FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 15 augustus 2017

Het WK atletiek zit er, met het afscheid van Bolt, weer op.

Het was een leuk weekje topsport tijdens het WK atletiek in Londen. In de NOS-studio oud-110 meter hordeloper Gregory Sedoc, een prettig ogende, meelevende, deskundige analist. Ter zaken kundig noemt men dat. Dione de Graaff was, als presentatrice en aangeefster, meer op haar plaats dan bij het voetballen en schaatsen. Plus dat ze natuurlijk zoals altijd onze huiskamers verwarmde met haar stralende televisielach. De zak hooi die van voren Jeroen heet en van achteren Stekelenburg hebben ze duidelijk alleen op zijn achternaam aangenomen. Je gaat bijna naar de belegen Marga van Praag of Annet van Trigt terugverlangen. De NOS kennende zitten we nog minstens 30+ jaar met hem opgescheept. Edward van Cuilenborg is er ooit ook zo binnengerold. Als zoon van de hoofdredacteur van de Voetbal International hoefde hij in zijn sollicitatie-kruiwagen weinig ballast mee te sjouwen.

Liverpool met één been in Champions League

Hoffenheim is er niet in geslaagd om het Liverpool moeilijk te maken in de heenwedstrijd van de playoffs in de Champions League.

In eerste instantie leek Liverpool de kat uit de boom te kijken. De ploeg van trainer Jurgen Klopp liet Hoffenheim opstomen en de Duitsers creëerden een aantal gevaarlijke kansen. Het was wachten op een goal, maar die kwam er niet.

Penalty

De grootste kans in het begin van de wedstrijd kwam voor Andrej Kramaric. De aanvaller mocht namelijk aanleggen vanaf elf meter. Kramaric nam een zwakke strafschop die door Liverpool-doelman Simon Mignolet werd gekeerd.

Aan de andere kant sloeg Lverpool in de 35ste minuut toe via Trent Alexander-Arnold. De jonge verdediger trof vanuit een vrije trap doel voor Liverpool, waarna de Reds het heft in handen namen. Alexander-Arnold ging iets later een goede combinatie met Mohamed Salah aan, maar hij miste het doel.

Uth

Liverpool nam in de tweede helft meer initiatief. Toen Hoffenheim het tempo verhoogde, werd de spanning voor de gelijkmaker groter. Kort nadat oud-Heerenveen-spits Mark Uth binnen de lijnen kwam voor Hoffenheim, verdubbelde Liverpool de score via een eigen goal van invaller Harvard Nordtveit.

Uth maakte in de 87ste minuut de aansluitingstreffer voor Hoffenheim. De Duitsers staan er daardoor beter voor, maar Liverpool blijft met één been in de Champions League staan.

Twitterbericht Obama krijgt 2,5 miljoen likes

De woede over de gebeurtenissen in Charlottesville, waar een demonstratie van blanke racisten ontaardde in geweld met een dode en verscheidene gewonden tot gevolg, houdt aan in de Verenigde Staten. Politici maar ook tal van bekendheden ventileerden hun afkeer.

Actrice Jennifer Lawrence stelde op Facebook voor de rechts-extremisten die meededen via de sociale media aan de schandpaal te nagelen. Ze kreeg veel bijval. Een Twitterbericht van ex-president Barack Obama spande echter de kroon. Zijn boodschap had dinsdag al ruim 2,5 miljoen likes gekregen en meer dan een miljoen retweets. Daarmee is het een van de meest gewaardeerde berichten in de geschiedenis van dit medium.

Obama zette in drie tweets een beroemd geworden citaat van de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsactivist en latere president Nelson Mandela op Twitter. "Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof. Een mens leert haten, en als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Want liefde is een natuurlijker aspect voor de mens dan haar tegenpool."

Twitterbericht Obama krijgt 2,5 miljoen likes
Twitterbericht Obama krijgt 2,5 miljoen likes (Foto: ANP)

Aangifte tegen Teeven om zaak rechtsbijstand

Blogger Sebastiaan Beens heeft aangifte gedaan tegen oud-staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie). De blogger beschuldigt Teeven van oplichting en een ambtsmisdrijf, staat in de aangifte die is opgesteld door advocaat Yehudi Moszkowicz. Aanleiding zijn uitspraken die Teeven tegenover De Groene Amsterdammer zou hebben gedaan.

Het opinieweekblad meldde in mei dat Teeven bezuinigde op rechtsbijstand om meer verdachten achter de tralies te krijgen. "Als je aan een advocaat niet al te veel tijd geeft om aan een verdachte te besteden, dan wordt het ook niet zo veel, die verdediging", citeerde De Groene hem. Advocaten reageerden woedend. Beens vindt dat Teeven de wet heeft overtreden als dit de reden van de bezuinigingen was.

Teeven zelf stelde later dat het artikel niet klopt.

Justitie in Den Haag, waar de aangifte is gedaan, moet nu beoordelen of ze reden ziet voor een strafrechtelijk onderzoek naar Teeven.

Aangifte tegen Teeven om zaak rechtsbijstand
Aangifte tegen Teeven om zaak rechtsbijstand (Foto: ANP)

Gebiedsverbod voor 'haatprediker' Den Haag

De Syrisch-Libanese imam Fawaz Jneid, die in Den Haag actief is, heeft een gebiedsverbod gekregen. Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt dat de maatregel is opgelegd.

Volgens het ministerie verkondigt de man een intolerante boodschap en draagt hij zo bij aan radicalisering. Het gaat om een tijdelijk gebiedsverbod, dat door minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) is opgelegd. Dat is gebeurd "in nauw overleg" met de Haagse burgemeester Pauline Krikke.

Fawaz Jneid hield gebedsdiensten in een bedrijfspand in de Haagse Cilliersstraat. Krikke noemde die diensten vorige week al "zeer ongewenst"en eiste van de organiserende stichting Qanitoen dat hier een einde aan zou komen.

Gebiedsverbod voor 'haatprediker' Den Haag
Gebiedsverbod voor 'haatprediker' Den Haag (Foto: ANP)

UEFA nomineert Buffon, Messi en Ronaldo

De Europese voetbalbond heeft bekendgemaakt dat Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Gianluigi Buffon genomineerd voor Player of the Year.

De nominatie voor de Portugese topvoetballer, de Argentijnse ster en de 39-jarige Italiaanse doelman maakte de UEFA dinsdag bekend. De Player of the Year-award gaat naar de beste speler in Europa.

Het afgelopen jaar scoorde Ronaldo liefst twaalf keer in de Champions League, waardoor Real Madrid de ‘cup met de grote oren’ wist binnen te slepen. Messi moest het doen met een kwartfinaleplaats, maar maakte wél elf doelpunten.

Buffon moest in de Champions League-finale tegen datzelfde Real Madrid viermaal de bal uit zijn doel vissen, en de Oude Dame verloor de eindstrijd. Wel pakte de keeper de Serie A-titel en de Coppa Italia.

Spelers die wel op de shortlist stonden, maar niet genomineerd zijn, zijn Kylian Mbappé, Robert Lewandowski, Luka Modric, Toni Kroos, Paulo Dybala, Sergio Ramos en Zlatan Ibrahimovic.

'Larsson kan mogelijk naar Ligue 1'

De toekomst van Sam Larsson lijkt te liggen in Frankrijk. De aanvaller van sc Heerenveen kan naar FC Metz, meldt de Leeuwarder Courant.

Een dezer dagen zou de Zweedse vleugelaanvaller een handtekening kunnen zetten bij de Ligue 1-club. De Franse middenmoter probeert het team systematisch te versterken met het oog op lijfsbehoud en mogelijk meer.

Bij VfL Wolfsburg is Larsson ook in beeld, alleen bij de Volkswagenclub wordt de Scandinavier gezien als alternatief wanneer Malcom niet los is te weken bij Bordeaux.

Het is onbekend wat Les Grenats moeten betalen voor de flankspeler. Larssons huidige contract loopt door tot medio 2018. Afgelopen jaar was de Zweed goed voor negen goals en dertien assists in 31 wedstrijden.

Sharapova krijgt wildcard voor US Open

Maria Sjarapova is verzekerd van deelname aan de US Open, mits ze op tijd fit is. De organisatie van het Amerikaanse grandslamtoernooi heeft de Russische tennisster een wildcard gegeven. De Russin zal voor het eerst sinds de Australian Open van 2016 weer op een grandslamtoernooi actief zijn.

Sharapova kreeg na haar terugkeer in competitie in april geen wildcard voor Roland Garros. Vanwege een blessure aan haar dijbeen moest de Russische vervolgens afzeggen voor het kwalificatietoernooi van Wimbledon en daarna kreeg ze last van haar linkerarm, waardoor ze de toernooien van Stanford en Cincinnati moest missen.

De US Open begint op 28 augustus.

Flier stopt na een jaar alweer met beachvolleybal

Manon Flier heeft al na een jaar een punt gezet achter haar loopbaan als beachvolleybalster. De 430-voudig zaalinternational kreeg steeds meer fysieke klachten en kon haar sport moeilijk combineren met haar gezinsleven.

