 2014 voor een eindtoernooi, het EK van 2020. Vanwege de gevolgen van corona is dat toernooi uitgesteld naar volgend jaar. In 2019 bereikte het Nederlands elftal de finale van de Nations League. In die finale was Portugal te sterk.

Atlantische orkaanseizoen komt op stoom

Het Atlantische orkaanseizoen lijkt nu echt op stoom te komen. Maar liefst drie systemen krijgen inmiddels de aandacht en mogelijk krijgen ze in de Caraïben, de Mexicaanse Golfregio, de Amerikaanse Zuid- en Oostkust enkele flinke stormen voor de kiezen. 

97L
In de oost Caribische Zee, ten noorden van Venezuela, ligt momenteel Invest 97L. De storm heeft, as we speak, een 80% kans voor verdere ontwikkeling tot tropische storm. Modellen verwachten dat de storm verder westwaarts zal trekken en via Belize en Yucatan de Golf van Mexico zal intrekken. Er zijn modellen die 97L boven Yucatan laten oplossen maar andere modellen zoals ICON en HWRF zien toch een tropische storm voor de zuidkust van de VS rond 24 augustus.

98L
De meeste aandacht gaat momenteel uit naar Invest 98L dat op dit moment 90% kans op verdere ontwikkeling heeft. Dit enorme gebied van onweerswolken ligt nu nog op het midden van de Atlantische Oceaan tussen Afrika en de Caribische Zee maar meerdere modellen laten dit systeem uitgroeien tot een flinke orkaan. 98L zal vermoedelijk noordelijker trekken dan 97L maar een hogedrukgebied op het midden van de Atlantische Oceaan laten 98L vooralsnog tot de VS een westelijke koers houden. De gebruikelijke 'afdraai' richting Europa zit er vooralsnog op lange termijn niet in. Afwachten hoe zich dit zal ontwikkelen. Het noordelijke pad zal 98L via de kleine Antillen, Hispanolia en de Bahama's richting de VS sturen. Het is niet uitgesloten dat dit systeem ook op 24 augustus bij de VS zal liggen, ditmaal dan aan de zuidoostkust. 

Afrika
En dan ligt er nog een enorm wolkencomplex boven de westkust van Afrika dat deze dagen van de kust zal komen en ook dat systeem zal beginnen aan zijn westwaartse trek richting de Caraïben. De komende tijd zal uitwijzen wat dat systeem zal brengen. 

De eerstvolgende namen die de stormen gaan krijgen zullen Laura, Marco en Nana zijn.  Mogelijk dat 97L en 98L later vandaag al opgewaardeerd gaan worden naar Laura en Marco. 

2020 gaat al de boeken in als recordjaar aangezien er dit jaar voor één augustus al negen tropische stormen op de Atlantische oceaan te vinden waren. Een ongekende hoeveelheid. Inmiddels zijn daar sinds 1 augustus al twee nieuwe stormen bijgekomen, Josephine en Kyle dus het totaal staat al op elf. Momenteel zijn alleen de tropische stormen Hanna en Isaias uitgegroeid tot orkaan. Het orkaanseizoen loopt normaliter van juni tot en met oktober maar steeds meer meteorologen pleiten er voor dat ook mei en november meegenomen moeten worden. 

Ook op het forum worden alle stormen nauwlettend van dag tot dag gevolgd dus heb je vragen over bijvoorbeeld de namen of de orkanen zelf neem dan daar ook eens een kijkje! 

F1-teams akkoord met nieuwe Concorde Agreement

Alle Formule 1-teams zijn akkoord gegaan met het nieuwe Concorde Agreement dat geldig is tot en met 2025. In deze overeenkomst zijn alle afspraken tussen de FIA, F1-organisatie en de teams vastgelegd.

In het nieuwe Concorde Agreement zijn het aangekondigde budgetplafond en technische regels die vanaf 2022 geldig worden belangrijke onderwerpen. Doel van deze veranderingen is om de krachtsverschillen tussen de teams te verkleinen.

Mercedes was lange tijd een dwarsligger in de onderhandelingen omdat de Duitse fabrikant vreesde benadeeld te worden. Vorige week liet teambaas Toto Wolff weten dat Mercedes het nieuwe Concorde Agreement toch zou ondertekenen.

“Deze overeenkomst zorgt voor een stabiele toekomst van de Formule 1”, aldus Jean Todt, president van de internationale autosportfederatie FIA. “Ik ben trots op de manier waarop alle betrokkenen maanden hebben samengewerkt en zijn opgekomen voor de belangen van de sport.”

Ook Chase Carey, de baas van de Formule 1 is opgetogen: “Eerder dit jaar zeiden we al dat het vanwege de coronapandemie langer zou duren. Maar we zijn blij dat we nu alsnog in augustus met alle teams overeenstemming hebben bereikt over de plannen voor de toekomst.”

