FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 28 september 2009

Tank trekt laatste trein los

De laatste trein die nog vastzat na het treinongeluk bij Barendrecht is losgetrokken. Omdat de locomotief vast zat onder een viaduct, was het nodig hiervoor een speciale Leopard 2 bergingstank van Defensie in te zetten.

De tank had eergisteren al de eerste locomotief los kunnen krijgen. Het bergen van de andere treinen kostte meer moeite, mede omdat de treinen niet bereikbaar waren met een hijskraan. Het verder opruimen van de ravage gaat nog enige dagen duren.

3FM-ei uitgebroed

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten, is het deze week 90's request week op 3FM. Om de sfeer helemaal aan te passen aan het luisterfestijn, brachten DJ's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga afgelopen vrijdag een ei mee naar de studio.

Het ei verwijst uiteraard naar het kuikentje, hét symbool van het toen nog Radio 3 geheten 3FM in de jaren negentig. Coen en Sander besloten de broedlamp op het ei te laten schijnen en af te wachten.

Gistermiddag liet het kuikentje door middel van getik voor het eerst van zich horen. Toch heeft het nog tot vanochtend geduurd voor het ei eindelijk uitkwam. Niemand minder dan Giel Beelen was live getuige van de bevalling.

Het kuiken heeft overigens nog geen naam. Stem hier voor een naam van het beestje. Wie helpt er mee het beestje FOK!je te noemen?

Kuikentje
Voorzichtig opent het kuikentje zijn oogjes
 
Trotse vaders
De trotse 'vaders' bij het ei
 
Foto's: Bram Muller, 3FM

Pedo's in proeftijd naar kamp

Pedofielen in Amerika komen niet zo gauw weg na hun detentie. De pedofielen die niet in een andere staat, gemeente of huis van een familielid terecht kunnen worden in een tentenkamp midden in een bos gezet totdat ze hun proeftijd hebben uitgezeten.

Zelfs daklozencentra zijn niet goed, daar kunnen de pedofielen namelijk binnen de grens van 300 meter van een kind komen. De reclassering heeft de tentenkampen in het leven geroepen als laatste toevluchtsoord.

Honderden pedofielen in Georgia wonen in een tentenkamp, de staat handhaaft strenge regels voor de pedofielen. Ze moeten zich tenminste één keer in de week melden en twee keer in de week komt er een agent naar het kamp toe om het kamp in de gaten te houden. 

Honderdjarige vrouw nog aan het werk

Honderd jaar oud worden en dan nog werken: voor Astrid Thoenig uit de Amerikaanse staat New Jersey is het de normaalste zaak van de wereld. Op haar honderdste verjaardag zat ze dan ook gewoon op kantoor.

Thoenig is dertig jaar geleden aan de slag gegaan bij het verzekeringskantoor van haar zoon John Thornton (67) en diens zoon Peter (43). Ze bemant daar de telefoon en houdt zich bezig met administratieve taken. En als het aan haar ligt blijft ze dat nog wel even doen. "Ik voel me niet oud en ik ben nog jong van geest", aldus Thoenig.

Met dank aan vulli voor de submit. 

Dronken Belg wil politie 'helpen'

Een 19-jarige jongeman uit het Belgische Evergem besloot in een dronken bui de Nederlandse politie een handje te helpen. De jongeman stond op een druk kruispunt bij de Efteling het verkeer te regelen.

Helaas voor de jongeman kon de politie de 'hulp' niet echt waarderen. Agenten haalden de dronken verkeersregelaar van het kruispunt, omdat hij "gevaarlijke verkeerssituaties" veroorzaakte.

De Belg wordt "verkeersgevaarlijk gedrag" en rijden onder invloed ten laste gelegd. Hij heeft toegegeven enkele glazen bier en een fles wijn gedronken te hebben, voordat hij naar Kaatsheuvel kwam.

 

Metal Gear Solid: Philantrophy is uit

Het heeft een enorme tijd geduurd, maar het wachten wordt beloond. Zaterdagavond ging het langverwachte project 'Metal Gear Solid: Philantrophy' eindelijk online. Een grote groep Italianen heeft de fanmade film gebaseerd op de personages van het Metal Gear Solid-universum. Deze film is op meerdere vlakken zeer speciaal te noemen.

Naast dat er een laag budget was, is er erg veel aandacht gestoken in het verhaal en de wereld van Snake. Om het geheel een nog beter jasje te geven, heeft zangeres Aoife Ferry twee tracks ingezongen voor Philantrophy. Ferry is bekend van het MGS-nummer 'The Best Is Yet To Come', de endingtrack van de originele Metal Gear Solid.

Aanschouw hier het 70-minuten durende spektakel:

Voor een grotere versie en downloads, klik HIER.

Punten F1-voorspeller ronde 14

De Formule 1-coureurs hebben voor het tweede jaar op rij de unieke ervaring beleefd van het rijden in donkere omstandigheden onder kunstlicht in Singapore. Tijd voor FOK!sport om de balans op te maken en de nieuwe tussenstand in de FOK! F1-voorspeller bekend te maken.

Morphisor is winnaar deze ronde geworden met liefst 31 punten. Zaff werd tweede met 29 punten. Een puntje minder had loeder007. De vierde plaats werd met 27 punten gedeeld door Ferrari412T2 en sasquatsch.

In het klassement kan Mist met 313 punten de overwinning bijna niet meer ontgaan. Peterselieman staat nu tweede met 274 punten. Charrel volgt op twee punten achterstand. wafelijzer heeft 265 punten verzameld. De top vijf wordt afgesloten door Juppy met 263 punten.


De ingevoerde resultaten:
VT1: Rubens Barrichello
VT2: Sebastian Vettel
VT3: Lewis Hamilton

Kwali1: Lewis Hamilton
Kwali2: Sebastian Vettel
Kwali3: Nico Rosberg
Kwali4: Mark Webber
Kwali5: Rubens Barrichello

Snelheid kwali: McLaren

Race1: Lewis Hamilton
Race2: Timo Glock
Race3: Fernando Alonso
Race4: Sebastian Vettel
Race5: Jenson Button
Race6: Rubens Barrichello
Race7: Heikki Kovalainen
Race8: Robert Kubica
Race9: Kazuki Nakajima
Race10: Kimi Räikkönen

Snelste ronde: Fernando Alonso
Snelste pitstop: Renault
Eerste uitvaller: Renault

De volgende race is de Grand Prix van Japan die op 4 oktober verreden wordt. Je kunt je voorspelling voor deze race opgeven tot 1 oktober 23:59 uur.

Mollema richt zich op Italiaanse klassiekers

Bauke Mollema gaat in de Italiaanse klassiekers toch nog proberen wat van het seizoen te maken. Door de ziekte van Pfeiffer kwam het jonge talent dit seizoen nog nauwelijks in actie.

Mollema maakte begin september pas zijn rentree in peloton. "Komende woensdag zal ik nog een extra wedstrijd rijden in Belgie, een omloop in Berlare. Met het oog op de Italiaanse klassiekers in oktober kan ik een extra koers goed gebruiken," aldus Mollema op zijn eigen site.

Hierna zal de renner van Rabobank nog in actie komen in Giro dell' Emilia, GP Beghelli, Giro del Piemonte en de Ronde van Lombardije.

'Räikkönen keert terug naar McLaren'

Kimi Räikkönen keert terug bij McLaren-Mercedes aldus The Daily Telegraph. Zijn plek bij Ferrari wordt al tijden toegeschreven aan Fernando Alonso.

Ondanks een contract voor 2010 bij Ferrari zouden beide partijen praten om het contract te ontbinden. Mochten ze eruit komen dan lijkt de stoelendans voor volgend jaar echt te beginnen. Zo komt er dan bij Renault een stoeltje vrij, moet Heikki Kovalainen op zoek naar een nieuwe renstal en zijn er nog de nieuwe teams die coureurs zoeken. Ook zijn een hoop andere coureurs nog niet door hun huidige team voor 2010 bevestigd.

Van 2002 tot en met 2006 was Räikkönen al lid van McLaren. Hij werd er tweemaal tweede in het kampioenschap en won er negen races.

Meisje (14) dood na kankervaccinatie

Een veertienjarig meisje is vandaag overleden, na een vaccinatie tegen het Humaan Papillomavirus (HPV) te hebben gekregen. Een aantal andere meisjes, die net als zij op een school in het Britse Coventry zaten, heeft last van bijwerking van de inenting.

Het meisje stortte ineens in nadat ze vandaag op school een inenting had gekregen tegen HPV. De vaccinatie maakte deel uit van een grootscheepse inentingscampagne om het aantal gevallen van baarmoederhalskanker terug te dringen. Het meisje werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis, maar de artsen waren niet meer in staat het meisje te redden.

Drie klasgenoten van het meisje die vanmiddag ook waren ingeënt met Cervavix, zijn ziek geworden.  Zij hoefden gelukkig niet door het ziekenhuis te worden behandeld.

De rest van de vaccins is in beslaggenomen, opdat deze kunnen worden onderzocht. De dood van het meisje wordt beschouwd als het eerste sterfgeval naar aanleiding van het Britse vaccinatieprogramma dat deze maand is gestart. De ouders van het meisje zijn inmiddels geïnformeerd over haar dood. Ook de ouders van andere leerlingen zijn ingelicht.

Rel om Vlaamse 'Boer zoekt vrouw'

Hadden wij in Nederland in 'Boer zoekt vrouw' vorig jaar eindelijk een boerin die een man zocht, in België zijn ze al weer wat verder. Een Vlaamse boerin is de eerste boerin ter wereld die via het over de hele wereld razend populaire programma aan de vrouw probeert te komen. Sterker nog, ze is zelfs de eerste homoseksuele deelnemer van het programma.

De zoektocht naar een vrouw gaat echter niet zonder slag of stoot. Volgens de Vlaamse tv-zender VTW hebben veel vrouwen die de 43-jarige boerin Conny een brief stuurden, op het laatste moment  afgezien van deelname aan de datingshow. 

Verschillende lesbiënnes die wel wat in de rundveehoudster zagen, werden door hun omgeving of werkgever (de Vlaamse overheid) op hun vingers getikt. Bang om in deze moeilijke tijden hun baan te verliezen, besloten ze zich alsnog terug te trekken. 

Vettel houdt van Suzuka

Na zijn debuut op Suzaka keert Sebastian Vettel er dit jaar als race-coureur terug. Toen als derde man van BMW nu als strijder om de wereldtitel met Red Bull Racing.

"Suzuka is het mooiste circuit ter wereld. Ik heb er in 2006 twee uur lang gereden tijdens de vrijdagtrainingen. Tijdens het eerste uur was het nat, wat behoorlijk eng was, aangezien ik de baan nog niet kende. Ik kijk ernaar uit om er nu te gaan racen. Het is een erg uitdagend circuit, met veel snelle bochten. Het is erg leuk om daar te rijden en volgens mij is onze wagen erg geschikt voor deze baan," aldus de 22-jarige Duitser.

Veel doden door geweld in Guinee

Ordetroepen in het Afrikaanse land Guinee hebben vandaag tijdens een betoging van de oppositie zeker 58 mensen gedood. Dat hebben een Guinese mensenrechtenorganisatie, getuigen en lokale journalisten laten weten. Een arts van het universitaire ziekenhuis Donka sprak van 'afslachting' en 'tientallen doden'.

Een lid van het Rode Kruis liet weten dat legercommandanten instructies hebben gegeven om alle lijken naar het militaire kamp Alpha Yaya Diallo te brengen in plaats van naar lijkenhuizen. Bij het Ignace Deen ziekenhuis kwam een legertruck 'tientallen lijken' ophalen om ze naar een onbekende locatie te brengen, aldus een ziekenhuisbron.

Getuigen hebben gezegd dat de politie met scherp schoot op tegenstanders van het juntabewind van Guinee. Ook gebruikte de politie traangas en de wapenstok tegen de betogers.

De confrontatie tussen de actievoerders en de ordetroepen had plaats in en rond een stadion in de hoofdstad Conakry. De betogers protesteerden tegen de militaire junta.

Tv-kok Den Blijker en Crouwel uit elkaar

Na een samenwerking van zestien jaar hebben zakenpartners Herman den Blijker en David Crouwel besloten uit elkaar te gaan. Dat is volgens Crouwel overigens in goed overleg gegaan. "Het leek ons alletwee wel zinvol eens over de schutting te kijken. En ik ga wat dingen voor mezelf doen", aldus Crouwel maandag.

Beide heren hebben veel projecten in de horeca samen opgezet. Den Blijker gaat nu alleen door met restaurant De Engel en visrestaurant Las Palmas in Rotterdam en blijft zich toeleggen op cateraar Den Blijker Proof. Crouwel blijft zich bezighouden met consultancy-activiteiten en adviezen in de zakelijke horecamarkt.

Ook is hij van plan een keten van ‘afhaalkiprestaurantjes’ in Nederland op te zetten. "Het gaat om Portugese kip, halalgeslacht en op de barbecue geroosterd. Heerlijk!" De eerste vestigingen moeten komen in Den Haag, Delft, Gouda en Breda.

Crouwel: "Dan komt Herman straks bij mij een kippetje eten en ik bij hem een patatje. Want ik begrijp dat hij in Limburg een cafetaria start met topkok Hans van Wolde."


Tv-kok Den Blijker en Crouwel uit elkaar  (foto: DAG)

Hamilton geeft Button een tip

Lewis Hamilton heeft Jenson Button geadviseerd vol in de aanval te blijven. De regerend kampioen zag in 2007 zelf een grote voorsprong verdwijnen in twee races.