"Ik heb genoten van de sport beachvolleybal en ik denk ook dat er duidelijk sprake was van sportieve progressie", laat Flier weten. "Dat ik stop, heeft te maken met meerdere factoren. Ik heb dit seizoen vaak last gehad van mijn rug, wat ook andere fysieke klachten tot gevolg had."

"Daarnaast is het zwaar gebleken om het gezinsleven te combineren met het vele reizen als beachvolleybalster. Door een combinatie van deze factoren ben ik tot het besluit gekomen om te stoppen.''

Marleen van Iersel gaat op zoek naar een nieuwe partner. "Ik vind het heel jammer dat Manon deze beslissing heeft genomen. Wat mij betreft was er nog veel meer te halen uit onze samenwerking. Mijn partner en ik verwachten eind augustus ons eerste kindje, en daar focus ik mij nu op," aldus Van Iersel. "Daarna zal ik in overleg met de bondscoaches Richard de Kogel en Angie Akers op zoek gaan naar een nieuwe teamgenoot."

(Foto: Pro Shots)

Trump haalt uit naar opgestapte topmannen

Donald Trump heeft in een tweet uitgehaald naar de opgestapte leden van zijn industrieraad. Volgens de Amerikaanse president is er in het adviesorgaan geen plaats voor ,,blaaskaken" en staan er legio topmannen te springen om het stokje van hen over te nemen.

Maandag maakten de CEO's van chipfabrikant Intel, sportkledingfabrikant Under Armour en farmacieconcern Merck bekend uit de American Manufacturing Council, zoals de raad officieel heet, te stappen. De baas van een grote brancheorganisatie sloot zich dinsdag bij hen aan. Zij vinden onder meer dat Trump zich niet duidelijk genoeg heeft uitgesproken tegen extreemrechts geweld naar aanleiding van de gebeurtenissen in Charlottesville.

In Trumps industriële adviesraad zitten de bestuursvoorzitters van enkele tientallen grote Amerikaanse bedrijven.

Trump haalt uit naar opgestapte topmannen
Trump haalt uit naar opgestapte topmannen (Foto: ANP)

Neymar neemt UFC-vechter als bodyguard

De duurste voetballer van de wereld, Neymar, zal zich de komende periode erg veilig voelen in het openbaar, want hij bezuinigt duidelijk niet op zijn veiligheid. Hij heeft namelijk een heuse UFC-vechter als persoonlijke bodyguard aangestelt. De Algerijn Nordine Taleb, uitkomend in de weltergewichtsklasse in de koningsklasse van MMA, zorgt voor bescherming.

De 36-jarige Taleb, die afgelopen mei voor zijn laatste gevecht 17.000 dollar kreeg en dankzij winst daar nog eens eenzelfde bedrag bij kreeg, verdient ongetwijfeld meer bij de Braziliaanse baltovenaar en grootverdiener dan in de octagon. In ieder geval is iedereen gewaarschuwd mocht men Neymar lastig willen vallen. Taleb, winnaar van de UFC talentenshow The Ultimate Fighter in 2014, is namelijk geen watje.


Nordine Taleb (Bron: Youtube)

'Fort Oranje in december ontruimd'

De gemeente Zundert wil op 6 december het laatste van in totaal elf velden van camping Fort Oranje in Rijsbergen ontruimen. De gemeente heeft dat dinsdag aangekondigd aan de resterende bewoners.

Op 31 juli is een begin gemaakt met de ontruiming van de Brabantse probleemcamping. Het eerste veld werd toen leeggemaakt. Vorige week werd het tweede veld ontruimd. Tot en met 6 december komen de overige negen velden aan de beurt.

Recreanten moeten uiterlijk op 15 september zijn vertrokken. Permanente bewoners moeten uiterlijk weg op de datum dat hun veld op de nominatie staat. Ze moeten zelf op zoek naar een alternatief.

Probleemcamping
Alleen voor mensen met een zorgindicatie en een beperkt aantal perceeleigenaren zijn uitzonderingen nog mogelijk. "Maar het doel is om de camping zoveel mogelijk leeg te hebben in december", zei een gemeentewoordvoerster in een toelichting.

Fort Oranje kreeg volop aandacht als probleemcamping door een serie op televisiezender SBS. De gemeente nam het beheer van de camping in juni over nadat eigenaar Cees Engel sluiting aankondigde. Zundert wil de camping saneren omdat er veel criminaliteit is, veel van de bewoners in een erbarmelijke situatie verkeren en de honderden caravans in slechte staat zijn.

Op Fort Oranje woonden naar schatting 940 mensen. Op dit moment zijn dat er nog ongeveer achthonderd, aldus de woordvoerster.

Gemeente: Fort Oranje in december leeg
'Fort Oranje in december ontruimd' (Foto: ANP)

Belgische IS-terrorist opgepakt in Istanbul

De politie van Istanbul heeft een Belg gearresteerd die vermoedelijk een aanslag voorbereidde in opdracht van de terreurorganisatie Islamitische Staat. Volgens Turkse media was de man verantwoordelijk voor IS-activiteiten in Europa en werd hij internationaal gezocht. Ook zijn vrouw en hun kind zijn aangehouden.

De Belgische jihadist, geïdentificeerd als Mehdi A., zou in 2014 met zijn echtgenote naar Syrië zijn gegaan en daarna naar Istanbul gekomen om een aanslag te plegen. De Turkse politie schaduwde de verdachte al enige tijd voordat ze hem oppakte. Onder meer met bewakingscamera's werden zijn gangen nagegaan in de metropool aan de Bosporus.

Belgische IS-terrorist opgepakt in Istanbul
Belgische IS-terrorist opgepakt in Istanbul (Foto: ANP)

Macron wil dat Erdogan journalist vrijlaat

De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan dinsdag gebeld om zijn bezorgdheid te uiten over een Franse student journalistiek die vastzit in Turkije. Loup Bureau werd begin augustus gearresteerd bij de grens met Irak omdat hij foto's had gemaakt van en interviews hield met Koerdische milities.

Volgens het Élysée heeft Macron Erdogan te verstaan gegeven dat hij wil dat zijn landgenoot "zo snel mogelijk kan terugkeren naar Frankrijk". Beide leiders overleggen volgende week opnieuw over deze zaak. Ankara beschouwt de Koerdische YPG-strijdkrachten als een verlengstuk van de terreurorganisatie PKK.

Macron en Erdogan spraken daarnaast over het conflict in Syrië, met als belangrijkste onderwerpen de strijd tegen het terrorisme en een politieke oplossing voor vrede en een verenigd Syrië.

Macron wil dat Erdogan journalist vrijlaat
Macron wil dat Erdogan journalist vrijlaat (Foto: ANP)

Segers: AD-bericht over voltooid leven bom onder formatie

Het bericht dat het Algemeen Dagblad vanmorgen publiceerde over een akkoord dat in het formatieproces was gesloten over enkele medisch-ethische kwesties is bij de ChristenUnie niet in goede aarde gevallen. De verhoudingen tussen D66 en CU, die toch al vrij broos waren, zijn daarmee opnieuw op scherp gezet.

Het AD berichtte dat de ChristenUnie enkele principiële bezwaren had laten varen bij thema's als embryo-onderzoek en euthanasie. Stervensbegeleiding zou een zogenaamde vrije kwestie blijven, oftewel een onderwerp waarover de regering geen beleidsplannen maakt maar het aan de Kamer overlaat om met een wetsvoorstel te komen.

ChristenUnie-leider Segers ontkent echter stellig dat er sprake zou zijn van een akkoord:"Er is geen deal". Het bestaan van de tekst wordt door niemand betwist, maar er is dus geen overeenstemming over. Segers reageert fel; hij kan nog niet zeggen of dit het einde van de formatie betekent, maar "het gaat geen gemakkelijke middag worden. Dit trekt een zware wissel."

Door zijn felle reactie lijkt Segers te suggereren dat de tekst gelekt zou zijn door een van de andere partijen (wie anders zou het ook hebben moeten doen). Dat zou dan ongetwijfeld D66 moeten zijn, maar Alexander Pechtold reageert koeltjes op de vraag of dit een overwinning betekent:"Ik hoor het u zeggen. Maar ik ga niet zeggen dat ik tevreden ben, want dan komt er ook weer een tegenreactie."

Aan Gerrit Zalm de taak om de neuzen weer dezelfde kant op te richten, en te proberen om alsnog een deal te krijgen op dit onderwerp (als de lezing van Segers klopt dat er geen deal is, uiteraard). Wellicht ook een mooi moment om te reflecteren op de keuze om tijdens het formatieproces volledige mediastilte te bewerkstelligen. Bij gebrek aan nieuws gaan media immers zelf op zoek.

Segers en Pechtold bij informateur (Foto: ANP)
Segers en Pechtold opnieuw op gespannen voet (Foto: ANP)

Zakarin kopman bij Katusha in Ronde van Spanje

De Rus Ilnur Zakarin is de kopman bij Katusha-Alpecin. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt. Voor Zakurin zal het zijn eerste Ronde van Spanje worden. In mei werd de Rus vijfde in de Ronde van Italië. 

Zakarin, zal in de bergen vooral steun hebben van Rein Taaramäe. De Est wist in 2011 al een rit te winnen in de Ronde van Spanje, toen reed hij nog wel voor Cofidis. Naast Taaramäe komt er met Michael Morkov nog een ritwinnaar voor in de selectie van Katusha-Alpecin. De Deen won in 2013 een rit in de Ronde van Spanje.

