NBA play-offs dag 2: Valse start voor twee titelkandidaten

JayJay8

Op de tweede speeldag van de NBA play-offs maakten twee van de drie topfavorieten voor de titel een valse start. De Milwaukee Bucks verloren van de Orlando Magic, terwijl de Los Angeles Lakers onderuit gingen tegen de Portland Trail Blazers.

De Milwaukee Bucks gingen met 110-122 onderuit tegen een gehavend Orlando Magic. De Magic, die hun twee ster forwards Aaron Gordon en Jonathan Isaac missen, zagen hun center Nikola Vucevic met 35 punten en 14 rebounds een belangrijk aandeel hebben in hun overwinning. Van de bank hadden Terrence Ross (18 punten) en DJ Augustin (11 punten, 11 assist) nuttige bijdragen.
Voor de Bucks was sterspeler Giannis Antetokounmpo zoals gebruikelijk in vorm met 31 punten, 17 rebounds en 7 assist.

De Los Angeles Lakers gingen met 93-100 onderuit tegen de Portland Trail Blazers. Grote man bij Portland was wederom Damian Lillard met 34 punten, waarvan het grootste deel in het eerste en het laatste kwart. Ook center Jusuf Nurkic was belangrijk met 16 punten en 15 rebounds.
Bij Lakers  noteerde LeBron James met 23 punten, 17 rebounds en 16 assist een tripple-double. Anthony Davis droeg 28 punten bij, hij had hier echter 24 schoten voor nodig. Ook de rest van de Lakers waren, net als in de voorgaande seeding games, totaal niet op schot. De Lakers schoten tegen een percantage van 35.1% in totaal, waarvan slechts 15.6% op driepunters.

De Miami Heat begonnen met een 113-101 overwinning aan hun series tegen de Indiana Pacers. Jimmy Butler was met 28 punten, waarvan 10 in het laatste kwart, de belangrijke man voor Miami. Ook center Bam Adebayo (17 punten, 10 rebounds) en guard Goran Dragic (24 punten) leverden een belangrijke bijdrage.
Voor Indiana waren TJ warren en Malcolm Brogdon met 22 punten het meest productief.

De Houston Rockets namen, nog steeds zonder Russel Westbrook, met een 123-108 overwinning op de OKC Thunder een 1-0 voorsprong in hun series. Topscorer bij Houston was uiteraard James Harden met 37 punten. Ook Jeff Green (22 punten) en Eric Gordon (21 punten) droegen aanvallend hun steentje bij. Voor de Thunder was Danilo Gallinari met 29 punten het meest productief. Chris Paul noteerde met 20 punten, 10 rebounds en 9 assist net geen tripple-double.