Hamilton: "Hij heeft het tot dusver geweldig gedaan door zes races te winnen, maar men moet niet vergeten dat ik in 2007 net naast de titel greep, terwijl ik twee races voor het einde nog zeventien punten voor lag."

"Het kampioenschap zal tot het laatste moment erg zwaar blijven en ik raad Jenson aan om te blijven pushen, tot aan de laatste race. Ik wens hem veel succes toe," aldus de coureur die sinds Italië weet dat hij zijn titel niet behouden zal.

Button heeft 15 punten voor op teamgenoot Rubens Barrichello.

Gemotoriseerd bierkratje geconfisqueerd

Tof idee. Bouw een bromfietsblokje op een krat bier en maak er de straten mee onveilig. De politie van het Duitse Maulburg vond het geen leuk idee, en nam de 'bierkratbrommer' in beslag.

Matthias Krankl heeft niet lang van zijn tot mini-quad omgebouwde bierkrat kunnen genieten. Toen de politie hem op het kratje betrapte werd het bijzondere vehikel geconfisqueerd.

"Het voertuig heeft slechts een motortje met een cilinder, maar toch wist hij de snelheidslimiet te overschrijden", aldus de politie. "Het was niet legaal, dus besloten we het voertuig in beslag te nemen. Het zag er erg leuk uit maar het zou rijden met drank op een stuk risicovoller maken."



Gemotoriseerde bierkratjes blijken hip te zijn in Duitsland. YouTube is overspoeld met filmpjes!

[Oproep] Verwacht jij in december of januari een kindje?


Uniek tv-programma zoekt een gezin waarin januari 2010 een kindje wordt geboren. In de eerste de maand van het tweede decennium van 2000, januari 2010, zal de NCRV beginnen met een serie unieke televisiedocumentaires. Deze documentaires, GENERATIE 2010, zullen de zwangerschap, geboorte en het leven van een aantal kinderen laten zien die onderdeel uit gaan maken van DE nieuwe generatie.

GENERATIE 2010 zal ieder jaar de jeugd van deze kinderen volgen en in een aantal afleveringen uitzenden. Op integere wijze zal het opgroeien van hen in beeld worden gebracht. Hiermee ontstaat niet alleen een prachtig persoonlijk overzicht, maar zal ook een tijdsbeeld worden neergezet. Hoe wordt de nieuwe generatie groot in Nederland, in de wereld?

Verwacht je eind december 2009 of in januari 2010 een kindje en lijkt het je mooi en interessant mee te werken aan dit heel bijzondere document dat naast een tijdsbeeld, het opgroeien van jouw kind in beeld brengt? Stuur dan een mail aan generatie2010@eyeworks.tv Graag reageren vóór 15 oktober aanstaande. Ook voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek, kan je contact opnemen met het bovenstaande adres.

Brute brutaliteiten op brute Brütal Legend screenshots

Brütal Legend is de nieuwste game van Tim Schafer en zijn studio Double Fine. De game neemt ons mee naar een andere dimensie waar Eddie Riggs ons laat zien wat echte rock inhoudt. De stem van Eddie Riggs wordt ingesproken door multitalent Jack Black.

Enkelen van jullie hebben al kunnen spelen dankzij de demo die in de Amerikaanse PSS is verschenen. Vandaag hebben we een tiental nieuwe screenshots van de game. Brütal Legend verschijnt op 13 oktober voor de Xbox 360 en Playstation 3.







[Shocking] Filmpje doodgeslagen puber uitgelekt

De politie van Chicago heeft vandaag drie jongens opgepakt naar aanleiding van een vechtpartij afgelopen donderdag. De zestienjarige Derrion Albert liep van school naar huis, toen hij door de drie werd aangevallen en doodgeslagen.

Het trio, bestaande uit jongens van zestien, achttien en negentien jaar oud, wordt moord met voorbedachten rade ten laste gelegd. Alle drie zullen ze worden berecht als meerderjarigen. 

De school zal vanmiddag een wake houden voor de knul. De politie onderzoekt ondertussen de beelden van de vechtpartij, die door een getuige zijn gefilmd. Het filmpje, waarop duidelijk is te zien dat Derrion door verschillende personen wordt gestompt en geslagen, is overgedragen aan de politie.

'Ontvoering 7-jarige was om losgeld'

De ontvoering van een 7-jarig meisje uit Ede in april van dit jaar was bedoeld om losgeld te krijgen. Dat stelt de advocaat van een van de twee verdachten, de 28-jarige K.M. uit Amersfoort. Volgens de advocaat had zijn cliënt M. part noch deel aan enig seksueel misbruik waarvoor het Openbaar Ministerie M. en medeverdachte L.S. vervolgt.

Dat zei hij vandaag tijdens een zogenoemde regiezitting van de rechtbank in Arnhem.

Het Edese meisje werd op 7 april in een auto getrokken vlak bij haar huis. De politie vond haar de volgende dag terug op een camping in het Zuid-Hollandse Brielle.

V. Williams sneuvelt in tweede ronde

Venus Williams is uitgeschakeld op het WTA toernooi in Tokyo. De als tweede geplaatste Amerikaanse delfde het onderspit tegen de Russische Anastasia Pavljoetsjenkova. Eerder vandaag werd ook de nummer één van de wereld, Dinara Safina, uitgeschakeld.

De Amerikaanse, als tweede geplaatst, kon het de nummer 40 van de wereld nauwelijks lastig maken en verloor na twee sets, 7-6 en 7-5. Eerder zei Williams nog dat ze in 2010 het damestennis wil gaan domineren. Ze heeft echter nog een lange weg te gaan.

Orie langer bij DSB

Jac Orie heeft zijn contract met schaatsploeg DSB met twee jaar verlengd. Het oude contract van de Hagenees liep tot 2010.

Sinds het seizoen 2006/2007 is Orie trainer/coach bij DSB. Afgelopen seizoen werden zijn pupillen Margot Boer en Stefan Groothuis Nederlands kampioen sprint, en wonnen Laurine van Riessen, Simon Kuipers en Boer een wereldbekerwedstrijd. Daarnaast won Kuipers brons bij het WK sprint.

Vrouw jat met pistool chihuahua van agent

Een vrouw uit Sydney heeft geprobeerd een chihuahua te jatten van een politieagent. Ze deed dit door de agent onder schot te houden.

Volgens de politie had de 26-jarige met de man overlegd dat zij de puppy wilde kopen en gisteren wilde ze het hondje ophalen. Eenmaal binnen trok de vrouw een pistool en eiste dat ze de chihuahua zou krijgen.

De plannen van de vrouw werden echter gedwarsboomd door de bewoners van het huis, waaronder een politieman die op dat moment niet in functie was. Volgens de politie was het vuurwapen een niet van echt te onderscheiden replica.

De hondenliefhebster wordt aangeklaagd wegens een poging tot beroving. Volgende maand komt de zaak voor de rechter.

Cricketers naar Engelse competitie

De Nederlandse cricketploeg zal in 2010 deelnemen aan de sterke competitie van eendaagse wedstrijden. Het team dankt de uitnodiging aan het sterke presteren op het WK twenty20, waar het onder andere stuntte tegen Engeland.

Er was een plek vrijgekomen nadat de nationale ploeg van Ierland had afgezegd voor deze competitie. De interim-directeur van de Nederlandse cricketbond, Jan Zwart, was erg blij met de uitnodiging. "We verheugen ons erop het Nederlandse cricket in deze sterkte competitie te kunnen profileren."

Oranje zal in totaal twaalf wedstrijden spelen tegen counties uit Wales, Schotland en Engeland.

Caracciolo wint Bronzen Stier

FC Den Bosch-spits Fabio Caracciolo heeft de Bronzen Stier gewonnen, omdat hij topscorer is geworden van de eerste periode in de Jupiler League.

De spits van FC Den Bosch vond zeven keer het net in negen duels en scoorde daarmee evenveel treffers als Johan Voskamp (Helmond Sport) en Glynor Plet (Telstar). Van het trio had Caracciolo echter de minste minuten nodig om tot zijn productie te komen. Hij stond in de eerste periode in totaal 774 minuten op het veld. Voskamp en Plet kregen van hun trainers respectievelijk 790 en 802 minuten de tijd om te scoren.

Op die van beste speler na, zijn alle winnaars van de Bronzen Stieren voor de eerste periode bekend. De stemming van de aanvoerders en trainers van de clubs uit de Jupiler League leidde ertoe dat Halil Çolak (Go Ahead Eagles) beslag legde op de Bronzen Stier voor beste talent en dat Andries Ulderink (Go Ahead Eagles) de Bronzen Stier voor beste trainer in ontvangst mag nemen. De stand van de ranglijst bepaalde dat Go Ahead Eagles de Bronzen Stier voor beste ploeg voor zich opeiste.

Aankomende donderdag wordt de beste speler van de periode bekend. De trainers en aanvoerders van de Jupiler League-clubs nomineerden Halil Colak (Go Ahead Eagles), Nacer Chadli (AGOVV Apeldoorn), Glynor Plet (Telstar), Marc Höcher (Helmond Sport), en Johan Voskamp (Helmond Sport).

Wilmots assistent van Advocaat

Marc Wilmots wordt assistent van bondscoach van België Dick Advocaat. De Belgische voetbalbond maakte dit nieuws maandag wereldkundig.

Nu de oud-international van De Rode Duivels wordt toegevoegd aan de technische staf van België, is het plaatje van Advocaat rond. Bert van Lingen zal als de andere assistent van Advocaat gaan fungeren bij onze zuiderburen.

Wilmots, oud-speler van onder meer het Duitse Schalke 04, zal donderdag officieel worden gepresenteerd als assistent-bondscoach. Advocaat zal dan tevens zijn selectie voor de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Estland op 10 en 14 oktober bekend maken.

België maakt inmiddels geen kans meer op plaatsing voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

Tobiasen wil strijdbijl met Çapa begraven

Ole Tobiasen zou het voortouw hebben genomen in een stemming onder de spelersgroep om MVV-trainer Fuat Çapa te ontslaan. Hij werd op non-actief gesteld, maar wil nu graag weer terugkeren bij de selectie.

Na tegenvallende resultaten zou de voormalig verdediger van Ajax de spelersgroep bij elkaar hebben geroepen om te stemmen over het functioneren van trainer Çapa.

Tobiasen zegt tegenover De Limburger dat hij slechts zijn verantwoordelijkheid als captain heeft genomen en de wens van de spelersgroep heeft uitgevoerd. De verdediger wil graag weer terugkeren in de MVV-selectie en is bereid om de strijdbijl met Çapa te begraven. Maandag had hij een gesprek met Çapa en MVV-topman Nico Jongen.

"Er zijn verhalen in de wereld gebracht die niet helemaal kloppen en wellicht heeft het bestuur te snel gereageerd door me weg te sturen. Nu kennen ze de waarheid. De bal ligt nu bij de trainer. Hij zal moeten beslissen of hij weer met me wil werken," aldus Tobiasen na afloop van het gesprek.

Trainer Favre weg bij Hertha BSC

Lucien Favre vertrekt bij het Duitse Hertha BSC. Dat deelde de Berlijnse club maandagavond mede. Onder leiding van de Zwitserse trainer beleefde Hertha de afgelopen weken een dramatische seizoenstart. De Berlijnse ploeg is de tegenstander van sc Heerenveen in de groepsfase van de Europa League.

Met Favre aan het roer deed Hertha vorig seizoen nog lange tijd mee in de strijd om de Duitse titel. Uiteindelijk finishten de Berlijners op een vierde plaats. Dit seizoen loopt het daarentegen totaal niet bij de hoofdstedelijke club.

Sinds er op de openingsdag van de Bundesliga werd gewonnen van Hannover 96 leed Hertha louter nederlagen in de Duitse competitie. De 1-1 remise tegen FK Ventspils in de Europa League was een grote tegenvaller, terwijl afgelopen week de uitschakeling in de DFB Pokal volgde tegen 1860 München (Tweede Bundesliga).

In de Bundesliga is Hertha momenteel hekkensluiter. Zondag werd er een dramatische 5-1 nederlaag geleden tegen 1899 Hoffenheim. Na afloop waren de spelers van de club niet beschikbaar voor de pers. Alleen Favre en manager Michael Preetz deden hun zegje voor de media.

De taken van Favre worden voorlopig overgenomen door Karsten Heine, coach van het elftal onder 23.

Howett: "Team krijgt boost van goed resultaat"

Toyota-coureur Timo Glock behaalde in Singapore een verrassende tweede plaats. Toyota Formule 1-president John Howett zegt dat dit resultaat een grote stimulans voor het team is. De Brit denkt echter niet dat dit de toekomst van de renstal in de Formule 1 zal beïnvloeden.

Op de vraag of het goede resultaat de positie van het team bij de grote bazen zou beïnvloeden zei Howett: "Ik denk het niet." Dit zou betekenen dat de renstal het volgend seizoen met aanzienlijk minder budget zal moeten gaan doen.

"Het belangrijkste voor mij is dat het goed is voor de jongens die zo hard werken. Ze hebben hard gewerkt om het pakket voor deze race af te krijgen. Het ontwerp van de achterkant is erg complex en de jongens van de productie hebben er dan ook hard moeten werken. Je racet als team om te winnen."

"Het is een motivatie voor het team, dat we het gewoon kunnen doen," zei de Brit. Toyota rijdt komende zondag voor het thuispubliek in Japan. Daar wil het team wederom goed presteren.

