FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 28 juni 2010

Ouders laten baby verhongeren

Een rechtbank in Zürich heeft de gevangenisstraf voor een 30-jarige Zwitserse die haar baby liet verhongeren verhoogd. De vrouw en haar echtgenoot keken amper naar hun dochtertje om. Toen het meisje vier en halve maand oud was stierf ze door een gebrek aan voedsel.

Het koppel werd in februari 2008 al schuldig bevonden aan de dood van de baby. De vader kreeg toen een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd. De moeder moest zes jaar de cel in. Het Openbaar Ministerie in Zürich vond die laatste straf te laag en tekende hoger beroep aan. De rechtbank heeft het OM nu gelijk gegeven. De vrouw moet nu acht jaar de gevangenis in.

Vaticaan wil Westen opnieuw bekeren

Het Vaticaan krijgt een speciale afdeling om het rooms-katholieke geloof in rijke, ontwikkelde landen nieuw leven in te blazen. Paus Benedictus XVI maakte dat maandag bekend.

In sommige westerse landen is het ooit diepgewortelde christelijke geloof verzwakt door de secularisatie van de samenleving, aldus het Vaticaan. De nieuwe instantie richt zich op landen in Europa en Noord-Amerika waar het kerkbezoek en het aantal aanmeldingen voor het priesterschap de afgelopen vijftig jaar dramatisch daalde.

De nieuwe afdeling gaat naar verwachting Pontificale Raad voor Nieuwe Evangelisatie heten en moet geleid worden door de Italiaanse aartsbisschop Rino Fisichella.

Wimbledon vandaag

Op Wimbledon werden vandaag de partijen in de vierde ronde gespeeld. Er was een Belgische ontmoeting tussen Kim Clijsters en Justine Henin die door de Vlaamse werd gewonnen. Bij de mannen was er een grote verrassing dat Andy Roddick werd uitgeschakeld.

Uitslagen Mannen:

Speler 1 Speler 2 Uitslag
Roger Federer (1) Jurgen Melzer (16) 6-3, 6-2, 6-3
Andy Murray (4) Sam Querrey (18) 7-5,6-3, 6-4
Novak Djokovic (3) Lleyton Hewitt (15) 7-5, 6-4, 3-6, 6-4
Rafael Nadal (2) Paul Henri Mathieu 6-4, 6-2, 6-2
Yen-Hsun Lu Andy Roddick (5) 4-6, 7-6(3), 7-6(4), 6-7(5), 9-7
Jo-Wilfried Tsonga (10) Julien Benneteau (32) 6-1, 6-4, 3-6, 6-1
Robin Soderling (6) David Ferrer (9) 6-2, 5-7, 6-2, 3-6, 7-5
Tomas Berdych (12) Daniel Brands 4-6, 7-6(1), 7-5,6-3

Uitslagen Dames:

Speler 1 Speler 2 Uitslag
Serena Williams (1) Maria Sharapova (16) 7-6(9), 6-4
Kim Clijsters (8) Justine Henin (17) 2-6, 6-2, 6-3
Venus Williams (2) Jarmilla Groth 6-4, 7-6(5)
Petra Kvitova Caroline Wozniacki 6-2, 6-0
Tsvetana Pironkova Marion Bartoli (11) 6-4, 6-4
Kaia Kanepi Zakopalova 6-2, 6-4
Vera Zvonareva (21) Jelena Jankovic(4) 6-1, 3-0 opgave
Na Li Agnieszka Radwanska 6-3, 6-2

 Programma dinsdag:

Baan Speler 1 Speler 2
Centre Kim Clijsters (8) Vera Zvonareva (21)
Centre Serena Williams (1) Na Li
no. 1 Tsvetana Pironkova Venus Williams (2)
no. 1 Petra Kvitova Kaia Kanepi

 

Gesink: "Weet wat me te wachten staat"

Robert Gesink is Nederlands hoop in bange dagen in de aankomende Tour de France. De Varssenvelder heeft de druk op zichzelf verhoogd door het winnen van de Koninginnerit in de Ronde van Zwitserland, maar toch denkt Gesink hiermee om te kunnen gaan en zeker ook met de hectiek die rond een Tour-start komt kijken.

"Ik weet na vorig jaar wat me te wachten staat," vertelde Gesink tegen De Telegraaf. "Dat de eerste dagen ellendig zijn omdat je alleen maar aan het wachten bent en allerlei verplichtingen hebt. Het hoort erbij, ik heb het in Monaco meegemaakt en kan me er op instellen."

Gesink zal na een succesvolle Ronde van Zwitserland zijn doelen niet bijstellen. "Misschien had ik dat wel gedaan als ik uiteindelijk die koers gewonnen had. Nu ben ik in die tijdrit toch weer even met de beentjes op de vloer beland. Misschien is dat wel goed."

"Het duurt nog even voordat we in de bergen zijn. Het hangt ervan af hoe je je voelt op die momenten. Ik zie mezelf in de eerste plaats als een klassementsrenner, meer dan iemand die één dag kan knallen. Ik zou er enorm van balen als ik in die eerste week een goed klassement verspeel."

[WK pool] Tussenstand na dag 18

De derde dag van wedstrijden in de knock-out-fase van het WK voetbal zijn inmiddels gespeeld, dus het is weer hoog tijd voor de tussenstand in de FOK! WK 2010 Pool. Hieronder vind je de top vijf van deelnemers en subleagues.

Droid gaat ook na vandaag nog aan de leiding en heeft 1530 punten verzameld. Hij heeft Ki08 nu op zijn hielen zitten, want deze staat met 1525 punten tweede. RemyRR kende ook een goede dag en staat nu met 1485 punten derde. nogeenoudebekende behield de vierde plaats met 1415 punten, terwijl eNGine10 nieuw in de top vijf is met 1405 punten.

Bij de subleagues gaat ~~Rush Addict~~ nu aan de leiding met 879 punten. FOK!sportcrew heeft er vier minder, terwijl WKSC er met 874 punten één punt achter staat. FOK!crew zakte met 858 punten naar plaats vier, terwijl ouwe terug is in de top vijf en nu 835 punten verzameld heeft.

Wil je het algemeen klassement nog eens rustig nalezen? Klik dan hier (subleagues).

Moslimterroristen blazen eigen moskee op

Vijftien Afghaanse moslimterroristen hebben enorm gefaald bij een bomaanslag. De moslims waren in een moskee bommen aan het knutselen, maar deze ontploften te vroeg. Hierbij ging hun eigen gebedshuis de lucht in.

Het faalincident vond plaats in de provincie Paktika. Men vermoedt dat alle vijftien prutsers het loodje hebben gelegd. Of ze ieder nog 72 maagden krijgen in het hiernamaals wordt ernstig betwijfeld. Van de moskee is in elk geval weinig meer over.

Kubica: "Snel besluit over toekomst"

Robert Kubica zal een snel besluit nemen over zijn toekomst. De Poolse coureur is momenteel in dienst bij Renault en de Franse renstal wil graag met hem verder. Zijn naam wordt echter ook bij Mercedes genoemd.

Kubica heeft bij Renault een aflopend contract en heeft hierdoor de teams voor het uitkiezen. De Pool zou bij verschillende renstallen opties getekend hebben die vanaf Silverstone uitgeoefend kunnen worden. Daarom moet hij snel keuzes maken. "Ik weet nog niet of ik volgend seizoen ook voor Renault rijd, ik heb nog geen beslissingen genomen," zei Kubica.

Renault wil hem in ieder geval graag behouden. "Eerlijk gezegd ben ik meer iemand die drie weken vooruit kijkt in plaats van drie jaar. Ik neem snel een beslissing en dan zien we wel wat de toekomst brengt," zei Kubica die ziet dat Renault de weg naar boven in heeft geslagen. "Een coureur hoopt altijd op meer, maar we boeken vooruitgang en staan geregeld in de top tien. Er is alleen geen enkele reden om te verslappen, want dan zakken we weer terug."

Motorcrosser vernielt golfterrein Ermelo

Twee vandalen op een crossmotor hebben zaterdagavond een golfterrein in Ermelo vernield. Chiel Snelder, die het terrein aan de Palmbosweg met zijn vrouw beheert, ontdekte de vandalen rond 21.15 uur.

"Ik ging naar buiten om de vlaggen binnen te halen, want een dag eerder waren enkele vlaggen gestolen", legt Snelder uit. Buiten zag hij een flink spoor in de eerste green, waarop hij op onderzoek uit ging.

Hoe verder hij kwam, hoe meer vernieling hij zag. "Op een plaats hebben ze het voorwiel vastgezet en zijn ze met het achterwiel gaan spinnen tot die het asfalt onder het gras raakte, dan zit je toch wel twintig centimeter diep."

Uiteindelijk zag hij twee mannen op een motor, maar die scheurden snel weg. "Mijn vrouw heeft ze nog achtervolgd met de auto, maar ze wisten te ontkomen."

Door de drukte op zondag heeft Snelder nog geen aangifte kunnen doen. "Dat komt nog, eerst de boel maar weer in orde maken." Hij baalt er wel van, maar is niet meer erg verrast. "Iedere week wordt wel wat vernield. Sommige mensen vinden het ook leuk om hun uitwerpselen over de toiletpotten uit te smeren. Dat schijnt er tegenwoordig bij te horen in Nederland."

Plannen om hekken om het terrein te zetten heeft hij niet. "Daar klimmen ze zo overheen, bovendien verlies je dan het open karakter."

[Uitslag] [1/8-finale] Brazilië - Chili

De tegenstander in de kwartfinale van Nederland is bekend. Brazilië heeft relatief makkelijk met 3-0 gewonnen van Chili en kwalificeerde zich zo voor de kwartfinale tegen Oranje.

In de eerste helft was het Brazilië dat aandrong bij de Chilenen. Met snelle aanvallen proberen ze snel te scoren, maar tot een doelpunt kwam het niet. Het spel bleef op en neer golven en ook de Chilenen kregen een aantal kansen. In de 34ste minuut was het toch Brazilië dat tot scoren kwam. Niet door het normaliter flitsende combinatiespel maar vanuit een corner werd verdediger Juan in stelling gebracht om met het hoofd de score te openen.

Na de openingsgoal kwamen de Brazilianen wat losser, wat direct leidde tot een goal van topspits Luis Fabiano. Dit keer was het wel vanuit collectief spel en via een geweldige pass van Kaká kon Luis Fabiano de keeper omzeilen en de score verdubbelen. Het beste spel bleef van Chili komen, maar Brazilië kon voor rust twee keer tot scoren komen.

De tweede helft was veel minder attractief. Brazilië stond voor en consolideerde de voorsprong zonder echt in problemen te komen. Het aantal fouten bij Chili nam ook aardig toe. Robinho wist van de veel vrije ruimte achterin bij Chili dankbaar gebruik te maken, hij bracht de score op 3-0 met een schot in de rechter benedenhoek. Na de derde goal van Brazilië was het verzet van Chili nog niet definitief gebroken. Chili bleef aanvallen en weigerde zich neer te leggen bij de 3-0 achterstand. Tegen beter weten in bijna bleven zij een kwelling voor de verdediging van de Goddelijke Kanaries.

Verder werd de wedstrijd door Brazilië professioneel uitgespeeld, en kwam het niet meer in groot gevaar.

Brazilië

3 - 0

Chili

 34' Juan
 38' Luis Fabiano
 59' Robinho
 
 
 Gele kaart: Kaka, Ramires, (Brazilië), Vidal, Fuentes, Miller, (Chili)
 
Stadion:  Ellis Park (Johannesburg),
Toeschouwers: 54.096
Arbiter: Webb (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Júlio César
Maicon
Lúcio
Juan
Bastos
Alves
G.Silva
Kaká (Kléberson/81)
Ramires
Robinho (Gilberto Melo/84)
Fabiano (Nilmar/76)
  Bravo
Isla(Millar/62)
Jara
Fuentes
Contreras (Tello/46)
Carmona
Beausejour
Vidal
Sánchez
Suazo
González (Valdívia/46)

Stille heuvels hebben donkere dorpjes

Na de aankondiging van Silent Hill 8 op de E3, is nu een trailer uitgebracht die delen van de gameplay laat zien. In deel acht van deze psychologische horrorgame lijken we weer terug te gaan naar de roots van de serie. 

Je gaat met je zaklamp weer een duister dorp in. In de trailer zien we de hoofdpersoon rondlopen in een kamer waarin niets zeker is en waar je weinig kunt vertrouwen. Als de kamer waarin je rondloopt ook nog eens volledig verandert terwijl je erin zit, wordt het duidelijk dat je wat je ziet ook niet altijd moet geloven.

Bekijk de trailer hieronder:

'Toy Story 3' één in top bioscooplijst

'Toy Story 3' staat na het openingsweekeinde op de eerste plek in de bioscooplijst. Daarmee verstoot de animatiefilm 'Sex and the City 2' van de koppositie. 'The A-Team' zakt van een tweede naar een derde plaats in de lijst.

Ook in de Verenigde Staten doet 'Toy Story 3' het goed. In het tweede weekeinde blijft de film op een staan en is in totaal al goed voor ruim 227 miljoen dollar. 'Knight and Day' komt in Amerika op de derde plaats binnen. Dat is het slechtste resultaat in twintig jaar voor een actiefilm waar Tom Cruise in meespeelt.

Het verhaal van 'Toy Story 3' draait om de speelgoedvriendjes van Andy. Woody, Buzz Lightyear en de anderen worden bij een kinderdagverblijf gedumpt als Andy gaat studeren. De speelgoedkameraden proberen wanhopig te ontsnappen aan de grijpgrage handjes van de peuters.

'Toy Story 3' meteen naar top bioscooplijst
'Toy Story 3' meteen naar top bioscooplijst (Foto: Novum)

Kunstenaar masturbeert in museum

Marko Mandic moet wel de ultieme narcist zijn. De Sloveense kunstenaar werd schijnbaar zo hitsig van zijn eigen kunst, dat hij middenin een museum in de Kroatische hoofdstad Zagreb ging onaneren.

Mandic was vorige week aanwezig bij een tentoonstelling van zijn kunstwerken in het Kroatisch Museum van Hedendaagse Kunst in Zagreb. Bezoekers van de expositie waren geschokt bij de aanblik van een piemelnaakte Mandic, die zichzelf aan het aftrekken was. De kunst was het resultaat van zijn voorspel, zo laten Kroatische media weten.

Alonso lijkt duel tegen Portugal te halen

Xabi Alonso lijkt morgen bij Spanje inzetbaar te zijn in de wedstrijd tegen Portugal. De middenvelder van Real Madrid is hersteld van een blessure aan zijn enkel.

"Hij heeft goed meegetraind. Misschien dat zijn enkel dinsdag nog wat opgezwollen is, maar dat zullen we moeten afwachten. Ik denk dat hij fit genoeg is om te spelen," aldus de bondscoach van Spanje, Vicente del Bosque, vandaag.

Dance Central krijgt duurdere DLC dan Rock Band

Dance Central, de dansgame voor de Kinect zal regelmatig DLC krijgen, alleen zal deze DLC wel wat duurder zijn dan die van Rock Band dat van dezelfde ontwikkelaar, Harmonix komt. De normale prijs voor DLC voor Rock Band ligt rond de $1,99, 160 Microsoft Points of  200 Wii Points. Wat de precieze prijs gaat worden is nog niet bekend.

Projectleider Casson Krooker legt uit dat er veel meer komt kijken bij een Dance Central-nummer dan een Rock Band-nummer. Bij Rock Band wordt er een nummer gepakt, en op een makkelijke manier toegevoegd maar bij Dance Central gaat dat heel anders. Bij Dance Central zal elk nieuw nummer drie moeilijkheidsgraden krijgen en een eigen dansroutine. Maar voor die dansroutine moet er wel eerst naast een licentie voor het liedje ook een choreograaf komen die een routine bedenkt, die moet dit hierna ook nog eens in een "Motion Capture Suit" kunnen doen. Hierna moet het allemaal nog bewerkt worden in de game en zullen er nog special effects en dergelijke toegevoegd moeten worden. Het is niet alleen duurder maar ook nog eens tijdrovender.

We zullen nog even moeten wachten voor de prijs van de DLC, Dance Central is exclusief voor de Kinect en komt tegelijk met de Kinect op vier november van dit jaar uit.

Dance Central
Everybody do the THUNDERBOLT!

Jongen (12) breekt in voor pakje condooms

Een Weense jongen is zaterdagavond door de politie betrapt met een pakje condooms. De twaalfjarige jongen durfde de kapotjes schijnbaar niet te kopen, maar wel te stelen. De Oostenrijker van Turkse afkomst had de condooms namelijk buitgemaakt bij een inbraak in een sexshop in de Oostenrijkse hoofdstad.

De politie heeft vandaag bekendgemaakt dat Ali A. (geen familie van Ali B.) even voorbij de winkel werd gepakt met vijftien kapotjes in zijn zakken. "De politie arriveerde enkele minuten nadat het inbraakalarm was afgegaan", laat de Weense politie weten. "De jongen beweerde dat de deur gewoon open stond." Ali zal worden doorverwezen naar de kinderrechter.


Condooms kopen, het blijft eng...

Geen cel voor te vondeling leggen baby

Een 24-jarige Duitse vrouw hoeft niet de cel in voor het te vondeling leggen van haar baby. Het OM eiste maandag wel dat ze wordt behandeld voor haar problemen. De twee dagen oude baby werd 13 september gevonden in de Fockema Andrealaan bij het Diakonessenhuis in Utrecht.

Bij de baby lag een brief waarin stond dat het kind Lily heet. In november leidde een anonieme tip naar de vrouw. De vrouw verklaarde op de zitting dat zij ongewenst zwanger was geworden en zich niet geschikt achtte het kind op te voeden. Daarom wilde ze de baby niet houden en ging ze naar het ziekenhuis.

Bij het ziekenhuis zocht ze naar een luik waar een moeder in nood een baby in kan leggen zodat het gelijk verzorgd wordt. In Duitsland hebben sommige ziekenhuizen dergelijke 'Babyklappe'. Ze kon zo'n luik echter niet vinden, waarop ze de baby achterliet op een plek dichtbij het ziekenhuis. Een halfuur later werd de baby gevonden.

De vrouw is verminderd toerekeningsvatbaar. De officier van justitie rekent het haar desondanks aan dat zij haar eigen belang boven dat van haar pasgeboren baby heeft gesteld. De officier van justitie eiste ook dat de rechtbank in Utrecht de vrouw veroordeelt tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Ook wil justitie dat ze contact met de reclassering moet onderhouden.

De vrouw heeft het kind inmiddels ter adoptie afgestaan.

Shakira geeft concert in Ahoy

Shakira komt naar Nederland. De Colombiaanse zangeres geeft op 1 december een concert in Ahoy. De voorverkoop begint zaterdagochtend. Dat heeft concertorganisator Mojo maandag bekendgemaakt.

Het optreden is onderdeel van het Europese deel van haar wereldtoer, die op 16 november wordt afgetrapt in het Franse Lyon. Shakira trad voor het laatst op 17 maart 2007 op in Nederland, ze zong toen in het Gelredome.

De albums van Shakira gingen ruim vijftig miljoen keer over de toonbank. Ze is hiermee de best verkopende Zuid-Amerikaanse artiest. Ze scoorde hits met onder andere 'Whenever, Wherever' en 'Hips Don't Lie'. Ook nu staat de 33-jarige weer in de hitlijsten met de officiële tune van het WK voetbal, 'Waka Waka (This Time For Africa)'.

Shakira geeft concert in Ahoy
Shakira geeft concert in Ahoy (Foto: Novum)

Hof VS steunt wapenbezit

Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft maandag bepaald dat Amerikanen overal in de Verenigde Staten het recht hebben om wapens te bezitten. Staten en steden mogen dat in de grondwet verankerde recht niet zomaar verbieden, stelt het hof met een krappe meerderheid van vijf tegen vier.

Het grondrecht op wapenbezit betekent evenwel niet dat staten of steden 'oplossingen voor maatschappelijke problemen bedenken die bij lokale behoeften en waarden passen'. Welke beperkingen op wapenbezit wel geoorloofd zijn, zal in nadere jurisprudentie moeten worden uitgewerkt.

Hof VS steunt wapenbezit
Hof VS steunt wapenbezit (Foto: Novum)

Top politie Gelderland-Midden onprofessioneel

De top van de politie Gelderland-Midden heeft in de jaren negentig onprofessioneel gehandeld bij beslissing over de huisvesting van het korps. Dat stelt de commissie-Havermans na onderzoek.

De commissie onder leiding van oud-burgemeester van Den Haag Ad Havermans werd ingesteld na kritiek op onderzoek van de commissie onder leiding van commissaris van de Koningin in Gelderland Clemens Cornielje uit 2007. In dit onderzoek concludeert Cornielje dat er destijds geen sprake was van machtsmisbruik of corruptie.

De commissie-Havermans is het hiermee eens. De commissie-Havermans onderschrijft alle conclusies van de voorganger, op één na. Volgens de commissie-Havermans hebben de toenmalige korpsbeheerder en korpsleiding van Gelderland-Midden destijds een financieel risico genomen door een pand aan te kopen, terwijl de financieel ongunstige situatie van het korps al bekend was.

Bij de daaropvolgende verkoop en terughuur van politiepanden had de korpsleiding onvoldoende inzicht in de financiële gevolgen op de langere termijn. De commissie stelt dat de top van het korps het pand niet had moeten kopen en de constructie van verkoop en terughuur niet had moeten toepassen.