Aanhoudingen voor oproep tot rellen in Utrecht

Er zijn opnieuw aanhoudingen verricht in verband met de rellen van afgelopen weekend in Kanaleneiland en Overvecht. Dit keer gaat het om twee mannen die worden verdacht van opruiing tot de rellen op vrijdag 14 augustus in de Utrechtse wijk Kanaleneiland door het plaatsen van posts op social media.

Het gaat om een 26-jarige en een 22-jarige man uit Hilversum. Eén van de twee mannen wordt ook verdacht van vernieling van een beveiligingscamera bij winkelcentrum Rijnbaan in Kanaleneiland Utrecht. De beide verdachten zullen worden voorgeleid en zo mogelijk vervolgd. De maximumstraf voor opruiing is vijf jaar.

De politie zet het onderzoek naar de vernielingen in Kanaleneiland en Overvecht voort. Als op basis van camerabeelden of getuigenverklaringen personen kunnen worden aangemerkt als verdachte en hiervoor veroordeeld, zal het Openbaar Ministerie en de gemeente Utrecht de aangerichte schade op hen proberen te verhalen.

In Amersfoort is een minderjarige jongen aangehouden voor mishandeling van een cameraman tijdens de rellen op maandag 17 augustus. Als het onderzoek naar dit incident is afgerond, zal de officier een beslissing nemen over de afdoening.

Froome en Thomas niet naar de Tour

Geraint Thomas en Chris Froome gaan niet van start in de komende Tour de France. Dat heeft INEOS zojuist bekend gemaakt. Froome, inmiddels 35 jaar en viervoudig winnaar van de Tour de France, was al niet in topvorm en zou volgend seizoen overstappen naar het nieuwe team "Israel Start-Up Nation". Het is het tweede jaar op rij dat Froome niet naar de Tour gaat. Ook Geraint Thomas, winnaar van de Tour in 2018, zal dus niet in Frankrijk te bewonderen zijn. 

Team INEOS zal Egan Bernal, winnaar van de Tour de France in 2019, als enige kopman voor de Ronde van Frankrijk presenteren. Bernal kampte vorige week in de Dauphiné met een rugblessure en lijkt vooralsnog ook niet topfit. De schaduwkopman zal Richard Carapaz worden. De winnaar van de Giro in 2019 stapte vorig jaar over van Movistar naar INEOS. Echter is het maar de vraag hoe fit hij is aangezien hij gisteren niet startte in de Giro Dell'Emilia vanwege een kuitblessure. Mogelijk dat ze Carapaz uit voorzorg wilden sparen vanwege de naderende tourstart. 

Team INEOS neemt verder Dylan van Baarle, Luke Rowe, Pavel Sivakov, Andrey Amador, Jonathan Castroviejo en Michal Kwiatkowski mee naar de Tour. De ronde van Frankrijk begint op 29 augustus en duurt tot en met 20 september.

UFC 4

UFC was een van de weinige organisaties die met Fight Island nog doorging tijdens corona. DE fights waren apart omdat er geen publiek aanwezig was, maar er was eindelijk weer wat van sport op televisie in plaats van al die herhalingen. Ik ben een fan van de UFC games, maar na undisputed is het niet verbeterd. Ik hoop dat EA met UFC 4 weer een goede MMA game weet neer te zetten

Foodwatch: 'Stop de uitverkoop van wetenschap'

Uit nieuw onderzoek van voedselwaakhond foodwatch blijkt dat ‘Big Sugar’ in Nederland in grote lijnen dezelfde strategieën als 'Big Tobacco' gebruikt om de wetenschap te beïnvloeden. Deze strategieën zijn effectief: negen Nederlandse wetenschappers plaatsen suiker publiekelijk in een positiever daglicht, bagatelliseren de risico’s, bekritiseren maatregelen om de suikerconsumptie te reduceren, enzovoort.

Dit kan de wetenschappelijke consensus verstoren, invloed hebben op voedingsbeleid en verwarring zaaien bij de consument. Elif Stepman van voedselwaakhond foodwatch: “Nu we kampen met een obesitasepidemie, kunnen we het echt niet gebruiken dat wetenschappers worden ingeschakeld om de risico’s van suikerconsumptie te bagatelliseren.”

Deze negen wetenschappers zijn betrokken bij de suikerindustrie via het Kenniscentrum suiker & voeding (KSV). KSV is gefinancierd door het bedrijf Suiker Unie (recentelijk gewijzigd naar ‘Cosun Beet Company’) en heeft volgens haar eigen statuten als doel: “het behartigen van de belangen van de suikerindustrie”.