Selectie Katusha-Alpecin: Ilnur Zakarin, Maxim Belkov, Sven Erik Bystrom, José Gonçalves, Marco Haller, Alberto Losada, Matvey Mamykin, Michael Morkov en Rein Taaramäe.

FDJ komt aankomende zaterdag in Nimes aan de start zonder grote namen. Zoals verwacht laat de Franse ploeg Thibaut Pinot en Arnaud Démare thuis. Daniel Hoelgaard, Marc Fournier en Jérémy Maison zullen hun debuut maken in een grote ronde.

Naast de jonge ploeg neemt FDJ ook Anthony Roux mee. De 30-jarige Fransman wist in 2009 een etappe te winnen in de Ronde van Spanje. 

"We brengen een aanvallende ploeg in stelling zonder uitgesproken ambitie voor het algemeen klassement", laat FDJ weten

Selectie FDJ: Arnaud Courteille, Odd Christian Eiking, Marc Fournier, Daniel Hoelgaard, Johan Le Bon, Tobias Ludvigsson, Jérémy Maison, Lorrenzo Manzin, Anthony Roux.

Ook Cofidis start zonder grote namen. De Franse formatie laat Nacer Bouhanni thuis. Wel neemt de ploeg twee renners mee die al een rit hebben gewonnen in de Ronde van Spanje.

Daniel Navarro won in 2014 een etappe en werd toen ook tiende in het eindklassement. Ook Jonas van Genechten wist al een rit te winnen in de Ronde van Spanje. De Belg was vorig de jaar de snelste in de zevende etappe.

Selectie Cofidis: Guillaume Bonnafond, Luis Angel Mate, Daniel Navarro, Anthony Perez, Stéphane Rosetto, Anthony Turgis, Jimmy Turgis, Kenneth Vanbilsen, Jonas Van Genechten

Politie: 'kom van dat dak af!'

Dankzij een alerte bewoner heeft de politie op dinsdagmorgen 15 augustus van een woninginbraak in de Saffraandonk in Spijkenisse drie woninginbrekers op heterdaad aangehouden. Twee van de woninginbrekers probeerden via het dak weg te vluchten maar doordat de politie snel massaal ter plaatse was, had vluchten geen zin meer. De derde woninginbreker verstopte zich in een kast in de woning en wilde niet naar buiten komen. Bij zijn aanhouding zette de politie een politiehond in.

Hierdoor raakt de verdachte licht gewond. De andere twee inbrekers op het dak hoorden dat hun kompaan zich overgaf en kwamen toen van het dak. Agenten hielden hen aan. De recherche gaat verder met het onderzoek. Afgelopen weekend hield de politie in Spijkenisse ook al vier woninginbrekers aan. De politie van basisteam Nissewaard is extra alert op woninginbraken. De verdachten van vandaag zijn twee mannen van elk 18 jaar en één man van 21 jaar en komen uit Spijkenisse en Schiedam.

Politie: 'kom van dat dak af!' (Foto: Politie.nl)
Politie: 'kom van dat dak af!' (Foto: Politie.nl)

Politie neemt ton van scooterrijder in beslag

De politie in Rotterdam heeft afgelopen weekend een scooterrijder aangehouden die tienduizenden euro’s bij zich had. Een aannemelijke verklaring voor het voorhanden van zoveel contanten had hij niet en al het geld is dan ook beslaggenomen.

Agenten hielden de 26-jarige scooterrijder uit Rotterdam op het Mijnsherenplein voor een routinecontrole staande. De man had een paar telefoons bij zich en kon zich niet legitimeren. Wel had hij een tas tussen zijn benen staan, die vol volgens hem vol zat met eten.

Dat bleek toch anders; de tas bleek voor meer dan een ton aan bankbiljetten te bevatten. De telefoons en het geld zijn in beslaggenomen en de politie is een onderzoek gestart. De man is na verhoor - zonder geld - heengezonden en mag zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

Riskante landing na fly-over loopt goed af

Het historische vliegtuig dat dinsdag over de Indië-herdenking in Den Haag vloog, is voor de landing in Lelystad in moeilijkheden gekomen. Het neuswiel weigerde dienst. Brandweer en ambulances rukten uit, terwijl het toestel van het type Catalina uit 1941 rondjes bleef cirkelen. Toen de schuimblusvoertuigen en ambulances op hun plaats stonden, zette de Catalina de landing in. Die verliep goed, liet de brandweer weten.

In het vliegtuig zaten volgens de brandweer achttien mensen: vijftien passagiers en drie bemanningsleden. Geïnteresseerden die op een bijzondere manier de herdenking wilden meemaken, konden zich vooraf opgeven om mee te vliegen.

De brandweer liet weten dat niemand gewond is geraakt. Een woordvoerder prees de bemanning, die de rust bewaarde. De piloot heeft "een mooie landing ingezet", oordeelt de brandweer. "Zoals gebruikelijk is het vliegtuig op de achterwielen geland, daarna ging het met de neus naar de grond."

Schrik
Nadat de riskante landing was geslaagd, konden alle passagiers uitstappen. "Ze waren erg geschrokken. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel, om daarna bij te komen met een kopje koffie." De stichting die de Catalina genaamd Karel Doorman exploiteert, kon geen verdere bijzonderheden geven.

Watervliegtuigen van dit type waren tijdens de Tweede Wereldoorlog actief in Nederlands-Indië. Vandaar dat juist dit toestel dinsdag over de herdenking van de slachtoffers van de Japanse bezetting vloog. Volgens de brandweer was de vorm van het watervliegtuig, dat is gemaakt voor buiklandingen op water, een voordeel. De neus van het toestel heeft wel schade opgelopen.

Volgens de beheerstichting is dit exemplaar "de oudste en zonder twijfel de mooiste nog vliegende Catalina van de wereld". Lelystad is de thuisbasis van de Karel Doorman, vernoemd naar de Nederlandse schout-bij-nacht die in 1942 sneuvelde tijdens de Slag in de Javazee.

AG2R La Mondiale met Bardet en Pozzovivo naar Vuelta a España

AG2R La Mondiale heeft de selectie voor de komende Ronde van Spanje bekendgemaakt. De Franse ploeg neemt met Romain Bardet en Domenico Pozzovivo.

"Het is de eerste keer sinds zijn profdebuut dat hij twee grote rondes rijdt in een jaar. De conditie waarmee hij uit de Tour is gekomen, stelt hem in staat met vertrouwen toe leven naar de Vuelta", geeft ploegleider Julien Jurdie aan. "Zijn ambities zijn verschillend als deze waarmee hij naar de Tour is gegaan. Maar hij hoopt een prominente rol te kunnen spelen in die etappes die hem liggen."

Pozzovivo begint aankomende zaterdag aan zijn derde Ronde van Spanje. In 2013 en 2015 werd de kleine Italiaan zesde. Dit jaar werd hij zesde in de Ronde van Italië en won ook nog een rit in de Ronde van Zwitserland. "Domenico heeft dit seizoen al heel regelmatig gepresteerd. In de Ronde van Polen heeft hij getoond dat hij in deze Vuelta een serieuze bedreiging voor de top tien is, of zelfs nog beter", aldus Jurie. Pozzovivo werd in de Ronde van Polen zesde.

Normaal gesproken zou ook Samuel Dumoulin opgenomen worden in de selectie, maar door een zware valpartij in de Tour de l'Ain kan hij niet starten. Julien Duval is aangewezen als vervanger.

Selectie AG2R La Mondiale: Romain Bardet, Clement Chevrier, Nico Denz, Axel Domont, Julien Duval, Alexandre Geniez, Alexis Gougeard, Hugo Houle en Domenico Pozzovivo.

Russische golfer opgepakt voor onthoofden moeder

Een van Rusland's beste golfers ooit, Artem Nesterov, is opgepakt op verdenking van het vermoorden van zijn 66-jarige moeder. Haar lichaam werd onlangs gevonden in haar huis nabij Moskou, met haar hoofd er los bij. 

De 37-jarige Nesterov zou zondag nog meedoen aan het nationaal kampioenschap, maar daar kwam hij niet opdagen. Volgens de politie in Moskou heeft de golfer aan de telefoon tegenover zijn vrouw en zijn zus bekend zijn moeder vermoord te hebben.

Naar verluidt had Nesterov flinke ruzie gekregen met zijn vrouw - de moeder van zijn anderhalf jaar oude kind - waarna hij zijn moeder een bezoekje bracht om steun te vinden. Klaarblijkelijk wist moeders hem niet genoeg te steunen.

Golf werd in Rusland pas groot na de val van het communisme in het begin van de jaren '90. In 2003 was Nesterov de eerste golfer die de titel 'Master of Sport' kreeg in Rusland, waarna hij onder meer naar de VS en Zuid-Afrika trok om nog beter te worden. Tegenwoordig gaf hij al ruim tien jaar golfles. 

Leezer twee jaar langer bij LottoNL-Jumbo

Tom Leezer heeft zijn contract met twee jaar verlengd bij LottoNL-Jumbo. De 31-jarige wielrenner begint komend jaar aan zijn elfde seizoen bij de Nederlandse World Tour-formatie.