Berlusconi: First Lady wel erg bruin

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft wederom een opmerking gemaakt over de huidskleur van de Amerikaanse president Barack Obama. Dit maal viel niet alleen Barack Obama ten prooi aan de flamboyante Berlusconi, maar ook zijn vrouw Michelle Obama.

Tijdens een bijeenkomst met de conservatieve aanhang van de premier zei Berlusconi: "Ik moet u de beste wensen overbrengen van 'n man die... Hoe heet hij ook alweer? Wacht even. Hij heeft een gebronsde huid... O ja, Barack Obama! U gelooft het niet, maar ze zijn vast samen naar het strand geweest, want zijn vrouw is net zo bruin."

De aanhang van Berlusconi ontving de opmerking met applaus en gelach. De Italiaanse premier had schijnbaar nog een appeltje te schillen met de Amerikaanse First Lady na het 'incident' van vorige week op de G20-top. Terwijl bijna alle wereldleiders zoenen kregen van Michelle bij het ontvangst, moest Berlusconi het slechts met een hand doen.

Bekijk hier de opmerking van Berlusconi via RTL Video.

Bekijk hier de foto's van de ontvangst van verschillende wereldleiders door de Obama's op de G20-top.

Berlusconi: 'Die is zeker naar het strand geweest'

Meeste stellen lullen niet over condooms

De meeste stellen praten voor de eerste wip niet over veilig vrijen. Dit is gebleken uit een groot onderzoek onder duizend personen. Reden voor die stilte zou verlegenheid zijn.

Geneesmiddelenfabrikant Schering-Plough heeft voor hun onderzoek in samenwerking met een datingsite duizend mensen vragen gesteld over de eerste keer met een nieuwe partner. Op de vraag of er voor de eerste keer over condooms wordt gepraat, antwoordt maar liefst 63 procent van de mannen ontkennend. Ook meer dan de helft van de vrouwen, 52 procent, kaart het onderwerp 'veilig vrijen' niet aan voor de eerste wip.

Hoewel negentig procent van de ondervraagden weet dat condooms helpen tegen nare ziekten, durft men dit onderwerp door verlegenheid niet aan te snijden. Volgens dokter Andrew Zuchsmann, verbonden aan het Koninklijke Australische en Nieuw-Zeelandse College van Verloskundigen en Gynaecologen, vindt dat men een gesprek over condooms eerst voor de spiegel moet oefenen.

"Australië heeft een van de hoogste percentages gevallen van chlamydia ter wereld, maar mensen stellen nog steeds geen vragen over anticonceptie", weet Zuchsmann. "Vaak gaat het hier om onenightstands waarin men onder invloed is van alcohol, dus is het van belang dat voor de seks goed over veilig vrijen wordt gepraat", besluit de arts. 

Bonus Gerrit Zalm veel hoger

De bonusregeling van ABN Amro-topman Gerrit Zalm is veel ruimer dan eerder werd aangenomen. Dit blijkt uit onderzoek van financieel nieuwszender RTL Z.

Zalm kan maximaal anderhalf miljoen euro bonus krijgen. Dat is vier keer zoveel als minister van Financiën Wouter Bos de Tweede Kamer heeft verteld. Daarnaast blijkt Zalm ook nog eens veel eerder recht te hebben op die bonus.

Bos, die zelf staatssecretaris onder Zalm was toen Zalm nog minister van Financiën onder Paars was, zei eerder in een debat met de Eerste Kamer letterlijk dat de hoogte van Zalms bonus 'maximaal 50% van zijn jaarsalaris' is. Dat komt neer op 375.000 euro.

Maar dat blijkt een bedrag per jaar te zijn, en dat vier jaar lang, mits Zalm de bank later met winst kan verkopen. De bonus kan dus vier keer zo hoog zijn. En komt neer op maximaal 1,5 miljoen euro.

Veel politieke partijen, waaronder D66, de SP, het CDA en Bos' eigen PvdA voelen zich bedonderd. Zij eisen opheldering. Zalm werd de baas van ABN Amro (en Fortis Nederland) toen Bos in 2008 de omgevallen banken nationaliseerde.

Lees ook de FOK!-column Gerrit Zalm, de slechtste minister van Financiën.

Archieffoto Gerrit Zalm, toen nog minister van Financiën

Zeven minuten in de wereld van Final Fantasy XIII

Het is alweer ruim een jaar geleden dat bekend werd gemaakt dat Final Fantasy XIII ook naar de Xbox 360 zou komen, en het is alweer een paar jaar geleden dat we officieel hoorden dat de game in ontwikkeling was. Inmiddels is bekend dat Final Fantasy XIII binnenkort toch echt moet gaan verschijnen.

De game is ook groots aanwezig op de Tokyo Game Show van dit jaar, onder andere met de onderstaande trailer met veel vuurwerk, beelden van de gameplay en volledig Japans gesproken.

Meer bekende artiesten experimenteren met Beaterator

Vorige week hadden we al een filmpje waarin een aantal bekende mensen uit de muziekindustrie zoals Ice-T praten over hun ervaring met Beaterator. Inmiddels heeft Rockstar nog een filmpje vrijgegeven waarin onder andere rapper Buckshot en producer Marco Polo met de PSP aan de slag gaan. Eind deze week zal het muziekprogramma in de winkels te krijgen zijn en te downloaden vanaf de PlayStation Store.

Herken de slechterik in Ratchet & Clank trailer

Eind dit jaar verschijnt de nieuwe Ratchet & Clank, exclusief voor de Playstation 3, genaamd Ratchet & Clank: A Crack In Time. Het spel begint met Ratchet die erop uit trekt om Clank te gaan redden. Beide leren gedurende het spel veel over hun oorsprong en wat hun doel in het leven is.

Natuurlijk kent een game als Ratchet & Clank een slechterik, en niet zo maar één, maar een superslechterik! Insomniac Games vat even samen voor ons hoe we een superslechterik kunnen herkennen aan de hand van de onderstaande video.

Tientallen gewonden na aanval door bijen

Zeker twintig mensen zijn in Turkije gewond geraakt, nadat een wagen die bijenkorven vervoerde in botsing was gekomen met een vrachtwagen. Na het ongeval openden de bijen de aanval op de betrokkenen bij het ongeval en op medewerkers van hulpverleningsdiensten.

Dat heeft het Turkse persbureau Anatolia vandaag gemeld. De gewonden zijn in een ziekenhuis opgenomen.

Het incident had plaats in de buurt van het zuidelijke vakantieoord Marmaris. Naast de twintig gewonden door de bijenaanval liepen zes mensen letsel op door de botsing.

Van de laatste groep gewonden overleed een 18-jarige man later in een ziekenhuis. De lokale autoriteiten zeiden vandaag dat de doodsoorzaak van de man nog niet bekend was.

Whitmarsh: "Titelrace is gelopen"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh weet nu zeker dat Jenson Button zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 binnen gaat slepen. De Brit staat met nog drie races te gaan vijftien punten voor op Brawn GP-teamgenoot Rubens Barrichello.

In de race in Singapore werd Button vijfde, één plaats voor Barrichello. "Het is niet de meest mooie manier om het kampioenschap te winnen, maar je moet gewoon punten halen," zei Whitmarsh. "Jenson staat onder een enorme druk en zolang je het wereldkampioenschap niet gewonnen hebt, blijft deze er. Vooral omdat je teamgenoot je uitdager is. Hij kan het kampioenschap nog verspelen, maar het lijkt er op dat hij het in de tas heeft."

"Het is nooit eenvoudig om een kampioenschap te winnen, met welk voordeel je ook begint. Hij kende een vliegende start in het kampioenschap en hij verrichte goed werk door in de positie te geraken om het kampioenschap te pakken."

Bankier: bankiers niet schuldig aan crisis

Bankiers zijn niet schuldig aan de huidige financiële en economische crisis. Dit zei Sjoerd van Keulen vandaag tijdens een debat over de crisis. Van Keulen is voorzitter van het Holland Financial Centre en oud-topman van de bankverzekeraar SNS Reaal, die in 2008 staatssteun kreeg van de Nederlandse overheid.

Van Keulen: "99 procent van de bankiers heeft geen schuld aan de kredietcrisis. Dat deze is uitgebroken, heeft meer te maken met andere factoren." Volgens de bankier zijn onder andere de kunstmatig lage rentes van centrale banken en het enorme handelstekort van Amerika oorzaak van deze crisis.

Ook het politieke beleid om elke Amerikaan aan een huis en hypotheek te helpen en het gebrek aan toezicht heeft volgens Van Keulen aan de crisis bijgedragen.

De financieel topman stelde dat sommige investment bankers misbruik hebben gemaakt van de situatie door transacties te doen waar heel veel geld mee is verdiend: "De invalshoek van vandaag de dag enkel en alleen op bonussen is geen oplossing. Het draait niet alleen om zelfverrijking via bonussen. Dat is een simplificatie van de werkelijkheid."

'Politieke beleid om huizenbezit te stimuleren mede oorzaak crisis'

Saudi voor rechter voor seksgesprek op tv

De 32-jarige Mazen Abdel Jawad staat sinds gisteren in de Saudi-Arabische plaats Jeddah voor de rechter, omdat hij het als eerste man ooit gewaagd heeft om in het openbaar over zijn seksleven te hebben. Hij kan daarvoor twintig jaar celstraf en duizend zweepslagen krijgen. Dat meldde de Saudische krant Arab News vandaag.

De gescheiden vader van vier kinderen vertelde in juli in een talkshow hoe hij in zijn slaapkamer vrouwen verleidt. Ook vertelde hij, dat hij zijn eerste keer op veertienjarige leeftijd met een buurvrouw beleefde.

In het streng-islamitische Saudi-Arabië is het verboden om buiten het huwelijk seks te hebben. Vrouwen moeten hoofddoeken en wijde kleding dragen. De religieuze politie let er op, dat mannen en vrouwen die geen familie van elkaar zijn of die niet met elkaar getrouwd zijn, geen contact met elkaar hebben.

Toch stokslagen voor vrouw die bier dronk

Een religieuze rechtbank in Maleisië heeft vandaag een vonnis gehandhaafd tegen een vrouw die tot stokslagen was veroordeeld omdat ze bier had gedronken. Dat meldde het staatspersbureau Bernama.

De beroepscommissie van de rechtbank in de staat Pahang heeft nog geen datum bepaald wanneer de straf moet worden uitgevoerd.

Kartika Sari Dewi Shukarno, een 32-jarige moeder van twee kinderen, zal de eerste vrouw worden die stokslagen krijgt krachtens de islamitische wetgeving die alleen geldt voor moslims. Ze zal zes stokslagen krijgen omdat ze in een nachtclub bier had gedronken. Voor moslims in Maleisië is alcohol streng verboden.

De zaak tegen Kartika heeft internationale aandacht getrokken. Mensenrechtenorganisaties uitten kritiek op het vonnis. En minister van Vrouwenzaken in Maleisië, Shahrizat Abdul Jalil, noemde de straf eerder "te streng en niet in verhouding tot de overtreding".

PvdA Amsterdam: haast met nieuwe Taxiwet

De Amsterdamse afdeling van de PvdA is een petitie op internet begonnen waarin zij politiek Den Haag oproept haast te maken met de nieuwe Taxiwet. Volgens de sociaaldemocraten moet die wet er zo snel mogelijk en zo nodig via een noodprocedure komen. De petitie is gericht aan staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) en de Eerste en de Tweede Kamer.

PvdA-gemeenteraadslid Myriam Bergervoet maakte dit vandaag bekend. Huizinga hoopt dat de wet in de loop van volgend jaar in werking kan treden, maar dat duurt volgens de politica te lang. Mensen kunnen de petitie ondertekenen via de website www.petities.nl.

De nieuwe regels houden onder meer in dat alleen chauffeurs die zijn aangesloten bij een centrale, op taxistandplaatsen mogen staan. In Amsterdam zij al jaren veel problemen met taxi's.

haast met nieuwe Taxiwet  (foto: ANP)

Verdachte tankstation opnieuw verhoord

De 35-jarige automobilist uit Utrecht die vorige week inreed op een tankstation aan de A27 bij Gorinchem is vandaag opnieuw verhoord. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man ligt nog in het ziekenhuis, waardoor het niet mogelijk was hem eerder uitgebreid te verhoren. De man die de dood vond bij het ongeval is een 33-jarige Fransman, liet de politie vandaag weten. Hij was op het moment van het ongeval in de tankshop aanwezig. Zijn identiteit is vastgesteld aan de hand van gebitsanalyse.

Vier van de zes gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Drie van hen, een 24-jarige Israeliër en inzittende van de geramde auto, een 38-jarige man uit Made en een 34-jarige vrouw uit Rijnen, verkeren volgens de politie in zorgwekkende toestand.

Met de verhoorde automobilist gaat het beter. Hij ramde een week geleden in volle vaart een auto, waarvan de bestuurder stond te tanken. Beide voertuigen boorden zich in het tankstation.

verdachte tankstation opnieuw verhoord  (foto: ANP)

Twee verdachten nog maand vast

Twee jonge mannen die in verband met de strandrellen van Hoek van Holland zijn aangehouden, zitten nog zeker tot en met 25 oktober vast. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekendgemaakt.

Het OM bepaalde vorige week dat de mannen nog dertig dagen in voorlopige hechtenis blijven. Vier andere mannen die waren opgepakt, werden vrijgelaten. Zij worden door het OM nog wel als verdachte beschouwd.

