Twitterbericht Obama krijgt 2,5 miljoen likes

De woede over de gebeurtenissen in Charlottesville, waar een demonstratie van blanke racisten ontaardde in geweld met een dode en verscheidene gewonden tot gevolg, houdt aan in de Verenigde Staten. Politici maar ook tal van bekendheden ventileerden hun afkeer.

Actrice Jennifer Lawrence stelde op Facebook voor de rechts-extremisten die meededen via de sociale media aan de schandpaal te nagelen. Ze kreeg veel bijval. Een Twitterbericht van ex-president Barack Obama spande echter de kroon. Zijn boodschap had dinsdag al ruim 2,5 miljoen likes gekregen en meer dan een miljoen retweets. Daarmee is het een van de meest gewaardeerde berichten in de geschiedenis van dit medium.

Obama zette in drie tweets een beroemd geworden citaat van de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsactivist en latere president Nelson Mandela op Twitter. "Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof. Een mens leert haten, en als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Want liefde is een natuurlijker aspect voor de mens dan haar tegenpool."

Twitterbericht Obama krijgt 2,5 miljoen likes
Twitterbericht Obama krijgt 2,5 miljoen likes (Foto: ANP)