"Er spreekt veel respect uit mijn nieuwe contract", geeft Leezer aan in het persbericht. "Anderhalf jaar geleden zijn we gestart met het project ’sprinttrein’ en het is mooi om daar onderdeel van uit te maken. Met de overwinning van Dylan Groenewegen op de Champs-Elysées liggen we voor op de planning, maar ik kijk al wel uit naar de volgende stappen."

"Ik heb nog veel plezier in het wielrennen en ik vind het leuk om de sprinttrein te coachen. Het samenspel met Dylan verloopt uitstekend. We hebben verschillende karakters, maar we hebben wel een heel goede klik met elkaar", aldus de Nederlander.

Landa verruilt Team Sky voor Movistar

Mikel Landa verruilt Team Sky voor Movistar. Dit maakte de Spaanse wielerploeg vanmiddag bekend. Landa tekent een verbintenis voor twee jaar.

Landa was tijdens de Tour de France vorige maand een belangrijke helper van Chris Froome. De Spanjaard eindigde zelf als vierde in het eindklassement.

Dit seizoen liet hij eerder weten graag voor eigen kansen te gaan,. In de Giro won hij de bergtrui en in de Tour de France een etappe

Landa op persbijeenkomt tijdens Tour de France (Foto: Pro Shots / George Deswijzen )

Oostenrijk wil Spelen 2026, met schaatsen in Duitsland

Het is al geruime tijd bekend dat Oostenrijk de Olympische Winterspelen van 2026 graag naar wintersportmekka Innsbruck wil halen, maar nu blijkt dat dat niet voor alle sporten geldt. Het schaatsen zou men namelijk in Duitsland willen houden. In Inzell, om precies te zijn, een kilometer of twintig van de grens.

De president van het Oostenrijks Olympisch Comité, Peter Mennel, bevestigt dat daar al gesprekken over zijn geweest. "We hebben in Innsbruck geen vergelijkbare schaatshal", voegt hij daar nog aan toe. Innsbruck heeft wel een onoverdekte baan, terwijl Inzell een moderne, overdekte baan is, waar nagenoeg elk seizoen grote internationale wedstrijden gehouden worden.

Een openbaar referendum over de diverse plannen voor 2026 wordt op 15 oktober gehouden, waarbij men over tien plannen kan stemmen. Vervolgens wordt het geheel voorgelegd aan het Internationaal Olympisch Comité. Het Zwitserse Sion en het Canadese Calgary doen eveneens een gooi naar de Spelen van 2026, Almaty (Kazakhstan), Sapporo (Japan) en Erzurum (Turkije) zouden ook interesse hebben. 

Trump verliest definitief van iTrump

President en zakenman Donald Trump geeft zijn naam aan veel ondernemingen: torens, golfbanen, een vliegtuigmaatschappij, een universiteit, biefstukken, maar er is één naam die hij niet in handen kan krijgen: de iTrump. Die blijft namelijk van amateurmuzikant Tom Scharfeld, meldt persbureau Bloomberg.

Scharfeld ontwikkelde iTrump, een app voor de iPhone, zodat mensen er trompet mee konden leren spelen. Hij registreerde de naam in december 2010 en de app kwam in de iTunes Store. Ongeveer een maand later sleepte Donald Trump hem voor de rechter. Die heeft onlangs uitspraak gedaan. Scharfeld won.

Wat nog opvallender is: Scharfeld zegevierde op eigen kracht, zonder advocaat. Hij bestudeerde de belangrijkste wetten en regelingen in een bibliotheek en zocht juridische documenten op om te leren hoe hij ze zelf moest schrijven. Hij vroeg papieren op bij Trump. Diens advocaten gaven de ene keer niets en bedolven hem de andere keer onder papierwerk.

In 2013 kreeg Scharfeld voor de eerste keer gelijk. Een rechter riep Trump op om zijn strijd te stoppen. Daarna won Scharfeld nog een paar keer, en de definitieve zege kwam vorige week.

Scharfeld is ook de man achter iBone, bedoeld voor mensen die de trombone willen leren spelen.

iTrump verslaat Trump
Trump verliest definitief van iTrump (Foto: BuzzT)

Meer bedrijven sturen Daily Stormer weg

De neonazisite The Daily Stormer wordt verder afgesneden van het wereldwijde web. De domeinregistratie was al ingetrokken, waardoor de site niet meer online is, maar nu kunnen de beheerders ook geen nieuwsbrieven meer rondsturen. De aanbieder daarvan, Sendgrid, stopt de dienstverlening.

Ook softwareleverancier Zoho hoeft The Daily Stormer niet meer als klant te hebben. Cloudflare, dat de website beveiligt tegen DDoS-aanvallen, zegt de inhoud walgelijk te vinden, maar wil er verder niet op ingaan.

De ultrarechtse site hielp bij het extreem-rechtse protest in Charlottesville. Een tegendemonstrant werd daarbij om het leven gebracht. Dat slachtoffer, een jonge vrouw, werd vervolgens beledigd op de site.

De domeinregistratie van The Daily Stormer was na de rellen ingetrokken door GoDaddy. Daarna verhuisden de neonazi's naar Google Domains, maar binnen enkele uren werden ze ook daar weggestuurd.

Meer bedrijven sturen Daily Stormer weg
Meer bedrijven sturen Daily Stormer weg (Foto: BuzzT)

Minderhoud moet afzeggen voor EK dressuur

Hans Peter Minderhoud doet niet mee aan het Europees kampioenschap dressuur in het Zweedse Göteborg. Het EK is volgende week.

Het paard van Minderhoud, Glock's Johnson TN, kampt met een hoefontsteking. Emmelie Scholtens met Apache is door bondscoach Rien van der Schaft als vervanger opgeroepen. De Nederlandse ploeg bestaat verder uit Edward Gal, Madeleine Witte-Vrees en Diederik van Silfhout.

Minderhoud en Johnson tijdens de  Spelen van 2016 in Rio (Foto: Pro Shots / Action Images )

Britten willen tijdelijke douane-unie met EU

Na het verlaten van de Europese Unie (EU) in maart 2019, wil het Verenigd Koninkrijk een tijdelijke douane-unie met de EU vormen. Dat plan heeft de Britse regering bekendgemaakt. Afgelopen weekend schreven twee ministers al in een opiniestuk dat het Verenigd Koninkrijk een overgangsperiode wil na de brexit, zodat geen chaos ontstaat en bedrijven weten waar ze aan toe zijn.

Minister David Davis, verantwoordelijk voor de brexit, vindt dat een tijdelijke regeling zijn land geen geld moet kosten. Hij zei dat de overgangsperiode waarschijnlijk zo'n twee jaar zal beslaan. Wat Davis betreft moet in elk geval na de Britse verkiezingen die gepland staan voor 2022 een definitieve regeling ingaan.

De EU heeft laten weten de Britse voorstellen "zorgvuldig te bestuderen", maar stelde dat eerst genoeg voortgang gemaakt moet worden met de brexitplannen. We nemen kennis van de Britse voorkeuren voor een overgangsperiode en de toekomstige relatie, maar gaan daar pas op in als er voldoende vooruitgang is geboekt rondom de voorwaarden voor het vertrek, schrijft de Europese Commissie in een verklaring. Het dagelijks bestuur van de EU herhaalde dat een overeenkomst over de toekomstige relatie pas kan worden afgerond als de Britten de unie hebben verlaten.

Geen douanetarieven
In een douane-unie werken landen samen op het gebied van handel en gelden geen douanetarieven. Net zoals nu het geval is, wil de Britse regering dat het vrije verkeer van goederen van kracht blijft. Dat is echter niet mogelijk bij een vertrek uit het stelsel van de Europese interne markt.

Guy Verhofstadt, voorzitter van de liberale fractie in het Europees parlement, noemt het Britse voorstel een "fantasie". De Belgische oud-premier houdt de onderhandelingen namens het parlement in de gaten en stelt dat "onzichtbare grenzen" niet mogelijk zijn in de Britse plannen. "Eerst moeten we de rechten van burgers en een financiële regeling veiligstellen", wijst Verhofstadt naar de prioriteiten die Brussel heeft gesteld.

De onderhandelingen over de scheidingsvoorwaarden worden over twee weken voortgezet in Brussel.

Britten willen tijdelijke douane-unie met EU
Britten willen tijdelijke douane-unie met EU (Foto: ANP)

Onderzoek: bingewatchen funest voor nachtrust

Een avond online afleveringen van een serie kijken is niet goed voor de nachtrust. De mentale opwinding die dit zogeheten bingewatchen met zich meebrengt zorgt voor een minder goede slaap. Dat blijkt uit onderzoek van communicatiewetenschapper Liese Exelmans van de Universiteit Gent.

Acht op de tien jongvolwassenen bingewatchen regelmatig en een op de vijf zelfs meerdere keren per week. Uit het onderzoek blijkt dat een op de drie slechter slaapt dan leeftijdsgenoten zonder 'serieverslaving'.

Fans van series als Breaking Bad of House of Cards raken echt betrokken bij de personages en verhaallijnen. Omdat elke aflevering met een cliffhanger eindigt, is de verleiding groot om nog een aflevering mee te pakken.