[WBD] Roddick verrassend onderuit

Yen-Hsun Lu heeft voor een daverende verrassing gezorgd op Wimbledon. De Taiwanees bereikte ten koste van Andy Roddick de kwartfinales: 4-6, 7-6 (3), 7-6 (4), 6-7 (5), 9-7. Lu is de eerste Taiwanese tennisser die ooit de kwartfinale op een grandslamtoernooi heeft bereikt. Hij treft Novak Djokovic in zijn volgende partij. De Serviër klopte Lleyton Hewitt: 7-5, 6-4, 3-6, 6-4.

Lu kon in de eerste set tot 4-4 mee met de verliezend finalist van vorig jaar, maar leverde toen zijn opslag in. Dat bleek de enige keer te worden in de hele partij, want in de drie volgende sets moest een tiebreak de beslissing brengen. Eerst bracht Lu de stand in de partij brutaal op gelijke hoogte, in de derde set maakte hij een 4-1 achterstand in de tiebreak goed en nam zelfs een voorsprong.

Toen Lu in de tiebreak van de vierde set een 3-0 voorsprong nam, leek een verrassing in de maak. Roddick schakelde echter een tandje bij en serveerde zich uit de problemen. In de beslissende set was de Amerikaan vervolgens de betere, maar ook Lu kon bij de breakpunten die hij tegenkreeg op zijn opslag vertrouwen. Bij 8-7 voor kreeg de Taiwanees zijn eerste matchpunt. Via een passeerslag benutte hij na vier uur en 36 minuten die eerste kans direct.

Word fit met Nickelodeon Fit

Deze Nickelodeon Fit-aankondiging door 2K Play lijkt de hele fitness-game rage weer een boost te geven. Deze Wii-exclusive zal de kids weer naar het Balance Board trekken waar ze met de Nickelodeon-personages, zoals Dora, Diego en Kai-Lan, lekker los kunnen gaan met dertig speelse oefeningen, waaronder het springen op een pogostick met Dora.

Ouders kunnen de voortgang van hun kind bekijken en de game zal bevorderend werken voor de gezondheid van de kinderen die ermee spelen. De game moet deze herfst nog uitkomen.


Waar zijn de echte Nickelodeon personages zoals Spongebob en Ren & Stimpy gebleven in deze game?

[Video] Thai vereren alienlijkje

Op internet zijn foto's opgedoken van een bijzondere verering in Thailand. Op een altaar is het lijkje te zien van een wezen dat mens noch dier is. Volgens enkele experts is het schepsel dan ook buitenaards.

De foto's tonen een ceremonie in een met bloemen bezaaide tempel. Rond het altaar met daarop het vreemde lijkje zit een groepje mensen, die het wezen de laatste eer bewijzen.

Enkele experts weten zeker dat dit het bewijs is voor buitenaards leven. "Het zou van buitenaardse afkomst kunnen zijn", klinkt het. "Het wordt daarom ook vereerd als ware het een god."


Ook op vakantie in Thailand kunnen de alu hoedjes gerust op blijven

Ook selectie Cofidis compleet voor Tour

Ook Cofidis heeft zijn Tour-selectie compleet. Als laatste renner werd Damien Monier toegevoegd aan de selectie, nadat eerder de andere acht namen bekend waren gemaakt. Monier kreeg de voorkeur boven Leonardo Duque, die als reserve werd aangewezen.

Kopman bij de formatie is de Est Rein Taaramae. De selectie is verder als volgt; Stéphane Augé, Samuel Dumoulin, Julien El Fares, Christophe Kern, Sébastien Minard, Amaël Moinard, Damien Monier, Rémi Pauriol, Rein Taaramae.

[WBD] Murray naar kwartfinale

Andy Murray heeft de Britse tennisliefhebbers een groot plezier gedaan door de laatste acht van Wimbledon te halen. De als vierde geplaatste Schot won in de vierde ronde in drie sets (7-5 6-3 6-4) van de Amerikaan Sam Querrey.

De volgende tegenstander van Murray is de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die zijn landgenoot Julien Benneteau in vier sets uitschakelde.

Ook Robin Söderling haalde de kwartfinale. De Zweed, als zesde geplaatst, rekende in vijf sets af met de Spanjaard David Ferrer. Söderling, dit jaar al finalist bij de Open Franse titelstrijd op Roland Garros, komt in de volgende ronde uit tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Paul-Henri Mathieu en de Spanjaard Rafael Nadal.

[Video] Ophef om schaars geklede stewardessen

De commercial van een nieuwe luchtvaartmaatschappij heeft wereldwijd al veel stof doen opwaaien. Het Russische Avianova prijst hun goedkope reisjes op bijzondere wijze aan. In de bewuste reclame zijn strippende stewardessen te zien, die vervolgens de vliegtuigen inzepen.

In Australië spreekt men inmiddels schande van de reclame. Volgens de media down under is het de vulgairste reclame ooit.

Avianova zal het een worst zijn. Het Russische bedrijf is vorig jaar augustus opgericht en vliegt naar zestien Russische bestemmingen. Voor nog geen tientje stap je aan boord van een van de vijf Airbus A320's.

De vliegmaatschappij is overigens voor een deel eigendom van Indigo Partners, een Amerikaans investeringsbedrijf dat tevens geld steekt in de lowbudgetmaatschappij Spirit Airlines. Deze luchtvaartmaatschappij moest vorige week een gewraakt reclamespotje terugtrekken waarin op een sexy manier de draak werd gestoken met de BP-olieramp in de Golf van Mexico.


Soppende stewardessen, altijd een natte boel...

"Stekelenburg was heel belangrijk"

Nederland heeft de 2-1 zege op Slowakije voor een aanzienlijk deel aan doelman Maarten Stekelenburg te danken. Dat vinden medespelers Eljero Elia en Nigel de Jong tenminste.

"Stekelenburg speelt al het hele toernooi goed", weet Elia. "Hij was op een bepaald moment heel belangrijk, maar daar is hij natuurlijk ook keeper voor." Over de wedstrijd tegen Slowakije had Elia ook een duidelijke mening. "Het was wat voorzichtig, maar we hebben gewoon met opgeheven hoofd gewonnen."

Ook De Jong weet de reddingen van Stekelenburg op waarde te schatten. "Hij is van grote waarde geweest. Maarten wordt steeds beter en beter. Hij heeft weer laten zien dat hij een heel belangrijke kracht in ons team is", overlaadt De Jong zijn doelman met complimenten.

Ondanks de loftuitingen blijft Stekelenburg nuchter. "Ik kreeg nu twee ballen waarop ik me kon onderscheiden. Dan moet je ze wel pakken, natuurlijk. Als ze die kansen in de kruising schieten, dan schiet je er nog niets mee op. Maar het is lekker als het lukt."

Een voorkeur voor Brazilië of Chili als volgende tegenstander hebben de spelers van Oranje niet. "Iedereen denkt dat het Brazilië wordt", weet De Jong. "Ze krijgen het niet makkelijk. Ik heb Chili zien spelen en dat is een goede ploeg." Ook voor Stekelenburg doet het er niet toe welk land de Zuid-Amerikaanse ontmoeting wint. "Als je kampioen wilt worden, moet je van iedereen winnen."

'Stekelenburg was heel belangrijk'
'Stekelenburg was heel belangrijk' (Foto: Novum)

[Video] Windhoos in Amsterdamse bos

Waterfietsers werden zondagmiddag opgeschrikt door een heuse windhoos. Terwijl de nietsvermoedende dagjesmensen aan het genieten waren van het water ontstond er een mini-wervelstorm op het water.

Omstanders maakten hiervan meteen video-opnames. MeteoConsult laat weten dat dit kan ontstaan bij warm weer en weinig wind. Het gevolg is een sneldraaiende wind. De waterfietsers kwamen met de schrik vrij.

 

Elia: "Zo min mogelijk fouten maken"

Het Nederlands elftal staat in de kwartfinale na de zege op Slowakije vanmiddag. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk zegevierde met 2-1.

"We slaan op de juiste momenten toe", aldus invaller Eljero Elia. "Bij een voorsprong proberen we de wedstrijd te controleren. Maar dat lukt niet altijd".

Elia moest toegeven dat het spel van Oranje niet altijd even mooi was. "Maar we willen gewoon zo min mogelijk fouten maken."

Vrouw in recreatieplas geen slachtoffer misdrijf

De 30-jarige vrouw uit Den Bosch die zaterdag in het Engelenmeer in haar woonplaats werd gevonden is niet door een misdrijf om het leven gekomen. De twee mannen die dezelfde dag werden aangehouden voor de dood van de vrouw zijn weer op vrije voeten. Dat meldt de politie maandag.

Omstanders hadden de vrouw in de recreatieplas zien drijven. Aanvankelijk dachten ze dat ze aan het snorkelen was, maar later sloegen ze toch alarm en haalden haar uit het water. Reanimatie mocht niet meer baten.

De twee Bosschenaren van 45 jaar werden in het daaropvolgende politieonderzoek opgepakt, maar blijken nu niet verantwoordelijk te zijn voor haar dood.

Grote brand verwoest voormalig hotel

Een voormalig hotel in Noordwijk aan Zee kan als verloren worden beschouwd na een grote brand. Niemand is gewond geraakt bij de brand, die inmiddels onder controle is. Voor de 23 seizoensarbeiders uit Oost-Europa die in het pand verbleven, is vervangende huisvesting geregeld, meldt de gemeente.

De bewoners van het pand Villa Bianca, het voormalige hotel De Beuk, aan de Rudolf Tappenbeckweg waren niet in het gebouw aanwezig toen de brand uitbrak. Het pand werd gehuurd door een uitzendbureau voor de huisvesting van seizoensarbeiders uit Oost-Europa.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De rook levert voor zover bekend geen gevaar op voor de volksgezondheid, maar hotels in de omgeving hebben de ramen en deuren voor de zekerheid gesloten.

Het pand is gedeeltelijk ingestort. De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Cavendish: "Wil zoveel mogelijk ritten winnen"

Het is nog niet echt het jaar van topsprinter Mark Cavendish. De Brit wist nog niet veel te winnen en lag vaak in de clinch met zijn teamgenoot André Greipel en ook zijn andere collega-renners. De veelvuldig etappe-winnaar in de Tour wil de knop omdraaien en snel een ritzege boeken in La Grande Boucle.

"Het is geen geheim dat ik graag in België koers," aldus Cavendish die de etappe naar Brussel als eerste doel heeft. "Ik wil graag die rit naar Brussel winnen. Er gaat daar enorm veel publiek staan, dat gaat erg speciaal worden."

Een ander doel is de groene trui, die Cavendish al wel droeg in het verleden maar niet mee wist te nemen naar Parijs. "Ik heb dit jaar meer wedstrijden met een bergachtig parcours gereden. Dat had bij mij een hoge prioriteit. Hopelijk heb ik er profijt van. Ik ga zo veel mogelijk etappes proberen te winnen en met 35 punten per eerste plaats zou de groene trui moeten volgen op het eind."

Voeckler met Bouygues mee naar Tour

Bbox Bouygues Telecom heeft zijn Tour-selectie bekend gemaakt. De Franse ploeg zal van start gaan met zowel de Franse kampioen op de weg als die van de tijdrit. Thomas Voeckler en Nicolas Vogondy zullen dus de eer van de ploeg hoog moeten houden.

Naast Voeckler en Vogondy starten nog zes andere Fransen van Bouygues zaterdag in Rotterdam. Hierbij zit Perrick Fédrigo, die vorig jaar net als Voeckler een rit wist te winnen.

De volledige selectie; Thomas Voeckler, Pierrick Fédrigo, Pierre Rolland, Cyril Gautier, Nicolas Vogondy, Matthieu Sprick, Anthony Charteau, Sébastien Turgot (Fra) en Yukiya Arashiro (Jap).

'Van Persie zei: Sneijder wisselen'

Zelf ontkent hij het, maar Robin van Persie zou in de tachtigste minuut van de wedstrijd tegen Slowakije, toen hij werd gewisseld, tegen bondscoach Bert van Marwijk hebben gezegd: "Je moet Sneijder wisselen".

Van Persie zei na afloop tegen de NOS dat hij geen namen genoemd had. Liplezers hebben tegen de NOS echter beweerd dat het inderdaad om de woorden "Je moet Sneijder wisselen" zou gaan.

Sneijder zelf was niet bereikbaar voor commentaar. Na afloop van de wedstrijd baande hij zich snel een weg langs de journalisten.

Volgens de baas van het Nederlands elftal was Van Persie niet boos toen hij werd gewisseld voor Klaas-Jan Huntelaar. "Hij was wat teleurgesteld, dat mag hij zijn. We hadden geen ruzie, nee hoor", aldus Van Marwijk.

Euskaltel heeft financiële problemen

Wielerploeg Euskaltel heeft te kampen met financiele problemen. De ProTour-ploeg, die louter uit Baskische renners bestaat, heeft een tekort van één miljoen euro op de begroting voor de komende twee jaar.

Naast hoofdsponsor Euskaltel gaat men op zoek naar een co-sponsor die het tekort zou moeten ophoesten. De ploegleider Igor Gonzalez de Galdeano heeft er alle vertrouwen in dat de Baskische overheid ook nog een bijdrage zal leveren. Het gat zou voor 15 augustus gedicht moeten zijn, anders verliest de ploeg zijn ProTour-status en zal het verder moeten als ProContinentale ploeg.

 

Basso en Kreuziger kopmannen Liquigas in Tour

Ivan Basso en Roman Kreuziger vertrekken zaterdag als de kopmannen van Liquigas in de Ronde van Frankrijk. De Italiaanse formatie maakte vandaag de ploeg voor de Tour de France bekend. Basso won eind mei de Giro d'Italia.

De Italiaan heeft zijn zinnen ook gezet op de eindzege in Frankrijk. Zijn Tsjechische teamgenoot geldt ook als een gerespecteerd klassementsrenner. Basso keert terug naar de ronde die hem in 2006 vlak voor de start weigerde toe te laten. De Italiaan kreeg later een schorsing van twee jaar opgelegd wegens overtreding van de dopingwetgeving.

Naast de Giro-winnaar en Kreuziger brengt Liquigas Sylwester Szmyd (Pol), Francesco Bellotti (Ita), Kristjan Koren (Slv), Aljaksandr Koetsjynski (WRu), Daniel Oss (Ita), Manuel Quinziato (Ita) en Brian Bach Vandborg (Den) in Rotterdam aan de start.

Geen schot in coalitieonderhandelingen

De onderhandelingen over een nieuwe coalitie zijn maandag nog net zo ver als afgelopen donderdag. De fractievoorzitters hebben maandag op bezoek bij informateur Tjeenk Willink opnieuw hun voorkeuren herhaald.

PvdA, D66 en GroenLinks zien nog altijd het meest in paars-plus, waarbij VVD, PvdA, D66 en bijvoorbeeld GroenLinks in één kabinet zitten. De VVD ziet daar echter geen heil in. Een middenkabinet met VVD, PvdA en CDA wordt door PvdA uitgesloten. Ook een coalitie tussen VVD, CDA en PVV zit er niet in.

Weiss: "Overwinning Nederland terecht"

Nederland won vanmiddag van Slowakije met 2-1 en staat in de kwartfinales van het WK. Volgens de bondscoach van Slowakije, Vladimir Weiss, is dat terecht.

"Over het gehele duel genomen was Nederland sterker. Dat is voor ons geen schande. Desondanks hebben we kansen gehad om na negentig minuten ten minste gelijk te staan. Het is jammer dat die niet zijn benut," aldus Weiss die trots is op zijn selectie. "We hebben het goed gedaan. De spelers hebben bewezen over een geweldige mentaliteit te beschikken. De zege op Italië in de groepsfase was voor ons een absoluut hoogtepunt."

Twaalf jaar geëist voor steekpartij Zomercarnaval

Voor een dodelijke steekpartij tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam heeft justitie maandag twaalf jaar cel geëist tegen een 19-jarige man uit Delft. Tegen een 23-jarige medeverdachte werd een jaar cel geëist.

De aanleiding voor de steekpartij in de Mauritsstraat was dat een vriend van een van de slachtoffers probeerde de vriendin van de 23-jarige verdachte te versieren. Zij was daar niet van gediend en riep hem erbij.

Uiteindelijk kwam het tot twee confrontaties. Bij een vechtpartij op het Binnenwegplein raakte een destijds 19-jarige man zwaargewond, bij de vechtpartij op de Mauritsstraat kwam een 20-jarige Rotterdammer om.

Achttien miljoen voor veiliger spoor

Verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) trekt achttien miljoen euro uit voor extra beveiliging langs treinsporen waarop gevaarlijke stoffen worden vervoerd. Met dat geld moeten 350 seinen worden uitgerust met het spoorbeveiligingssysteem ATB-vv, dat staat voor automatische treinbeïnvloeding.

Dat zorgt ervoor dat een trein stopt als deze door rood rijdt. Het totaal aantal seinen met ATB-vv komt daarmee op zestienhonderd. Eurlings baseert zijn beslissing op een onderzoek dat hij liet uitvoeren nadat een trein in september in Barendrecht door rood was gereden en op een passagierstrein botste. De machinist van de goederentrein kwam om. De bestuurder van de passagierstrein raakte zwaargewond.

Dat sein was uitgerust met een oudere beveiliging, die niet aanslaat als een trein langzaam rijdt. De onderzoekers adviseren eerst de routes waar treinen met gevaarlijke stoffen rijden uit te rusten met het nieuwe systeem, vervolgens te bekijken hoe dat bevalt en dan te bekijken of nog eens 650 seinen met het systeem moeten worden uitgerust.

In de rekenmodellen die tot nu toe zijn gehanteerd wegen de risico's die gevaarlijke stoffen met zich meebrengen volgens de onderzoekers niet zwaar genoeg.

Zes Oranjefans aangehouden in Den Haag

Het is maandag na afloop van de wedstrijd van Nederland tegen Slowakije wat onrustig geweest op het Jonckbloetplein in Den Haag. Op het hoogtepunt stonden er ongeveer tweehonderd mensen de overwinning van Oranje te vieren. De politie heeft zes aanhoudingen verricht, meldt een woordvoerder.

De aangehouden mensen maakten zich schuldig aan onder meer belediging en opruiing. Rond 19.30 uur staan er volgens de woordvoerder nog een paar groepjes mensen op het plein, maar zijn de meesten alweer afgedropen.

Ook na eerdere wedstrijden van Oranje zorgden feestende voetbalfans voor onrust op het plein. De politie was er dan ook op voorbereid dat dat ook dit keer het geval zou zijn.

Zomerhit 'Alors on Danse' goed voor platina

Paul van Haver kreeg zaterdagavond geen TMF Award, maar de Belg ging toch niet met lege handen naar huis. Van Haver, bekend als Stromae, kreeg een platina plaat voor zijn zomerhit 'Alors on Danse'. Van het nummer werden meer dan twintigduizend exemplaren verkocht.

"Dit had ik echt nooit verwacht", stamelde de 25-jarige Belg. "Het is geweldig om zo veel support te krijgen van mensen die 'Alors on Danse' een te gek nummer vinden." Van Haver hoopt dat het publiek zijn debuutplaat net zo weet te waarderen als zijn eerste single. "Ik hoop dat dit het begin is van een nog groter succes."

Het debuutalbum van Stromae, 'Cheese', ligt sinds kort in de winkels. Van Haver heeft sinds zaterdagavond genoeg redenen om te lachen. "Ik zing 'Alors on Danse' telkens met een big smile op m'n gezicht. Helemaal na het ontvangen van een platina plaat."

Agent gewond bij aanrijding in Duiven

Een agent is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding tussen een politiewagen en een personenauto in Duiven. De brandweer moest de agent wegens zijn verwondingen uit de auto bevrijden, meldt de politie. De agent is naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur op de kruising van de Broekstraat en de Oostsingel. Twee agenten waren op weg naar een aanrijding in Zevenaar, waarbij mogelijk gewonden zouden zijn. De politieauto reed met zwaailicht en sirene.

De bestuurster van de personenauto reed net de kruising op toen de agenten er in hun wagen aan kwamen. De bestuurder van de politieauto kon zelf ongedeerd uit de auto komen. De bestuurster van de personenauto die klaagde over nek- en rugklachten is door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken.

Naar het ongeval is een onderzoek ingesteld.

Oranje in 1998 voor het laatst in kwartfinale

Het Nederlands voetbalelftal bereikte vandaag de kwartfinales van het wereldkampioenschap. Dat gebeurde twaalf jaar geleden voor het laatst. Onder leiding van bondscoach Guus Hiddink strandde Oranje bij het WK van 1998 in Frankrijk in de halve finales. Brazilië hield Oranje uit de finale door de strafschoppen beter te nemen. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de stand 1-1.

Nederland won destijds in de achtste finales met 2-1 van het toenmalige Joegoslavië. Edgar Davids maakte in de slotfase het winnende doelpunt. In de kwartfinale was Oranje te sterk voor Argentinië, opnieuw met 2-1. Ook toen viel de treffer aan het einde van de wedstrijd. Dennis Bergkamp scoorde op fraaie wijze na een lange pass van Frank de Boer.

In 2002 wist het Nederlands voetbalelftal zich onder leiding van bondscoach Louis van Gaal niet te plaatsen voor het WK. Portugal en Ierland bleven Oranje in het kwalificatietoernooi voor. In 2006 eindigde het WK voor Nederland in de achtste finales. Portugal zegevierde in een harde wedstrijd met 1-0. Marco van Basten was toen bondscoach van Oranje.