1. Onderzoek(ers) financieren
Talrijke onderzoeken wijzen uit dat financiering van wetenschappelijke studies en/of wetenschappers tot beïnvloeding kan leiden. Uit het onderzoek van foodwatch blijkt dat negen Nederlandse wetenschappers sterke banden hebben met KSV en dus ook de suikerindustrie. Acht wetenschappers zijn de afgelopen 15 jaar gefinancierd door KSV, en 1 waarschijnlijk. Meerdere wetenschappers zijn betrokken bij KSV-publicaties (6), zitten of zaten in de wetenschappelijke raad van KSV (3) en/of de redactieraad (5). Acht van deze wetenschappers zijn ook betrokken (geweest) bij ILSI: een bekende voorvechter van de suikerindustrie en in 2019 ontmaskerd als lobbygroep.

2. Onderzoek verspreiden als het de eigen belangen ondersteunt, of bekritiseren als dat niet het geval is
Alle 9 wetenschappers die betrokken zijn bij (en/of gefinancierd zijn door) KSV, doen publiekelijk uitingen in lijn met de belangen van de suikerindustrie: in wetenschappelijke publicaties, KSV-publicaties (waaronder YouTube-filmpjes), congressen en workshops. Foodwatch legde verschillende van deze argumenten voor aan (internationale) experts en voedingsprofessionals, of ging ten rade bij gerenommeerde instituten zoals de Wereldgezondheidsorganisatie en Global Food Research Program. Hieruit blijkt dat wetenschappers betrokken bij KSV in meerdere gevallen een wel héél positief – en vaak ook discutabel – beeld over suiker schetsen.

3. De pers en media gebruiken om de eigen belangen te vertegenwoordigen
Vijf van de negen wetenschappers vertegenwoordigen ook in de media de belangen van de suikerindustrie. Bij 4 wetenschappers was er onvoldoende transparantie over mogelijke belangenverstrengeling met KSV.

Artikelen in de media hebben vaak een groot bereik. Hierdoor kan op grote schaal verwarring worden gezaaid over suiker.

4. Voordelige onderzoeksresultaten gebruiken om te lobbyen bij beleidsmakers
Acht van de negen wetenschappers die betrokken zijn bij KSV, zijn ook betrokken (geweest) bij internationale lobbyorganisaties van de industrie: bij de Europese tak van het International Life Science Institute (ILSI) en/of World Sugar Research Organization (WSRO). Beide organisaties staan bekend als lobbyorganisaties rond suiker en worden ondersteund door grote bedrijven binnen de suikerindustrie.

5. Niet transparant zijn over de betrokkenheid van de industrie
Transparantie over betrokkenheid bij de industrie is cruciaal. Iedereen moet kunnen nagaan of er sprake is van eventuele belangenverstrengeling – of hier in ieder geval waakzaam voor zijn. Voor 6 van de 9 wetenschappers was er (op meerdere momenten) onvoldoende transparantie over hun toenmalige betrokkenheid bij KSV, zoals over onderzoeksfinanciering, nevenfuncties en mogelijke belangenverstrengeling. Een 7e was niet transparant over nevenfuncties bij ILSI.

Stop de uitverkoop van wetenschap
Volgens foodwatch moeten onderzoek en onderzoekscommunicatie met betrekking tot producten die bewezen of mogelijk schadelijk zijn, zoals suiker, gedaan worden door onafhankelijke wetenschappers en onderzoeksinstanties. Foodwatch wil dat er een einde komt aan de uitverkoop van de wetenschap en roept de verschillende spelers via een manifest op tot actie.

FOK! Wat een weer: bewolking en vanavond regen

Er zijn brede opklaringen. Met name in het oosten komen lokaal enkele mistbanken voor, die in de eerste uren van de ochtend oplossen. Van het westen uit drijven wolkenvelden het land binnen. Vanavond gaat het van het zuidwesten uit regenen. De middagtemperaturen liggen tussen 24°C in het Waddengebied en lokaal 28°C in het zuidoosten. De zuidenwind neemt overal toe tot matig.

In de nacht naar donderdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen, die soms wat buiig van karakter kan zijn. Bij een matige, aan de kust vrij krachtige, zuidenwind koelt het af naar een graad of 18°C.

Donderdagochtend wordt het van het zuidwesten uit droog en breekt de zon geleidelijk door. In de middag zijn er zonnige perioden, maar ook wolkenvelden. Het blijft droog. Het wordt nog een stuk warmer dan vandaag met maxima die uiteenlopen van 26°C in het Waddengebied tot lokaal 32°C in het zuidoosten. In de avond neemt vooral in het westen de kans op een (onweers)bui toe. De zuidenwind blijft matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

 Onweer boven Apeldoorn (Foto: bazbo)
Onweer boven Apeldoorn (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Nieuwe besmetting COVID-19 bij drie nertsenbedrijven

In De Rips (gemeente Gemert-Bakel) zijn op twee bedrijven besmettingen met SARS-CoV-2 vastgesteld bij nertsen. Het gaat om twee bedrijven met beide ongeveer 14.000 moederdieren. Ook in Ven-Zelderheide (gemeente Gennep) is een besmetting met SARS-CoV-2 vastgesteld. Het gaat om een nertsenbedrijf met ongeveer 6000 moederdieren. De besmettingen zijn aan het licht gekomen door een melding van ziekteverschijnselen bij de nertsen. De bedrijven worden zo spoedig mogelijk geruimd.