Kwaliteit van de nachtrust
"Het probleem ligt niet bij de slaapduur", zegt Exelmans. "De kwaliteit van de nachtrust is wél beduidend slechter." Bingewatcher kunnen volgens haar vaak moeilijker in slaap vallen en krijgen soms te kampen met vermoeidheid of zelfs slapeloosheid. Het advies is om na een seriemarathon even te ontspannen. "Zelfs een halfuurtje gewoon tv-kijken kan helpen", aldus Exelmans. "Maar minder bingewatchen is natuurlijk de meest efficiënte oplossing."

Voor het onderzoek werden 423 jongeren tussen 18 en 25 jaar bevraagd over hun kijkgedrag en slaapkwaliteit.

Onderzoek: bingewatchen funest voor nachtrust
Onderzoek: bingewatchen funest voor nachtrust (Foto: ANP)

'OM schuift zaak homogeweld op de lange baan'

Het op 2 april mishandelde homostel uit Arnhem weet nog steeds niet wanneer hun vijf minderjarige aanvallers voor de rechter moeten komen. "Het lijkt er een beetje op dat het Openbaar Ministerie de zaak op de lange baan schuift, want we horen niet veel meer van het OM. Dat is zwaar voor mijn cliënten, die nog psychologische ondersteuning krijgen voor wat er is gebeurd", aldus hun advocaat Sidney Smeets dinsdag.

De twee zouden door twee veertienjarige en drie zestienjarige Arnhemmers in elkaar zijn geslagen, omdat ze hand in hand liepen. Een van de verdachten zou hebben geslagen met een betonschaar. De mishandeling leidde wereldwijd tot geschokte reacties. Velen lieten zich uit protest hand in hand met een seksegenoot fotograferen.

Het OM kon dinsdag niet zeggen waarom de zaak zoveel tijd vergt. Hoewel justitie zich bewust is van de grote maatschappelijke onrust, is ze terughoudend met informatie, omdat de verdachten allemaal minderjarig zijn. Op korte termijn valt geen datum voor een rechtszitting te verwachten volgens het OM.

Reactie advocaat
Smeets: "Omdat de verdachten niet vastzitten, heeft het OM alle tijd. Dat lijkt niet echt op het lik-op-stukbeleid waar justitie zo mee schermt."

Enkele verdachten zeggen dat het homostel zelf de confrontatie heeft gezocht. Geen van de verdachten heeft echter aangifte tegen de mannen gedaan. De mannen en hun advocaat hopen dat de rechter zich voor het eind van het jaar over de zaak zal buigen.

'OM schuift zaak homogeweld op de lange baan'
'OM schuift zaak homogeweld op de lange baan' (Foto: ANP)

AH waarschuwt: soja en gluten bij walnoten

Albert Heijn waarschuwt mensen met een soja- of glutenallergie om geen AH ongebrande walnoten te eten. In de zakjes met noten zijn per ongeluk ook gecoate pompoenpitten terechtgekomen en het laagje rond de pitten bevat gluten en soja. Wie geen allergie heeft, kan de walnoten gewoon eten.

Klanten die het product terugbrengen, krijgen hun geld terug. Het gaat om zakjes met als houdbaarheidsdatum januari 2018.

AH waarschuwt: soja en gluten bij walnoten
AH waarschuwt: soja en gluten bij walnoten (Foto: ANP)

DDoS-aanval op maker World of Warcraft

Blizzard Entertainment, de maker van onder meer de populaire game World of Warcraft, is afgelopen weekend getroffen door een zware DDoS-aanval. Gamers konden niet inloggen en de website van Blizzard was moeilijk te bereiken. Dat meldt ThreatPost, de nieuwsdienst van beveiliger Kaspersky.

De aanval zou inmiddels zijn gestopt, maar gebruikers hebben er soms nog last van. De verantwoordelijkheid voor de aanval is nog niet opgeëist.

DDoS-aanval op maker World of Warcraft
DDoS-aanval op maker World of Warcraft (Foto: BuzzT)

Taliban: VS moeten troepen weghalen uit Afghanistan

De Verenigde Staten moeten hun troepen terugtrekken uit Afghanistan en niet langer naar hun spionnen in Kabul luisteren. Die boodschap heeft de Amerikaanse president Donald Trump ontvangen van de Taliban. "Meer manschappen sturen, leidt enkel tot de ondergang van het Amerikaanse leger en is funest voor de economie", aldus de terreurorganisatie.

In de lange brief, die ook aan verscheidende media is verstuurd, noemen de Taliban de Afghaanse regering corrupt. "Ze zit vol met spionnen, corrupte leiders die alleen maar kunnen liegen en weerzinwekkende verraders." Volgens de Taliban houdt de regering de VS een "rooskleurig plaatje" voor van de situatie in Afghanistan. "De oorlog in het land is veel erger dan jullie je realiseren."

De Taliban menen echter dat de buitenlandse "bezetting"de drijvende kracht is achter de oorlog. Daarom moeten de VS juist vertrekken in plaats van 4000 extra manschappen naar Afghanistan sturen zoals de regering-Trump wil.

'VS moeten troepen weghalen uit Afghanistan'
'VS moeten troepen weghalen uit Afghanistan' (Foto: ANP)

Geen camera's bij komst dochter Jan Versteegh

Voordat zijn eigen kind geboren wordt, wil Jan Versteegh graag een bevalling bijwonen voor zijn programma Jan wordt vader. Als dit najaar zijn dochter ter wereld komt zijn camera's echter niet welkom.

"Dat gaat me een stap te ver", zei de BNN-presentator in de Radio 10-ochtendshow van Lex Gaarthuis. Maandag plaatste BNN op Facebook een oproep van Jan, waarin hij vraagt of hij een bevalling bij mag wonen. Jan is voor zijn programma niet van plan "de moeder wijdbeens te filmen". "Het gaat ons om het perspectief van de vader. Wat gebeurt er nou met de vader op het moment dat je ziet dat je vrouw ontzettend veel pijn heeft? Daar krijg je wel een leven voor terug. Dat moet zo intens zijn."

Door een bevalling van een ander bij te wonen, hoopt Jan zich zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op de geboorte van zijn dochter. De presentator en zijn vrouw Dieuwertje moeten nog even geduld hebben, maar zijn volgens Jan al helemaal klaar voor de komst van hun eerste spruit. "Het geboorteplan is af, alle spullen zijn er. Alleen het kindje ontbreekt nog."

Geen camera's bij komst dochter Jan Versteegh
Geen camera's bij komst dochter Jan Versteegh (Foto: BuzzE)

'Hoedt op weg naar Southampton'

Wesley Hoedt zou misschien uitkomst kunnen bieden voor de uitzichtloze situatie van Virgil van Dijk bij Southampton.

De verdediger van Lazio is volgens Il Messaggero en Calciomercato op weg naar Southampton. Deze kranten beroepen zich op bronnen rond de Italiaanse club. The Saints zouden de oud-AZ'er voor zo'n zeventien miljoen euro naar Engeland halen.

Hoedt heeft in Rome nog een contract voor twee jaar. De 4-voudig Oranje-international stond de voorbije twee seizoenen telkens meer dan twintig keer in de basis in de Serie A, maar bleef afgelopen weekend voor de Supercoppa italiana tegen Juventus negentig minuten op de bank.

De komst van Hoedt naar Southampton zou goed nieuws kunnen betekenen voor Van Dijk. Voorlopig speelt Southampton het spel rondom hem hard en weigert het hem te verkopen, ondanks zijn transferverzoek en ondanks zijn weigering nog voor de club uit te komen. Afgelopen weekend zat Van Dijk dan ook niet bij de wedstrijdselectie. Voor Lazio kan een vertrek van Hoedt betekenen dat landgenoot Stefan de Vrij moet blijven. Hij werd onlangs gelinkt aan Juventus.

Barça-aankoop meteen in opspraak

Paulinho heeft daags na zijn transfer naar Barcelona voor opschudding gezorgd met een oude tweet. Daarin uit hij afgunst jegens zijn nieuwe club.

Paulinho vertrok maandag voor veertig miljoen euro van Guangzhou Evergrande naar Barcelona. De Braziliaan komt meteen in opspraak. "Kom op Madrid. Klote Barcelona, klote Catalonië", schreef hij op 26 oktober 2013 op Twitter, op de dag dus dat Barcelona met 2-1 won van Real.

De uiting van de middenvelder, die toen overigen onder contract stond bij Tottenham Hotspur, zal niet lekker vallen bij de supporters van Paulinho's nieuwe club. Zij willen uitleg van de Braziliaan, wiens presentatie voor donderdag op de agenda staat.

De komst van de 29-jarige Paulinhno naar Barça werd sowieso al niet door iedereen begrepen. Bij Tottenham mislukte hij tussen 2013 en 2015, waarna hij in China zijn carrière nieuw leven inblies.

'Compromis over euthanasie in zicht'

De partijen die onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet naderen een compromis over medisch-ethische kwesties. Volgens ingewijden is er een oplossing in zicht voor gevoelige onderwerpen als hulp bij zelfdoding.