De mannen worden ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij de ongeregeldheden tijdens het dancefeest op 22 augustus. Een grote groep bezoekers keerde zich op die avond tegen de politie. Agenten zagen zich genoodzaakt te schieten. Een 19-jarige bezoeker werd dodelijk door een politiekogel getroffen.

twee verdachten nog maand vast  (foto: ANP)

Huizenbouw in Nederland valt stil

De bouw van nieuwe huizen is stil aan het vallen. In de eerste acht maanden van dit jaar verkochten bouwbedrijven en projectontwikkelaars nog maar 1300 huizen per maand. In de jaren daarvoor waren dat er maandelijks nog 2800. Complete bouwprojecten stagneren nu omdat in de voorverkoop te weinig panden van de hand gaan. Als er niets gebeurt, gaat 20 procent van de bouwbedrijven failliet.

Met die waarschuwing aan het kabinet presenteerde de NVB, de vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers, vandaag in Den Bosch de recente verkoopcijfers van nieuwbouwhuizen. NVB-directeur Nico Rietdijk slaat alarm. "We zitten nu op het laagste niveau dat ooit door ons is geregistreerd. Daarnaast zijn de verkochte woningen kleiner en circa 9 procent goedkoper dan voorheen." De NVB voorspelt dat de woningbouw zo’n 7 miljard euro aan jaarproductie verliest. 75 duizend tot 100 duizend werknemers zullen volgens de bouwers hun baan verliezen als het tij niet snel wordt gekeerd.

Hoewel ook de verkoop van bestaande woningen in een diep dal zit (min 43 procent ten opzichte van vorig jaar), verwacht de NVB daar een eerder herstel dan op de nieuwbouwmarkt. Uit recente onderzoeken blijkt dat starters langzaam maar zeker weer de aanschaf van een huis overwegen. Dat kan de woningmarkt in beweging zetten.

Maar om de nieuwbouwprojecten vlot te trekken is het noodzakelijk dat ook de duurdere huizen weer verkocht worden. "Vaak loopt de verkoop van goedkope woningen nog wel redelijk door, maar omdat de dure woningen in een project financieel en kwalitatief niet gemist kunnen worden, stranden projecten alsnog", aldus NVB-directeur Nico Rietdijk.

De bouwers kwalificeren de maatregelen van het kabinet om de woningmarkt op gang te brengen als "too little too late". Minister Van der Laan verhoogde per 1 juli de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) tot woningen van 350 duizend euro. Mensen die een woning in die categorie buiten hun schuld (werkloosheid, echtscheiding, arbeidsongeschiktheid, overlijden partner) met verlies moeten verkopen via een executieveiling, kunnen erop rekenen dat NHG de restschuld aan de bank betaalt.

De NVB pleit voor een verdere verruiming van de NHG-garantie tot tenminste 500 duizend euro. Daarnaast roepen de bouwers de overheid op de grondprijzen te verlagen en de kwaliteitseisen te versoepelen. De gemiddelde koper zoekt een nieuwbouwhuis van 250 duizend euro. De gemiddelde vraagprijs ligt echter op 290 duizend euro. Om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen willen de bouwers goedkoper kunnen bouwen.

De NVB presenteerde de cijfers vandaag in de Brabantse hoofdstad Den Bosch, omdat die provincie volgens de bouwers het goede voorbeeld geeft in het stimuleren van de bouw. Brabant presenteerde vorige week een pakket maatregelen. Zo kunnen Brabantse huizenkopers rekenen op provinciale compensatie als zij hun nieuwe woning door onvoorziene omstandigheden binnen drie jaar gedwongen moeten verkopen. De provincie neemt dan de helft van het verlies voor haar rekening, met een maximum van 60 duizend euro.


Huizenbouw in Nederland valt stil  (foto: DAG)

Thorpe trekt aanklacht tegen L'Équipe in

Ian Thorpe heeft zijn aanklacht tegen de Franse sportkrant L’Équipe ingetrokken. De Australiër had een rechtszaak aangespannen tegen de krant omdat ze hem in een artikel hadden beschuldigd van dopinggebruik.

De krant beweerde dat bij Thorpe abnormaal hoge testosteronwaarden waren ontdekt. Echter werd de zwemmer al snel door het Australisch dopingagentschap vrijgesproken en spande daarop een rechtszaak aan wegens smaad.

Vandaag zou de eerste zitting plaatsvinden van het proces, maar van L’Équipe was niemand aanwezig. De advocaat van de meervoudig olympisch- en wereldkampioen stelde daarop dat het weinig nut heeft om de zaak door te zetten: Op deze manier heeft het weinig zin om ons standpunt te verdedigen. Het is een kostbaar proces en op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken en verdergaan met het leven.

Na 65ste nog elf gezonde jaren

Mannen en vrouwen worden steeds ouder, maar niet al die extra jaren worden in goede gezondheid doorgebracht. De levensverwachting stijgt harder dan het aantal jaren dat in goede gezondheid wordt doorgebracht, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd.

Mannen die in 1990 65 jaar waren, hadden toen nog gemiddeld 14,7 levensjaren voor de boeg, waarvan zij er 9,7 in goede gezondheid doorbrachten. In 2007 hadden 65-jarige mannen gemiddeld nog 17,4 jaar te gaan. Daarvan verkeren zij 11,2 jaar in goede gezondheid.

Bij vrouwen ging de levensverwachting wel omhoog, maar niet het aantal "gezonde" jaren.

Ook grote filmnamen willen Polanski redden

Een aantal gerenommeerde mensen uit de filmwereld heeft zich aangesloten bij het Franse initiatief om regisseur Roman Polanski vrij te krijgen. Onder hen bevinden zich onder meer Harvey Weinstein, de producent van Oscarwinnaars als The Lord of the Rings en Shakespeare in Love, en Thierry Frémaux, de directeur van het Filmfestival van Cannes.

De 76-jarige Polanski, maker van veelbekroonde films als The Pianist, Chinatown en Rosemary’s Baby, werd eergisteren in Zwitserland gearresteerd voor seksueel contact met een minderjarige dat hij meer dan dertig jaar geleden in Amerika heeft gehad. De regisseur vluchtte tijdens de afwikkeling van de zaak uit de Verenigde Staten weg.

Frankrijk en Polen gaan samen aan de Verenigde Staten vragen of zij Zwitserland willen verzoeken Polanski vrij te laten. "We bellen elke filmmaker die we kennen om zich bij ons verzoek om gratie aan te sluiten", stelt Weinstein vandaag op de website van het Britse filmblad Screen. De producent wordt beschouwd als één van de machtigste mannen van Hollywood.

Als Polanski in de Verenigde Staten wordt berecht, wacht hem mogelijk een celstraf van vijftig jaar.

Demo Maandag: Everest under clouds - Close Enough

Everest under clouds heeft een eigen demo uitgebracht onder de naam Close Enough. Op de vocalen zingt zanger Tim Manders, met gitaarbegeleiding van Tim Manders. Op de drums zit niemand minder dan Tim Manders en achter de toetsen zit Tim Manders. De backingvocals zijn gedaan door Tim Manders en de basgitaar wordt bespeeld door Tim Manders......
Enfin, je begrijpt m'n punt; de band bestaat uit één man. Is het wat of is het drie keer niks?

Ryanair: ordinair biggentransport!

Gelukkig is Dublin maar een uur en een kwartier vliegen. Zeker wanneer je in een toestel van Ryanair zit. Vlieg je met deze Ierse maatschappij, dan weet je hoe een zonder verdoving gecastreerd biggetje zich voelt als hij met al zijn vriendjes en vriendinnetjes in een te kleine vrachtwagen wordt vervoerd naar een louche slagerij ergens in Noord-Italië. Ryanair is je reinste biggentransport!

Kane komt met nieuw album

Kane komt met een nieuw album. Op vrijdag 27 november verschijnt No Surrender. Dat heeft Universal Music vandaag meegedeeld.

Het album is afgelopen zomer in een paar weken opgenomen in Brussel. Zanger Dinand Woesthoff, gitarist Dennis van Leeuwen en toetsenist Nico Brandsen zijn verantwoordelijk voor de productie. "De afgelopen twee jaar hebben we met zo veel plezier met elkaar op het podium gestaan; dat gevoel wilden we in de studio vasthouden en vangen in sterke, bondige songs", laat Woesthoff weten.

De band bestaat verder uit Ivo Severijns (bas), Robin Berlijn (gitaar) en Joost Kroon (drums). De band komt oorspronkelijk uit Den Haag en brak in 1999 door met Where Do I Go Now. Kane kreeg al veel muziekprijzen, waaronder een Edison.

'FBI heeft immense database over burgers'

De FBI beschikt over een database met meer dan anderhalf miljard items over Amerikaanse staatsburgers en buitenlanders. Deze database wordt met de dag groter. Volgens burgerrechten organisaties is de database een ontoelaatbare inbreuk op de privacy.

Wired heeft de hand weten te leggen, door middel van de Freedom of Information Act, op een aantal documenten die dit aantonen. Uit deze documenten blijkt dat de federale dienst een opmerkelijke interesse heeft in de gedragingen van burgers. Ook al worden deze van geen enkel misdrijf verdacht. Al deze gegevens zijn samengebracht in het National Security Branch Analysis Center. De verzameling gegevens bevat meer dan anderhalf miljard items en groeit snel.

Oorsprong van de data
De gegevens komen van vele verschillende bronnen, waaronder bedrijven die deze vrijwillig hebben verstrekt. Echter kan de FBI gegevens ook opeisen via de Patriot Act, die de regering Bush heeft ingesteld na de aanslagen van 11 september 2001. De gegevens beslaan vele verschillende zaken, waaronder informatie over hotelgasten, gebruikers van huurauto's, chauffeurs die gevaarlijke stoffen mogen vervoeren en vliegtuigpassagiers.

Kritiek
Er is veel kritiek op dit systeem vanuit burgerrechten groeperingen. Volgens hen wordt de privacy van burgers geschonden en zou dit systeem niet effectief zijn. Het feit dat de regering dit plan zonder voldoende democratisch toezicht uitvoert, is ook een punt van kritiek.

Geen commentaar
Ondanks dat uit de documenten blijkt dat de FBI de database drastisch wil uitbreiden en hier erg enthousiast over is, weigert de overheidsdienst hier enig commentaar op te geven.

Met dank aan RvLaak voor de herschreven nieuwssubmit.

Rick Engelkes daagt achterbuurvrouw

Rick Engelkes heeft een kort geding aangespannen tegen zijn achterbuurvrouw. De acteur, toneel- en tv-producent zou door haar zijn opgelicht. Engelkes eist de investeringen die hij via haar in Dubai deed, ruim 1,2 miljoen euro, terug. Dat heeft het advocatenkantoor van Engelkes, Bartels Advocaten, vandaag bekendgemaakt. Op het huis en de bankrekeningen van de vrouw is beslag gelegd.

"Het heeft er schijn van dat er meer slachtoffers zijn", aldus Dion Bartels. Meer bekende Nederlanders zouden volgens hem met de vrouw in zee zijn gegaan. Enkele mensen zouden zich ook bij hem gemeld hebben. De advocaat van de vrouw, Hugo Nieuwenhuizen, wilde geen commentaar geven.

Het kort geding dient op 19 oktober voor de rechtbank in Haarlem.

'Stem overledene in home video'

Sarah Mackessy, een Britse moeder, kwam tot een beangstigende ontdekking na het kijken van een video die ze gemaakt had tijdens een dagje uit in het natuurreservaat. Sarah hoorde een onbekende, fluisterende stem. Die stem kwam absoluut niet van haar, de baby of haar partner. Sarah denkt dat het de stem is van een overledene.

Sarah was haar kind van 8 weken oud aan het filmen, terwijl haar partner en twee andere kinderen dichtbij aan het spelen waren. De schokkende ontdekking kwam thuis, toen ze het filmpje bekeek. Het gezinnetje was verbijsterd toen het na enige seconden een stem hoorde die fluisterde: "Ik leef.

De moeder verzekert dat er verder niemand in de buurt was, dus de stem kan niet van een levend persoon vandaan komen. Ook waren er nog weinig mensen in het reservaat, doordat het bijna sluitingstijd was. "De stem is duidelijk te horen, alsof er iemand vlakbij mij stond," aldus Sarah.

De moeder en zijn partner hebben meteen na het ontdekken van de stem het internet afgezocht naar verklaringen, maar vonden niets. "Ik heb geen idee wat het geweest zou kunnen zijn. De stem was zo duidelijk. Het klonk alsof er iets vlakbij mij was. Maar de dichtsbijzijndste personen waren mijn partner en onze kinderen. Het is een raadsel voor ons."

Ironisch heet het reservaat The Enchanted Forest (Het Betoverde Bos). "Misschien is het wel echt betoverd," aldus de geschokte moeder.

Het filmpje is hier te bekijken. 

Voor meer creepy stuff kijk je in TRU.

Volume mp3-spelers aan banden

De Europese Unie legt het volume van mp3-spelers aan banden, meldt de NOS. Omdat te harde muziek steeds vaker tot gehoorbeschadiging leidt, is dat nodig, meent eurocommissaris Kuneva. De EU werkt nu aan een wet die regelt dat alle mp3-spelers voortaan een maximumvolume hebben van 80 decibel. Veel huidige spelers hebben een maximum van 100 decibel.

De regels gaan vermoedelijk over twee jaar gelden en zullen ook van toepassing zijn op mp3-spelers die verwerkt zitten in een mobiele telefoon.  Overigens bepaalt niet alleen het volume de ernst van de gehoorschade die gebruikers oplopen. Ook de duur van de blootstelling aan het lawaai is van invloed.

Hushovd rijdt geen Tour in 2010

Thor Hushovd zal niet aan de start staan bij de proloog van de Tour in 2010 in Rotterdam. De Noor van Cervélo heeft laten weten dat hij belangrijkere doelen heeft dan het verdedigen van de groene trui.

