Trump verliest definitief van iTrump

President en zakenman Donald Trump geeft zijn naam aan veel ondernemingen: torens, golfbanen, een vliegtuigmaatschappij, een universiteit, biefstukken, maar er is één naam die hij niet in handen kan krijgen: de iTrump. Die blijft namelijk van amateurmuzikant Tom Scharfeld, meldt persbureau Bloomberg.

Scharfeld ontwikkelde iTrump, een app voor de iPhone, zodat mensen er trompet mee konden leren spelen. Hij registreerde de naam in december 2010 en de app kwam in de iTunes Store. Ongeveer een maand later sleepte Donald Trump hem voor de rechter. Die heeft onlangs uitspraak gedaan. Scharfeld won.

Wat nog opvallender is: Scharfeld zegevierde op eigen kracht, zonder advocaat. Hij bestudeerde de belangrijkste wetten en regelingen in een bibliotheek en zocht juridische documenten op om te leren hoe hij ze zelf moest schrijven. Hij vroeg papieren op bij Trump. Diens advocaten gaven de ene keer niets en bedolven hem de andere keer onder papierwerk.

In 2013 kreeg Scharfeld voor de eerste keer gelijk. Een rechter riep Trump op om zijn strijd te stoppen. Daarna won Scharfeld nog een paar keer, en de definitieve zege kwam vorige week.

Scharfeld is ook de man achter iBone, bedoeld voor mensen die de trombone willen leren spelen.

iTrump verslaat Trump
Trump verliest definitief van iTrump (Foto: BuzzT)