Belgische premier ontmoet per toeval Hollande

De Belgische premier Charles Michel heeft een ontmoeting gehad met de Franse minister van Binnenlandse Zaken en met president François Hollande. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat het puur toeval was dat de leiders elkaar tegenkwamen. Dat schrijft De Standaard.

Michel maakte vorige week samen met een reisgezel een motortocht in Frankrijk. Ze stopten het rustige bergdorpje Aiguines in Zuidoost-Frankrijk. Daar was de verbazing groot toen de motorrijder zijn helm afnam en het gezicht van de Belgische premier tevoorschijn kwam.

De premier was zelf ook verrast, want een paar meter bij hem vandaan zag hij een bekende zitten: Jean-Pierre Jouyet, de secretaris-generaal van Elysee in Frankrijk. Die spoorde hem aan om aan te schuiven en iets te drinken. 'Want Bernard is onderweg', zei hij, doelend op Bernard Cazeneuve, de Franse minister van Binnenlandse Zaken.

Cazeneuve liet op zijn beurt weten dat Michel nog even moest blijven, omdat er nog iemand onderweg was. Even later dook - inderdaad - president François Hollande met zijn motor op in Aiguines. Onderstaand een foto van een meer formele ontmoeting tussen beide leiders.