'Amiiqo' kan alle Amiibo nabootsen

De Amiiqo is een ongeautoriseerd third party-apparaat met als doel de mogelijkheid voor het opslaan van je Amiibo-data van verschillende Nintendo Wii U- en 3DS-games. Het apparaat heeft echter nog wat aanvullende functionaliteit in huis.

De Amiiqo is een NFC-apparaat dat gebruikers in staat stelt om data van verschillende Amiibo te backuppen. Dit is handig omdat Amiibo slechts data van één spel tegelijk kunnen opslaan. Tot zover de officiële functionaliteit van de Amiiqo. Het is namelijk ook mogelijk om met de Amiiqo data van internet te downloaden van andere, willekeurige Amiibo. Dat betekent dat het apparaat mensen in staat stelt om allerlei extra's zoals gamemodi, personages en skins te unlocken die normaliter uitsluitend beschikbaar zouden zijn voor specifieke Amiibo.

De Amiiqo is niet goedkoop - zo'n 70 euro - en vereist een NFC-compatibel Android-apparaat. Iedere Amiiqo komt met preloaded data voor tien Amiibo-figuurtjes en er kan in totaal data opgeslagen worden van 200 stuks. Vanzelfsprekend zijn Amiibo typische collectors items dus de vraag is of mensen echt geïnteresseerd zijn. Nintendo zal waarschijnlijk niet heel blij zijn met deze hardware...