'Maak lijst van horeca waar kids verboden zijn'

Krijsende, lawaaiige kinderen in restaurants; ze zijn een doorn in het oog van iedereen die een rustig etentje buiten de deur wil. Actiegroep No Kids Allowed roept nu de hulp van Nederlanders in om een lijst samen te stellen met kindervrije horeca. Dat schrijft Metro. 'Van sterrenrestaurant tot shoarmatent, je komt er pas in als je 12-plus bent', luidt de slogan.

De actiegroep wil gaan bijhouden in welke restaurants, koffiehuizen, cafés en hotels kinderen ongewenste gasten zijn. 'Weet jij een leuk adresje ergens in Nederland waar kinderen niet welkom zijn? Deel het met de wereld', zo roept No Kids Allowed op. 'Zorg dat andere klanten rustig kunnen genieten, en dat meer horeca-uitbaters deze stap durven te zetten.'

De actie krijgt bijval, maar roept ook woedende reacties op. De vriendengroep die de kindvrije-horecalijst bedacht, krijgt op Twitter de nodige steunbetuigingen, maar ook woedende berichten van ouders die reageren alsof hun eigen kroost hoogstpersoonlijk wordt aangevallen. 'Ons initiatief is wel serieus bedoeld, maar meer als inventarisatie: wat zijn nou adresjes waar je kindvrij kunt drinken, eten of overnachten', zegt een van de initiatiefnemers. Vanwege de negatieve reacties willen ze anoniem blijven.