[WBD] Djokovic verslaat Hewitt

Novak Djokovic heeft op het gras van Wimbledon de kwartfinale bereikt. De als derde geplaatste Djokovic versloeg LIeyton Hewitt met 7-5, 6-4, 3-6 en 6-4.

Hewitt steekt in topvorm en had voorafgaand aan Wimbledon het toernooi in Halle gewonnen door in de eindstrijd Roger Federer te verslaan. Tegen Djokovic was hij vanmiddag op zijn best in de lange rally's maar hij faalde op de belangrijke momenten.

In de vierde set knokte Hewitt zich knap terug van een break achterstand maar op 4-4 ging het toch weer mis. Met een paar slordige fouten gaf hij de game cadeau met een dubbele fout. Vervolgens maakte Djokovic het op eigen service af.

Klose denkt aan stoppen

Miroslav Klose twijfelt over het vervolg van zijn interlandcarrière na het WK. De aanvaller van Bayern München wist zich dit WK al te vestigen in de top van de WK-topscorerslijst aller tijden.

''Zolang mijn benen het blijven doen, zal ik voetbal spelen,'' vertelde Klose. De spits lijkt toch nog twijfels te hebben over zijn toekomst bij Die Mannschaft. Klose geeft wel aan dat hij niet lang na hoeft te denken over zijn beslissing. ''Ik ben zeer spontaan en zal er geen weken over doen om de beslissing te nemen of ik de ruimte aan de jonge spelers zal laten.''

De Duitser wist in het lopende WK al twee keer te scoren. De doelpunten vielen in de wedstrijden tegen Australië en Engeland, door deze goals kwam Klose gelijk te staan met Pelé (vierde plaats). De 32-jarige aanvaller hoeft alleen nog Ronaldo (Brazilië, 15 treffers), Gerd Müller (Duitsland, 14 treffers) en Just Fontaine (Frankrijk, 13 treffers) voor zich te dulden.

Van Marwijk bedankt alerte Stekelenburg

Bondscoach Bert van Marwijk wees na de 2-1 overwinning in de achtste finale op Slowakije meteen op de belangrijke rol van Maarten Stekelenburg. De doelman voorkwam in de tweede helft tot drie keer toe dat Oranje een 1-0 voorsprong verspeelde. "We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen, daarna heeft Stekelenburg ons met enkele cruciale reddingen gered."

Van Marwijk had Nederland na een aardig eerste halfuur, waarin Arjen Robben de score opende, behoorlijk zien wegzakken. "We gaven het initiatief een beetje weg, maar pakten het aan het begin van de tweede helft aardig op", vond de bondscoach, die net na rust Robben en Joris Mathijsen kansen zag missen. "Toen hadden we de score moeten uitbreiden. Gebeurt dat niet, dan weet je dat je het lastig gaat krijgen."

Dat uitgerekend de van een blessure teruggekeerde Robben scoorde, vond Van Marwijk een prettige bijkomstigheid. "Het is fijn dat hij scoort en zo meteen weer het goede gevoel heeft."

Apple verkoopt nieuwe iPhone in recordtempo

Computerconcern Apple breekt met de nieuwe iPhone alle records. Drie dagen na de lancering van de iPhone 4 waren er al 1,7 miljoen nieuwe toestellen verkocht, zo maakte het bedrijf maandag bekend.

"Dit is de meest succesvolle productlancering in de geschiedenis van Apple", zei Apple-topman Steve Jobs.

Afgelopen donderdag ging de verkoop van de nieuwe smartphone van start. Zaterdag maakte het bedrijf de balans op van het aantal verkochte toestellen. Voor de winkels stonden lange rijen mensen die het nieuwe speeltje wilden bemachtigen. Jobs verontschuldigde zich bij de klanten die met lege handen werden weggestuurd, doordat de voorraden waren opgeraakt. In de Verenigde Staten bedraagt de wachttijd momenteel drie weken. Ook in Nederland moet men nog even geduld hebben; hier is de iPhone 4 pas in juli te koop.

Apple bracht de eerste versie van de iPhone in 2007 op de markt. Toen zat het bedrijf na 74 dagen op een verkoopaantal van 1 miljoen toestellen.

Meer werk voor jongeren en langdurig werklozen

Het aantal arbeidsplaatsen voor langdurig werklozen en jongeren zonder ervaring is verdubbeld. In 2008 waren er 1100 plaatsen en vorig jaar 2200, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandag.

De stijging komt volgens het ministerie doordat de cao-lonen dichter bij het wettelijke minimumloon zijn komen te liggen. Daardoor zou het voor werkgevers aantrekkelijker worden om lager ingeschaald personeel aan te nemen.

Sinds 2008 is in de cao's steeds meer aandacht voor scholing. Bij negentien procent van de cao's zijn nu afspraken gemaakt over een persoonlijk opleidingsbudget. In 2008 was dat nog bij zestien procent het geval.

Vrouw overleden bij ongeluk met militaire truck

Een vrouw is maandag in het Zeeuwse Scharendijke omgekomen bij een botsing met een militair voertuig. De automobiliste verleende op de Delingsdijk geen voorrang aan de militaire vrachtwagen, bestuurd door een 20-jarige man uit Deventer. De twee voertuigen botsten vervolgens, meldt de politie.

De auto van de vrouw schoot het dijktalud af en belandde in een sloot. Ze raakte bekneld en overleed korte tijd later. De vrachtwagen kwam aan de linkerkant van de weg op het talud tot stilstand. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt.

[WBD] S. Williams te sterk voor Sharapova

Serena Williams heeft op Wimbledon de kwartfinales bereikt. De als eerste geplaatste Amerikaanse versloeg Maria Sharapova vanmiddag met 7-6 en 6-4.

In de tiebreak van de eerste set verspeelde de Russin driemaal een setpunt. Williams sloeg op haar derde kans met een ace wel toe. In het tweede bedrijf brak Williams Sharapova al vroeg en ze gaf haar tegenstandster geen kans meer om terug te komen.

[1/8-finale] Uitslag Nederland - Slowakije

Om 16.00 uur ging in Durban het duel tussen Nederland en Slowakije van start. Wie gaat er door naar de kwartfinale? Wie zal er naar huis kunnen. FOK!sport zal ook van dit duel alle feitjes bijhouden, alle doelpunten melden en alle opmerkelijke momenten onder je aandacht brengen. Zit je op je werk? en is je baas geen voetballiefhebber? Blijf dan op FOK!sport!

De wedstrijd werd op gang geholpen door een aftrap van Slowakije. Een foutje van Arjen Robben halverwege de helft van de Slowaken was de aanleiding voor een counter van de Slowaken. Jendrisek schoot op het doel van Maarten Stekelenburg maar miste de scherpte. Robben leek er nog in te moeten komen en ging enig contact met zijn tegenstander uit de weg. Nederland zette wat meer druk en kwam dichter in de buurt van de goal van de Slowaken. Een schot van Wesley Sneijder ging ruim over het doel van Mucha.

Een pass van Mark van Bommel naar Dirk Kuijt die de bal voorzette op Robin van Persie leverde de eerste kans voor Nederland op. De aanvaller van Arsenal kopte echter net naast het doel. Na een goede openingsfase van het Nederlands elftal leek Oranje wat rustiger te spelen. Oranje had veel balbezit en probeerde door te combineren voorbij de verdediging te komen. Een voorzet van Van Persie op Sneijder wist opnieuw gevaar op te leveren maar ook dit keer stond de Slowaakse keeper goed op te letten. Na zeventien minuten spelen wist Robben te scoren door een schitterende pass van Sneijder en een prima loopactie van Van Persie.

Halverwege de wedstrijd was het Nederland dat de wedstrijd controleerde. Een vroege voorsprong was precies wat de ploeg van Bert van Marwijk nodig had. Na een half uur gespeeld te hebben leek Nederland het wat rustiger aan te doen. Ze tikten de bal rustig rond en af en toe kon Slowakije gevaarlijk worden. Robben had ondertussen een gele kaart van de Spaanse arbiter gekregen. De aanvaller maakte zich breed en kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand. De Spanjaard vond het nodig hiervoor de gele kaart te trekken.

Nederland liet Slowakije wat meer in het spel komen. Toch leek Nederland de boel aardig onder controle te hebben. Echte grote kansen leek de Nederlandse verdediging niet weg te geven. Vijf minuten voor rust werd een mogelijkheid via Robben en Van Bommel net naast het doel geschoten.

De tweede helft begon ongewijzigd of het moet het vermelden waard zijn dat Miroslav Stoch van kant is gewisseld. Eljero Elia liep zich ondertussen warm en zou vermoedelijk in het veld komen. Oranje zou de gehele tweede helft vermoedelijk vooral wachten en afwachten. De benodigde voorsprong was er en zolang Slowakije niet scoorde hoefde Nederland niet meer. Een kans van Robben na vijf minuten in de tweede helft ging dankzij Mucha naast het doel van de Slowaken. Niet lang erna opnieuw een 100% kans voor Nederland. Een actie opgezet door Robben die door Mathijsen recht op de goalie van Slowakije werd geschoten.

Het Nederlands elftal had na een kwartier spelen in de tweede helft nog altijd het heft in eigen handen. De Slowaken kregen geen grote kansen maar probeerden van veraf Stekelenburg pijn te doen. Een counter van Oranje leek enig gevaar te kunnen opleveren maar door een onzorgvuldigheid van Sneijder kon Nederland niet gevaarlijk worden. Bij die aanval leek de speler van Internazionale een blessure op te lopen aan zijn voet maar vooralsnog kon hij verder. Een prima redding van Stekelenburg op een inzet van Stoch voorkwam dat Slowakije op gelijke hoogte kon komen met het elftal van Van Marwijk. Nog geen minuut later was het opnieuw Stekelenburg die liet zien van wereldklasse te zijn op een schot van Vittek.

Een vrije trap van Sneijder kwam prima op het hoofd van Kuijt terecht. De Nederlander wist echter zijn hoofd er niet perfect achter te krijgen, waardoor de bal over ging. Nederland wisselde Elia voor Robben en bij Slowakije ging Jendrisek eruit voor Kopunek. De Slowaak kreeg zelfs binnen vijftien seconden een gele kaart voor een overtreding op de andere invaller, Elia. Opnieuw een behoorlijke kans voor Vittek bij de Slowaken. De Nederlandse verdediging had echter de mazzel dat Vittek teveel tijd nodig had om de bal onder controle te krijgen. Een snel genomen vrije trap door Van Bronckhorst leidde het tweede Nederlandse doelpunt in. Kuijt zag de keeper verkeerd staan en was rustig, speelde de keeper uit en passte de bal naar Sneijder. Sneijder schoot de bal onberispelijk binnen en zorgde ervoor dat Nederland zijn voorsprong kon vergroten.

Oranje wist de partij verder rustig uit te voetballen en hoefde zich niet druk meer te maken. Genieten was voor de Nederlanders nu het toverwoord. Tot de derde minuut van de blessuretijd. Maarten Stekelenburg kreeg nog een strafschop te verduren doordat een Slowaak naar de grond ging. Vittek wist de strafschop te benutten en daarna floot de scheidsrechter direct af. Nederland kan zich dus gaan opmaken voor de kwartfinale van komende vrijdag. Brazilië of Chili zal dan de tegenstander zijn.

 

Nederland

2 - 1

Slowakije

 18' Robben
 83' Sneijder
    90'+3 Vittek (str)
 
 Gele kaart: Robben, Stekelenburg (Nederland) Kucka, Kopunek, Skrtel (Slowakije)
 
Stadion: Moses Mabhida Stadium , Durban
Toeschouwers: 
Arbiter: Undiano
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
van Bronckhorst
de Jong
van Bommel
Robben (Elia/71)
Sneijder (Afellay/90+1)
Kuijt
van Persie (Huntelaar/80)
  Mucha
Pekarík
Škrtel
Zabavník (Jakubko/87)
Weiss
Vittek
Stoch
Durica
Hamšík (Sapara/87)
Jendrisek (Kopunek/71)
Kucka

Marechaussee schiet bij achtervolging overvallers

De marechaussee heeft maandagmiddag bij een achtervolging op de N3 bij Papendrecht meerdere schoten gelost. De overvallers waar ze op schoten wisten te ontkomen.

De overvallers hadden een gewapende overval gepleegd in de buurt van Antwerpen, waarna de achtervolging werd ingezet. De achtervolging in Nederland begon op de A16 bij Hazeldonk. Aan de grens werd al geprobeerd de auto te stoppen, maar dat lukte niet.

De achtervolging ging verder op de N3, waar twee schoten werden gelost. Uiteindelijk raakten de marechaussees hen kwijt.

Twintig maanden cel voor aanranden bejaarde vrouw

De 19-jarige Vitaly V. heeft maandag twintig maanden cel opgelegd gekregen voor aanranding van een 76-jarige vrouw uit Nieuwegein. De rechtbank in Utrecht acht bewezen dat de man tegen de wil van de vrouw 'verregaande seksuele handelingen' heeft verricht.

Het Openbaar Ministerie had drie jaar cel geëist voor poging tot verkrachting. Dat acht de rechtbank echter niet bewezen, omdat de man opeens uit zichzelf zou zijn gestopt.

Het incident vond plaats in juli vorig jaar. De man sprak de vrouw aan in de buurt van een supermarkt en vroeg haar of hij met haar mee mocht lopen. Dat stond ze toe, waarop ze samen door een park liepen.

Toen begon het te regenen. Ze schuilden in een speelhuisje, waar hij aan haar dijbenen zat. De vrouw liep hierop weg. De man kwam achter haar aan en zei: 'Zo mevrouwtje, zo gemakkelijk komt u er niet vanaf'. Hij pakte haar om haar middel en legde haar op de grond in een kuil.

Toen de bejaarde vrouw om hulp wilde roepen, legde hij zijn hand op haar mond. Hij trok haar broek en onderbroek naar beneden en deed haar benen uit elkaar. Of de man haar heeft verkracht, kan de vrouw zich echter niet herinneren. De man stopte opeens, stond op en liep weg.

De man ontkent het verhaal en zegt dat hij in bad zat toen de vrouw werd aangevallen, maar de rechtbank gelooft daar niets van. De opgelegde straf is volgens de rechtbank weliswaar hoog voor aanranding, maar aangezien het slachtoffer 76 was, was zij 'bijzonder kwetsbaar'. Daarbij wordt 'dit gedrag scherp afgekeurd' door de maatschappij en dat rechtvaardigt volgens de rechter een forse bestraffing.

Foto's: TMF Awards 2010

Het Volkspark in Enschede werd vandaag bevolkt door duizenden mensen die daar massaal heen kwamen voor het uitverkochte TMF Awards Festival 2010. Voor de 14e keer zijn er weer allerlei awards uitgereikt namens de kijkers van TMF aan de door hen als beste gekozen musici of entertainers in hun categorie.

Willem de Bruin en Twan van Steenhoven, beter bekend als The Opposites, kwamen vandaag als grote winnaar uit de bus. Zij wonnen awards in maar liefst drie categorieën. Samen met Sef & Gers sleepten zij met Broodje Bakpao de award voor Beste Video en de TMF Superchart Award in de wacht en ook mochten de mannen van The Opposites de TMF Pure Award mee naar huis nemen.

Voorzitter Franse voetbalbond stapt op

Jean-Pierre Escalettes stapt op als preses van de Franse voetbalbond. Hij nam het besluit naar aanleiding van de slechte prestaties van Frankrijk op het WK en de verstoorde verhoudingen in de Franse selectie.

In een persverklaring zegt Escalettes, voorzitter sinds 2005,  dat het zijn plicht is om zijn verantwoordelijkheid te nemen voor de gebeurtenissen bij het WK in Zuid-Afrika.

Frankrijk was na de groepsfase bij het WK al klaar. Als gevolg van het onder meer wegsturen van aanvaller Nicolas Anelka was er een sfeer van ruzie en rumoer in de selectie.

Belgische misbruikcommissie stopt er mee

Een commissie van de Belgische katholieke kerk die onderzoek deed naar misbruik door priesters stopt er mee. Hiermee wil de commissie protesteren tegen een inval van de politie in kantoren van de kerk vorige week. Peter Adriaenssens, een kinderpsychiater die voorzitter was van de commissie, zei dat de Belgische autoriteiten met de inval het vertrouwen van bijna vijfhonderd slachtoffers hebben geschonden. Hij was van mening dat de commissie fungeerde als 'lokaas'.

De autoriteiten namen bij de inval van 24 juni in Mechelen documenten en computers in beslag, hielden bisschoppen vast en openden zelfs de crypte van een priester. Zondag keurde paus Benedictus XVI de invallen af als 'betreurenswaardig'. Hij zei dat een dergelijke inmenging in kerkzaken zelfs niet onder het communisme had plaatsgevonden.

Glazen Huis zamelt in voor kinderen met hiv

De dj's die dit jaar hun intrek nemen in het Glazen Huis, gaan geld inzamelen voor kinderen. Zij vragen in het bijzonder aandacht voor kinderen in ontwikkelingslanden die hulp nodig hebben vanwege een hiv-besmetting. Sommige kinderen verliezen hun ouders, anderen belanden op straat omdat ouders niet voor hen kunnen zorgen.

De kinderen raken vaak via hun ouders besmet met hiv. Het Rode Kruis draagt bij in het eerste levensonderhoud, regelt psychische zorg en thuiszorg en zorgt ervoor dat de kinderen hun medicatie op tijd innemen.

Het Glazen Huis wordt sinds 2004 in de dagen voor kerstmis bewoond door een aantal dj's van 3FM. Ze eten zes dagen niet en maken 24 uur per dag radio en televisie. Het publiek kan donaties doen en tegen betaling liedjes aanvragen. Het Glazen Huis staat dit jaar in Eindhoven. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Groningen, waar ruim zeven miljoen euro werd opgehaald voor de slachtoffers van malaria.

Lijk gevonden in bos bij Helmond

De politie heeft maandagmiddag in een moeilijk begaanbaar bosperceel tussen Meijel en Asten, ter hoogte van de N279, een stoffelijk overschot gevonden. Mogelijk gaat het om de vermiste Henk Waijers uit Helmond. Zaterdag werd zijn fiets in de omgeving van Asten aangetroffen. De politie onderzoekt of sprake is van een misdrijf.

Na de vondst van de fiets meldde de politie de komende dagen verder te zoeken naar de 68-jarige Waijers, die sinds 4 juni is vermist. Na een oproep op 6 juni kwamen enkele tips binnen, maar deze leverden niets op. De vermiste man is afhankelijk van medicijnen en licht dementerend.

Capello wil aanblijven als bondscoach

Fabio Capello wil aanblijven als bondscoach van Engeland. Dat maakte de Italiaan vandaag bekend.

De Engelse voetbalbond zelf weet echter nog niet of ze door wil met de Italiaan en buigt zich de komende twee weken over zijn positie. Capello, die nog een contract heeft tot 2012, gaf eerder aan pas na een gesprek met de Engelse bond over zijn toekomst te beslissen.

Na het voor de Engelsen teleurstellend verlopen WK in Zuid-Afrika barstte een storm van kritiek los. Engeland werd in de achtste finales uitgeschakeld na een 4-1 nederlaag tegen Duitsland.

Communistische partij China heeft 78 miljoen leden

De Communistische Partij in China, de grootste politieke partij ter wereld, is afgelopen jaar gegroeid naar bijna 78 miljoen leden. Dat is een stijging van bijna 3 procent in vergelijking met 2008. Dat heeft dagblad People's Daily gemeld.

Veel mensen zien het lidmaatschap van de partij als een opstap naar de heersende elite en als een manier om vooruit te komen in het leven. Doordat de leden kunnen netwerken met de heersende klasse, hebben ze bijvoorbeeld meer kans op een goede carrière of een beter pensioen.

In 2009 wilden twintig miljoen mensen lid van de partij worden, maar werd slechts tien procent geaccepteerd. Mensen die lid willen worden moeten aanbevelingen kunnen overleggen van mensen die al lid zijn. Bovendien moet er een aanbeveling zijn van het bedrijf of de baas voor wie iemand werkt waaruit een sterke partijloyaliteit blijkt en moet de aanvrager een essay schrijven waaruit steun voor de partij blijkt. Ook 'goed gedrag' is van belang.

Meer dan twintig procent van de leden is vrouw en een kwart daarvan is jonger dan 35.

Lahm: "Misschien heeft Engeland ons onderschat"

De aanvoerder van het Duitse elftal heeft het idee dat de Engelse ploeg zijn ploeg heeft onderschat. Phillip Lahm had de indruk dat de Engelsen misschien nog niet klaar waren voor de ontmoeting met de Duitsers.

"Misschien was Engeland niet goed voorbereid op deze wedstrijd", aldus de Duitse aanvoerder tegenover de aanwezige pers na de wedstrijd.

"Misschien hebben ze ons onderschat, omdat onze spelers niet zo beroemd zijn als de Engelse spelers", vervolgde Lahm. "We wisten dat we kansen zouden krijgen tegen Engeland. Het was erg belangrijk voor ons om goed te verdedigen, omdat we wisten dat we altijd kwaliteit voorin hebben."

Toch ziet Lahm wel mogelijkheden voor de toekomst van het Engels team. "Engeland heeft een goed team, ze zijn niet te oud. Ze hebben jonge spelers achter het eerste team staan, zoals (Aaron) Lennon." besloot Lahm troostend.