Hushovd heeft laten weten dat hij voor het komende seizoen twee grote doelen heeft, namelijk Parijs-Roubaix en het wereldkampioenschap in Geelong (Australië). De geblokte Noor won tijdens de afgelopen vier edities van de Tour minstens één etappe. Dit jaar was hij de sterkste in de zesde etappe naar Barcelona en won ook het puntenklassement.

Amsterdam CS deels ontruimd

Het Centraal Station in Amsterdam is vanmiddag gedeeltelijk ontruimd wegens een verdacht pakketje. De perrons twee en drie zijn niet meer toegankelijk voor het publiek, liet een woordvoerster van het Korps landelijke politiediensten weten.

De melding van het verdachte pakketje kwam rond twintig over twee binnen. Het voorwerp ligt in een trein die bij een van de twee perrons stond. Een specialist van de politie is onderweg om het pakketje te onderzoeken.

Uitslagen Frankrijk speelronde 7

Olympique Marseille heeft op bezoek bij Valenciennes drie dure punten laten liggen. Na ruim twintig minuten stond L'OM met 1-2 voor, maar Valenciennes bleek over veel veerkracht te beschikken en boog de score om naar 3-2. Meer uitslagen vind je hieronder.

Valenciennes wint van Olympique Marseille
Fernando Morientes zette in de beginfase al snel de 0-1 op het scorebord. Valenciennes liet zich echter niet van de wijs breng en kwam via Milan Bisevac op gelijke hoogte. Direct hierop was het opnieuw raak. Aanvalsleider Mamadou Niang schoot raak: 1-2.

David Ducourtioux zette de doelpuntrijke eerste helft nog wat kracht bij door de 2-2 binnen te schoppen. Lang leek het duel vervolgens af te stevenen op een remise, maar Rafael Schmitz besloot anders. Hij maakte de laatste en winnende treffer, waardoor Valenciennes de drie punten in eigen huis hield en het de club uit Marseille de eerste nederlaag van het seizoen bezorgde.

Bordeaux aan kop door zege op Rennais
Stade Rennis had in het Chaban-Delmas meerdere kansen om de score te openen tegen de ploeg van Laurent Blanc. Maar Bordeaux-doelman Carasso kon inzetten van Jerome Leroy en Yann Mvila goed keren en Ismael Bangoura mistte het doel rakelings.
Halverwege de eerste helft greep de thuisploeg het initiatief. Benoït Tremoulinas stond aan de basis van de voorsprong van Bordeaux. De linksback gaf een goede voorzet op de Braziliaan Wendel, die de bal schitterend met een snoekduik in de verre hoek kopte.


Uitslagen speelronde 7

ThuisUitUitslag
AS MonacoAS Saint-Etienne1-2
AJ AuxerreGrenoble2-0
Montpellier HSCUS Boulogne1-0
AS NancyFC Sochaux2-1
ValenciennesOlympique Marseille3-2
FC LorientParis Saint-Germain1-1
Olympique LyonToulouse FC2-1
Lille OSCOlympique Nice1-1
Le MansRC Lens3-0
Girondins de BordeauxStade Rennais1-0

Stand na speelronde 7

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Girondins de Bordeaux76101915-3
2Olympique Lyon75201713-5
3Olympique Marseille74211412-7
4Montpellier HSC74211412-7
5Stade Rennais73311212-5
6Paris Saint-Germain73311212-8
7AS Monaco7403129-8
8FC Lorient7322119-8
9AS Nancy73131012-10
10Valenciennes73131013-12
11Toulouse FC722387-6
12AJ Auxerre722385-7
13RC Lens722388-12
14US Boulogne722384-8
15Le Mans721479-11
16AS Saint-Etienne721475-9
17Lille OSC713365-9
18FC Sochaux720567-13
19Olympique Nice712455-14
20Grenoble700702-14

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1Mamadou NiangOlympique Marseille5
2Yoann GourcuffGirondins de Bordeaux4
=Bafetimbi GomisOlympique Lyon4

Schema speelronde 8

DatumThuisUit
03-10GrenobleMontpellier HSC
03-10Olympique NiceValenciennes FC
03-10Paris Saint-GermainAS Nancy
03-10Stade RennaisAJ Auxerre
03-10,AS Saint-EtienneGirondins de Bordeaux
03-10FC SochauxLe Mans
03-10RC LensOlympique Lyon
04-10US BoulogneLille OSC
04-10Toulouse FCFC Lorient
04-10Olympique MarseilleAS Monaco

[NASCAR] Uitslag AAA 400

Jimmie Johnson heeft op de Dover International Speedway de AAA 400 op zijn naam geschreven. Hij bleef na 400 ronden Mark Martin en Matt Kenseth voor.

Johnson kwam bij de start als beste weg voor Ryan Newman die Montoya de tweede plaats afsnoepte. Na 25 ronden was er een verplichte neutralisatie, omdat het eerder geregend had en de baan daardoor weinig grip kende. Newman haalde maar twee nieuwe banden en kon zo de leiding in de race pakken. Net nadat het veld vrijgegeven was, was er in ronde 31 een zware crash. Joey Logano ging hierbij liefst zeven maal over de kop. Ook Robby Gordon, Martin Truex Jr. en Reed Sorenson hadden schade.

De wedstrijd werd even stilgelegd om de brokstukken op te ruimen en Newman pakte wederom de eerste plaats. Hij kreeg Kurt Busch achter zich aan en deze was na 58 ronden de nieuwe leider van de race. Niet veel later pakte Montoya plaats twee. Johnson moest zich een weg door het veld banen en na 83 ronden lag hij al weer vierde.

Een volgende caution zorgde er voor dat Kurt Busch de leiding kon pakken. Hij moet na 147 ronden dankzij de achterblijvers de leiding afstaan aan Johnson die de betere lijn te pakken heeft. Een neutralisatie vanwege vloeistoffen op de baan zorgde er voor dat Busch na 168 ronden na een goede pitstop de leiding weer over kon nemen, maar lang duurde dit niet. De '48' ging er vandoor en bouwde een voorsprong op van 3,5 seconden. Op plaats viij meldde zich klassementsleider Mark Martin na 222 van de 400 ronden.

De toppers bleven hun posities handhaven en het was wachten op de neutralisatie die het veld door elkaar zou husselen. Na 324 ronden kwam er eentje, waarbij kleine verschuivingen optraden. Johnson ging nog aan de leiding, maar achter hem sloten Martin, Kenseth, Montoya en Stewart aan. De herstart van Montoya was goed, want de Colombiaan pakte plaats twee. Later werd de Ganassi-rijder nog gepasseerd door eerst Kenseth en later Martin. Deze wist met nog zestien ronden te gaan Kenseth te passeren voor plaats twee. Hoewel Martin inliep op Johnson was het niet genoeg om hem van de overwinning af te houden.

In de stand in The Chase staat Martin nog steeds eerste met 5400 punten. Hij wordt op zijn hielen gezeten door Johnson die er 5390 verzameld heeft. Iets verder weg staan Montoya en Kurt Busch met 5335, respectievelijk 5325 punten. Kasey Kahne lijkt met 5211 punten al bijna kansloos voor de titel.

Uitslag AAA 400:

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
11Jimmie Johnson Chevrolet195/10 400
214Mark Martin Chevrolet170/0 400
323Matt Kenseth Ford165/0 400
42Juan Montoya Chevrolet160/0 400
516Kurt Busch Dodge160/5 400
67Jeff Gordon Chevrolet150/0 400
719A.J. Allmendinger Dodge146/0 400
86Kasey Kahne Dodge142/0 400
922Tony Stewart Chevrolet138/0 400
103Ryan Newman Chevrolet139/5 400
1130Carl Edwards Ford130/0 400
1220Kevin Harvick Chevrolet127/0 400
134Greg Biffle Ford124/0 400
1427Marcos Ambrose Toyota121/0 400
158Clint Bowyer Chevrolet118/0 400
1628Jeff Burton Chevrolet115/0 400
1729Casey Mears Chevrolet112/0 400
1812Brian Vickers Toyota109/0 400
1910Paul Menard Ford106/0 400
2024Dale Earnhardt Jr. Chevrolet103/0 399
215David Reutimann Toyota100/0 398
2213Denny Hamlin Toyota97/0 398
2341Bobby Labonte Ford94/0 398
2421David Ragan Ford91/0 396
2539Scott Speed * Toyota88/0 396
269Sam Hornish Jr. Dodge85/0 395
2737John Andretti Chevrolet82/0 395
2825Jamie McMurray Ford79/0 394
2917David Stremme Dodge76/0 385
3034Elliott Sadler Dodge73/0 353
3115Kyle Busch Toyota70/0 342
DNF33Regan Smith Chevrolet67/0 337Accident
DNF32Martin Truex Jr. Chevrolet64/0 251Accident
DNF31Robby Gordon Toyota61/0 181Accident
3526Reed Sorenson Dodge58/0 170
DNF38Michael Waltrip Toyota55/0 84Accident
DNF35Dave Blaney Toyota52/0 76Transmission
DNF43Michael McDowell Toyota49/0 74Brakes
DNF18David Gilliland Chevrolet51/5 60Electrical
DNF36Mike Bliss Dodge43/0 54Vibration
DNF40Joe Nemechek Toyota40/0 51Overheating
DNF11Joey Logano * Toyota37/0 30Accident
DNF42Tony Raines Dodge34/0 13Overheating
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand in The Chase na 28 van 37 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Mark Martin5400Leader286511
2Jimmie Johnson5390-10282411
3Juan Montoya5335-6528204
4Kurt Busch5325-7528018
5Tony Stewart5294-106280313
6Denny Hamlin5292-108280210
7Ryan Newman5290-11028105
8Jeff Gordon5278-122280112
9Greg Biffle5262-13828008
10Brian Vickers5249-15128614
11Carl Edwards5247-15328007
12Kasey Kahne5211-18928025

Oktoberfest afgesloten wegens dreiging Al-Qaeda

Na dreigementen van het terreurnetwerk al-Qaeda hebben de Duitse autoriteiten strenge veiligheidsmaatregelen genomen voor het Oktoberfest in München. De politie heeft een veiligheidszone ingericht, waar alleen leveranciers, aanwonenden en andere direct betrokkenen mogen komen.

Verder zijn strenge controles aangekondigd voor mensen die een rugzak of andere bepakking bij zich hebben. Uit voorzorg hield de politie in München ook twee mannen aan. Ze worden niet van strafbare feiten verdacht, maar zouden wel behoren tot een groep van Duitse moslimextremisten. Zij blijven zeker in hechtenis tot het einde van het Oktoberfest op 4 oktober.

Vorige week werden drie videobanden op internet geplaatst, waarin onder meer met aanslagen werd gedreigd als Duitsland zijn militairen niet zou terughalen uit Afghanistan. Een politiewoordvoerder zei maandag dat met de terreuracties ook naar het Oktoberfest van München is verwezen.

Verbeek weigerde dubbele winstpremie

Voorzitter Jan Smit zou met tevredenheid hebben gekeken naar de winstpartij van zijn ploeg Heracles Almelo tegen NEC (0-2). Niet alleen konden de Heraclieden de drie punten meenemen naar Almelo, maar ook hoefde er maar één winstpremie worden uitbetaald.

Smit had aangeboden om bij winst een dubbele winstpremie uit te betalen, echter vond coach Gertjan Verbeek dit niet nodig. "De spelers moeten van zichzelf gemotiveerd genoeg zijn om eindelijk weer eens van NEC in Nijmegen te winnen." Smit zelf was uiteraard blij na de winst van zijn club: "Ik heb het extra geld mooi in mijn zak kunnen houden en we hebben toch drie punten gepakt. Mooier kan niet."

Kortrijk niet blij met Nijhuis

KV Kortrijk verloor afgelopen zaterdag van de regerend landskampioen Standard Luik. De 0-2 nederlaag was volgens de voorzitter Joseph Allijns niet te wijten aan het spel van de ploeg, maar aan de Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis.

"Blijf maar in Holland als je niet beter kunt," zei Allijns in Het Nieuwsblad. In diezelfde krant had ook Kortrijk-coach Georges Leekens commentaar op Nijhuis: "Nijhuis voelde absoluut niet aan wat er hier gebeurde. De Standard-spelers speelden met hem. Ze bleven om de haverklap liggen en verloren heel veel tijd. Deze scheidsrechter was gewoon heel slecht."

Nijhuis was het niet eens met de woorden van Allijns en Leekens: "Ik ben geen dokter. Als een speler blijft liggen, kun je niet doorgaan. Ik heb twee keer geel getrokken voor een Standard-speler en zes minuten laten doorspelen." Nijhuis floot de wedstrijd in het kader van het uitwisselingsprogramma van scheidsrechters tussen Nederland en België. Zo werd Ajax – ADO den Haag dit weekend gefloten door de Belg Allaerts.

CD: Jayh - Jayh.nl

De Nederlandse R&B-scene ligt al jaren behoorlijk op zijn gat. Juist daarom is de ogenschijnlijk zo plotselinge komst van talent Jayh des te opvallender. Eind vorig jaar toonde hij met zijn gratis te downloaden mixtape Jayh.nl aan dat het ook in het Nederlands mogelijk is behoorlijke R&B-songs te maken. Daarvoor was deze Nederlandse Antilliaan al een tijdje op de achtergrond bezig. Als onderdeel van het productieteam Art Officials zorgde hij voor de PartySquad-hit 'Wat Wil Je Doen' uit 2005 en hij verzorgde ook al vocale gastbijdragen op onder andere het succesvolle album 'Verder' van Lange Frans & Baas B.