Het AD bericht dat het inzage heeft gehad in voorlopige afspraken tussen de onderhandelaars. Daarin zou staan dat een volgend kabinet geen voorstellen zal doen om de regels over hulp bij zelfdoding te verruimen. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen wel meer onderzoek mogelijk maken naar embryo's.

Andere bronnen benadrukken dat er nog geen akkoord ligt en dat nog niet is te zeggen of de partijen elkaar uiteindelijk echt zullen vinden. Het zegt daarom nog niet zoveel, klinkt het.

Medisch-ethisch terrein
Vooral D66 en de ChristenUnie staan op medisch-ethisch terrein tegenover elkaar. Het wordt gezien als het belangrijkste punt waarop de onderhandelingen zouden kunnen stuklopen. D66 wil de mogelijkheden voor euthanasie en stamcelonderzoek graag verruimen, maar CDA en vooral ChristenUnie voelen daar niets voor.

Over het verloop van de onderhandelingen lekt weinig uit en door de onderhandelaars wordt er al helemaal niets gezegd over de inhoud. Vorige week werd wel duidelijk dat er vaart zit in de gesprekken, terwijl het voor die tijd nog klonk dat de vooruitgang eerder in centimeters dan in meters viel uit te drukken.

Informateur Gerrit Zalm toonde zich vorige week ook optimistisch. Volgens hem willen alle partijen de onderhandelingen tot een succes maken. Hij hoopt dat er voor oktober een regeerakkoord ligt.

'Compromis over euthanasie in zicht'
'Compromis over euthanasie in zicht' (Foto: ANP)

'Kabinet oorzaak tekort nieuwbouwwoningen'

Het kabinet heeft onbewust gezorgd voor het huidige tekort aan nieuwbouwwoningen. Een nieuw kabinet moet daarom een "sterke minister van wonen en bouwen" krijgen die bij maatregelen op andere terreinen ook kijkt naar de gevolgen voor de bouwsector. Daarvoor pleit de NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers.

"We moeten leren van de fouten uit het verleden", stelt NVB-directeur Nico Rietdijk. Stef Blok was tot begin dit jaar minister van Wonen. De portefeuille ligt nu weer bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zijn werk is echter nog niet gedaan, vindt de branchevoorman.

"Blok had de opdracht om het kabinetsbeleid uit te voeren. Dat heeft hij politiek gezien goed gedaan, maar het was niet altijd even gelukkig." Rietdijk doelt op de genomen overheidsmaatregelen om de gevolgen van de kredietcrisis te beteugelen. Het verlagen van de maximale hypotheeklimiet was volgens hem noodzakelijk voor de bankensector, maar werkte wel als een "extra handrem"op de bouwsector.

'Kabinet oorzaak tekort nieuwbouwwoningen'
'Kabinet oorzaak tekort nieuwbouwwoningen' (Foto: ANP)

Griezelen op Mars in Moons of Madness

Fans van psychologische thrillers/horrors en science-fiction kunnen hun hart ophalen, want Moons of Madness zal hen van hun 'itch' verlossen.

Moons of Madness, geïnspireerd door de horroravonturen geschreven door H.P. Lovecraft, is een verhaal van verschillende personages met een overkoepelend thema: psychische stoornissen. Volledig geïsoleerd op de Rode Planeet zal Shane Newhart Mars moeten verkennen en tot schokkende ontdekkingen komen. Het is alleen nog maar de vraag of wat hij ziet echt is.

De speler zal echter ook als andere personages spelen, en daardoor zal ook niet de hele game zich op Mars afspelen. De sci-fi sfeer zal echter altijd behouden blijven. Moons of Madness zal onder andere gaan over depressie, eenzaamheid en schuldgevoelens, gecombineerd met natuurlijk enkele schrikmomenten. Bekijk hieronder uitgebreide gameplay van de eerdergenoemde Shane over zijn relatie met zijn moeder. Als je wat minder tijd hebt, is er ook een kortere trailer beschikbaar.

Moons of Madness komt in 2018 naar PlayStation 4, Xbox One en PC.

Oranje en Roma moeten Karsdorp missen

Rick Karsdorp is langer uitgeschakeld dan aanvankelijk werd verwacht. De rechtsback van AS Roma moet opnieuw onder het mes. Dat meldt RTV Rijnmond dinsdagochtend.

Karsdorp verruilde Feyenoord deze zomer voor AS Roma, maar kon daar nog niet in actie komen omdat hij kort na zijn komst geopereerd werd aan een knieblessure. De ingreep vond begin juli plaats en aanvankelijk was de verwachting dat hij vijf weken zou moeten herstellen.

Karsdorp heeft echter nog steeds last van het gewricht en dus overweegt de medische staf van Roma een nieuwe ingreep. Het zou betekenen dat Karsdorp er opnieuw enkele weken uit is en dat er een streep moet door een flink aantal Serie A-duels én de interlands van het Nederlandse elftal tegen Frankrijk (31 augustus) en Bulgarije (3 september).

'NEC wil Feyenoord-middenvelder'

NEC wil Jari Schuurman huren van Feyenoord. De Rotterdammers zouden wel oren hebben naar een tijdelijk vertrek van de middenvelder.

Feyenoord doet er volgens RTV Rijnmond alles aan om talenten elders in Nederland onder te brengen. Schuurman, die vorig seizoen aan het grote werk rook bij Willem II, mag opnieuw minuten maken bij een andere club in het betaalde voetbal. Bij Willem II werd het geen onverdeeld succes, maar wellicht kan hij namens NEC in de Jupiler League wél al naam maken.

Schuurman maakte vorig seizoen drie goals voor Willem II, maar was slechts vijf keer basisspeler. Nu lonkt voor hem een periode in de Jupiler League, waar de Nijmegenaren naar verwachting aanvallend voor de dag zullen komen en jagen op een directe terugkeer naar het hoogste niveau.

Eerder vertrok verdediger Calvin Verdonk al naar NEC, terwijl Gustavo Hamer bij FC Dordrecht is ondergebracht. Laatstgenoemde club lijkt ook aan de haal te gaan met aanvaller Mohamed El Hankouri.

'Iran kan nucleaire deal in paar uur stoppen'

Iran kan zijn nucleaire overeenkomst met de wereldmachten "binnen enkele uren" opzeggen, als de Verenigde Staten steeds nieuwe sancties blijven opleggen. Dat zei de Iraanse president Hassan Rohani dinsdag voor de staatstelevisie.

"Als Amerika terug wil naar het instellen van sancties, dan zal Iran binnen korte tijd, niet een week of een maand, maar binnen een paar uur, terugkeren naar de condities van voor de onderhandelingen", aldus Rohani.

Iran stelt dat de nieuwe sancties die de VS onlangs hebben opgelegd, het akkoord verbrijzelen dat het land in 2015 met de Verenigde Staten, Rusland, China en drie Europese landen overeenkwam. Daarin werd afgesproken dat Iran zijn nucleaire programma voor een groot deel opgeeft in ruil voor opheffing van de meeste sancties.

De VS legden eind juli sancties op aan zes Iraanse bedrijven voor hun rol bij de ontwikkeling van een ballistisch raketprogramma nadat Teheran een raket had gelanceerd die een satelliet in een baan rond de aarde kan zetten.

'Iran kan nucleaire deal in paar uur stoppen'
'Iran kan nucleaire deal in paar uur stoppen' (Foto: ANP)

Blauwalg in verlaten Zuid-Willemsvaart

De Zuid-Willemsvaart in het centrum van Den Bosch is over vele kilometers lengte groen gekleurd door blauwalg. De blauwalg krijgt volop de kans omdat er nog nauwelijks schepen door het kanaal varen sinds de opening van het Máximakanaal in 2014. Een woordvoerder van het waterschap Aa en Maas zegt dat het water tegenwoordig vooral stilstaat. Blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. De gemeente Den Bosch gaat waarschuwingsborden plaatsen.

Het is voor het eerst dat de blauwalg opduikt in het kanaal in Den Bosch na de afsluiting voor de beroepsvaart in 2014, aldus het waterschap. Grote vrachtschepen varen sindsdien via het Máximakanaal om de stad heen. Het waterschap is somber over de toekomst. Als de sluizen niet vaker worden gebruikt of het kanaal niet vaker wordt bevaren zal de blauwalg een jaarlijks terugkerend fenomeen worden, waarschuwt Bart Engels van het waterschap.

Blauwalg in verlaten tracé Zuid-Willemsvaart
Blauwalg in verlaten Zuid-Willemsvaart (Foto: ANP)

Natuurgenezer werkt door ondanks vervolging

De Duitse natuurgenezer Klaus Ross, die wordt vervolgd voor de dood van drie patiënten, behandelt in het Duitse Brüggen nog steeds mensen die lijden aan kanker, aldus de krant Rheinische Post. In de praktijk, dichtbij de Nederlandse grens, gebruikt hij experimentele stoffen die beter zouden aanslaan dan een chemokuur. Ross kreeg een beroepsverbod, maar zijn licentie zou hij hebben behouden.

De Duitse regering werkt aan strengere eisen voor een betere bescherming van patiënten tegen kwakzalvers. Aanleiding was de dood van drie patiënten van Ross uit Nederland en België. Zij overleden vorig jaar juli tijdens hun behandeling. Voor het tot een veroordeling komt, moet eerst meer duidelijk worden over zijn aandeel in hun dood.