Eigenaar spookschip gevonden

De politie heeft uitgevogeld wie de eigenaar is van een zeiljacht dat onbeheerd ronddobberde in het Harinxmakanaal ten oosten van Leeuwarden. Het stuurloze schip werd woensdag bij recreatiegebied Froskepolle in het kanaal aangetroffen.

Omdat het tien meter lange zeiljacht een gevaar was voor het overige scheepvaartverkeer werd het weggesleept. De motor van het schip bleek er uit te zijn gehaald. Omdat op het schip nergens een naam was te vinden, plaatste de politie een oproep op opsporingssite dadergezocht.nl.

Dat leverde zeven tips op, waardoor de eigenaar werd gevonden. Die verklaarde dat zijn jacht twee jaar op een werf in Leeuwarden had gelegen. Het schip zou zonder zijn toestemming te water zijn gelaten. De politie vermoedt dat daarna de motor eruit is gesloopt.

[WBD] Federer schuift Melzer aan de kant

Roger Federer heeft in de vierde ronde van Wimbledon geen enkel medelijden gehad met zijn vriend Jurgen Melzer. De Zwitserse titelverdediger stormde de kwartfinale van het grandslamtoernooi binnen door de Oostenrijker met 6-3, 6-2 en 6-3 te verpletteren.

In de kwartfinale stuit Federer op de winnaar van het duel tussen de als twaalfde geplaatste Tsjech Tomas Berdych en de ongeplaatste Duitser Daniel Brands.

Agenten vrijuit na doodschieten Ossenaar

De agenten die in juli vorig jaar in Oss een man doodschoten, worden niet vervolgd. Ze handelden uit noodweer, oordeelt de Rijksrecherche. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Den Bosch maandag.

Het incident gebeurde 16 juli vorig jaar in een woning aan de Kappeijnestraat. De moeder van het latere slachtoffer had de politie gewaarschuwd dat zij en haar man in huis waren opgesloten en met een mes werden bedreigd door hun zoon.

Drie agenten gingen daarop naar de woning, waar ze zagen dat de vader zich achter een raam aan de voorkant van de woning op de begane grond bevond. De moeder en zoon waren elders in het huis. De vader werd via het raam in veiligheid gebracht.

Kort daarop kwam de moeder, gevolgd door haar zoon met een mes in zijn hand, de woonkamer in. Een van de agenten verzocht de zoon via het openstaande raam het mes te laten vallen, maar dat deed hij niet. Daarop werd pepperspray tegen de man gebruikt. De agenten dachten dat de man het mes had laten vallen en gingen de woning in.

Op dat moment bleek de zoon echter nog steeds een mes in handen te hebben, waarmee hij op de agenten afsnelde en stekende bewegingen maakte. Daarop werd een gericht schot afgevuurd op de zoon. Die zakte met het mes in de hand in elkaar.

Een agent liep naar de man toe om hem hulp te verlenen, maar de zoon stond weer op en liep op de agent af terwijl hij stekende bewegingen maakte. De politieman schoot daarop nogmaals op de man.

Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. De ouders bleven ongedeerd. Omdat sprake was van noodweer, was het lossen van de schoten volgens het OM gerechtvaardigd.

'Roma wil Salcido oppikken bij PSV'

Carlos Salcido mocht na het afgelopen seizoen vertrekken bij PSV. De Eindhovense club leek klaar om te cashen voor de Mexicaan. Na zijn prestaties op het WK staat AS Roma in de rij om de verdediger op te pikken.

De 30-jarige linksback is op WK uitgegroeid tot één van de beste linksbacks die het toernooi te bieden heeft. Zijn spel is niet onopgemerkt gebleven in Italië. Roma is al tijden in de markt voor een nieuwe linksback.

In eerste instantie zaten de Romeinen achter Clemente Rodriguez aan. Nu lijkt de aandacht echter verplaatst naar de PSV'er. De Italianen zouden zo'n 4,5 miljoen euro over hebben voor een transfer.

[WBD] Clijsters te sterk voor Henin

Kim Clijsters heeft op Wimbledon de kwartfinales gehaald. Clijsters won vanmiddag met 2-6, 6-2 en 6-3 van haar landgenote Justine Henin.

Henin kende een zeer goede start van de partij. Ze kwam wel ten val, waarbij ze een lichte armblessure opliep, maar dat kon haar niet uit haar ritme halen. Clijsters liet zich echter niet gek maken en begon steeds beter te spelen. In de achtste game van de derde set plaatste ze de de beslissende break wat haar de winst bracht.

'Capriati na overdosis in ziekenhuis'

Ex-tennisster Jennifer Capriati is gisteren (lokale tijd) met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Riviera Beach, Florida. Volgens de Amerikaanse website tmz.com is de voormalig nummer één van de wereld buiten bewustzijn het ziekenhuis binnengebracht.

Volgens geruchten zou ze een overdosis drugs hebben genomen. Haar vader meldde de website dat zijn dochter inmiddels goed aan het herstellen is.

Capriati kwam in het verleden vaker in moeilijkheden, omdat ze de weelde van de tennisroem moeilijk kon dragen. Ze verdiende miljoenen aan prijzengeld, maar werd gearresteerd voor winkeldiefstal. Later werd ze ook opgepakt voor het bezit van softdrugs en bekende ze zelfmoord te hebben overwogen. Capriati stopte door die privéproblemen in 1994 met tennis, maar keerde twee jaar later terug in het circuit.

In 2000 won ze zowel de Australian Open als Roland Garros, een jaar later zegevierde ze wederom op de Australian Open. Vanwege een schouderkwetsuur heeft ze sinds 2005 geen wedstrijd meer getennist.

Star Wars: The Old Republic herschreven door Mass Effect

Daniel Erickson, hoofdontwikkelaar en schrijver van Star Wars: The Old Republic heeft aangegeven dat het gehele conversatiesysteem in de MMORPG afgekeken is van Mass Effect. Het originele idee was om hetzelfde systeem als in Dragon Age te gaan gebruiken, dat geen voice-over gebruikt.

Maar toen The Old Republic nog in een beginfase zat en de ontwikkelaars zagen hoe ze het bij Mass Effect hadden aangepakt wisten de ontwikkelaars wat ze moesten doen. Ze riepen Lucas Arts bij zich en lieten SW: TOR zien, eentje met voice-over en eentje zonder. Bij die met voice-over hing er natuurlijk een groter prijskaartje aan. De ontwikkelaars dachten dat Lucas Arts nooit voor de voice over zou kiezen vanwege de kosten maar ze zijn unaniem akkoord gegaan.

Erickson vindt het echt niet erg om de andere game van Bioware lof te geven voor het conversatiesysteem, Mass Effect heeft de gamewereld veranderd want je was echt de held, je had alle goede zinnen en je was gewoon cool. Star Wars: The Old Republic staat gepland voor een release in de lente van 2011 op de pc.

Old Republic

Jongen (14) vast voor mishandeling homo's

Een 14-jarige jongen is maandagochtend opgepakt omdat hij twee homoseksuelen zou hebben mishandeld. Het incident vond op 3 juni plaats in Amsterdam. Twee andere jongens die bij het incident betrokken waren worden nog gezocht, meldt de politie.

Op drie juni bespuugde de jongen, samen met twee andere jongemannen, twee homo's op het Julianaplein, bij het Amstelstation. Toen een van de mannen daar iets van zei kreeg hij een klap in zijn gezicht. Het slachtoffer kon met zijn mobiele telefoon een foto van de maandag opgepakte jongen maken. Het onderzoek wordt voortgezet.

[WBD] V. Williams naar kwartfinale

Venus Williams heeft op Wimbledon de kwartfinales bereikt. De als tweede geplaatste Amerikaanse versloeg Jarmila Groth met 6-4 en 7-6.

Williams treft bij de laatste acht nu de Bulgaarse Tsvetana Pironkova. Pironkova versloeg Marion Bartoli met tweemaal 6-4. Ook de Chinese Li Na wist zich voor de kwartfinales te plaatsen. Zij was met 6-3 en 6-2 de als zevende geplaatste Poolse Agnieszka Radwanska de baas.

[NASCAR] Uitslag Lenox Industrial Tools 301

Jimmie Johnson heeft op de New Hampshire Motor Speedway in Loudon in de NASCAR Sprint Cup de Lenox Industrial Tools 301 op zijn naam geschreven. Hij bleef na 301 ronden Tony Stewart en Kurt Busch voor. Kevin Harvick leidt ook na deze wedstrijd het klassement.

Juan Montoya mocht van poleposition vertrekken en behield in het eerste gedeelte van de race de leiding. Op de 1 mijl lange baan werden al snel vele rijders op een ronde gezet. De eerste neutralisatie van de dag kwam na 34 ronden toen er rommel op de baan lag. Montoya verloor na de pitstops die volgden de leiding aan Kasey Kahne die meteen een gat met de Colombiaan sloeg.

De Colombiaan raakte na 81 ronden ook plaats twee kwijt toen Johnson hem voorbij stak. Laatstgenoemde verloor bij zijn stop na 120 ronden veel tijd, waardoor achter de als eerste liggende Kahne Kyle Busch aan kon sluiten. Busch kon dankzij de achterblijvers het gat met Kahne dichten en na 153 ronden de leiding overnemen. Deze stand veranderde na de pitstops na 180 ronden niet.

Na 200 ronden was het Jeff Burton die naar voren was gereden en de eerste plaats overnam van Busch. Hij bouwde een grote voorsprong op zijn belagers op. Hieronder was niet meer Kahne die door motorproblemen het tempo niet meer kon volgen en zijn bolide na 238 van de 301 ronden de geest zag geven. De stops die volgden leverden geen verschuiving op voor de bovenste twee plaatsen, maar daarachter wist Johnson aan te sluiten.

Na de herstart was er contact tussen Montoya en Jeff Gordon waarbij Montoya schade aan zijn bolide opliep en hierdoor veel tijd verloor. Johnson klom ondertussen naar plaats twee en zat op de achterbumper van Burton. Na 282 ronden raakten Reed Sorensen en Montoya elkaar waarna laatstgenoemde de muur hard raakte. Dit veroorzaakte de derde gele vlag van de dag.

Opvallend was dat alle coureurs behalve Burton de pits in gingen om nieuwe banden te halen. Na de herstart kwam Johnson meteen voorbij Burton, waarna Kyle Busch laatstgenoemde raakte. Beiden spinden en moesten de pits opzoeken voor nieuwe banden. Na de herstart tikte Kurt Busch Johnson licht aan waardoor hij de leiding kon pakken. Johnson beschikte echter over de betere auto waardoor hij in de laatste ronde alsnog Busch in kon halen en de zege kon pakken.

Uitslag Lenox Industrial Tools 301

Pos. Grid Coureur Merk Punten/Bonus Ronden Uitval
1 - Jimmie Johnson Chevrolet 190/5 301  
2 - Tony Stewart Chevrolet 175/5 301  
3 - Kurt Busch Dodge 170/5 301  
4 - Jeff Gordon Chevrolet 160/0 301  
5 - Kevin Harvick Chevrolet 155/0 301  
6 - Ryan Newman Chevrolet 155/5 301  
7 - Clint Bowyer Chevrolet 146/0 301  
8 - Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 142/0 301  
9 - Joey Logano Toyota 138/0 301  
10 - A.J. Allmendinger Ford 134/0 301  
11 - Kyle Busch Toyota 135/5 301  
12 - Jeff Burton Chevrolet 132/5 301  
13 - Marcos Ambrose Toyota 124/0 301  
14 - Denny Hamlin Toyota 121/0 301  
15 - David Reutimann Toyota 118/0 301  
16 - Greg Biffle Ford 115/0 301  
17 - Matt Kenseth Ford 112/0 300  
18 - Jamie McMurray Chevrolet 109/0 300  
19 - Elliott Sadler Ford 111/5 300  
20 - David Ragan Ford 103/0 300  
21 - Mark Martin Chevrolet 100/0 300  
22 - Martin Truex Jr. Toyota 97/0 300  
23 - Sam Hornish Jr. Dodge 94/0 300  
24 - Reed Sorenson Toyota 91/0 300  
25 - Carl Edwards Ford 88/0 299  
26 - Brad Keselowski Dodge 85/0 299  
27 - Scott Speed Toyota 82/0 299  
28 - Paul Menard Ford 79/0 299  
29 - Casey Mears Chevrolet 76/0 298  
30 - Bobby Labonte Toyota 73/0 297  
31 - David Stremme Ford 70/0 294  
32 - Kevin Conway * Ford 67/0 292  
33 - Regan Smith Chevrolet 64/0 292  
DNF - Juan Montoya Chevrolet 66/5 280 Accident
35 - David Gilliland Ford 58/0 268  
DNF - Kasey Kahne Ford 65/10 236 Engine
DNF - Andy Lally Chevrolet 52/0 142 Brakes
DNF - J.J. Yeley Dodge 49/0 84 Brakes
DNF - Joe Nemechek Toyota 46/0 68 Brakes
DNF - Todd Bodine Toyota 43/0 31 Transmission
DNF - Michael McDowell Toyota 40/0 24 Electrical
DNF - Dave Blaney Toyota 37/0 20 Power Steering
DNF - Max Papis Toyota 34/0 11 Brakes
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde;
5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Stand na 17 van de 36 races (top 12)

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Kevin Harvick 2489 Leader 17 0 1 7
2 Jimmie Johnson 2384 -105 17 0 5 8
3 Kyle Busch 2328 -161 17 2 2 5
4 Denny Hamlin 2304 -185 17 0 5 7
5 Jeff Gordon 2302 -187 17 0 0 8
6 Kurt Busch 2288 -201 17 2 2 7
7 Matt Kenseth 2204 -285 17 0 0 4
8 Jeff Burton 2159 -330 17 0 0 3
9 Tony Stewart 2158 -331 17 1 0 4
10 Greg Biffle 2126 -363 17 0 0 2
11 Mark Martin 2047 -442 17 1 0 5
12 Carl Edwards 2020 -469 17 0 0 1

FIFA schrapt doelpunt uit samenvatting

Voetbalbond FIFA blijkt - uit de samenvatting op hun site van de wedstrijd Duitsland - Engeland - het afgekeurde, maar zuivere doelpunt van Engeland te hebben geschrapt.

Waar de hele wereld de bal via de onderkant van de lat een centimeter of dertig in het doel zag stuiteren beweerde de scheidrechter dat de bal niet over de doellijn was gekomen, waardoor de 2-1 voorsprong van Duitsland op dat moment bleef staan.

Duitsland won de wedstrijd uiteindelijk met 4-1, maar had makkelijk anders kunnen aflopen als de stand bij rust 2-2 zou zijn geweest.

Door de vele buitenspeldoelpunten en andere arbitrale fouten laait de discussie over het gebruik van technische hulpmiddelen zoals videobeelden hoog op.  Bijna de voltallige voetbalwereld wil het, FIFA weigert.

Inmiddels wordt het steeds lastiger beelden van het zuivere doelpunt terug te vinden.  FIFA is actief youtubevideo's aan het weren.  Hier is de goal ten tijde van plaatsing van dit bericht in ieder geval nog te zien.

Lampre met Petacchi naar Tour

Alessandro Petacchi staat dit jaar voor het eerst sinds 2004 weer eens op de startlijst van de Tour de France. De Italiaanse sprinter, in 2003 winnaar van vier etappes, is door zijn ploeg Lampre opgenomen in de tourselectie. Voor het algemeen klassement is Damiano Cunego, vier jaar geleden winnaar van de witte jongerentrui, de man om in de gaten te houden.

Met de Duitser Danilo Hondo en de Italiaan Francesco Gavazzi heeft Lampre nog twee goede sprinters in de gelederen. De Slovenen Grega Bole en Simon Spilak en de Italianen Mauro da Dalto, Mirco Lorenzetto en Adrian Malori maken de negenkoppige Tourploeg compleet.

Maradona spreekt schande van 'schoppende' Mexicanen

Diego Maradona was na afloop van de achtste finale tegen Mexico (3-1) zichtbaar uitgelaten. Hij was echter niet te spreken over de tegenstander. De bondscoach had het idee dat de Mexicanen meer bezig waren met tegen Argentijnen te schoppen dan tegen de bal.

"Zodra Messi aan de bal was probeerden ze hem allemaal om te schoppen. Het is een schande wat ze met hem deden. Ze keken niet eens naar de bal. Zo was dat vroeger ook bij mij. Ik had altijd drie spelers om me heen", aldus de Argentijnse oefenmeester.

Leider conservatieven nieuwe premier Tsjechië

De Tsjechische president Vaclav Klaus heeft Peter Necas, de leider van de conservatieve Democratische Burgerpartij (ODS), benoemd als nieuwe premier. De benoeming van Necas volgt op de parlementsverkiezingen van vorige maand.

Na de verkiezingen werden de partij van Necas en twee nieuwe partijen, de conservatieve Top 09-partij en de Partij voor Openbare Aangelegenheden (VV), het eens over de vorming van een centrumrechtse coalitie. De drie partijen hebben een gezamenlijke meerderheid van 118 zetels in het tweehonderd zetels tellende parlement.

De coalitie wil onder andere de schuldlast van het land verminderen, fundamentele hervormingen van het pensioenstelsel en de gezondheidszorg doorvoeren en de corruptie bestrijden.

"We hebben een stabiel, hardwerkend kabinet nodig, dat snel de begroting gaat aanpakken", aldus Necas. Zijn partij wil geleidelijk het begrotingstekort verminderen. De verwachting is dat het tekort dit jaar oploopt tot 5,3 procent.

Necas heeft zijn ministersploeg naar verwachting snel rond, waarna de nieuwe regering medio juli door Klaus kan worden aangesteld. De nieuwe regering moet binnen dertig dagen na deze benoeming via een motie van vertrouwen de steun van het parlement krijgen.

Tsjechië wordt geleid door een tijdelijke regering sinds maart 2009, toen de toenmalige regeringscoalitie door een motie van wantrouwen ten val kwam.

Brandweerauto bekogeld met steen

Een brandweerauto is in de nacht van zaterdag op zondag in Amsterdam bekogeld met een groot stuk steen. De steen scheerde langs het gezicht van de chauffeur en veroorzaakte een barst in de voorruit. De brandweer laat maandag weten aangifte te hebben gedaan van poging tot doodslag.

In het voertuig zaten zes brandweerlieden. Ze hadden net een kleine brand geblust toen door het openstaande raam de steen naar binnen werd gegooid. De bemanning heeft de wegrennende dader korte tijd achtervolgd, maar de vandaal vluchtte snel een woonwijk in.

Het korps neemt het incident hoog op en wil laten weten geweld tegen de brandweer onacceptabel te vinden. Het OM vraagt altijd om een hogere straf bij geweld tegen mensen met een publieke taak.

Metropersoneel Madrid in staking

Personeel van de metro in Madrid is maandag voor drie dagen in staking gegaan. Met de staking protesteren de medewerkers tegen een bezuiniging van vijf procent op het salaris. De Spaanse regering wil de bezuinigingen volgende maand doorvoeren om het enorme begrotingstekort terug te dringen.

Volgens het metrobedrijf wordt door de staking vijftig procent van de metrotreinen lamgelegd.

Dagelijks maken gemiddeld 2,5 miljoen mensen gebruik van de metro in de Spaanse hoofdstad. Doordat scholen vanwege de vakanties gesloten zijn en veel studenten op vakantie, zijn de gevolgen van de staking beperkt.

Extra startbewijzen voor wielrensters op OS

Nederland maakt een grote kans bij de olympische wegwedstrijd in Londen (2012) een extra wielrenster te kunnen inschrijven. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft in overleg met de Internationale Wielrenunie UCI besloten vijf landen een extra startplaats toe te kennen.

De eerste vijf landen van de UCI-ranglijst aan het einde van 2011 mogen daardoor met vier in plaats van drie wielrensters deelnemen aan de wegwedstrijd.

Nederland voert de UCI-ranglijst al een tijd aan en heeft momenteel zo'n tweeduizend punten meer dan nummer zes Australië. De kans is dus groot dat Nederland in Londen een extra wielrenster mag laten vertrekken. Bondscoach Johan Lammerts van de vrouwen is dolblij met de beslissing van het IOC en UCI. "Het geeft ons meer kans om invloed op het wedstrijdverloop uit te oefenen in een peloton van 65 rensters."

Lammerts moet in theorie de tijdrijdster(s) voor Londen 2012 ook uit zijn wegploeg selecteren, maar hij zou daarvoor ook een renster van de ploegenachtervolging op de baan mogen inzetten.

Robben in basiselftal Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft zijn opstelling voor het duel met Slowakije bekendgemaakt. De grootste verrassing is misschien wel het meespelen van Arjen Robben. Rafael van der Vaart is er definitief niet vanaf het begin bij.

Opstelling:
Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong, Mark van Bommel, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Dirk Kuijt, Robin van Persie

Powell snel op 200 meter

Asafa Powell verkeert in een blakende vorm. De sprinter won gisteren in Kingston tijdens de Jamaicaanse atletiekkampioenschappen de 200 meter in 19,97 seconden. Ondanks wat kleine fysieke problemen en een slechte bocht betekende dat toch de vijfde tijd van het jaar.

Wereldrecordhouder en olympisch kampioen Usain Bolt deed niet mee aan de titelstrijd. Hij herstelt van een achillespeesblessure. Bolt voert dit seizoen de wereldranglijst op de 200 meter aan met een tijd van 19,56 seconden. Op de 100 meter is Powell dit seizoen tot nu de snelste. Hij liep die afstand al in 9,82 seconden.

