Lodeweges aangesteld als interim-bondscoach

De KNVB heeft Dwight Lodeweges aangesteld als interim-bondscoach van het Nederlands elftal. De 62-jarige trainer was bij Oranje assistent van de vertrekkende bondscoach Ronald Koeman. De 57-jarige Koeman wordt vanavond om 18.00 uur gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona.

Vanwege twee wedstrijden voor de UEFA Nations League begin september moest de KNVB met spoed op zoek naar een (tijdelijke) opvolger van Koeman. Daarbij is de keuze gevallen op Lodeweges.

Eind deze maand komt de selectie van het Nederlands elftal bij elkaar. Op 4 september is Polen de tegenstander, drie dagen later volgt de interland tegen Italië. Beide wedstrijden worden gespeeld in de Johan Cruijf ArenA.

Onder leiding van Koeman speelde Oranje sinds februari 2018 twintig wedstrijden en plaatste zich voor het eerst sinds 2014 voor een eindtoernooi, het EK van 2020. Vanwege de gevolgen van corona is dat toernooi uitgesteld naar volgend jaar. In 2019 bereikte het Nederlands elftal de finale van de Nations League. In die finale was Portugal te sterk.