De bestaande wetgeving in Duitsland dateert nog van voor de Tweede Wereldoorlog: om als alternatief arts te mogen werken is een middelbareschooldiploma voldoende.

Natuurgenezer werkt door ondanks vervolging
Natuurgenezer werkt door ondanks vervolging (Foto: ANP)

Van Baarle twee jaar langer bij Cannondale-Drapac

Dylan van Baarle heeft zijn contract bij Cannondale-Drapac met twee jaar verlengd. De 25-jarige voorjaarsrenner staat nu tot en met 2019 onder contract bij de ploeg van Jonathan Vaughters. 

Van Baarle werd dit jaar vierde in de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast haalde de Nederlander nog twee top tien plaatsen in Dwars door Vlaanderen en E3 prijs Harelbeke. Ook de komende jaren zal Van Baarle zich richten op de voorjaarsklassiekers."We hebben een goede ploeg voor de klassiekers met mannen als Sep Vanmarcke en Sebastian Langeveld. Ik denk we met ons drieën dit jaar echt iets begonnen zijn en daar zijn we nog lang niet klaar mee", laat Van Baarle weten in het persbericht.

Ook Vaughters is blij met Van Baarle: "We weten precies wat we krijgen van Dylan, namelijk talent, toewijding en motivatie. Het is mooi om hem te zien groeien de laatste vier jaar."

De Nederlander hoopt in de komende twee jaren zijn eigen klassieke ereplaatsen in te ruilen voor die ene grote zege "Ik wil proberen een grote klassieker te winnnen. Dat is mijn doel en ook meteen mijn grote droom", zegt hij. "Daarnaast wil ik iets beter gaan klimmen en stiekem een Tour-etappe zien te winnen. Dat zijn mijn doelen voor de komende twee jaar", laat Van Baarle weten.

FOK! Wat een weer: kans op onweer, code geel

10 jaar geleden
Tien jaar geleden was het weer niet al te best. Op woensdag 15 augustus regende het bijna 5 uur lang en viel er 4,3 mm neerslag. De gemiddelde temperatuur was 20,3 graden, de wind was matig uit het zuid-westen en het was zwaar bewolkt.

Terugblik
Gisteren was het best goed te doen. Hier in Alkmaar heeft vrijwel de hele dag de zon geschenen. Er stond ook vrij weinig wind en de temperatuur lag voor mijn gevoel ver boven dat wat er verwacht was. 

Vooruitblik
Vandaag is het wisselend bewolkt en kunnen er enkele onweersbuien voorkomen die gepaard kunnen gaat met hagel, windstoten en lokaal veel neerslag in korte tijd. Het kwik stijgt tot ruim boven de 20 graden; het kan in het oosten van het land lokaal tot 28 graden worden. De wind draait van het zuidoosten richting het zuidwesten en is zwak tot matig van kracht. 

Update 09:30 uur
Het KNMI heeft voor het zuiden en de oostelijke provincies code geel afgekondigd vanwege de voorspelde onweersbuien. De waarschuwing is van kracht tussen 14:00 en 23:00 uur. In de loop van de avond zouden de buien moeten wegtrekken richting Duitsland. Op de website van het KNMI staat het volgende te lezen: "Kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen."

Waarschijnlijk is het weer een storm in een glas water, maar in Nederland weet je het maar nooit.  



Nederland
 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 06:20
Zon onder: 21:08
Zonkracht: 6/3

 

Mooie zonsopkomst (Foto: Disbatch)
Mooie zonsopkomst (Foto: Disbatch)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Beta Call of Duty multiplayer bijna van start

Activision en Sledgehammer Games gaan over een ruime week beginnen met de multiplayer van Call of Duty: WWII dus een trailer kon niet uitblijven.

De Private Beta, zoals de uitgever het noemt, heeft nieuwe maps en de nieuwe speelmodus War, dat in samenwerking met Raven Software is gemaakt. Er zal nieuwe content tijdens de beta toegevoegd worden. Je kunt ook het nieuwe divisiesysteem, dat het Pick-10 systeem om een klasse te maken vervangt, al uitproberen in deze multiplayer. Dit systeem laat je uit een van vijf divisies kiezen en je gaat merken hoe de voortgang van je multiplayer personage in het nieuwe systeem in zijn werk gaat. Ontwikkelaar Sledgehammer Games gaat de feedback gebruiken om het systeem te finetunen.

Door Call of Duty: WWII te pre-orderen op disc of digitale download krijg je Private Beta Access. De Private Beta is vanaf 25 augustus eerst beschikbaar voor PlayStation 4 en vanaf 1 september ook op Xbox One. Het spel zelf komt 3 november uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Makers pornofilm kerk Tilburg niet vervolgd

De makers van een pornofilm in de Sint Jozefkerk in Tilburg worden niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft dat bevestigd na berichtgeving door het Brabants Dagblad.

Een woordvoerster van het OM zei dat de opname "kwetsend en respectloos" was. Uit jurisprudentie blijkt echter dat de kwestie zich niet goed leent voor strafrechtelijke vervolging. Een civiele zaak tegen de makers van de film biedt vermoedelijk meer kans.

De kerk en het biechthokje waren het decor voor een pikante film die werd gepubliceerd op de zender van pornoactrice Kim Holland. De ontdekking veroorzaakte begin dit jaar verontwaardiging bij de pastoor, de parochianen en het bisdom.

Makers pornofilm kerk Tilburg niet vervolgd
Makers pornofilm kerk Tilburg niet vervolgd (Foto: ANP)

Bandai Namco teaset Project 1514

Bandai Namco heeft een teasertrailer online gezet met de nog nietszeggende titel Projekt #1514. De game wordt ontwikkeld door Dimps.

Bij de trailer staat dat het een militair gebied, kogels, geweerschoten en een donkere atmosfeer betreft. De uitgever vraagt welke wereld dit is en waar 'ze' voor vechten. Waarom de uitgever dat vraagt is ons weer een raadsel, als iemand het zou moeten weten is het Bandai Namco wel. Ontwikkelstudio Dimps is vooral bekend van fighters zoals de Dragon Ball Xenoverse-games, maar dit klinkt alsof de ontwikkelaar eens wat anders is gaan maken.

Eerder deze maand heeft Bandai Namco het handelsmerk 'Integral Factor' vastgelegd. Wij verwachten tijdens Gamescom meer details over dit project.

Washington wil info bezoekers protestsite

De Amerikaanse regering wil weten wie een belangrijke anti-Trumpsite bezoeken. Het ministerie van Justitie heeft host DreamHost gevraagd om alle informatie over de site disruptj20.org, zijn beheerder en de bezoekers. DreamHost zegt het verzoek te hebben afgewezen.

Volgens het bedrijf gaat het om een ongericht verzoek dat de vrijheid van meningsuiting en vereniging van iedereen aan banden legt. Het ministerie van Justitie in Washington is nu naar de rechter gestapt om DreamHost te dwingen de informatie te geven. Komende vrijdag is er een hoorzitting.

De naam van de site verwijst naar 20 januari, de dag dat Donald Trump de eed aflegde en officieel president van de Verenigde Staten werd. Rond die dag waren er enkele grote protesten zoals die van disruptj20.org, maar ook van andere groepen.

Washington wil info bezoekers protestsite
Washington wil info bezoekers protestsite (Foto: BuzzT)

'Krul aangeboden bij Deportivo'

Newcastle United heeft Tim Krul aangeboden bij Deportivo La Coruña. De keeper gaat Newcastle United na elf jaar verlaten.

Diverse media, waaronder El Mundo Deportivo, schrijven dat Krul is aangeboden bij Deportivo La Coruña. De nummer zestien van de Primera División van vorig seizoen kan profiteren van het feit dat Krul door Newcastle zelfs niet goed genoeg wordt bevonden voor een rol als reserve-doelman.

Zowel Newcastle als Krul staat positief tegenover een transfer. De Engelsen verhuurden de goalie vorig jaar al achtereenvolgens aan Ajax en AZ, waar hij in de ogen van The Mapgies te weinig indruk heeft gemaakt om na zijn terugkeer de strijd weer aan te kunnen gaan met keeper Rob Elliot. Het contract van de 29-jarige krul op St. James' Park loopt nog één jaar door.

Deportivo zal dus een kleine afkoopsom moeten betalen om de Nederlander te kunnen verwelkomen. Krul speelde acht interlands voor Oranje, waarvan zijn laatste in oktober 2015. In dat duel raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie.

'Room en Castro op lijstje PSV'

PSV denkt in de zoektocht naar een reserve-doelman aan Eloy Room en Bram Castro.

PSV heeft dringend behoefte aan een goede stand-in voor Jeroen Zoet. Remko Pasveer vertrok naar Vitesse, Hidde Jurjus werd verhuurd aan Roda JC en talent Luuk Koopmans heeft een blessure. Als Zoet nu wegvalt, zou PSV dus een serieus probleem hebben, al zat afgelopen zondag tegen AZ de 20-jarige Yanick van Osch op de bank.