Havenbedrijf schrapt activiteiten rond Tour

Het Havenbedrijf Rotterdam schrapt definitief alle activiteiten die stonden gepland in het kader van de start van de Tour de France, komend weekeinde in Rotterdam. Patrouillevaartuigen zullen de komende dagen ook niet showspuiten. Dat staat maandag in een persverklaring.

Het besluit is genomen naar aanleiding van het ongeval zondag met een helikopter, waarbij vier personen omkwamen. Een vijfde persoon raakte zwaargewond. De helikopter was door het Havenbedrijf ingezet om opnames te maken van de Tour du Port, een toertocht voor wielertoeristen aan de vooravond van het wielerevenement. Onder de doden bevindt zich ook een medewerker van het Havenbedrijf.

Het bedrijf ziet ook af van de 'hospitality tent' langs het parcours van Le Grand Depart van de Ronde van Frankrijk. Hier zou het Havenbedrijf rond de honderd gasten ontvangen die naar de tourstart zouden komen kijken.

Scooterrijder Rotterdam negeert waarschuwingsschot

Een agent heeft zaterdagavond bij een alcoholcontrole in Rotterdam een waarschuwingsschot gelost nadat een scooterrijder op een collega was ingereden. De man negeerde een stopteken, versnelde en reed recht op de agent af. Andere agenten zetten de achtervolging in, maar verloren de scooterrijder op de Slinge uit het oog.

De controle werd gehouden bij een bushalte op de Krabbendijkestraat. De scooterrijder kwam even na 23.00 uur voorbij. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de man op de scooter. De agent kon op tijd opzijspringen en raakte niet gewond.

Zorgautoriteit wil meer studenten geneeskunde

Om een tekort aan medisch specialisten te voorkomen moeten snel meer studenten worden toegelaten bij de studie geneeskunde. Dat adviseert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) aan het ministerie van Volksgezondheid.

Nu al is er een tekort aan anesthesiologen, kinderartsen, orthopedisten en radiologen, concludeert de NZA uit een onderzoek. In andere specialismen worden ook tekorten verwacht.

Door meer studenten toe te laten en meer artsen op te leiden tot medisch specialist, ontstaat volgens de NZA een licht overschot aan medisch specialisten. Daardoor zouden wachttijden korter worden. Ook hebben patiënten dan meer keus en worden wachttijden korter.

Verder zou de relatie tussen ziekenhuis en specialist 'evenwichtiger' worden. In de praktijk betekent dit dat specialisten dan minder macht hebben, omdat ziekenhuizen er dan eenvoudiger voor kunnen kiezen een andere specialist in dienst te nemen.

De autoriteit wil later bekijken of de numerus fixus helemaal kan worden afgeschaft, zoals de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg eerder adviseerde. Voor het zover is, moeten de opleidingen volgens de NZA worden aangepast. Zo moeten meer opleiders worden geregeld.

Het afschaffen van de numerus fixus of het verhogen van het aantal studenten is volgens de autoriteit niet de enige oplossing. Zo kunnen tekorten ook worden opgelost door taken anders te verdelen.

Meer artsen opleiden tot specialist brengt wel kosten met zich mee. Die kunnen volgens de NZA worden opgevangen door UMC's meer specialisten op te laten leiden of door de opleidingsplaatsen te verdelen via een veiling. In beide gevallen moet de overheid voor de randvoorwaarden zorgen.

Lesbische premier IJsland getrouwd

Premier Johanna Sigurdardottir van IJsland is zondag getrouwd met de schrijfster Jonina Leosdottir. Het stel woont al jaren samen en is nu officieel een echtpaar.

Het IJslandse parlement ging op 11 juni unaniem akkoord met een wet die het homohuwelijk mogelijk maakt. De wet werd zondag van kracht. De 68-jarige sociaaldemocrate Sigurdardottir, die sinds vorig jaar premier is, trad op de eerste dag dat dat mogelijk was, met haar partner in het huwelijk.

Mercedes eist uitleg over rode licht Schumacher

Mercedes Grand Prix wil weten waarom Michael Schumacher voor het rode licht in de pitstraat tijdens de Grand Prix van Europa moest wachten. De Duitser ging achter de safety car als derde naar binnen, maar kwam doordat hij moest wachten pas in het achterveld de baan weer op, waardoor zijn race voorbij was.

Schumacher stopte een ronde later dan de andere rijders tijdens de neutralisatie waarmee hij plaatsen hoopte te winnen. In plaats daarvan verloor hij er enkele. "Omdat de safetycar in eerste instantie de leiders niet oppakte, mocht Michael doorrijden. Dit bood ons een geweldige kans, die we graag wilden verzilveren. Helaas stuitte hij bij het verlaten van de pitstraat op een rode lamp," zei een teleurgestelde teambaas Ross Brawn. "We hopen dat de FIA deze zaak wil onderzoeken."

"Volgens onze interpretatie van de regels had het licht op groen moeten staan. Er was een gat van achttien seconden tussen Lewis Hamilton en Kamui Kobayashi toen Michael stopte. We hadden iets moois in gedachten, maar helaas werd het een frustrerende middag."

15e Graspop warm maar zeer geslaagd

De vijftiende editie van Graspop Metal Meeting in het Belgische Dessel is zeer goed verlopen. Het festival trok zo'n 130.000 bezoekers verspreid over drie dagen. De festivalgangers konden genieten van bands als Slayer, Motörhead, Aerosmith, Sabaton, Airbourne, Slash, Soulfly, Amon Amarth en Kiss. In totaal traden zo'n 75 bands op.

In het afgelopen weekeinde heeft zich alleen op de vrijdag een incident met een gasfles voorgedaan. De fles van ongeveer een kilo ontplofte omdat deze niet goed aangesloten was, waardoor een vlam in de fles sloeg en deze ontplofte. Twee personen raakten hierbij zwaargewond. Een van hen heeft zware inwendige brandwonden opgelopen aan de luchtpijp. De andere liep zware brandwonden aan zijn arm op. Beiden zijn overgebracht naar het brandwondencentrum in Leuven en zijn buiten levensgevaar.

De brandweer moest er ook nog aan te pas komen om het publiek af te koelen. Door het warme weer raakten veel mensen oververhit. De frisdrank- en fruitkraampjes draaiden overuren door het warme weer. Uiteraard vloeide ook het bier rijkelijk.

Maandag zullen de laatste festivalgangers de Graspopcamping verlaten en terugkeren naar huis. Velen van hen zullen zich in moeten smeren met aftersun, omdat ze zo rood zijn als een krab. Maar voor de geweldige bands die de afgelopen dagen opgetreden hebben, hebben de vele metalheads dit graag over.

Nederland-Slowakije live op FOK!sport

Vanmiddag om 16:00 uur zal in Durban worden afgetrapt in de achtste finale tussen Nederland en Slowakije. FOK!sport versloeg al een aantal wedstrijden dit WK live en dat zal nu ook weer gaan gebeuren.

Ben je om 16.00 uur nog aan het werk en wil je baas je dat laatste uurtje echt niet missen? Volg dan de wedstrijd via een tekstueel verslag op FOK!sport. Vanaf 15.30 uur zal er op FOK!sport een bericht staan wat gedurende de wedstrijd zal worden bijgehouden met de meest recente gebeurtenissen in die wedstrijd.

'Zonnecrèmes veroorzaken huidkanker'

Een flink deel van de zonnebrandcrèmes voorkomen geen huidkanker, maar veroorzaken juist huidkanker. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van de Environmental Research Group in Washington, zo meldt de gratis dagkrant Spits maandag. Het instituut deed onderzoek naar bijna 500 Amerikaanse zonnebrandcrèmes.

Slechts 8 procent van de onderzochte crèmes werden veilig bevonden. In meer dan de helft van de gevallen werd het middel oxybenzone aangetroffen, dat invloed heeft op de hormoonhuishouding.

Bij 41 procent van de crèmes werd retinyl palmitate gevonden, een stof dat volgens de Environmental Research Group de groei van huidkanker met 21 procent versnelt.

Löw geeft spelers vrij

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft zijn selectie na het bereiken van de kwartfinale op het WK met wat vrije tijd beloond. De 23 spelers werkten een dag na de ruime zege (4-1) op Engeland een korte training af.

Vanaf maandagmiddag 16.00 uur tot dinsdagavond 23.00 uur heeft de selectie vrij. De spelers mogen daarbij het Duitse onderkomen in Erasmia verlaten voor bijvoorbeeld een bezoek aan de familie. Pas woensdag trainen de Duitsers weer met het oog op het komende duel tegen Argentinië.

Donderdag krijgt de Duitse ploeg bezoek van Michael Ballack. De middenvelder van Chelsea en normaal gesproken de aanvoerder van het Duitse team raakte kort voor het WK geblesseerd. Zaterdag speelt Duitsland in Kaapstad tegen Argentinië.

Hagenaar nog kritiek na sprong in vaart

De Hagenaar die zondag na een duik in een gracht in een ziekenhuis terechtkwam is er nog altijd slecht aan toe. Een kennis had de 58-jarige man volgens de politie uitgedaagd om in de vaart te springen.

Daarop gaf de Hagenaar hem zijn shag, telefoon en portemonnee en sprong hij in het diepe. Hij kwam echter niet meer boven, waarop omstanders hem achterna sprongen. Getuigen en agenten konden het slachtoffer niet vinden. Uiteindelijk moesten er brandweerduikers aan te pas komen om hem boven water te halen.

Voor een zwemmer die sinds zondagmiddag op de Loosdrechtse Plassen wordt vermist, ziet het er ook niet goed uit. De hulpdiensten hebben maandagochtend naar de 81-jarige man gezocht, maar zonder resultaat. De man was met andere mensen op een boot. Toen de groep ging zwemmen, ging hij kopje onder.

Een 7-jarige jongen kwam er zaterdagmiddag in Maassluis beter vanaf. Twee jongens van 19 en 15 jaar zagen hem op de surfplas aan de Schenkeldijk kopje onder gaan en niet meer bovenkomen. Ze sprongen volgens de politie meteen het water in en brachten hem op het droge. Daarna reanimeerden hulpdiensten het slachtoffer, dat weer bij zijn positieven kwam. De jongen is met zijn opa en oma naar een ziekenhuis gebracht.

Vrouwtjesgiraf geboren in Artis

In Artis is zaterdag een vrouwtjesgiraf geboren. Verzorgers schatten dat het dier ruim 1,90 meter meet. Het kalf en moeder Iwana, zelf in 2004 ook geboren in de Amsterdamse dierentuin, maken het goed.

Het eerste pootje kwam er al uit toen Iwana nog buiten liep. Het jong kwam tweeënhalf uur later ter wereld met een val van bijna twee meter. Tijdens de val draaide het jong zich, zodat het veilig op het stro terechtkwam. Na een uur stond de pasgeborene op eigen poten.

Het veulen heeft nog geen naam. De dierentuin wil haar een Afrikaanse naam geven en vraagt mensen mee te helpen er een te bedenken.

Artis neemt deel aan het Europese fokprogramma voor de giraf, dat overigens geen bedreigde diersoort is. Artis was de eerste Nederlandse dierentuin met giraffen. In 1863 kwam de eerste langnek naar Amsterdam.

Nationaal Hitteplan in werking

Het RIVM heeft vanwege de aanhoudende hoge temperaturen het Nationaal Hitteplan in werking gesteld. Dat gebeurt bij minimaal vier dagen op rij met temperaturen van 27 graden of meer. Het hitteplan houdt in dat er extra aandacht wordt gevraagd voor de risico's van hitte, met name voor kwetsbare groepen als ouderen.

Hoge temperaturen vormen een extra belasting voor hart en bloedvaten. Vooral oudere mensen hebben daar last van. Het RIVM geeft het advies extra water te drinken, inspanning te vermijden en zoveel mogelijk uit de warmte te blijven.

Volgens een woordvoerder van het RIVM hebben ouderen vaak het idee dat ze genoeg drinken terwijl dat vaak niet het geval is. Mantelzorgers, verzorgingshuizen en familieleden wordt gevraagd een extra oogje in het zeil te houden.

Het blijft de komende week nog zomers warm. In het weekeinde wordt het met meer dan 30 graden op veel plaatsen zelfs tropisch warm.

Het Hitteplan werd in 2007 opgesteld in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. Een jaar daarvoor vielen door de hete zomer relatief veel doden. Ook in 2003 was dat het geval. Toen overleden door de hitte in Nederland tot vijftienhonderd mensen meer dan normaal.

Riis houdt rekening met vertrek Schlecks

Ploegleider van de Saxo Bank-wielerploeg Bjarne Riis houdt er rekening mee dat Fränk en Andy Schleck na dit seizoen bij zijn formatie gaan vertrekken. Kim Andersen is bezig een Luxemburgse wielerploeg op te zetten waar de Schlecks naar verluidt deel van uit willen gaan maken.

Riis is teleurgesteld over dit nieuws, maar begrijpt de zet wel. "Ik kan me een Luxemburgse ploeg zonder hen niet voorstellen. Hoewel we eerder al wel hebben gesproken over de toekomst, ben ik niet in onderhandeling met Fränk en Andy. Dat zegt genoeg," zegt Riis die zelf na dit seizoen zonder hoofdsponsor zit en beseft dat het zonder de Schlecks een stuk lastiger zal worden om een geldschieter te vinden.

Andersen was tot afgelopen weekend nog in dienst bij de ploeg van Riis, maar moest zijn biezen pakken. "Ik besloot dat we uit elkaar moesten gaan toen ik merkte dat hij bezig was met andere zaken. Ik ben boos noch teleurgesteld, omdat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen beslissingen," zei Riis die wil dat de voorbereiding op de Tour niet in gevaar komt. "Dit voorval mag en zal niets veranderen aan ons grote doel: de Tour de France winnen."

VVD wil nog steeds met PvdA en CDA

VVD-leider Mark Rutte heeft maandag bij de nieuwe informateur Herman Tjeenk Willink zijn voorkeur voor een coalitie van VVD, PvdA en CDA herhaald. Hij benadrukte na afloop van het gesprek met de vicevoorzitter van de Raad van State dat aangezien een rechtse coalitie niet lukt, hij het liefst met de PvdA en CDA wil onderhandelen.

Fractievoorzitter Job Cohen van de PvdA heeft al herhaaldelijk aangegeven niets voor een coalitie met VVD en CDA te voelen. Dat doet volgens hem geen recht aan de verkiezingsuitslag. Tjeenk Willink mag hem vanaf 12.45 uur proberen over te halen.

Na Cohen is het de beurt aan Maxime Verhagen (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Femke Halsema (GroenLinks). Cohen opperde eerder een brede coalitie van de vijf partijen die maandag op bezoek komen bij de nieuwe informateur.

FIFA zwijgt over blunders

Wereldvoetbalbond Fifa wil voorlopig niet reageren op de arbitrale blunders die zondag tijdens de achtste finales Duitsland-Engeland (4-1) en Argentinië-Mexico (3-1) werden begaan. Bij de dagelijkse ontmoeting met de pers was er maandag geen afgevaardigde van de scheidsrechterscommissie aanwezig. "Dit is niet de juiste plaats om over fouten van scheidsrechters of het eventuele gebruik van videobewijs te spreken", liet een woordvoerder weten.

De arbitrage op het WK is het gesprek van de dag nadat zowel Engeland als Mexico zondag flink werd benadeeld. Engeland zag een zuiver doelpunt van Frank Lampard tegen Duitsland niet toegekend worden. Mexico kwam tegen Argentinië op achterstand door een duidelijke buitenspelgoal van Carlos Tevez.

Voor de Mexicanen was het extra pijnlijk dat direct na het doelpunt op schermen in het stadion was te zien dat de grensrechter de verkeerde beslissing had genomen. "Dat had nooit mogen gebeuren", liet de woordvoerder weten. "De grote schermen in de stadions zijn niet bedoeld om zulke herhalingen te vertonen."

FIFA hult zich in stilzwijgen over blunders

Wereldvoetbalbond FIFA wil voorlopig niet reageren op de arbitrale blunders die gisteren tijdens de achtste finales Duitsland-Engeland (4-1) en Argentinië-Mexico (3-1) werden begaan. Bij de dagelijkse ontmoeting met de pers was er vandaag geen afgevaardigde van de scheidsrechterscommissie aanwezig. "Dit is niet de juiste plaats om over fouten van scheidsrechters of het eventuele gebruik van videobewijs te spreken", liet een woordvoerder weten.

De arbitrage op het WK is het gesprek van de dag nadat zowel Engeland als Mexico gisteren flink werd benadeeld. Engeland zag een zuiver doelpunt van Frank Lampard tegen Duitsland niet toegekend worden. Mexico kwam tegen Argentinië op achterstand door een duidelijke buitenspelgoal van Carlos Tévez.

Voor de Mexicanen was het extra pijnlijk dat direct na het doelpunt op schermen in het stadion was te zien dat de grensrechter de verkeerde beslissing had genomen. "Dat had nooit mogen gebeuren", liet de woordvoerder weten. "De grote schermen in de stadions zijn niet bedoeld om zulke herhalingen te vertonen."

Rapportvergadering

Zo, dat heb ik weer gehad, de laatste vergadering is genotuleerd en uitgetikt. We verdelen ieder jaar het notuleren van afdelingsvergaderingen, waarbij ik lekker buiten schot blijf want ik notuleer twee leerlingbesprekingen en twee rapportvergaderingen, en dat is qua tikwerk nogal wat. Maar goed, je kunt het een heel eind stroomlijnen. Aan het begin van het jaar neem je de klassenlijsten waarop alle leerlinggegevens in Excel per klas staan genoteerd, netjes op alfabetische volgorde. Je delete alles behalve de namen en de klassen, zodat je ruimte over houdt voor korte commentaren per leerling. Bij de volgende vergadering gebruik je gewoon weer dezelfde lijst, waarbij je alleen de invulruimte weer leeg maakt.

Doden bij explosie Pakistaanse tankwagen

In de Zuid-Pakistaanse stad Hyderabad zijn maandag minstens achttien doden en veertig gewonden gevallen toen een tankwagen met chemicaliën plotseling explodeerde. Kennelijk was de druk in de tank te hoog geworden. Een terreuraanslag wordt uitgesloten, zei een woordvoerder van de politie van de provincie Sindh.

De tankwagen was geladen met dertigduizend liter thinner. Het voertuig explodeerde bij het complex waar de thinner was ingeladen. Door de kracht van de explosie werd enorm veel schade aan omliggende winkels aangericht.

Rosenthal praat opvolger bij

Uri Rosenthal heeft maandagochtend zijn opvolger als informateur Herman Tjeenk Willink bijgepraat. Over de inhoud van het gesprek hield Rosenthal zich, zoals gebruikelijk sinds zijn informateurschap, op de vlakte. Meer dan dat hij heeft 'gereflecteerd' en nu 'vrij burger' is, wilde hij niet kwijt.

Vicevoorzitter van de Raad van State Tjeenk Willink is maandag met zijn verkenning begonnen. Hij ontvangt maandag in het gebouw van de Eerste Kamer ook nog de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks.

Sneijder: "We gaan door tot en met 11 juli"

Wesley Sneijder moet er niet aan denken dat Nederland vanmiddag in Durban van Slowakije verliest. Het woord 'uitschakeling' komt niet meer in het woordenboek van de Utrechter voor.

"Op het EK twee jaar geleden vielen de woorden 'uitschakeling' of 'thuis' nog wel eens in onderlinge gesprekken met ploeggenoten, onbewust," vertelt Sneijder in het AD. "Nu heeft niemand het over thuis, want we gaan voorlopig nog helemaal niet naar huis. We gaan door tot en met 11 juli."

De middenvelder van Inter verwacht dan ook niet dat Oranje vanavond zijn koffers kan pakken. "We mogen niet verliezen van Slowakije. Dat kan niet en gebeurt gewoon ook niet." Bij een overwinning speelt het Nederlands elftal in de kwartfinale tegen Brazilië of Chili. Die twee landen ontmoeten elkaar vanavond.

Sneijder hoopt dat het Nederlands elftal als een collectief aan de weg naar de finale blijft timmeren. "Vooraf heeft iedereen erin toegestemd om eventueel wisselspeler te zijn. Als je dat niet kunt accepteren, had je niet moeten komen. Dat geldt voor iedereen. Ook voor mij."

Noord-Korea wil versterking kernwapenarsenaal

Noord-Korea wil zijn nucleaire mogelijkheden op een 'nieuw ontwikkelde manier' versterken. De machthebbers in Pyongyang willen dit doen in reactie op de in hun ogen vijandige politiek en de militaire bedreigingen van de Verenigde Staten.

Volgens het Noord-Koreaanse leger hebben de VS en Zuid-Korea onlangs zware wapens in het Koreaanse grensdorp Panmunjom gestationeerd. Het leger dreigde met 'krachtige militaire tegenmaatregelen' als de wapens niet worden teruggetrokken.

"De recente verontrustende ontwikkelingen op het Koreaanse schiereiland onderstrepen de noodzaak om de nucleaire afschrikmiddelen op een nieuw ontwikkelde manier te versterken om zo om te kunnen gaan met de aanhoudende vijandige politiek en de militaire bedreigingen van de VS jegens Noord-Korea", liet het Noord-Koreaanse ministerie van buitenlandse zaken maandag in een verklaring weten.

Het werd uit de verklaring niet duidelijk op welke manier de Noord-Koreanen hun kernwapenarsenaal willen aanvullen. Volgens analisten wil Noord-Korea voor de productie van kernwapens gebruik gaan maken van nieuwere atoomprogramma's, zoals uraniumverrijking of kernfusie.