Spaanse premier hekelt emo-dochters

José Zapatero heeft zijn dochter bewust vijf jaar uit de publiciteit gehouden. Terecht, zo blijkt. De dochters van de Spaanse premier zijn namelijk allebei fervent aanhanger van de gothic scene.

Dochters Alba en Laura waren onlangs te gast op het Witte Huis. Foto's van de ontmoeting verschenen hierna op de website van president Obama. Vaderlief liet de foto's echter gelijk weer van de server verwijderen.

Te laat, want de foto van de twee goths verscheen de volgende dag gelijk op de voorpagina van twee Spaanse kranten. 'De monstertjes van Zapatero' noemen de Spaanse media de twee nu. De zwarte gewaden, legerboots en zwarte nagellak en oogschaduw is iets te veel voor de gelovige Spanjaarden.

De minister-president ontkent overigens dat hij zich schaamt voor zijn dertien en vijftien jaar oude dochters. Hij wil slechts hun privacy beschermen, zo beweert Zapatero.

Bekijk hier de foto met de familie Zapatero en de Obama's.

Dief verzamelt tasjes

In Emmen is een 17-jarige tasjesdief aangehouden die maar liefst 39 tasjes op zijn kamer in het ouderlijk huis verstopt had. Dat maakte de Drentse politie vandaag bekend.

De jongen wordt ervan verdacht de afgelopen maand tasjesdiefstallen in Emmen te hebben gepleegd. Er zijn negen aangiftes gedaan en de politie hoopt op meer, zeker na de vondst van de tassencollectie. Volgens de politie waren de tassen nagenoeg leeg en variëren ze van stoffen tasjes tot dure leren exemplaren.

Als aanmeldingen van aangiftes voor tassendiefstal uitblijven, overweegt de politie om binnenkort een tasjeskijkavond te houden. "Dan kunnen de eigenaren eventueel toch hun gestolen tas ophalen", aldus de politiewoordvoerder.

De jonge dief heeft niet verklaard waarom hij zijn buit heeft bewaard. Hij zit nog vast.

[WK] Kolobnev: "Gegokt en verloren"

Cadel Evans werd zondag na zijn winst in de wegwedstrijd op het podium vergezeld door Alexandr Kolobnev en Joaquin Rodriquez. De Australiër was in de laatste ronde van de Rus en de Spanjaard weggereden en soleerde naar de titel. Kolobnev won de sprint om het zilver.

Kolobnev denkt dat hij nog beter had kunnen presteren: "Ik had de kracht en de benen om Evans te volgen. Het was ook een beetje gokken. Als Evans vlak voor de top van die laatste heuvel was stilgevallen, hadden we hem bij de kladden gegrepen."

Volgens Rodriquez was er geen teleurstelling in het Spaanse kamp, ondanks een overtal aan renners in de finale. "We zijn content met een medaille, iedereen heeft hard gewerkt. Het is belangrijk dat we een prijs overhielden aan dit WK."

Aantal slachtoffers storm Filipijnen loopt op

Door de overstromingen in de Filipijnen zijn zeker 140 mensen om het leven gekomen. Meer dan dertig mensen worden nog vermist, meldde de regering vandaag in Manilla.

De tropische storm Ketsana raasde eergisteren over de Filipijnen en veroorzaakte onder meer enorme overstromingen. De meeste slachtoffers zijn gevallen in de oostelijke buitenwijken van de hoofdstad en in provincies ten oosten en ten noorden van Manilla. Meer dan 450.000 mensen zijn ontheemd door de overstromingen.

De regering erkende vandaag dat zij niet berekend is op een ramp van deze omvang. "We concentreren ons op enorme steunoperaties. Maar het systeem wordt overweldigd", zei het hoofd van de nationale rampendienst. Hij zei dat er te weinig middelen en manschappen zijn om het hele rampgebied te bestrijken. De Filipijnse regering vraagt nu om internationale hulp.

In de hoofdstad Manilla, een stad met twaalf miljoen inwoners, vielen tientallen centimeters water. Grote delen van de metropool staan nog altijd onder water.

[WK] Cancellara: "Heb alles geprobeerd"

Fabian Cancellara was gisteren misschien wel de sterkste coureur tijdens het door Cadel Evans gewonnen wereldkampioenschap. De Zwitser zat echter in de tang bij de Spanjaarden en moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats.

Spartacus was ondanks zijn sterke optreden en de winst in de tijdrit afgelopen donderdag erg teleurgesteld. "Ik dacht dat het mogelijk was, het was mijn droom en tot aan het einde geloofde ik erin. Als je zag wie er allemaal waren, Cunego en de Spanjaarden, dan kun je concluderen dat de beste overbleven. Ik heb gefietst tot mijn benen niet meer verder wilden. Ik heb alles geprobeerd, maar de Spanjaarden zaten voortdurend achter me. Het was onmogelijk om te doen wat ik wilde doen. Het is zo door mij handen geglipt. Ik zal hier van moeten herstellen, want het is een grote teleurstelling als je er zo dicht bij bent, maar het net niet haalt."

Een andere favoriet die in de tang zat was Damino Cunego. De Italiaan kwam op het einde geïsoleerd te zitten en kon geen rol meer van betekenis spelen in de laatste ronde. "Iedereen keek naar ons. Met mijn conditie was niets mis, maar deze koers was wat zwaarder dan Luik-Bastenaken-Luik of een rit in de Ronde van Spanje. Het was een heel verwarrende wedstrijd met de ene na de andere aanval."

Bodde scheurt wederom kruisband

Ferrie Bodde heeft wederom een zware blessure opgelopen aan zijn linkerknie.

Afgelopen zaterdag maakte de speler van Swansea City zijn rentree tegen Sheffield United nadat hij tien maanden aan de kant stond. Lang kon hij echter niet genieten van zijn terugkeer, want na tien minuten spelen viel Bodde alweer uit met een afgescheurde kruisband en een kapotte meniscus.

Bodde liep eind vorig jaar, in een wedstrijd tegen Birmingham City, een soortgelijke blessure aan zijn linkerknie op.

Safina uitgeschakeld door qualifier

Titelverdedigster Dinara Safina is in Tokio in de tweede ronde uitgeschakeld. De nummer één van de wereld werd in de tweede ronde uitgeschakeld door de Taiwanese qualifier Chang Kai-Chen.

Na verlies in de tiebreak van de eerste set leek de Russische zich te herpakken en won de tweede set en pakte een breek voorsprong in de derde. Op 5-4 in set drie kon ze serveren voor de wedstrijd, maar gaf de game weg door een dubbele fout. De frustratie leek haar hierna de das om te doen en het was uiteindelijk Chang die haar derde wedstrijdpunt verzilverde. Het werd 7-6, 4-6 en 7-5.

Mass Effect 2 krijgt "all powerful bitch"


BioWare heeft een nieuw karakter onthuld van Mass Effect 2: Subject Zero. Het betreft hier een schone deerne met enkele tattoo's, een interessante haarstijl en een attitude die door Gerard Joling omschreven wordt als "pittig".

Ja, ze is een all powerful bitch, een bad-ass tante, geen poesje om zonder handschoenen vast te pakken, een motherfucker van de hoogste plank, geboren en getogen op de straat (jeweets), lid geweest van een gang, een cult, haarstijl gehouden, neuken doet ze voor de lol, zie haar maar eens bij te houden! Kortom: een goed rolmodel voor alle 12-jarige meisjes.

Mass Effect 2 wordt 26 februari 2010 verwacht op de Xbox 360 en PC.

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse 27/09/2009

Dit weekend werd de derde speelronde afgewerkt in de Rabo Hoofdklasse van het hockey. Hieronder vind je alle uitslagen en het programma voor de komende week.

Uitslagen Rabo Hoofdklasse, dames

Laren - HDM 4-2 (2-0)
4' 1-0 Lammers (sc)
20' 2-0 Van Geenhuizen
38' 3-0 Lammers
41' 4-0 Lammers (sc)
50' 4-1 Noorlander (sc)
57' 4-2 Van de Kamp

Amsterdam - Klein Zwitserland 2-1 (0-0)
42' 0-1 Kaufman
56' 1-1 Plijter
66' 2-1 Holman (sc)

HGC - Pinoké 1-3 (1-2)
3' 0-1 Versluis
26' 0-2 Versluis
26' 1-2 Goslings
43' 1-3 Schwartz

Rotterdam - Den Bosch 2-5 (1-2)
8' 0-1 Schopman (sc)
14' 1-1 Visser (sc)
28' 1-2 Paumen (sc)
41' 2-2 Van den Assem (sc)
65' 2-3 Mol
68' 2-4 Schopman
69' 2-5 Welten

SCHC - Kampong 3-2 (2-1)
16' 0-1 Drost
16' 1-1 Dirkse van den Heuvel
21' 2-1 Van Maasakker (sc)
43' 2-2 Verbruggen
55' 3-2 Van Maasakker (sc)

Nijmegen - Oranje Zwart 0-3 (0-2)
17' 0-1 Schaeffer (sc)
25' 0-2 Agliotti (sc)
42' 0-3 Verberne (sc)


Stand dames

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1Den Bosch33001339
2Amsterdam33001039
3SCHC3210747
4Rotterdam32011666
5Laren3201756
6Kampong3111544
7Oranje-Zwart3102453
8Pinoké31024103
9Nijmegen3102183
10Klein Zwitserland3021342
11HDM30034120
12HGC30031110


Uitslagen Rabo Hoofdklasse, heren

Amsterdam - Laren 1-4 (1-2)
11' 0-1 Seo
18' 0-2 Ockenden
28' 1-2 Tigges
57' 1-3 Huber
64' 1-4 Seo

Pinoké - HGC 2-3 (1-1)
8' 0-1 Iding
33' 1-1 Matheson (sc)
36' 2-1 Steller (sc)
45' 2-2 Kranstauber
63' 2-3 Jackson (sc)

Oranje Zwart - SCHC 5-5 (4-2)
3' 1-0 De Voogd
6' 1-1 Weusthof (sc)
8' 1-2 Weusthof
10' 2-2 Van der Weerden (sc)
14' 3-2 Judge
32' 4-2 Van der Weerden (sc)
39' 4-3 Weusthof
50' 4-4 Weusthof (sc)
67' 5-4 Peters
69' 5-5 Van de Peppel (sc)

Bloemendaal - Kampong 5-2 (2-1)
7' 1-0 De Nooijer
18' 1-1 Caspers
31' 2-1 De Nooijer
38' 3-1 De Nooijer
49' 4-1 Van Mierlo
57' 5-1 De Nooijer
62' 5-2 Van den Bosch

Rotterdam - Hurley 4-0 (1-0)
30' 1-0 Maas
45' 2-0 J' Hertzberger
55' 3-0 J' Hertzberger
60' 4-0 J' Hertzberger

Tilburg - Den Bosch 3-4 (1-0)
23' 1-0 Hermkens (sc)
38' 2-0 M' Vila
43' 2-1 Campbell
44' 3-1 Stolte
47' 3-2 Gleghorne (sc)
52' 3-3 Rodrigo Vila
54' 3-4 Gleghorne (sc)


Stand heren

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1Rotterdam33001149
2Bloemendaal33001039
3Pinoké3201956
4Tilburg32011076
5HGC320111116
6Den Bosch320110106
7Amsterdam3201886
8Laren310212113
9Oranje-Zwart30128101
10SCHC30128131
11Kampong30034100
12Hurley30032110


Programma week 40

Dames

DatumTijdThuisclubUitclub
Zondag 04 Oktober12:45Klein ZwitserlandLaren
Zondag 04 Oktober12:45Den BoschHGC
Zondag 04 Oktober12:45KampongAmsterdam
Zondag 04 Oktober12:45Oranje-ZwartRotterdam
Zondag 04 Oktober12:45PinokéSCHC
Zondag 04 Oktober12:45HDMNijmegen


Heren

DatumTijdThuisclubUitclub
Woensdag 30 september20:30BloemendaalAmsterdam
Zondag 04 Oktober14:45SCHCBloemendaal
Zondag 04 Oktober14:45Den BoschAmsterdam
Zondag 04 Oktober14:45HGCTilburg
Zondag 04 Oktober14:45KampongPinoké
Zondag 04 Oktober14:45LarenRotterdam
Zondag 04 Oktober14:45HurleyOranje-Zwart

The Shivah vandaag gratis

The Shivah is een adventure van Dave Gilbert. Dave Gilbert is nu een nogal bekende ontwikkelaar van adventures door zijn The Blackwell-serie, over een spokenjaagster. The Shivah gaat over een rabbi die wat problemen in zijn synagoge heeft en de speler kan mooi helpen om die op te lossen.

De game is alleen vandaag gratis vanwege de Joodse feestdag Yom Kippur. Je kan de game vinden in de webshop van Wadjet Eye Games. Op de afrekenpagina moet je "FreeShivah" als couponcode invullen om de game gratis te krijgen. Je krijgt dan een mailtje met een downloadlink (die bij mij in de spamfilter verdween).

Rosenborg weer Noors kampioen

Rosenborg BK Trondheim is voor de 21e keer landskampioen van Noorwegen geworden. Door de 0-2 zege bij nummer twee Molde heeft Rosenborg een voorsprong van dertien punten met nog vier wedstrijden te gaan.

Rosenborg pakte voor het laatst in 2006 de landstitel. De afgelopen twee jaar moest de recordkampioen de titel aan een andere ploeg laten. Sinds 1992 heeft de ploeg pas drie keer naast de landstitel gegrepen.