In totaal zijn nu 36 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard.

Vervolgadvies OMT-Z
In het advies van 17 juli sprak het OMT-Z de verwachting uit dat door het afgenomen aantal contactmomenten tussen mensen en nertsen na afronding van de intensieve handelingen in juli, én door de recente aanscherpingen van het hygiëneprotocol en het preventief gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen op niet-besmette bedrijven, het risico op besmetting van bedrijven zou afnemen. Het OMT-Z verwachtte dat naar grove schatting nog 6-12 bedrijven positief bevonden konden worden in de 3-4 weken na 17 juli. Het duurt namelijk even om het effect na volledige implementatie van deze maatregelen te kunnen beoordelen. Met de nieuwe bevestigde besmettingen zijn dat er nu 11.

Wanneer er na half augustus nog nieuwe besmettingen onder nertsenbedrijven zouden zijn, adviseerde het OMT-Z om nertsenbedrijven preventief te ruimen, mits de situatie met de verspreiding van het virus onder mensen vergelijkbaar zou zijn met half juli toen het aantal vastgestelde besmettingen onder mensen laag was. Ook stelde het OMT-Z dat als de situatie met de verspreiding van het virus onder mensen in Nederland zou veranderen, dit opnieuw zou moeten worden afgewogen. Het kabinet heeft dit advies als uitgangspunt genomen, en is nu in afwachting van een OMT-Z vervolgadvies om nader in te gaan op de risicobeoordeling en maatregelen in het licht van de volksgezondheid.

Stoppersregeling
Het Rijk werkt ondertussen tevens aan een stoppersregeling waarmee nertsenbedrijven op korte termijn vrijwillig hun bedrijfsvoering kunnen beëindigen. In 2024 stoppen nertsenhouderijen conform het wettelijk verbod sowieso hun activiteiten.

Maatregelen
Ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben samen met de sector pelsdierhouderij en deskundigen sinds 10 juli het hygiëneprotocol aangescherpt. Ook geldt er een landelijk vervoersverbod en wordt door de Faculteit Diergeneeskunde diepgaander onderzoek gedaan naar mogelijke besmettingsroutes.

Daarnaast heeft het OMT-Z – op verzoek van de ministers De Jonge en Schouten – eerder op 17 juli advies gegeven over de situatie bij nertsenbedrijven. Het risico van nertsenbedrijven op de volksgezondheid was volgens het OMT-Z toen onveranderd. Bedrijven dienen zich wel strikt aan de aangescherpte maatregelen te houden om introductie van het virus te voorkomen. Dat betreft de plicht om bezoekers te registreren, de hygiënemaatregelen (zoals het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen) toe te passen en het testregime voor verzorgers met COVID-19 klachten op te volgen.

Einde aan tbs voor man die Alide van Eerten doodde

Er komt een einde aan de tbs-behandeling van de 51-jarige man die Alide van Eerten doodde. De rechtbank is van oordeel dat de behandeling – na 22 jaar – nu stopgezet kan worden. De officier van justitie had aan de rechtbank Overijssel gevraagd om de maatregel te verlengen met één jaar. Zowel de psychiater als de reclassering hebben vertrouwen in de man en zijn er van overtuigd dat de tbs kan worden beëindigd. De rechtbank heeft de vordering van de officier van justitie daarom afgewezen.

Positief effect
Tbs is in essentie gericht op een veilige terugkeer van een terbeschikkinggestelde in de maatschappij. De rechtbank stelt vast dat de man flinke stappen heeft gezet en een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. De man woont al geruime tijd buiten de kliniek en gaf aan dat hij de begeleiding en de hulp bij de instelling voor begeleid wonen, waardeert en dat hij er ook zeker nog een langere periode wil blijven wonen. Ook heeft hij werk dat hem goed bevalt en heeft hij fijne collega’s.

Veroordeling
De nu 51-jarige man werd in 1995 veroordeeld voor de dood van Alide van Eerten in Zwolle. Naast een gevangenisstraf van 5 jaar werd de man veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #142 (not very sfw!)
special
AI Picture Gallery #107
special
Random Pics van de Dag #845
special
AI Picture Gallery #106
special
Random Pics van de Dag #844
review
Dead Space
©FOK.nl e.a.