Noord-Korea zei vorig jaar dat het in de laatste fase van het verrijken van uranium zat. Dit proces geeft het land een tweede, makkelijker manier om kernwapens te maken. Pyongyang beschikt al over een op plutonium gebaseerd programma. In mei beweerde Pyongyang dat Noord-Koreaanse wetenschappers erin waren geslaagd om een kernfusiereactie op te wekken. Deze techniek is nodig om een waterstofbom te kunnen maken.

De belangrijkste reden voor het vervaardigden van kernwapens is volgens Noord-Korea de VS. Het Noord-Koreaanse leger zei maandag dat 'de volledig gewapende Amerikaanse imperialistische agressietroepen en het Zuid-Koreaanse marionettenleger' in Panmunjon, in de gedemilitariseerde zone, 'verschillende soorten zware wapens' hebben gestationeerd. Volgens het leger is dit 'een indicatie dat ze voorbereid zijn om elk moment een militaire provocatie uit te voeren'.

Speel met de vier helden van het licht vanaf 8 oktober

Square Enix heeft aangekondigd dat het DS spel Final Fantasy: The 4 Heroes of Light op acht oktober in Europa zal uitkomen. De Japanse versie van het spel is al op 29 oktober 2009 uitgekomen. Volgens Square Enix zal de game met zijn geweldige art en graphics en de makkelijke manier om de game te spelen een hit zijn onder oude en nieuwe Final Fantasy-fans.

Deze game zal draaien om de net veertienjarige Brandt die de taak om de prinses te redden in zijn schoot geworpen krijgt. Het spel zal een traditionele RPG worden dat over draken, koningen, prinsessen en heksen zal gaan. De game bevat turn based gevechten en er zijn twintig verschillende soorten baantjes die je kunt hebben. Elk baantje brengt een andere manier van spelen met zich mee.

Het spel zal ook tot vier spelers ondersteunen in een co-op multiplayer. Acht oktober 2010 verschijnt de game in Europa.

4 heroes of light
Itemshop... Check!, Inn... Check!

Wekelijkse Engelse top 40

Ik presenteer u de Engelse game top 40 van zondag 20-06-2010 t/m zaterdag 26-06-2010, klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien.

De top 3 blijft onveranderd maar wat gebeurt er nou allemaal? Harry Potter tovert zichzelf binnen op plaats vier, vijf, zes en acht. Demon's Souls komt eventjes op zeven binnen en Naughty Bear komt binnen op tien.
Niet te geloven, bijna de hele top tien verandert en ook nog de hele top 40 want bijna alle games zakken naar beneden in de lijst.

Er zijn maar twee games die stijgen in de top 40, namelijk Battlefield: Bad Company 2 (van 23 naar 21) en Splinter Cell: Conviction (van 36 naar 33). De grootste daler van de week is Uncharted 2: Among Thieves met 21 plaatsen (van 14 naar 35).

De lijst bestaat uit zes Wii-games, dertien Xbox 360-games, dertien Playstation 3-games, twee PC-games, één PSP-game en vijf DS-games.

top 40

WK Vandaag: 28 juni 2010

FOK!sport blikt dagelijks vooruit op de wedstrijden, die op het WK voetbal worden gespeeld. In de achtste finale-wedstrijden van vandaag komen Nederland en Brazilië in actie. Zij nemen het op tegen respectievelijk Slowakije en Chili.

Nederland v. Slowakije

Nederland begint vandaag aan zijn avontuur in de knock-out-fase en komt daar Slowakije tegen. Oranje verloor in de groepfase geen enkele wedstrijd, maar dit gebeurde niet altijd met mooi voetbal. Dat was alleen in de wedstrijd tegen Kameroen het geval. De Slowaken zorgden in de groepsfase voor een enorme stunt door van Italië te winnen, waardoor de Italianen werden uitgeschakeld.

Bij Oranje ontbreekt in elk geval Rafael van der Vaart. De middenvelder van Real Madrid liep gisteren een verrekte kuit op en zal niet spelen. Hij wordt naar verwachting vervangen door Ibrahim Afellay of Eljero Elia. Ook Arjen Robben zou op zijn plaats kunnen spelen, maar het is nog niet duidelijk of bondscoach Bert van Marwijk dat aandurft.

De Slowaken zullen het vooral van het scoringsvermogen van Robert Vittek moeten hebben. Hij was in het duel tegen Italië namelijk verantwoordelijk voor twee doelpunten en is daarmee Slowaaks topscorer aller tijden.

Brazilië v. Chili

Later op de dag neemt Brazilië het op tegen Chili. De twee landen staan voor de 54e keer tegenover elkaar, waar de Brazilianen 46 keer wonnen en zeven keer verloren. De overige duels eindigden in een remise. De laatste Chileense zege dateert alweeer van tien jaar geleden. Tijdens de kwalificatie voor het WK van 2002 wist het land met 3-0 van Seleção te winnen

Chili en Brazilië speelden op een WK-eindronde twee keer eerder tegen elkaar. In 1962 werd het 4-2 in de halve finale en in 1998 wonnen de Brazilianen met 4-1 in de achtste finales.

Brazilië mist tegen Chili alleen Melo. Hij zal waarschijnlijk worden vervangen door Josué. Bij Chili spelen Medel, Ponce en Estrada, vanwege een schorsing, niet mee. De Chilenen zijn verder compleet en kennen geen blessuregevallen in de selectie.



TV schema

Tijd Programma Zender
15:30 - 15:50 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Nederland - Slowakije Ned. 1
15:50 - 16:52 NOS WK Voetbal: 1ste helft Nederland - Slowakije Ned. 1
16:52 - 17:00 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Nederland - Slowakije Ned. 1
17:00 - 18:24 NOS WK Voetbal: 2de helft Nederland - Slowakije Ned. 1
17:50 - 18:55 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
19:00 - 20:00 NOS WK Journaal Ned. 1
20:00 - 20:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Brazilië - Chili Ned. 1
20:20 - 21:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Brazilië - Chili Ned. 1
21:20 - 21:25 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Brazilië - Chili Ned. 1
21:25 - 22:24 NOS WK Voetbal: 2de helft Brazilië - Chili Ned. 1
22:20 - 23:30 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
22:24 - 22:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Brazilië - Chili Ned. 1
22:30 - 23:25 NOS Studio Sportzomer Ned. 1

Geen Assassin's Creed in de 2de Wereldoorlog

In een interview met MTV Multiplayer heeft Patrice Dèsilets aangegeven dat de Assassin's Creed serie niet van plan is de kant van de Tweede Wereldoorlog op te gaan. In elk geval voorlopig nog niet. Dèsilets gaf aan dat de WO II setting voor hem wel de minst interessante is.

Hij vertelt in het interview dat ze wel op zoek zijn geweest naar een Japanse setting van AC. Ze hebben hierover met een paar Japanners gepraat, maar die zeiden: "Niet doen. Wij doen wel ons eigen historische ding."

Assassin's Creed: Brotherhood moet 19 november uitkomen en zal volgens Dèsilets net zo'n grandioos einde hebben als Assassin's Creed II.

Acht renners al zeker bij Caisse d'Epargne

Acht renners van Caisse d'Epargne zijn al zeker van deelname aan de Tour de France. Door de afwezigheid van de geschorste Alejandro Valverde is de kopman van de Spaanse ploeg Luis Léon Sanchez. Ook de Spaans kampioen op de weg, José Ivan Gutierrez, zit bij de selectie.

Daarnaast zijn Imanol Erviti, Ruben Plaza, José Joaquin Rojas, Rui Costa, Vasil Kiriyenka en Christophe Moreau ook zeker van deelname. Voor de laatste plaats wordt nog gekozen tussen de twee Fransen Arnold Jeannesson en Mathieu Perget.

Singaporees schip gekaapt

Een Singaporees vrachtschip met negentien Chinese bemanningsleden is maandag in de Golf van Aden door piraten gekaapt. Het schip was onderweg van Saudi-Arabië naar India toen het door piraten werd overmeesterd. Dit meldt het Chinese ministerie van communicatie op zijn website.

In de Somalische wateren wemelt het van de piraten, zowel in de Golf van Aden, waar een internationale vloot patrouilleert om piraterij tegen te gaan, als in de Indische Oceaan. Veelal weten de piraten in ruil voor gekaapte schepen en hun bemanningen miljoenen aan losgeld op te strijken.

Cruijff ziet Chili als het nieuwe Oranje

Het WK in Zuid-Afrika heeft Johan Cruijff tot nu toe nauwelijks kunnen bekoren. "Laten we het eens over het kijkspel hebben. Dat is een drama", zegt hij vandaag in zijn column in De Telegraaf. Alleen Chili vormt in zijn ogen een positieve uitzondering. "Zij hebben de rol van smaakmaker van Nederland overgenomen."

Volgens Cruijff staat het frivole spel van de Chilenen in schril contrast met wat Oranje heeft laten zien. "Het was altijd onze kwaliteit om de toeschouwers iets extra's te bieden. We wonnen weliswaar nooit de hoofdprijs, maar de hele wereld had het over ons." Cruijff wijst erop dat er aan het eind van de rit toch slechts een team de hoofdprijs pakt. "De kans op de titel is dus klein, de mogelijkheid om het publiek met plezier naar je te laten kijken heb je zelf in de hand. Dat heeft Chili gelukkig goed begrepen."

Chili speelt in de achtste finale tegen Brazilië, een van de teams die Cruijff het meest tegenvalt. "Zij hadden vroeger geweldige middenvelders als Socrates, Falcao, Zico en Rivelinho. Vergelijk die eens met de spelers die nu op het middenveld staan, dan word je niet vrolijk." Slaagt Chili erin om te stunten tegen Brazilië en rekent Oranje af met Slowakije dan spelen beide ploegen vrijdag in de kwartfinale tegen elkaar.

Witte verf op Andes tegen opwarming

Uitvinder Eduardo Gold bedacht dat het witverven van bergtoppen wel eens dé manier zou kunnen zijn om de omgeving af te koelen. Gold won vorig jaar een wedstrijd van de Wereldbank en kreeg 160.000 euro om het project uit te voeren.

Op 4.700 meter hoogte in de Andes, in de Peruaanse regio Ayacucho, worden drie bergtoppen, ruim zeventig hectare, wit geverfd door Golds organisatie Glaciares Peru. De witte verf moet het zonlicht weerkaatsen en zo een microklimaat creëren, waarin de temperatuur daalt en de gletsjers worden beschermd tegen smelten. Volgens Gold kunnen er zelfs nieuwe gletsjers ontstaan.

Gold licht zijn project toe.

King's Quest-vervolg gemaakt door fans komt in juli

Na tien jaar van hard werken komt het vervolg van King’s Quest, genaamd ‘The Silver Lining’, in juli op de markt. Activision steunt het project dat in zijn lange ontwikkelingsgeschiedenis al twee keer opgegeven was, maar nu toch echt klaar is.

De developer Phoenix Online had de rechten nodig die Activision in zijn bezit heeft; wat betekent dat ze zonder toestemming van deze grootmacht niets konden ondernemen om hun geesteskindje daadwerkelijk uit te brengen. Nu de toestemming binnen is zal King’s Quest uitkomen verdeeld in verschillende episodes. De eerste heet ‘What is Decreed Must Be’ en de overige gaan dit jaar nog allemaal komen.

Loran beslist vandaag over toekomst

Eén speler mist zeker de eerste training van NAC Breda. Tyrone Loran zal later vandaag beslissen over zijn toekomst bij de Brabanders.

Jeffrey van As, waarnemend technisch-directeur weet precies hoe de zaken ervoor staan. "We heben Tyrone een voorstel tot contractverlenging gedaan, maar hij heeft nog geen beslissing genomen," zegt Van As. "Dat wil hij vandaag doen, na alles nog eens goed op een rijtje te hebben gezet. Het lijkt me logisch dat wij het vandaag willen weten, wij moeten ook verder," aldus Van As.

OVSE tevreden over referendum Kirgizië

Het referendum over de nieuwe grondwet dat zondag in Kirgizië is gehouden is opmerkelijk vreedzaam verlopen. De gang van zaken was grotendeels transparant en de interimregering verdient lof voor de wijze waarop zij deze volksraadpleging heeft georganiseerd. Dit heeft de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) maandag gezegd.

De Kirgiziërs hebben in het referendum de nieuwe grondwet goedgekeurd. Ruim negentig procent van de kiezers stemde voor. De opkomst was een kleine zeventig procent. Nu de nieuwe grondwet erdoor is kunnen verkiezingen worden uitgeschreven en kan een legitieme regering worden gevormd, zei interimpresident Roza Otoenbajeva. "Het wordt geen interimregering, maar een legale en legitieme", aldus Otoenbajeva. "We laten het woord interim achter ons."

VVD wil einde rookverbod kleine kroeg

De VVD wil het rookverbod voor kleine kroegen ongedaan maken. Kamerlid Halbe Zijlstra werkt aan een initiatiefwet die dit mogelijk maakt.

Zijlstra wil dat eenmanszaken zelf kunnen kiezen of er in hun zaak gerookt mag worden. "Het rookverbod is ingesteld omdat Europa werknemers wil beschermen tegen tabaksrook", zegt hij in het AD. "Maar eenmanszaken zonder personeel hoef je niet te beschermen." De PVV en de SP zouden hem steunen.

Vorig jaar pleitte Zijlstra al voor een opschorting van het rookverbod gedurende de carnavalsperiode. PvdA-leider Job Cohen zei vorige maand het rookverbod in kleine kroegen nog eens kritisch te willen doorlichten.

Donderdag is het twee jaar geleden dat het rookverbod werd ingesteld. Sindsdien werden de eigenaren van twee cafés die het verbod negeerden vrijgesproken, en later in hoger beroep alsnog veroordeeld tot boetes. De Hoge Raad oordeelde op 23 februari dat er grond is voor een rookverbod in kleine cafés zonder personeel.

[Video] Duitse media: "Revanche voor Wembley 1966"

In Duitsland staan de kranten vandaag, na de 4-1-overwinning op het WK in Zuid-Afrika tegen Engeland, bol van de niet toegekende goal van Frank Lampard bij een 2-1-stand voor Duitsland.

De Duitse pers laat het niet na de curieuze beslissing van 44 jaar eerder op Wembley erbij te betrekken. In de finale op het WK in 1966 kregen de Duitsers tegen de Engelsen op soortgelijke manier een doelpunt tegen dat zeer waarschijnlijk geen doelpunt was.

"De revanche voor Wembley", kopt de Berliner Kurier. Ook Bild ervoer de niet toegekende goal van Lampard als gerechtigheid. "Voetbalgod bedankt", luidt de kop. In het artikel wordt de knipoog naar 44 jaar eerder compleet. "Nu weten jullie hoe wij ons al die tijd moeten hebben gevoeld." Bild roept toch op de strijdbijl nu eens en voor altijd te begraven.

Die Welt biedt openlijk zijn excuses aan. "Sorry", aldus de krant op de Engelstalige broadcast. "Maar nu staan we gelijk". De papieren versie kopt minder bescheiden. "Gewoonweg schitterend." De Neues Deutschland is meer ingetogen. "Duitsland stoot door naar kwartfinale tegen Argentinië met goed voetbal en flinke dosis geluk", aldus de krant.

De niet toegekende goal gisteren
De goal 44 jaar geleden

Vlaar: "Beter dat ik er niet bij ben"

Ron Vlaar werd niet geselecteerd voor het WK voetbal, dat momenteel in Zuid-Afrika wordt gehouden. Achteraf gezien is dat geen verkeerde keuze geweest. De verdediger van Feyenoord viel vlak voor het vertrek af.

"Achteraf is het misschien beter dat ik het WK niet meemaak", liet Vlaar weten. "Al wil je zoiets natuurlijk nooit missen. Mijn lichaam gaf vermoeidheidssignalen af. De vakantie heeft mij goed gedaan. Ik stond vanochtend echt te trappelen om weer te beginnen. Ik wil met Feyenoord een mooi seizoen draaien."

Daarnaast denkt Vlaar voorlopig ook nog wel bij Feyenoord te blijven. "Er speelt niets concreets. Ik ben na het vertrek van Van Bronckhorst, Makaay en Landzaat plotseling een routinier, ondanks mijn 25 jaar. Maar daar zie ik wel een uitdaging in."

Vernielingen aangericht in zomerkamp VN in Gaza

In een zomerkamp van de Verenigde Naties in de Gazastrook hebben onbekenden vernielingen aangericht. Tenten zijn in brand gestoken en allerlei faciliteiten zijn kapot gemaakt. In mei was het kinderkamp ook al het doelwit van vandalen, zei een plaatselijke VN-woordvoerder.

De verantwoordelijkheid voor het vandalisme is niet opgeëist. Uit moslimextremistische hoek is echter veel kritiek op de VN-zomerkampen. De VN wordt verweten de kinderen te 'corrumperen' met de spelletjes, sportactiviteiten en vooral de lessen over mensenrechten die in de zomerkampen worden aangeboden. Zo'n 250 duizend kinderen in de Gazastrook maken gebruik van de VN-kinderprogramma's.

In de door Hamas beheerste Gazastrook zijn ook Hamas-kampen voor kinderen. Zo'n honderdduizend kinderen krijgen in deze kampen lessen in islam en ook leren ze te marcheren.

Haarlemmer ramt auto's bij achtervolging

Een 30-jarige automobilist uit Haarlem heeft zondagavond meerdere auto's geramd in een poging de politie te ontvluchten. Tussen de Amsterdamse binnenstad en Monnickendam reed hij tegen andere personenauto's en politieauto's om uiteindelijk de macht over het stuur te verliezen. Alleen de Haarlemmer raakte lichtgewond, meldt de politie.

De man ging ervandoor nadat hij op de Wibautstraat in Amsterdam zonder geldig rijbewijs bij een ongeluk betrokken was. Surveillerende agenten zagen de automobilist voorbijkomen op de Nieuwe Leeuwarderweg aan de noordkant van de IJtunnel en zetten de achtervolging in.

De agenten staakte de achtervolging toen hij meerdere auto's ramde, omdat het gevaar voor het verkeer te groot was. De man ging verderop spookrijden, waarop de achtervolging werd hervat.

Op de N247 bij Monnickendam raakte de bestuurder de controle over het stuur kwijt. Hij kon door de politie worden overmeesterd en werd op de weg geboeid en afgevoerd. Hij is ter observatie naar een ziekenhuis gebracht. Het gaat om een bekende van de politie.

'WK begint nu echt'

De arbitrale blunders in de achtste finales van gisteren en de komende kraker tussen Oranje en Slowakije beheersen vandaag de sportpagina's van de Nederlandse kranten. "De Engelsen bestolen, de Duitsers vieren feest en voor Oranje begint het WK nu echt", kopt De Telegraaf.

Het dagblad noemt de kuitblessure van Rafael van der Vaart een tegenslag in de aanloop naar het duel in de achtste finales met Slowakije. De Telegraaf verwacht dat Eljero Elia de plaats van Van der Vaart in de basis inneemt.

AD Sportwereld blikt ook vooruit op het cruciale duel. "Alles of niks", schrijft de krant. Wesley Sneijder meldt een rotsvast geloof bij het Nederlands elftal: "We mogen niet verliezen van Slowakije, dat kan niet en gebeurt gewoon ook niet." De krant heeft ook een portret van Vladimir Weiss, de eigenzinnige bondscoach van Slowakije.

Slowakije is de ideale tegenstander voor onderschatting, luidt een analyse in de Volkskrant. Bondscoach Bert van Marwijk probeert volgens de krant de hooghartigheid bij de spelers van Oranje uit te bannen.

Trouw zet Arjen Robben centraal, de man die met "één actie, één flard van genialiteit een duel kan beslissen." Nog altijd is de aanvaller niet helemaal hersteld van zijn hamstringblessure, maar hij kan spelen.

De FIFA staat voor joker, is de conslusie van de meeste kranten na de arbitrale dwalingen op het WK. De Uruguyaan Jorge Larrionda keurde een loepzuiver doelpunt van Engeland af tegen Duitsland, de Italiaan Roberto Rosetti keurde een duidelijk buitenspeldoelpunt van Argentinië tegen Mexico goed.

De Volkskrant toont op de voorpagina twee omhelzingen. Bondscoach Joachim Löw van Duitsland met spits Miroslav Klose, bondscoach van Argentinië Diego Maradona met spits Carlos Tevez. "Twee duels, twee flaters."

AD Sportwereld, de Volkskrant, NRC Next en De Telegraaf zijn het eens over één ding. Duitsland heeft met de 4-1-winst op Engeland revanche genomen voor de finale van het WK in 1966, toen Engeland won dankzij een omstreden goal. ''Rekening vereffend'', kopt De Telegraaf.

Doden bij NAVO-operatie in Kandahar

Bij een NAVO-operatie in de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar zijn zondagnacht acht doden gevallen. Volgens de NAVO gaat het bij de slachtoffers om extremisten, onder wie een Taliban-commandant. Volgens Afghaanse getuigen betreft het burgers, onder wie twee bejaarde mannen.

Het geweld voltrok zich bij een wooncomplex aan de rand van de stad Kandahar. Volgens de NAVO werd een eenheid van NAVO- en Afghaanse militairen vandaar onder vuur genomen en werden de extremisten gedood toen de eenheid de aanval beantwoordde. Een familielid van een van de slachtoffers en andere getuigen zeiden dat de troepen acht onschuldige burgers hadden doodgeschoten bij huiszoekingen in twee huizen.

