Warner Bros. aangeklaagd voor discriminatie

Het bedrijf achter The Big Bang Theory, Warner Bros TV, zal zich binnenkort moeten gaan verantwoorden bij de rechter. Het bedrijf zou keihard gediscrimineerd hebben.

Dit beweert Christopher Clausen, een voormalig crewlid (assistent regisseur) achter de schermen van de populaire show. De aanklacht gaat echter niet over huidskleur, maar over leeftijd. Klausen zou ontslagen zijn in verband met zijn "hoge leeftijd". 

"Tijdens het maken van seizoen zes zijn de problemen begonnen. Mr. Klausen werd aan de kant gezet voor 'jonger talent', hij was immers toen net 50 geworden en moest het veld ruimen", zo klinkt een deel van de aanklacht. Het probleem ligt niet alleen bij de studiobazen, ook de acteurs van de show moeten het ontgelden: "ook begon mr. Klausen te merken nadat hij 50 was geworden, dat de acteurs en andere crew achter schermen hem gingen vermijden"

Het is nog niet bekend wanneer het proces zal plaatsvinden, ook heeft Warner Bros. nog geen officiele reactie naar buiten gebracht wat betreft de aanklacht.

Warner Bros. aangeklaagd voor racismeWarner Bros. aangeklaagd voor discriminatie