FOK! Wat een weer: bewolking en vanavond regen

qltel

Er zijn brede opklaringen. Met name in het oosten komen lokaal enkele mistbanken voor, die in de eerste uren van de ochtend oplossen. Van het westen uit drijven wolkenvelden het land binnen. Vanavond gaat het van het zuidwesten uit regenen. De middagtemperaturen liggen tussen 24°C in het Waddengebied en lokaal 28°C in het zuidoosten. De zuidenwind neemt overal toe tot matig.

In de nacht naar donderdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen, die soms wat buiig van karakter kan zijn. Bij een matige, aan de kust vrij krachtige, zuidenwind koelt het af naar een graad of 18°C.

Donderdagochtend wordt het van het zuidwesten uit droog en breekt de zon geleidelijk door. In de middag zijn er zonnige perioden, maar ook wolkenvelden. Het blijft droog. Het wordt nog een stuk warmer dan vandaag met maxima die uiteenlopen van 26°C in het Waddengebied tot lokaal 32°C in het zuidoosten. In de avond neemt vooral in het westen de kans op een (onweers)bui toe. De zuidenwind blijft matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

 Onweer boven Apeldoorn (Foto: bazbo)
Onweer boven Apeldoorn (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.