'Nederlandse stroom komt uit foute steenkool'

De grote Nederlandse energiemaatschappijen kopen 'foute' steenkool, van bedrijven die betrokken waren bij moorden op vakbondsleiders in Colombia. Dat schrijft de Volkskrant maandag op basis van onderzoek van Netwerk. Het actualiteitenprogramma besteedt deze week twee uitzendingen aan het onderwerp.

Volgens gegevens die de krant heeft ingezien is ruim de helft van de naar Nederland geïmporteerde steenkool afkomstig uit Colombia. Negentig procent daarvan zou komen van de bederijven Drummond en Cerrejon die paramilitaire operaties financierden. Daarbij zouden tientallen doden zijn gevallen.

Hooggeplaatste medewerkers van de bedrijven hebben volgens oud-paramilitairen en een hoge officier van de Colombiaanse geheime dienst opdracht gegeven tot de moorden. Ook nu zouden de bedrijven nog contacten onderhouden met de gewapende groepen.

De meeste Nederlandse energiebedrijven willen niets zeggen over van wie ze hun steenkool betrekken, maar Netwerk linkt de omstreden bedrijven wel aan de energiemaatschappijen Nuon, Essent en Electrabel. Eon geeft toe met Drummond en Cerrejon samen te werken.

Doden bij onlusten in gevangenis Venezuela

Een geweldsuitbarsting tussen gedetineerden onderling in een Venezolaanse gevangenis heeft aan zeker zes gevangenen het leven gekost. Vijftien gedetineerden raakten gewond. Het geweld in de gevangenis van Los Teques, vlakbij Caracas, brak zondag uit tijdens het bezoekuur voor familieleden. Ook drie familieleden van gedetineerden raakten gewond. Dit heeft het Venezolaanse staatspersbureau gemeld.

Er breken vaker onlusten uit in de overvolle Venezolaanse gevangenissen, waar veel gedetineerden over wapens beschikken en elkaar om de macht over een cellenblok of vanwege drugsdeals naar het leven staan.

Europese en Amerikaanse versie Dead Rising 2 vertraagd

Dead Rising 2, de zombie survival horror action roleplaying game van Capcom, is vertraagd. De game is voor een maand uitgesteld en zal nu in Europa verschijnen op één oktober in plaats van drie september en in Amerika op 28 september in plaats van 31 augustus. De reden voor de vertraging is niet bekend maar de Japanse versie lijkt gewoon op schema te liggen.

Dead Rising 2 speelt zich af zo'n vijf jaar na het origineel; Amerika is besmet geraakt en de zombies lopen vrijelijk rond. Het spel speelt zich af in Fortune City (gebaseerd op Las Vegas) en hier zoek jij, Chuck Greene, naar de middelen om medicatie (Zombrex) te verkrijgen voor je dochter, die geinfecteerd is. Dead Rising 2 zal dit keer meer dan de 800 zombies van het eerste deel op je beeldscherm kunnen toveren, het worden er nu ongeveer 6000. Het concept is verder hetzelfde gebleven als in deel één, alleen nu heb je nog meer wapens tot je beschikking.

Over een datum voor de exclusieve prequel Case Zero voor de Xbox 360 is niks bekend, Dead Rising 2 komt uit op één oktober voor de PS3, Xbox 360 en PS3. Bekijk hieronder nog een E3 hands-on met gameplaybeelden en uitleg over de game.

Taylor ook sterkste in Players Championship

Eerder vandaag kon je al lezen dat Phil Taylor de sterkste was tijdens het Cricket World Championship. Nu heeft de Engelsman ook het tweede evenement tijdens de Tropicana World Series of Darts gewonnen. Ditmaal was Taylor de sterkste in het PDC Players Championship, hiermee streek hij 7200 euro op.

Colin Lloyd kon eveneens zijn bankrekening spekken. De Brit gooide in het duel met Dave Switzer een negen-darter en krijgt hiervoor 2000 pond. Jelle Klaasen was de beste Nederlander, hij verloor in de halve finale van Dennis Ovens en incasseert hierdoor 1500 pond. Co Stompé en Roland Scholten zagen het doek al vallen in de derde ronde. Vincent van der Voort zag James Wade een ronde later sterker zijn en vloog er eveneens uit.

Ramadan eist 75.000 euro schadevergoeding

De ontslagen integratieadviseur Tariq Ramadan eist 75.000 euro schadevergoeding van de gemeente Rotterdam. Dat heeft zijn advocaat Christiaan Oberman maandag laten weten.

Ramadan eist de schadevergoeding omdat volgens hem zijn contract met de gemeente onrechtmatig is ontbonden. De gemeente en Ramadan staan maandag tegenover elkaar voor de rechtbank in Rotterdam. Het is nog onduidelijk hoe lang de bodemzaak gaat duren.

Ramadan werd vorig jaar ontslagen door Rotterdam, nadat bekend was geworden dat hij voor een door de Iraanse overheid gefinancierde zender werkte.

Iniesta ziet Argentinië als favoriet voor wereldtitel

Andrés Iniesta vindt dat Argentinië de grootste kanshebber op de WK-titel is. De Argentijnen maakten gisteren indruk door Mexico met 3-1 te verslaan.

Van een favorietenrol voor Spanje wil Iniesta niets weten. "Alleen de ploegen die heel goed hebben gespeeld, zijn wat mij betreft kandidaat. Spanje heeft nog niet zijn beste spel laten zien", zegt de Barça-middenvelder in AS.

Iniesta is tot nu toe onder de indruk van Lionel Messi, zijn teamgenoot bij Barcelona. "Ik weet niet of hij op dit moment onoverwinnelijk is, maar Argentinië mag wel trots zijn dat ze hem hebben. Hij is een fantastische voetballer", gaat de Spaanse spelmaker verder.

De 26-jarige Iniesta liet tot slot weten dat hij kort met Messi contact heeft gehad. "We hebben elkaar wat sms'jes gestuurd. Ik heb hem dit toernooi nog niet gezien, maar wie weet gebeurt dat nog. Het lijkt er nu op dat hij in goede vorm verkeert."

DSM claimt doorbraak biobrandstof

Koninklijke DSM nv gaat een belangrijke rol opeisen in biobrandstoffen van de tweede generatie, meldt de Financial Times maandag. Volgens de krant zal DSM deze week op het wereldcongres voor industriële biotechnologie in Washington 'een doorbraak in bioconversie' aankondigen.

De biobrandstof komt uit afvalproducten als stro, maïsstengels en houtsnippers en niet uit landbouwproducten die aan de voedselketen worden ontnomen of die bijdragen aan de CO2-emissie, meldt de Britse financiële krant. Volgens een rapport van UBS Global Equity Research kan deze tweede generatie biobrandstoffen voor transportdoeleinden rond 2022 een marktwaarde van ongeveer $80 miljard per jaar vertegenwoordigen.

Volgens de Financial Times heeft DSM chief executive Feike Sijbesma aangegeven een rol in deze ontwikkeling te willen vervullen. Het bedrijf zal dat waarschijnlijk niet alleen doen, maar met partners.

Wimbledon na rustdag weer van start

Na de traditionele vrije dag op Wimbledon gisteren zal vandaag het tennisgeweld weer in alle hevigheid losbarsten. Roger Federer (1) zal om 14:00 uur op het centercourt zijn vierde ronde partij tegen Jurgen Melzer (6) uit Oostenrijk afwerken.

De Zwitserse nummer twee van de wereld is op jacht naar zijn zevende titel op het heilige gras. In de voorgaande zeven edities wist Federer er zelf zes op zijn naam te schrijven. In 2008 moest Federer de titel aan Rafael Nadal laten. De Spanjaard zal het moeten opnemen tegen de bedwinger van Thiemo de Bakker, Paul-Henri Mathieu.

Bij de vrouwen staat eveneens een aardige wedstrijd op het programma. De nummer één van de wereld Serena Williams zal het opnemen tegen de Russische oud-kampioene Maria Sharapova. Ook onze zuiderburen zullen aan de buis zijn gekluisterd voor de Belgische kraker tussen Justine Henin en Kim Clijsters.

Eerste fans in Durban

De eerste Nederlandse voetbalfans hebben zich vanmorgen vroeg verzameld op de boulevard van Durban. Daar vindt later op de dag een feest plaats voor de supporters. Er worden ongeveer 2.500 landgenoten verwacht.

Het Nederlands elftal speelt vanmiddag om 16.00 uur in de achtste finale van het WK tegen Slowakije. Na een regenachtige zondag is het weer in Durban inmiddels wat opgeklaard.

De afgelopen nacht domineerde de kleur oranje al in het uitgaansleven van Durban, de derde stad van Zuid-Afrika. Een groot deel van de fans was gisteren al gearriveerd in de badplaats.

Taylor ook 'cricket king'

Phil Taylor bewijst op alle fronten telkens weer 's werelds beste darter te zijn. Op de openingsdag van het World Series Festival in Las Vegas liet hij zich kronen tot cricket king. Hij was in de finale van het bijzondere kampioenschap met 3-2 te sterk voor zijn landgenoot Mark Walsh.

Co Stompé was Nederlands beste dartcricketer. Hij ging in de kwartfinale met 1-3 onderuit tegen Mark Dudbridge. Cricket is naast 501 erg populair in de Verenigde Staten en staat hier bekend als tactics. Het cricket bij het darten houdt in dat de spelers drie keer de 15 t/m 20 plus de bull gooien. Ze kunnen punten scoren door net zolang het nummer te gooien dat door hen is dichtgegooid, maar nog niet door hun tegenstander.

Michael van Gerwen is niet afgereisd naar Las Vegas. De Nederlandse darter liep bij een val van zijn fiets een sleutelbeenbreuk op. Hij zal zich deze week opnieuw melden in het ziekenhuis om te kijken of er een operatie nodig is.

Cruijff: "Voetbal is en blijft een spel van fouten"

Na de arbitrale fouten in beide achtste finales gisteren heeft iedere voetbalkenner een mening over de kwestie om technologische hulpmiddelen te gaan gebruiken. Johan Cruijff vindt het inzetten van videocamera's aan de ene kant iets te ver gaan.

"Voetbal is een spel van fouten. Spelers maken fouten en scheids- en grensrechters maken fouten", schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "In het voetbal is het meestal ook de gewoonte om via fouten iemand de schuld te geven. Gaat dat ook met het gebruik van camera’s gebeuren? Is de voetballerij in staat om, net als bij de Amerikaanse profsporten, elektronica fair play toe te passen of wordt het als excuus gebruikt?"

"Met een camera in het doel, om te zien of de bal de doellijn is gepasseerd, heb ik geen moeite. Maar het wordt wel tricky om ook buitenspelmomenten met camera's terug te kijken. Ik ben dan eerder een voorstander om scheids- en grensrechters beter op te leiden", gaat Cruijff verder. "Als ploeg moet je je iedere wedstrijd opnieuw instellen op een scheidsrechter met een ander karakter. Dat blijft ook met camera’s zo."

Cruijff vind het onverstandig om overal camera's voor te gebruiken, aangezien men dan verwacht dat de scheidsrechter foutloos gaat fluiten. "Door de elektronica erbij te halen, ontstaat de situatie waarin scheidsrechters geen fouten meer mogen maken en de spelers wel. Vind ik krom. Bovendien heb je ook dan geen garantie dat je beter voetbal te zien krijgt. Eerlijk gezegd vind ik dat nog het grootste probleem van dit WK."

Move launchgames voor Japan

De playstation Move komt 27 oktober uit in Japan, dit is een maand later dan de Amerikaanse en Europese versie die al eind september verschijnen. Sony heeft bekend gemaakt welke games er (verplicht) gebruik gaan maken van de Move als deze beschikbaar is. De Japanse lijst verschilt niet veel met de westerse.

De Japanse lijst krijgt Sing and Draw bij de release die in plaats van Sports Champions bij de Camera/Move/Game bundel zit. Hieronder de hele lijst.

PlayStation Move verplicht nodig;
Eyepet - oktober
Sing and Draw - oktober
Sports Champions - oktober
Shake! Shake! Bowling - oktober
Echochrome II - oktober
Kung Fu Rider - november
The Fight: Lights Out - november
Start the Party - november
TV Superstar - december
Sorcery - 2011
Tumble - 2011
The Shoot - 2011
Heroes on the Move - 2011

PlayStation Move bruikbaar
Resident Evil 5: Gold Edition
Time Crisis: Razing Storm
Hustle Kings
Killzone 3
Heavy Rain

Playstation Move komt uit op vijftien september in Europa, negentien september in Amerika en 27 oktober in Japan.

Move
Gebruikbaar vanaf september/oktober

Engelse media hekelt scheidsrechter

Gisteren verloor Engeland in de achtste finales van het WK met 4-1 van Duitsland. De Engelse media was er na het verlies als de kippen bij om arbiter Larrionda de zwarte piet toe te spelen.

"Je bent een waardeloze scheidsrechter," aldus The Sun op zijn website. "Engeland is door Duitsland vernederd, met veel hulp van de Uruguaanse scheidsrechter," zegt de Daily Mail.

The Guardian zegt dat de uitschakeling van Engeland niet alleen komt door de arbitrale dwaling. Als hoofdoorzaak wees de krant "enorme zwakheden in de Engelse defensie" aan.

'Tevredenheid bij bewoners verpleeghuizen'

Bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen zijn tevreden over hun verblijf en verzorging. Uit een maandag gepubliceerd onderzoek van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) blijkt dat de bewoners vooral de goede bedoelingen en bejegening erg waarderen.

Cliënten merken wel dat de werkdruk voor het personeel erg hoog is en dat ze daarom soms lang moeten wachten op verzorging. Toch komt het gemiddelde rapportcijfer uit op 7,8.

Door de hoge werkdruk van het personeel voelen de bewoners zich regelmatig bezwaard om hulp te vragen. Bovendien merken ze dat er op op veel alledaagse zaken worden bezuinigd. De bewoners maken zich daar grote zorgen over. Uit het onderzoek van de NPCF komt ook naar voren dat veel bewoners loyaal zijn aan het huis waar ze wonen en vaak milder oordelen dan buitenstaanders, bijvoorbeeld familieleden.

Het NPCF-onderzoek vond plaats in tachtig verpleeg- en verzorgingshuizen.

Wereldleiders beloven tekorten terug te dringen

Wereldleiders hebben zich op de G20 achter de belofte van rijke landen geschaard om de staatstekorten in drie jaar te halveren. Dat staat in de afsluitende verklaring van de top twintig van belangrijkste economieën ter wereld.

Hoewel sommigen zich zorgen maken dat te snel bezuinigen de mondiale groei kan afremmen, sloot iedereen zich aan bij de eindverklaring van de top. Naast het terugbrengen van de tekorten moet in 2016 de totale schuldenlast gestabiliseerd zijn. In feite geeft het nieuwe G20-verdrag steun aan wat veel landen al doen, namelijk fiks bezuinigen.

De top trok ook veel actievoerders die protesteerden tegen economische globalisering. De demonstraties verliepen op verschillende plaatsen gewelddadig en meer dan vijfhonderd mensen werden gearresteerd.

Vier Noorse militairen in Afghanistan omgekomen

In Afghanistan zijn zondag vier Noorse militairen om het leven gekomen bij een bermbomaanslag. De vier maakten deel uit van een eenheid die op patrouille was in de noordelijke provincie Faryab. Hun legervoertuig werd door een bom getroffen, zei het Noorse ministerie van defensie.

Noorwegen heeft rond de vijfhonderd manschappen in Afghanistan. Tot dusverre waren sinds het begin van de missie in Afghanistan nog maar vijf Noren gesneuveld. Met de dood van de vier komt het totaal in één klap op negen, zei het ministerie.

Van Marwijk licht spelers in over scheidsrechter

Een scheidsrechterlijke dwaling kan meewerken aan een voortijdige uitschakeling van een ploeg op het WK. Gisteren gebeurde dat met Engeland en Mexico. Bert van Marwijk vertelt zijn spelers daarom wat ze van de arbitrage kunnen verwachten.

"Het is een apart onderdeel. Omdat we op het WK scheidsrechters uit alle hoeken van de wereld krijgen en de internationals in allerlei verschillende competities spelen, is het goed", zegt John Heitinga in De Telegraaf. "Ik vind het wel professioneel dat we hiervan op de hoogte worden gebracht."

"Uit eigen ervaring weet ik dat er in Engeland meer wordt toegestaan dan in Spanje", vervolgt de verdediger van Everton, die ook bij Atlético Madrid heeft gespeeld. "Van die Chileense arbiter tegen Kameroen wisten we dat hij snel kaarten geeft. Daar kun je je dan op instellen."

De achtste finale van Nederland tegen Slowakije wordt vanmiddag geleid door Alberto Undiano Mallenco uit Spanje. Zes spelers zijn geschorst voor de volgende wedstrijd als ze een kaart krijgen; Giovanni van Bonckhorst, Gregory van der Wiel, Robin van Persie, Rafaël van der Vaart, Nigel de Jong en Dirk Kuyt.

Hordenloper Oliver nadert wereldrecord

Bij de Amerikaanse kampioenschappen atletiek heeft hordenloper David Oliver op de 110 meter horden zeer snel gelopen. Zijn tijd van 12,93 was maar 0,06 seconden langzamer dan het wereldrecord.

De Cubaan Dayron Robles liep een tijd van 12,87 bij de Olympische Spelen van 2008 in Beijing.

Op de 200 meter werd Wallace Sparmon Amerikaans kampioen. Met een tijd van 19,77 hield hij Walter Dix, de winnaar van de 100 meter, achter zich.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag weet Driek zelf het ook niet…

Vele tientallen miljoenen. Schikking in de grootste vastgoedfraude die ooit in ons land speelde. Heel wat mensen vulden daar schandalig hun zakken. Vaak ook ten koste van de pensioenen van werknemers. Die schikking is natuurlijk maar een eerste stap. Het strafproces tegen de hoofdverdachte begint woensdag.

iPhone-verbod voor Stekelenburg

Maarten Stekelenburg kan tijdens een eventuele strafschoppenserie geen gebruik maken van een iPhone-applicatie. Via deze applicatie zou Stekelenburg een reeks strafschoppen kunnen bekijken van de penaltynemer tegenover zich. De FIFA heeft, hoe toepasselijk, ook dit technische hulpmiddel, verboden.

Via FIFA-sponsor Castrol heeft keeperstrainer Ruud Hesp wel de beschikking gekregen over beelden van strafschoppen genomen door de Slowaken. Stekelenburg mag eventueel wel een briefje meenemen zijn doel in om daar vanaf te lezen welke hoek hij in zou moeten duiken. Vier jaar geleden had Jens Lehman ook zo'n lijstje bij zich en won de strafschoppenserie tegen Argentinië.

[Video] Arbiter Larrionda niet voor het eerst ter discussie

Jorge Larrionda zag gisteren een treffer van Frank Lampard over het hoofd in het duel tussen Engeland en Duitsland. De Uruguayaanse arbiter ging al eens eerder in de fout en werd zelfs al eens geschorst.

Zes jaar geleden zag Larrionda in een soortgelijke situatie niet dat de bal ruim een halve meter over de doellijn was. Het gebeurde toen in een kwalificatieduel voor het WK van 2006 tussen Brazilië en Colombia. Adriano dacht de winnende goal te maken, maar Larrionda zag niet dat de bal via de onderkant van de lat in het doel belandde.

Ondanks de fout was Larrionda gewoon aanwezig op het WK van 2006. Op dat toernooi gaf hij een discutabele strafschop in de halve finale tussen Frankrijk en Portugal, waardoor de Fransen naar de eindstrijd gingen. In 2002 werd Larrionda samen met vier andere officials geschorst vanwege 'onregelmatigheden' bij zijn duels.

Tijdens het huidige WK was de Uruguayaan al eerder op een dubieuze beslissing te betrappen. Hij zag een handsbal van Tim Cahill over het hoofd, waardoor Servië een plaats in de volgende ronde misliep. Geen van die fouten was echter zo groot als de bal van Lampard, die Engeland op 2-2 had moeten brengen.

Doden bij raketaanval Noord-Waziristan

Bij een raketaanval op doelen van moslimextremisten in het aan Afghanistan grenzende Pakistaanse stammengebied Noord-Waziristan zijn minstens drie en mogelijk vijf doden gevallen. Ook zijn er minstens vijf gewonden. De raketaanval was het werk van een 'drone', een onbemand Amerikaans vliegtuigje. Dit hebben bronnen bij de Pakistaanse inlichtingendienst maandag gemeld.

De raketaanval van zondag was de tweede in even zoveel dagen. Zaterdag kwamen bij een raketaanval op een schuilplaats van extremisten in Noord-Waziristan twee strijders om het leven.

In het gebied zijn Taliban- en Al-Qaida strijders actief, die het voornamelijk gemunt hebben op de Amerikaanse troepen in Afghanistan. De 'drones' worden ingezet door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA.

AG2R met Roche en Nocentini naar Tour

Nicolas Roche is in de Tour de France de kopman van de AG2R-ploeg. De 25-jarige Ier is de zoon van oud-wereldkampioen Stephen Roche.

Ook de Italiaan Rinaldo Nocentini, die vorig jaar acht dagen in de gele trui reed, zal op 3 juli in Rotterdam aan de start verschijnen. De rest van de selectie bestaat uit Martin Elminger, Christophe Riblon, Maxime Bouet, David Le Lay, John Gadret, Lloyd Mondory ,Dimitri Champion.