F1: Standen in het wereldkampioenschap

De Formule 1 heeft Singapore weer verlaten. De kaarten in het wereldkampioenschap lijken steeds meer geschud. Met nog drie races te gaan heeft Brawn GP-coureur Jenson button vijftien punten voorsprong op zijn teamgenoot Rubens Barrichello.

Button heeft in de jaargang 2009 in de Formule 1 84 punten verzameld. Barrichello staat er met 69 ruim achter. Derde man Sebastian Vettel heeft met 59 punten slechts nog een theoretische kans op de titel. Red Bull-teamgenoot Marc Webber zag door een uitvalbeurt na remproblemen zijn titelkansen in rook opgaan.

Bij de constructeurs lijkt de titel al vergeven. Brawn GP staat met 153 punten ruim aan de leiding. Red Bull Racing staat tweede met 110,5 punten. Een team kan nog maximaal 54 punten halen, dus de voorsprong is riant te noemen. Ferrari staat derde met 62 punten, maar scoorde niet in Singapore, waardoor McLaren het Italiaanse team met 59 punten nu op de hielen zit.

Stand bij de coureurs:

Pos. Naam Team Punten
1. J. Button Brawn GP 84
2. R. Barrichello Brawn GP 69
3. S. Vettel Red Bull Racing59
4. M. Webber Red Bull Racing51.5
5. K. Räikkönen Ferrari 40
6. L. Hamilton McLaren-Mercedes37
7. N. Rosberg Williams 30.5
8. F. Alonso Renault 26
9. T. Glock Toyota 24
10. J. Trulli Toyota 22.5
11. H. Kovalainen McLaren-Mercedes22
12. F. Massa Ferrari 22
13. N. Heidfeld BMW Sauber12
14. R. Kubica BMW Sauber9
15. G. Fisichella Ferrari 8
16. A. Sutil Force India 5
17. S. Buemi Toro Rosso 3
18. S. Bourdais Toro Rosso 2
19. K. Nakajima Williams 0
20. V. Liuzzi Force India 0
21. N. Piquet jr. Renault 0
22. R. Grosjean Renault 0
23. L. Badoer Ferrari 0
24. J. Alguersuari Toro Rosso 0

Stand bij de constructeurs:

Pos. Team Punten
1. Brawn GP 153
2. Red Bull Racing110.5
3. Ferrari 62
4. McLaren-Mercedes59
5. Toyota 46.5
6. Williams 30.5
7. Renault 26
8. BMW Sauber21
9. Force India 13
10. Toro Rosso 5

Cruijff geen ambassadeur WK 2018

Johan Cruijff ziet voorlopig af van een rol als ambassadeur voor het binnenhalen van het WK 2018 of 2022. Dit maakte hij bekend in zijn wekelijkse column in de Telegraaf.

Ik word pas ambassadeur als ik het gevoel krijg dat de kandidatuur breed gedragen wordt. Dat iedereen er de schouders onder zet. Dat gevoel heb ik nog niet, dus wil ik best advies geven, maar ze niet officieel vertegenwoordigen, aldus de nummer 14.

De houding van Cruijff is een forse tegenvaller voor de bid van Nederland en België om het WK naar de lage landen te halen. Vorige week nog werd Cruijff als één van de acht ambassadeurs bekend gemaakt door directeur Harry Been. De voormalig vedette van Ajax en Barcelona was ook niet bij die presentatie afwezig, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pieter van den Hoogenband en Ruud Gullit, die ook als ambassadeur naar voren zijn geschoven.

Voorverkoop Michael Jackson door het dak

De kaartverkoop van This Is It, de film met de opnames van de laatste concertrepetities van Michael Jackson, gaat door het dak. Bioscoopexploitant Pathé heeft sinds de verkoop zaterdagochtend startte, al meer dan elfduizend kaarten verkocht. "Dit hebben we bij een voorverkoop een maand van tevoren nog nooit meegemaakt", stelt een zegsvrouw. "Zelfs niet bij kaskrakers als Harry Potter of The Lord of the Rings."

De film draait vanaf 28 oktober twee weken lang in de Nederlandse bioscopen. This Is It biedt de fans en muziekliefhebbers een blik achter de schermen van de artiest, die tot kort voor zijn plotselinge dood aan het repeteren was voor zijn concertreeks in de O2 Arena in Londen. Het publiek ziet hoe de zanger zijn show creëert en perfectioneert.

Bos: afschaffen studiefinanciering 'interessante optie'

Minister Bos van Financiën vindt het helemaal niet zo’n gek idee om de basisbeurs voor studenten te vervangen voor een lening. Tegen nieuwssite NU.nl zegt hij daarover: "Het is een interessante optie die zeker naar voren zal komen bij de brede heroverwegingen." Het voorstel komt uit de koker van de VVD, die het afschaffen van de basisbeurs voorstelde tijdens de Algemene Beschouwingen twee weken geleden.

Het plan lijkt nogal in strijd met de visie dat Nederland moet uitblinken met zijn kenniseconomie. Is het hoger onderwijs straks alleen toegankelijk voor de elite, omdat armere studenten bang zijn dat ze de lening nooit kunnen aflossen? Volgens Bos zal dat best meevallen.  "Sommige landen kennen al een dergelijk systeem van studiefinanciering. Daar zie je dat studenten na een gewenningsperiode vrij snel genezen van leenangst."

"Bovendien kun je vervolgens jaren doen over het aflossen, waarbij de termijn ook weer afhankelijk is van het inkomen", aldus Bos. "Met deze veiligheidskleppen kun je het risico beperken."

Consumentenbond strijdt tegen telefoonterreur

Om consumenten een handje te helpen om voor altijd verlost te worden van ongewenste telefoontjes, sms’jes of reclame in de brievenbus organiseert de Consumentenbond deze week de Nationale Afmeldweek. Via een link op de site van de bond kunnen mensen zich afmelden voor verschillende diensten. Dat maakte de consumentenorganisatie vandaag bekend.

De bond houdt deze actie in het kader van de officiële inwerkingtreding op 1 oktober van het Bel-me-niet-register. Voor tien verschillende categorieën van ongewenste reclame worden consumenten via de website geholpen hoe ze er vanaf kunnen komen.

Pothuizen: "Complete off-day"

NEC leed zondag een pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen Heracles Almelo: 0-2. De Nijmegenaren maakten een zwakke indruk en zagen de Almeloërs na negentig minuten met de zege aan de haal gaan. Ook invaller Patrick Pothuizen kon hier niets meer aan veranderen.

"De eerste helft sloeg nergens op", meldde Pothuizen na afloop tegenover Omroep Gelderland. "Het was een dramatische wedstrijd van onze kant."

De verdediger kwam na rust de aanvalslinie versterken. "We gaan na rust opportunistischer spelen. Dan is het logisch dat ik samen met Björn Vleminckx voorin ga lopen." NEC was in de tweede helft, buiten een gemiste penalty om, zelden gevaarlijk voor het Almelose doel.

NEC blijft door de nederlaag op de tiende plaats steken. "Meer zat er niet in", besloot een teleurgestelde Pothuizen.

Ajax liet Elia op half miljoen lopen

Ajax heeft Eljero Elia op een half miljoen euro laten lopen. Dat heeft Martin Jol zondagmiddag op AT5 gezegd.

De oefenmeester was te gast bij Studio Ajax, het praatprogramma van de stadszender kort na afloop van Ajax - ADO Den Haag. Jol vertelde dat Ajax bezig was Elia naar Amsterdam te halen.

"Elia wilde heel graag. En als we een half miljoen meer hadden betaald hadden we hem gehad", aldus de opmerkelijke ontboezeming van Jol.

"Ik heb gezegd tegen de club: niet doen. We hebben Sulejmani, daar hebben we tussen de 16 en 18 miljoen in geïnvesteerd en dan zou je die jongen op een zijspoor moeten zetten."

Elia vertrok uiteindelijk naar Hamburger SV, waar hij inmiddels één van de verrassingen is in de Bundesliga. Miralem Sulejmani speelt bij Ajax vaker niet dan wel.

Venus wil in 2010 vrouwentennis domineren

Venus Williams heeft aangekondigd dat ze het vrouwentennis volgend jaar wil gaan domineren. In het verleden heeft de Amerikaanse in tegenstelling tot haar jongere zusje Serena deze uitspraken nooit waar kunnen maken.

"Ik weet al wat ik wil bereiken in 2010. Ik wil alles winnen wat er te winnen valt!" zei Venus in Tokio. "Het zou voor mij heel opwindend zijn om aan het einde van volgend jaar alle trofeeën en bekers te kunnen vasthouden. Ik wil alle grote titels winnen. Daar ga ik aan werken. Nu speel ik nog twee of drie toernooien om daarna in alle rust me voor te bereiden op volgend jaar. Je moet jezelf de tijd gunnen om goed te worden."

Venus wil volgend jaar niet alleen de nummer één van de wereld Dinara Safina aftroeven, maar ook haar eigen zusje Serena. "Ik heb mijn hele leven getraind om de beste van de wereld te worden. Ik ben gezegend met talent en geef niet op. Ik houd van winnen en haat verliezen. Dus winnen wil ik alleen maar gaan doen."

Australische interesse voor Van't Schip

John van 't Schip heeft tegen Ajax gezegd dat hij open staat voor een Australisch avontuur bij Melbourne Heart.

De interesse vanuit Oceanië komt niet als een complete verrassing. Eerder dit weekend waren er al geruchten over een mogelijk vertrek van de assistent van Martin Jol.

"Melbourne Heart gaat volgend jaar nieuw meedoen in de Australische A-League", zegt Van 't Schip tegen het Algemeen Dagblad. "Ze willen zo snel mogelijk een hoofdtrainer en staf hebben. Op korte termijn komen ze bij mij terug om verder te praten over het project. Ik sta er open in en heb de interesse bij Ajax gemeld."

Sinds Marco van Basten vertrokken is bij Ajax is Van 't Schip min of meer de 'tweede' assistent na Danny Blind. Voorheen was hij de 'eerste' assistent.

Xerez op weg naar doelpuntloos record

Het Spaanse Xerez is één minuut verwijderd van een record waar de fans allerminst trots op zullen zijn. De promovendus in de Primera Division heeft vijf wedstrijden gespeeld, maar maakte nog geen enkel doelpunt.

Als de ploeg volgende week tegen Malaga CF niet in de eerste minuut scoort, is Xerez een record rijker. Dan wordt het record van Real Sociedad, dat in 1991/92 tijdens de eerste 451 minuten van het seizoen niet scoorde, verbroken.

Ondanks de droogte voorin lukte het de ploeg dit weekend voor het eerst de nul te houden. Xerez is hekkensluiter met één punt.

Alice in Chains & Breaking Benjamin deze week in Rock Band

De Rock Band-DLC-collectie blijft wekelijks groeien en ook deze week wordt niet overgeslagen. Voor de Wii, X360 en PS3 staan onder meer Alice in Chains en Breaking Benjamin op stapel en de Foo Fighters komen naar de PSP.
De tracks kosten 200 Wii Points, 150 MS Points of €1,49 per track. De Alice In Chains Pack 01 kost 680 MS Points of €6,59, voor de Breaking Benjamin Pack 01 ben je 440 MS Points of €3,99 kwijt.

Tracks voor Wii, X360 en PS3
• Alice in Chains – “A Looking in View”
• Alice in Chains – “Check My Brain”
• Alice in Chains – “No Excuses”
• Alice in Chains – “Rooster”
• Alice in Chains – “Would?”
• Breaking Benjamin – “I Will Not Bow”
• Breaking Benjamin – “So Cold”
• Breaking Benjamin – “The Diary of Jane”
• Just Kait – “U Suck” *
• Kula Shaker – “Hey Dude”
• Kula Shaker – “Knight on the Town”

Tracks voor de PSP
• Foo Fighters – “Monkey Wrench”
• Foo Fighters – “Lonely As You”

De tracks verschijnen 29 september op X360 en Wii, de tracks voor beide PlayStation-versies verschijnen zoals gebruikelijk op donderdag 1 september.

Pornoconfetti enorm succes

Om een saai feestje een beetje op te pimpen, heeft Tim Klinger iets nieuws uitgevonden. De 31-jarige Duitser heeft namelijk pornoconfetti op de markt gebracht. En met succes, want meer dan de helft van de voorraad is al verkocht.

Leuk voor een feestje bij oma. In plaats van met veelkleurige snippers rond te strooien, vindt oma straks allemaal heftige pornofoto's terug in haar bank, geraniums en gordijnen. "99,5 procent van de confetti heb ik uit pornoboekjes gehaald", vertelt Tim.

"Met mijn confetti wordt de ruimte een flink stuk heter", gaat Tim verder. De grafisch ontwerper kwam vorig jaar op het idee van de pornosnippers. "Alles wordt steeds kleiner. Ik heb besloten pornofoto's te verkleinen tot slechts vijftien millimeter."

De bestellingen via zijn site stromen binnen. "Van de tienduizend geproduceerde doosjes zijn er al 6500 verkocht." Ook geen wonder, want een doosje pornoconfetti kost net geen vijf euro. Voor dat geld krijg je tussen de zeven- en achthonderd verschillende pornoplaatjes. "Ik heb ze allemaal persoonlijk uitgezocht", meldt de uitvinder trots. "Ik ben nog op zoek naar nog meer foto's!" 

Win een mystery pakket! (1)

Beantwoord de onderstaande vraag en win het mystery pakket van de dag!  Iedereen die voor 12 uur vannacht het goede antwoord doormailt op xessive@fok.nl maakt kans. De winnaar wordt geheel willekeurig gekozen uit de goede inzendingen. Zet wel even je username in het mailtje. Geen antwoorden in de reacties zetten!