Eindhovens Dagblad meldt dinsdag dat er twee ervaren Eredivisie-keepers hoog op het lijstje staan in Eindhoven. Het zou gaan om Bram Castro (Heracles Almelo) en Eloy Room (Vitesse). De 34-jarige Castro zag deze zomer een transfer naar AA Gent op het allerlaatste moment afketsen en Room meldde zich onlangs zich bij Vitesse, naar verluidt omdat daar uitgerekend de van PSV overgekomen Pasveer hem uit de basis had verdrongen.

De 28-jarige Room benadrukt geregeld 'kind van de club' te zijn, maar zou ook positief staan tegenover een buitenlandse transfer. Of hij zin heeft om bij PSV op de bank te gaan zitten is dus nog maar de vraag, hoewel de PSV-bank nog altijd een stap vooruit is ten opzichte van de dug-out in Arnhem. Castro stond afgelopen weekend met Heracles Almelo tegen Ajax gewoon weer in de basis.

Ruim 1,3 miljoen mensen willen meer werken

Ruim 1,3 miljoen parttimers en mensen zonder werk wilden in het tweede kwartaal méér uren werken. Dat zijn er 209.000 minder dan een jaar eerder. Het zogenoemde onbenut arbeidspotentieel daalt al sinds 2014, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Van het onbenut arbeidspotentieel was ongeveer een derde van de mensen binnen twee weken beschikbaar voor werk en ook actief op zoek. Deze 451.000 mensen vormen de groep waar het werkloosheidscijfer op is gebaseerd. Vorig jaar waren dat er in het tweede kwartaal nog ruim 106.000 meer.

Een bijna even grote groep als de werklozen was óf op zoek naar werk óf beschikbaar. Tot deze krimpende groep behoren ook de ontmoedigden, die geen hoop meer hebben aan de bak te komen. De rest van het onbenut arbeidspotentieel betreft parttimers die meer willen werken en beschikbaar zijn.

Verder zijn er volgens het CBS 3,4 miljoen mensen tussen de 15 en 75 jaar in Nederland die niet gezocht hebben en niet beschikbaar zijn. Het overgrote deel daarvan wil of kan niet werken, bijvoorbeeld vanwege hoge leeftijd, arbeidsongeschiktheid of zorg voor het gezin. Zo'n 203.000 mensen willen op zich wel werken, maar zochten niet en gaven ook aan niet beschikbaar te zijn.

Trailer Misfit internethit

De trailer van de film Misfit blijkt een onvervalste internethit. Vrijdag werd de video op YouTube gezet en sindsdien is deze bijna 278.000 keer bekeken. Dat is uniek voor een Nederlandse film. Het YouTubekanaal van de film telt inmiddels al ruim 17.000 leden.

Misfit is een high school comedy, geregisseerd door Erwin van den Eshof. De hoofdrol in de film is voor Djamila. Zij woont in Amerika en heeft haar eigen kanaal op YouTube. In Misfit speelt Djamila een meisje dat in Amerika woont en na jaren weer terugkeert naar Nederland. Op school vindt ze echter geen aansluiting en zodra ze de kans krijgt, vertrekt ze weer naar de VS. Dat gaat natuurlijk met allerlei problemen gepaard. Een daarvan is dat ze verliefd wordt op Niek. Die rol wordt gespeeld door Niek Roozen.

Andere rollen zijn er voor Donny Roelvink, Eddy Zoëy, Bente Fokkens, Jolijn Henneman, Fenna Ramos, Sara Ras en boyband 4U. Misfit draait vanaf 27 september in de bioscopen.

Trailer Misfit internethit
Trailer Misfit internethit (Foto: BuzzE)

Makers The Walking Dead klagen studio aan

De producenten van hitserie The Walking Dead hebben een aanklacht ingediend tegen studio en zender AMC. Volgens The Hollywood Reporter kan de vergoeding die zij eisen oplopen tot een miljard dollar (850 miljoen euro), wat het de grootste rechtszaak over televisierechten ooit zou maken.

Het viertal, onder wie The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman, verdenkt het mediabedrijf ervan de winst die op de serie wordt gemaakt op papier laag te houden. AMC zou dat kunnen doen omdat de studio en de zender beide dochterondernemingen zijn. De ene tak van het bedrijf zou de andere veel te weinig rekenen voor de uitzendrechten. De producenten hebben allemaal recht op een deel van de opbrengst daarvan.

Eerder klaagde Frank Darabont, die de comics van Robert Kirkman in 2010 vertaalde naar de televisieserie, de zender al aan. De scriptschrijver en regisseur, die in het tweede seizoen van The Walking Dead werd ontslagen als producent, eist zo'n 280 miljoen dollar (bijna 240 miljoen euro) van AMC.

Makers The Walking Dead klagen studio aan
Makers The Walking Dead klagen studio aan (Foto: BuzzE)

Bosbranden Griekenland houden aan

De bosbranden nabij de Griekse hoofdstad Athene hebben de brandweer in de nacht van maandag op dinsdag weer volop beziggehouden. De brandweerlieden wisten te voorkomen dat de bosbranden enkele dorpjes bereikten.

Dinsdagmorgen zet de brandweer een blusvliegtuig in. De autoriteiten hopen dat de brand dinsdag onder controle is. Op het schiereiland Peloponnesos woeden ook bosbranden, maar die vormen geen bedreiging voor hotels.

Bosbranden Griekenland houden aan
Bosbranden Griekenland houden aan (Foto: ANP)

Nationale Indiëherdenking in 'nieuwe stijl'

De Nationale Indiëherdenking is in een nieuw jasje gestoken. Na het traditionele defilé bij het Indisch Monument in Den Haag in het bijzijn van premier Mark Rutte staat er dinsdag voor het eerst een uitgebreid middagprogramma gepland. De organisatie hoopt hiermee meer generaties te bereiken, die willen blijven stilstaan bij de Japanse capitulatie.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Japan Nederlands-Indië binnenviel. "Wij vinden het belangrijk dat we zowel onze traditionele doelgroep, de eerste generatie, als de volgende generaties bereiken en met elkaar verbinden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de Indiëherdenking gewaarborgd blijft, voor nu én de toekomst", aldus de organisatie.

Na het defilé kunnen belangstellenden allerlei activiteiten bijwonen in het World Forum in Den Haag. Er treden diverse artiesten op. Ook is er een Indisch buffet. Voor het middagprogramma moeten mensen wel kaartjes kopen.

Het thema van de herdenking is dit jaar Verhalen Over Leven en gaat volgens de organisatie over de onbegrensde kracht van verhalen, over de mens achter de geschiedenis.

Nationale Indiëherdenking in 'nieuwe stijl'
Nationale Indiëherdenking in 'nieuwe stijl' (Foto: ANP)

10.000 extra snelle e-bikes in verkeer

In ons land rijden ruim 10.000 extra snelle elektrische fietsen die een trapondersteuning hebben tot 45 kilometer per uur. Bijna zeven op de tien bezitters is tussen de 45 en 65 jaar.

In de provincies Utrecht, Overijssel en Zeeland zijn naar verhouding de meeste bezitters van deze zogeheten speed-pedelecs. In Limburg en Flevoland de minste, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en RDW, die die de registratie van gemotoriseerde voertuigen bijhoudt.

Sinds begin dit jaar is een bromfietskenteken voor dit soort high-speed-e-bikes verplicht. Bestuurders moeten evenals bromfietsers de rijbaan op, tenzij anders staat aangegeven. Ook zijn een helm en achteruitkijkspiegel verplicht.

10.000 extra snelle e-bikes in verkeer
10.000 extra snelle e-bikes in verkeer (Foto: ANP)

Ryanair wil af van dronken passagiers

Ryanair wil dat Britse luchthavens de verkoop van alcohol aan banden gaan leggen. De grootste luchtvaartmaatschappij van Europa wil dat er voor 10.00 uur geen alcohol meer wordt geschonken, ook wil Ryanair dat er maximaal twee biertjes per passagier worden geschonken.

Dat schrijft The Guardian. De oproep van de luchtvaartmaatschappij is een reactie op de enorme stijging van alcoholgerelateerde arrestaties op luchthavens. Het aantal arrestaties van dronken passagiers in Groot-Brittannië is vorig jaar met 50 procent is toegenomen, tot 387.

Op vluchten naar Ibiza geldt al een alcoholverbod.

Ryanair wil af van dronken passagiers
Ryanair wil af van dronken passagiers (Foto: ANP)

Kim Jong-un gebriefd over aanval op Guam

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een rapport gekregen van de strijdkrachten over de mogelijke aanval op Guam. Vorige week maakte Noord-Korea bekend dat het een aanval overweegt op het Amerikaanse eiland in de Stille Oceaan. Kim Jong-un gaf dinsdag aan dat hij de beslissing over de aanval uitstelt. Hij wacht eerst de acties van de VS af, zo maakt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA bekend.

,,De VS waren de eersten die atoomwapens bij ons in de buurt plaatsten. Amerika moet eerst de juiste beslissing nemen en de juiste acties ondernemen als zij de spanning in dit gebied willen verlagen en een gevaarlijke militaire clash willen voorkomen.

Volgens KCNA heeft Kim Jong-un het leger bevolen klaar te zijn voor het moment dat hij de aanval beveelt.

Kim Jong-un gebriefd over aanval op Guam
Kim Jong-un gebriefd over aanval op Guam (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.