Kirgizië kiest voor nieuwe grondwet

De Kirgiziërs hebben in het referendum van zondag de nieuwe grondwet goedgekeurd. Ruim negentig procent van de kiezers stemde voor. De opkomst was een kleine zeventig procent. Nu de nieuwe grondwet erdoor is kunnen verkiezingen worden uitgeschreven en kan een legitieme regering worden gevormd, zei interimpresident Roza Otoenbajeva.

"Het wordt geen interimregering, maar een legale en legitieme", aldus Otoenbajeva. "We laten het woord interim achter ons."

Otoenbajeva noemde het referendum een succes, waarbij ze benadrukte dat er zich geen incidenten hebben voorgedaan. Ze noemde de opkomst hoog. Het referendum -dat gesteund werd door de Verenigde Naties, de Verenigde Staten en Rusland- betekent een belangrijke stap richting democratie in het Centraal-Aziatische land.

Slechts een paar weken geleden kwamen nog tweeduizend mensen bij etnische onlusten in het zuiden van het land om het leven en zagen vierhonderdduizend etnische Oezbeken zich gedwongen te vluchten.

FIOD onderzoekt manipulatie beurskoers

De fiscale opsporingsdienst FIOD is een onderzoek gestart naar manipulatie van koersen van beursgenoteerde bedrijven als Spyker, Vopak en Van der Moolen. Eerder deze maand vond in verband daarmee in Limburg door tientallen rechercheurs een doorzoeking plaats.

Dit melden diverse ingewijden tegen De Financiële Telegraaf. Een woordvoerder van de FIOD bevestigt het strafrechtelijk onderzoek, maar wil in verband met het nog lopende onderzoek geen details prijsgeven.

Hoofdverdachte in het onderzoek is de 61-jarige André K. uit het Limburgse Panningen. De man is naar eigen zeggen eigenaar van het bedrijf ACI, een internationale tabaksen drankenhandel uit Liechtenstein. K. wordt er van verdacht koersen van beursgenoteerde ondernemingen te beïnvloeden door fictieve financieringsconstructies voor deze bedrijven in het nieuws te brengen.

Maradona klaagt opnieuw over arbitrage

Diego Maradona bereikte gisteren met Argentinië de kwartfinale van het WK. De bondscoach was echter opnieuw niet te spreken over de manier waarop de arbitrage overtredingen tegen Lionel Messi niet bestrafte.

Maradona deed tijdens de poulefase ook al zijn beklag. Hij vond dat sterspelers als Messi in bescherming moeten worden genomen door de scheidsrechter. "Als Messi aan de bal kwam, kreeg hij van de arbiter niet de kans om te voetballen. Bij overtredingen zei hij niets", aldus de trainer over Roberto Rosetti.

In de kwartfinale moet Argentinië het gaan opnemen tegen Duitsland. "Ik zou willen dat ik mijn shirt weer kon aantrekken en kon meedoen. Maar dit is niet het WK van 1986", gaat Maradona verder tegenover Olé. "Ik wil mijn spelers feliciteren, want ze doen geweldige dingen."

Tot slot droeg de coach de overwinning op Mexico aan iemand op. "Aan Valentino Rossi, mijn vriend die herstelt van een beenbreuk." Ook gaf Maradona nog een sneer aan "mensen die dachten dat ik niet wist hoe ik een goede trainer kon zijn".

Veiligheid wegwerkers blijft ondermaats

De veiligheid van wegwerkers laat nog altijd te wensen over. Bij een op de drie plekken waar aan de weg wordt gewerkt, zijn wegwerkers onvoldoende beschermd tegen aanrijdingen. De situatie is weliswaar licht verbeterd ten opzichte van 2007, maar blijft onvoldoende, blijkt uit controles van de Arbeidsinspectie.

Van de 213 onderzochte locaties waar werk aan de weg plaatsvond, waren er 21 zo onveilig dat het werk er is stilgelegd. Tijdens de periode waarin de controles werden uitgevoerd, van juli tot november vorig jaar, werden twee wegwerkers doodgereden.

Volgens de Arbeidsinspectie vinden veel opdrachtgevers, meestal de gemeentes en provincies, het belangrijker om overlast voor het verkeer te voorkomen dan te zorgen voor een veilige werkplek. Dat zou blijken uit overleg met wegenbouwers.

Voor het eerst werden ook de gemeentes en provincies zelf gecontroleerd. Dat gebeurde in situaties waarbij op locatie een onveilige situatie was vastgesteld. Tien opdrachtgevers kregen bezoek van de inspectie.

Werkgeversorganisaties en vakbonden in de wegenbouw gaan met de opdrachtgevers in overleg over het probleem. Ook worden wegenbouwers aangespoord zelf verantwoordelijkheid te nemen door geen 'onveilige' opdrachten op te nemen.

Pokemon Black en White al in september

In Japan is bekendgemaakt wanneer de nieuwe Pokemon-games, Black en White, uit zullen gaan komen. Dit zal dit jaar op achttien september in Japan gaan gebeuren. Natuurlijk is dit alleen voor Japan; wij westerlingen zullen moeten wachten tot begin 2011 en er is nog geen precieze releasedatum bekend.

De datum is bekendgemaakt in een trailer, in deze trailer zien we ook nog een aantal nieuwe pokemon voorbijkomen en zien we aardig wat gameplay. Pokemon Black en White zullen dus beide op achttien september uitkomen in Japan voor de Nintendo DS.

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 19-06 tot en met 25-06-2010.

Deze week valt er weinig te vertellen, de top drie blijft hetzelfde en plaats vier tot en met tien verschuiven lichtelijk door elkaar heen. Wii Fit is weer uit de top tien en daarvoor in de plaats komt Pokemon Heartgold. Er zijn geen nieuwe releases de top tien binnengekomen.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 Wii
Super Mario Galaxy 2
1
3
2 PS3
Red Dead Redemption 2 6
3 Xbox 360
Red Dead Redemption
3 6
4 PS3
CoD: Modern Warfare 2 5 12
5 Wii
New Super Marios Bros 7 30
6 PC
The Sims 3: Ambitites  4 4
7 PS3
FIFA 2010 World Cup South Africa 6
7
8 Xbox 360
CoD: Modern Warfare 2 8
3
9 DS
Pokemon Heartgold
RE 9
10 DS
Pokemon Soulsilver
10 11
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

Tjeenk Willink begint informatie vandaag

Informateur Herman Tjeenk Willink (PvdA) begint vandaag met zijn werk. Allereerst zal hij de vorige informateur, Uri Rosenthal, ontvangen. Vervolgens zijn de leiders van VVD, PvdA, CDA, GroenLinks en D66 aan de beurt. De PVV van Geert Wilders is buitenspel gezet.

Tjeenk Willink, ook vice-president van de Raad van State, heeft de taak om te onderzoeken tot welke coalities de partijen bereid zijn. "Dit is een tussenstap die moet leiden tot overeenstemming over wie nu de volgende stap gaat zetten", zo zegt hij. De PvdA'er heeft al aangegeven dat hij niet gaat onderhandelen.

De genoemde partijen wilden graag twee informateurs; een PvdA'er en een VVD'er. De koningin heeft er echter maar één aangesteld. Volgens Tjeenk Willink wil de koningin geen politieke keuzes maken. "Dan is het aantal functionarissen dat geacht wordt boven de partijen te staan gering." De partijleiders zijn positief over de benoeming vaan Tjeenk Willink tot informateur.

ANWB verwacht vroege 'Oranjespits'

De avondspits begint maandag naar verwachting al vroeg in de middag. De piek van de spits is er door de WK-wedstrijd van Oranje al rond 14.00 uur, verwacht de ANWB. Het wordt ook een drukke spits, omdat iedereen voor het begin van de wedstrijd om 16.00 uur thuis wil zijn en dus tegelijk de weg opgaat.

De drukte ontstaat volgens de ANWB al rond 13.00 uur. Werknemers gaan eerder naar huis, winkels sluiten vroeger en zakelijke afspraken zullen een avondje worden verschoven. De ANWB raadt voetballiefhebbers die niets van de wedstrijd tegen Slowakijke willen missen aan om rekening te houden met de vroege drukte.

Nieuwe trainer Milan lijkt geen fan van Huntelaar

Massimiliano Allegri geeft aan dat zijn nieuwe ploeg AC Milan meer 'types' als Klaas-Jan Huntelaar in huis heeft. "Zal Huntelaar blijven? Dat moeten we nog zien. Hij is een goede speler, maar is van hetzelfde type als mijn andere spitsen Filippo Inzaghi en Marco Borriello", aldus Allegri, die overkwam van Cagliari tegen La Gazzetta dello Sport. De Italiaan spreekt zich wel duidelijk uit over de toekomst van Ronaldinho.

"Hij blijft. Hij is een fantastische speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Ik ga hem proberen te motiveren en prikkelen nu hij het WK met Brazilië heeft gemist. Daarnaast verwacht ik dat Alexandre Pato dit seizoen ook stappen gaat maken in zijn ontwikkeling", vervolgt Allegri, die Leonardo opvolgt in Milaan.

Met de uitspraken van Allegri lijkt er nog altijd geen duidelijk beeld te bestaan over de toekomst van Huntelaar bij Milan. De Italiaanse grootmacht zou namelijk ook verregaande belangstelling hebben voor de Braziliaan Luis Fabiano. De international van Brazilië wordt mogelijk na het WK aangetrokken van Sevilla.

Olie slaat neer op kust Mississippi

De olie uit het lek in de Golf van Mexico heeft tien weken nadat het lek ontstond voor het eerst in grote hoeveelheden de kust van de Amerikaanse staat Mississippi bereikt. Tot nu toe werden alleen kleine teerbolletjes aangetroffen.

"We worden niet langer gespaard", aldus een woordvoerder van Haley Barbour, de gouverneur van de staat, zondag. Ongeveer 72 kilometer kust in het zuidoosten van de staat kampt nu met olievervuiling. In totaal is meer dan 300 kilometer kust in de staten Louisiana, Alabama, Florida en Mississippi vervuild door de lekkage. Olieproducent BP probeert uit alle macht het lek te dichten, maar is daar ondanks verscheidene pogingen nog niet in geslaagd.

Mississippi heeft het Verenigd Commando, een organisatie van functionarissen van de Amerikaanse overheid en BP die de bestrijding van de ramp coördineert, om meer materiaal als olievegers gevraagd om de olie te kunnen opruimen.

Ondertussen heeft de eerste tropische storm van dit seizoen, Alex, de Golf van Mexico bereikt. Alex is inmiddels afgezwakt tot een depressie, maar won daarna weer aan kracht door het warme zeewater. Volgens het Amerikaanse Orkaancentrum (NHC) kan Alex de komende 48 uur uitgroeien tot een orkaan.

Alex dwong de olieconcerns BP en Shell zaterdag al een aantal olieplatformen te ontruimen in het gebied. Shell haalde circa driehonderd werknemers aan land.

1789, 1848, 1917, 1945, 20??

Elke centimeter grond op aarde valt binnen een natiestaat, en dat is uniek. Dat is nooit eerder het geval geweest. Elk landje afzonderlijk heeft een aantal uiterlijke kenmerken waaraan het te herkennen is; steeds onderscheidend van andere landen, vertoont elk land toch ruwweg hetzelfde lijstje eigenschappen. Vlag, volkslied, staatsvorm, hoofdstad, regio-indeling, voetbalshirtjes, parlement, noem het maar op. Voor een wereld die zo verschillend is, is de monotonie tussen al die tweehonderd-plus landen opvallend. Elke natiestaat heeft een regering met een staatshoofd dat al dan niet, en al dan niet eerlijk, en al dan niet rechtstreeks, gekozen wordt door het volk.

Ballack: "Ik had dit niet verwacht tegen Engeland"

De geblesseerde Michael Ballack zag Duitsland zonder veel problemen de kwartfinale halen ten koste van Engeland (4-1). "Ik had vooraf niet gerekend op zo'n prestatie tegen Engeland", verklaarde Ballack tegen Duitse media. De aanvoerder van Die Mannschaft moest het WK aan zich voorbij laten gaan door een enkelblessure. De middenvelder die deze zomer Chelsea verliet voor Bayer Leverkusen is tevreden over de huidige prestaties.

"We hebben nu al onze stempel gedrukt op dit toernooi, door twee van de mooiste wedstrijden te spelen, tegen Australië en Engeland. We behoren stilaan tot de favorieten voor de eindwinst. In de kwartfinale is Argentinië of Mexico de volgende opponent", vervolgt Ballack, die in 2002 vice-wereldkampioen werd met Duitsland.

"Engeland had geen enkele kans tegen ons, omdat Duitsland fysiek de sterkste en meest levendige ploeg was en het beste combinatievoetbal op de mat legde", besluit de 33-jarige Ballack, die twee jaar geleden met Die Mannschaft de finale van het EK in Zwitserland en Oostenrijk verloor van Spanje (1-0).

Robinho: "Ik bedank God voor Chili als tegenstander"

Robinho is gelukkig met Chili als tegenstander in de achtste finale omdat hij altijd scoort tegen de Zuid-Amerikanen. "Ik bedank God, want ik doe het tegen Chili altijd goed", liet Robinho weten tegen FIFA.com. "Mijn voorbereiding is niet heel anders dan wanneer we tegen een ander team spelen, maar tegen de Chilenen heb ik altijd het geluk om te scoren", vervolgt de buitenspeler van Brazilië, dat groepswinnaar werd bij poule G.

"Maar het belangrijkste is natuurlijk een overwinning boeken als team. Als ik daarbij een doelpunt kan scoren is het geweldig, maar dat we naar de volgende ronde gaan is het belangrijkste. Brazilië is een team dat van iedereen kan winnen, maar een favorietenrol bestaat alleen op papier. We kunnen ook verliezen van Chili."

Robinho miste net als Kaká het laatste groepsduel van Brazilië met Portugal (0-0). Robinho denkt dat hun terugkeer belangrijk is voor de Goddelijke Kanaries. "Kaká en ik zijn sleutelspelers vanwege onze ervaring. We zijn belangrijke spelers, maar ook in onze afwezigheid heeft het team het goed gedaan."

Kobayashi: "Vooraan racen is fantastisch"

De Grand Prix van Europa op het circuit van Valencia was de Sauber-coureurs gunstig gezind. Kamui Kobayashi kwam in de race als zevende over de streep, terwijl teamgenoot Pedro de la Rosa als tiende over de meet kwam. Laatstgenoemde werd na een straf uiteindelijk als twaalfde geklasseerd.

Kobayashi had een groot deel van het goede resultaat te danken aan de afwijkende strategie die hij uitvoerde. De Japanner bleef toen de safety car na het ongeval van Mark Webber op de baan was vrijwel als enige buiten, waardoor hij doorschoof naar plaats drie. Een serie van goede rondetijden zorgde ervoor dat hij met nog enkele ronden te gaan na zijn pitstop als negende de baan opkwam. De Sauber-coureur wist in de resterende ronden nog Fernando Alonso en Sébastien Buemi te passeren, waardoor het hem een zevende plaats opleverde.

"Voor de race hadden we al besloten om de bandenstrategieën van Pedro en mij uit elkaar te trekken. Ik startte op de harde banden en pitte niet op het moment dat iedereen dat deed. Het was fantastisch racen daar vooraan, maar het was niet makkelijk omdat Jenson Button steeds dicht achter me reed en ik ook om mijn banden moest denken. Ik zorgde ervoor om niet te hard te pushen."

"Na mijn pitstop had ik nog maar vier ronden om van mijn nieuwe banden te profiteren. Ik had meer grip dan wie dan ook, dus ik moest er het meeste uit kunnen halen. Natuurlijk was het een risico om Alonso en Buemi in te halen. Als het niet had gewerkt en ik was gecrasht, dan was ik in problemen geraakt."

Opnieuw schikkingen in Klimop-zaak

Vastgoedhandelaar Michiel Floris, een van de verdachten in de zogeheten Klimop-zaak, moet Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoed 1,7 miljoen euro terugbetalen. Ook kreeg hij een boete van drie ton en een taakstraf van 120 uur, meldt het functioneel parket van het Openbaar Ministerie zondag. Floris wordt hierna niet verder vervolgd voor zijn aandeel in de Nederlands grootste fraudeonderzoek tot dusver.

Floris zou geld hebben witgewassen en onroerend goed van Philips Pensioenfonds voor een veel te lage prijs hebben doorverkocht aan een bedrijf waaraan hij gelieerd was. Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoed liepen hierdoor veel geld mis. De schikking moet dit compenseren.

Vijf vennootschappen van verdachte Van V., die als persoon nog wel verdacht wordt, moeten vijf miljoen euro boete betalen en meer dan zeventig miljoen euro betalen aan Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoed. De bv's werden verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie.

Elf verdachten hebben hun zaak voor opgeteld 2,2 miljoen euro geschikt. Ze moeten bovendien taakstraffen uiteenlopend van 40 tot 120 uur uitvoeren.

Vrijdag werd bekend dat vastgoedtycoon Harry Hilders en zijn bedrijf Ceylonstaete voor een recordbedrag van bijna veertig miljoen euro een schikking getroffen met het OM en Philips Pensioenfonds. De belegger en zijn bedrijf zouden bijna 5,5 miljoen euro smeergeld hebben betaald aan een vennootschap van de oud-directeur van Philips Pensioenfonds. De vastgoedbelegger kreeg in ruil hiervoor tegen een te lage prijs een pakket vastgoed.

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen reageerde verbolgen op de schikking. "Het OM moet als richtlijn hebben dat dit soort grootschalige fraudezaken altijd worden vervolgd. Schikkingen werken niet bij grote fraude." Gesthuizen gaat de kwestie dinsdag aankaarten tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Opnieuw schikkingen in Klimop-zaak
Opnieuw schikkingen in Klimop-zaak (Foto: Novum)

Storm Alex zet koers richting Golf van Mexico

De tropische storm Alex is zondag afgezwakt tot een depressie, maar verwacht wordt dat hij de komende dagen krachtiger zal worden als hij zich richting warmere wateren in de Golf van Mexico begeeft.

Hoewel Alex uiteindelijk een orkaan zou kunnen worden, denkt men dat hij later deze week bij de Mexicaanse kust aankomt, ver weg van het enorme olielek dat oliemaatschappij BP nog steeds probeert te dichten. Dat meldt het Amerikaanse Orkaancentrum in Miami. Er is echter ook gewaarschuwd dat de richting van een storm snel kan veranderen.

Zaterdag raasde de storm over het schiereiland Yucatan, over Noord-Guatemala en over Belize. De stortregens in Belize zorgden ervoor dat toeristen op de vakantie-eilanden noodgedwongen moesten vluchten naar het vaste land. Er zijn opvangcentra ingericht voor de gestrande toeristen.

Meer over storm Alex is te vinden op ons forum.

Motorrijder overlijdt bij Rosmalen

Een 25-jarige motorrijder uit Nuland is zondagmiddag om het leven gekomen bij een ongeluk bij Rosmalen. Om nog onduidelijke oorzaak kwam de motorrijder rond 17.30 uur ten val bij de op- en afrit van de A59 ter hoogte van de Berlicumseweg. Hij overleed ter plekke, meldt de politie. Reanimatie mocht niet meer baten

Bij het ongeluk waren geen andere weggebruikers betrokken. De politie onderzoekt het incident.

Aguirre: Geen commentaar op arbiter

De Mexicaanse bondscoach Javier Aguirre moest zondag na de verloren achtste finale tegen Argentinië even op zijn tong bijten, maar hield zich uiteindelijk toch op de vlakte over het optreden van de Italiaanse scheidsrechter Roberto Rosetti. De arbiter keurde na overleg met zijn grensrechter een doelpunt van Carlos Tevez goed, terwijl de Argentijn duidelijk in buitenspelpositie stond.

"Ik wil niet praten over de scheidsrechters, alleen over de Mexicaanse arbiters op het WK. En die doen het tot nu toe goed", aldus Aguirre. Toch liet de Mexicaan wel doorschemeren het niet eens te zijn met de beslissing van Rosetti. "In de openingsfase waren we superieur, maar toen kregen we een doelpunt tegen dat buitenspel was. Vervolgens maakten we ook nog een fout in de verdediging. Twee blunders maken een dramatisch verschil."

Argentinië won de wedstrijd met 3-1 en gaat door naar de kwartfinale, waarin Duitsland de tegenstander is.

Lampard: "Uitblijven hulpmiddelen onbegrijpelijk"

Het niet toegekende doelpunt van Frank Lampard tegen Duitsland was vandaag het gesprek van de dag. De middenvelder van Engeland was zelf direct overtuigd van de geldigheid van treffer. "Ik heb de goal nog niet gezien op televisie, maar dat is ook helemaal niet nodig. Ik wist gelijk dat de bal over de lijn was en een flink stuk ook", vertelde Lampard na afloop van het duel met Duitsland (4-1 verlies) tegen Engelse media.

"Het is niet te geloven dat we geen goal kregen. Ik zal niet zeggen dat het de reden van onze uitschakeling is, maar als we met 2-2 waren gaan rusten was het een andere wedstrijd geweest. Het wordt echt tijd voor technische hulpmiddelen op de doellijn", vervolgt Lampard, die met Engeland werd uitgeschakeld.

De middenvelder was samen met zijn ploeggenoten voor het WK bijgepraat over vernieuwingen. "We hebben voor aanvang van het WK op een bijeenkomst instructies gekregen over miljoenen veranderingen die nauwelijks verschil maken, maar het belangrijkste ontbrak: iets waardoor mijn goal wel gegeven zou zijn. Dat is onbegrijpelijk."

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.