Om er een beetje in te komen, houden we de eerste vraag simpel en blijven we dicht bij huis.

Wie wel eens op de frontpage komt, moet hem kennen. Bij nieuws over aliens, ufo's, paranormalen of driekoppige slangen die 108-jarigen bezwangeren, kun je er donder op zeggen dat je zijn naam boven het artikel aantreft. En sinds kort blogt hij ook voor de weblog. Wie is onze nieuwste aanwinst?

(Geen idee waar het over gaat? Bekijk de aankondiging voor meer info.)

[TGS '09] Oorlogje spelen met R.U.S.E.

Ondanks dat de game toch al geruime tijd terug is aangekondigd is er nog steeds niet heel veel duidelijkheid omtrent de RTS R.U.S.E. Het concept is dat je een oorlog te winnen hebt, waarbij je vloeiend kunt zoomen van een top-down overzicht van de hele oorlog, naar alle kleine conflicten en zo de complete oorlog in real-time kunt uitvechten. De game biedt zes verschillende facties uit de Tweede Wereldoorlog, je zult daarbij niet alleen vechten, maar ook je resources moeten managen en onderzoek verrichten. Hopelijk kunnen we op korte termijn wat ingame filmpjes bekijken die echt duidelijkheid scheppen rond de game.

R.U.S.E. staat gepland voor een release begin 2010 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.





[TGS '09] Logica is de sleutel voor Miles Edgeworth

Na jaren van het verdedigen van onschuldige slachtoffers in de rechtbank gaat de Ace Attorney-serie begin volgend jaar een andere kant op. Dit keer zul je de rol van Miles Edgeworth, de openbaar aanklager, mogen vervullen. Dat betekent dat je nog steeds moorden mag oplossen, maar dit keer moet je de verdachte achter de tralies zien te krijgen. Daarvoor gebruik je natuurlijk koelbloedige logica, en in onderstaande trailers krijg je wat hints over hoe je die logica mag gaan gebruiken.




[TGS '09] Gran Turismo 5 trailer vliegt uit de bocht


Gran Turismo 5 is alweer een tijdje geleden aangekondigd en ondanks al die jaren worden nog steeds nieuwe features aangekondigd, zoals het schademodel welke in Keulen bekend werd gemaakt.

Op de Tokyo Gameshow is Polyphony Digital natuurlijk ook te vinden en ze laten daar natuurlijk ook Gran Turismo 5 zien. Iemand is zo slim geweest om zijn camera erbij te pakken om het schademodel in de praktijk te laten zien.

Gran Turismo 5 wordt in maart 2010 verwacht, exclusief voor de PlayStation 3.

Geen uitkering voor boerkadragers

Een vrouw die haar boerka niet wil afdoen om werk te krijgen, hoeft ook niet om een uitkering te vragen. Dat stelt burgemeester Job Cohen van Amsterdam vandaag in een interview in dagblad Trouw.

"Persoonlijk vind ik het verschrikkelijk om een vrouw in een boerka te zien lopen. Maar of ik het al dan niet leuk vind, is geen criterium om het te verbieden", beklemtoont Cohen.

In situaties waar contact met andere mensen nodig is, zoals op school of op het werk, ligt de situatie volgens de burgemeester anders. "Ik ben het ermee eens dat als je geen werk kan vinden door die boerka, je dan ook niet langs moet komen om een uitkering aan te vragen."

FOK!-columnist Driek Oplopers gooit olie op het vuur: hoe zit het dan met dragers van bivakmutsen en hanenkammen?


Geen uitkering voor boerkadragers  (foto: ANP)

Knevel stopt met Het Elfde Uur

EO-presentator Andries Knevel stopt eind dit jaar met zijn talkshow Het Elfde Uur. Volgens een woordvoerder van de omroep gaat Knevel daarna op hetzelfde tijdstip een programma maken samen met Tijs van den Brink.

Het nieuwe programma wordt weer een talkshow, al is de precieze invulling nog niet bekend. Volgens de EO-woordvoerder gaat het in elk geval niet om een nieuw Het Elfde Uur of een vernieuwde Knevel & Van den Brink.

Knevel stopt met Het Elfde Uur  (foto: ANP)

School Leiden ontruimd wegens explosiegevaar

De vestiging van het Bonaventuracollege aan de Burggravenlaan in Leiden is vanochtend ontruimd na de vondst van explosiegevaarlijke stoffen. Zo'n duizend leerlingen zijn uit het gebouw geëvacueerd en de omgeving van de school is afgezet.

Dat heeft een woordvoerder van de school gemeld.

Bij het opruimen van een chemicaliënvoorraad in het scheikundelokaal werd picrinezuur in kristalvorm aangetroffen. Dit is schokgevoelig en dus bestaat er explosiegevaar.

Filmende piraat gepakt op dames-wc

De politie van het Twentse Vroomshoop heeft dit weekend goed werk verricht. Ze hebben namelijk een negentienjarige jongen uit Raalte in de kraag gevat. De jonge knaap was plassende dames aan het filmen.

De Tukker was dit weekend aanwezig op het fameuze Mega Piraten Festijn. Tijdens het enorme feest, met optredens van tal van piratenartiesten, werd de jongen op heterdaad betrapt. De knaap maakte stiekem filmpjes van plassende vrouwen met zijn mobiele telefoon.

[TGS '09] Teamwerk is belangrijk in Army of Two

Anderhalf jaar geleden kwam EA met een nieuwe IP genaamd Army of Two. Een game die draaide puur om de ervaring die het bood in de co-opmode. Hoewel volgens zowel Koei als Spanky de game nog lang geen topper was, was het zeker een erg vermakelijke titel en een grote groep mensen zit dan ook te wachten op het vervolg: The 40th Day. In Tokyo heeft EA wat nieuwe screenshots van de game onthuld waarin duidelijk vooral de nadruk ligt op het samen overhoop knallen van het vijandelijk gespuis.

Army of Two: The 40th Day zal begin 2010 verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PSP.



Shanghai wordt getroffen door een ramp van epische proporties en Rios en Salem zitten midden in de ellende: ze zijn op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek, maar gelukkig wel met het juiste team. Na een perfect geplande opeenvolging van mysterieuze catastrofes bevindt Shanghai zich op de rand van de afgrond. Het ultieme tweemansleger moet zich een weg vechten door een verwoeste stad en tegen alle verwachtingen in het geheim van de 40e dag zien te ontrafelen.

Demo Maandag: ds-10 Dominator

Een aantal jaren geleden zag een tweetal Japanners na enkele biertjes de overeenkomst tussen een opengeklapte Nintendo DS en de klassieke Korg MS-10 synthesizer. Uiteindelijk kwam hierdoor in de zomer van 2008 in Japan de Nintendo DS software Korg DS-10 op de markt. Rutger Muller maakt daar handig gebruik van. Met zijn project DS-10 Dominator maakt hij nu muziek die voor 100% voortkomt uit Korg DS-10.

Wii wordt 20% goedkoper

Vorige week maakte Nintendo bekend dat na een paar succesvolle jaren de Wii ook eindelijk een keer in prijs gaat zakken. De vraag was alleen of we net als Amerika en Japan mochten rekenen op een verlaging van 20% en dat is nu bevestigd. Vanaf deze week zal de Wii-bundel met Wii Sports voor €199,- in de winkels liggen. Niet alle Europese landen mogen van een lagere prijs genieten. In Engeland blijft de Wii 179 Pond kosten.


Voortaan te koop voor €199,-

Uitslagen Italië speelronde 6

In Italië werd dit weekend de zesde speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

AC Milan - Bari

AC Milan is in eigen huis ontsnapt aan een nederlaag tegen Bari. De rossoneri mochten na afloop blij zijn met een 0-0 gelijkspel. De bezoekers uit Zuid-Italië hadden het beste van het spel, maar konden de uitstekend keepende Marco Storari niet passeren.

Milan creëerde zelf bijzonder weinig kansen. Klaas-Jan Huntelaar mocht in de basis starten, maar werd na ruim een uur uit zijn lijden verlost. Ook Clarence Seedorf werd voortijdig naar de kant gehaald. Met de invallers Filippo Inzaghi en Alexandre Pato kwam er iets meer dreiging in het spel van de thuisploeg, maar op meer dan een punt maakte de ploeg nooit aanspraak.

Sampdoria - Internazionale

Dankzij een doelpunt van Sampdoria-spits Giampaolo Pazzini heeft Internazionale haar eerste verliespartij van het seizoen geleden. Het verrassend sterke Sampdoria neemt nu de eerste plaats op de ranglijst van de Serie A over.

De eerste helft in het stadion van Sampdoria was saai te noemen. Louter Diego Milito kreeg een goede mogelijkheid, maar sprong daar niet goed mee om. Sampdoria-keeper Luca Castellazzi wist het schot van de Argentijn te keren. In de tweede helft werd het leuker doordat Sampdoria zich meer ging mengen in het spel. Tot dan toe was alleen Internazionale 'gevaarlijk' geworden.

Pazzini leek te scoren, maar zijn schot belandde enkele centimeters langs het doel van Inter-sluitpost Julio César. Aan de andere kant was Mario Balotelli tweemaal gevaarlijk. Opnieuw Castellazzi bleek een sta-in-de-weg. Na 72 minuten brak Pazzini toch de ban. Daniele Mannini gaf laag en strak voor en de Italiaanse aanvaller wist zich wel raad met het buitenkansje: 1-0. In het vervolg van de wedstrijd ging Inter hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker, was het daar ook dichtbij, maar uiteindelijk mocht Sampdoria de drie punten in de zak steken.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
AC Milan Bari 0-0
Lazio Roma Palermo 1-1
Parma Cagliari 0-2
Udinese Genoa 2-0
Napoli Siena 2-1
Chievo Atalanta Bergamo 1-1
Catania AS Roma 1-1
Juventus Bologna 1-1
Sampdoria Internazionale 1-0
Livorno Fiorentina 0-1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerlorenPuntenGoals
1 Sampdoria 6 5 0 1 15 11-5
2 Juventus 6 4 2 0 14 11-4
3 Internazionale 6 4 1 1 13 12-4
4 Fiorentina 6 4 1 1 13 7-4
5 Udinese 6 3 2 1 11 10-7
6 Genoa 6 3 1 2 10 11-10
7 Parma 6 3 1 2 10 7-8
8 Chievo 6 2 2 2 8 7-5
9 AS Roma 6 2 2 2 8 12-12
10 Lazio Roma 6 2 2 2 8 6-7
11 AC Milan 6 2 2 2 8 3-6
12 Bari 6 1 4 1 7 6-4
13 Cagliari 6 2 1 3 7 5-6
14 Napoli 6 2 1 3 7 6-11
15 Palermo 6 1 3 2 6 7-8
16 Bologna 6 1 3 2 6 4-5
17 Siena 6 1 1 4 4 7-11
18 Catania 6 0 3 3 3 6-10
19 Atalanta Bergamo 6 0 2 4 2 2-8
20 Livorno 6 0 2 4 2 1-8

Topscorers

#SpelerClubGoals
1Di Natale Udinese 8
2Diego Milito Internazionale 5
=Hamsik Napoli 5
4Pellissier Chievo 4
=Totti AS Roma 4

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
zo 4/10 Fiorentina Lazio Roma
zo 4/10 AS Roma Napoli
zo 4/10 Atalanta Bergamo AC Milan
zo 4/10 Siena Livorno
zo 4/10 Palermo Juventus
zo 4/10 Internazionale Udinese
zo 4/10 Bari Catania
zo 4/10 Sampdoria Parma
zo 4/10 Cagliari Chievo
zo 4/10 Bologna Genoa

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de door burgemeester Cohen van Amsterdam voorgestelde weigering van uitkeringen voor burkadraagsters.

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen wil vrouwen die altijd een burka dragen en een uitkering vragen, die uitkering weigeren. Immers, als je een uitkering vraagt, dien je er wel veel aan te doen om een baan te krijgen. Een burka sluit het krijgen van een baan uit, omdat het dragen van een burka in Nederlandse maatschappij niet wordt geaccepteerd, omdat een van de basisprincipes is, dat wij voor elkaar herkenbaar zijn, en ook communiceren met oogcontact. Godsdienstvrijheid is een groot goed, maar ook voor dat belangrijke recht geldt dat er uiteindelijk wel een grens zit aan wat je van de samenleving mag verlangen, qua acceptatie. Wat dat betreft is er een groot verschil tussen het dragen van een burka en het dragen van een hoofddoekje. Maar...

Need for Speed: Shift heeft moeite met PlayStation Store

Electronic Arts bracht onlangs Need for Speed: Shift uit, een racegame die de Need for Speed-serie weer in z'n oude glorie moest herstellen. Een redacteur heeft echter een wel heel vreemde bug ontdekt: de game heeft moeite met het openen van de PlayStation Store en crasht...

"Haha, LOL, PS3 suxxorz enzo" zullen sommige Xbots nu wel denken, maar niets is minder waar. Het is de Xbox 360-versie die het probleem in kwestie veroorzaakt. Vooralsnog is het niet bekend waarom de X360-versie verbinding probeert te zoeken met de PlayStation Store, wel lijkt de oorzaak van de crash hiermee gevonden.

Mocht Electronic Arts hier iets bekend over maken, houden we jullie uiteraard op de hoogte.

Reizigerssporen Barendrecht weer vrij

Alle reizigerssporen bij Barendrecht zijn vanochtend weer in gebruik. Dat heeft een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail gemeld.

Het duurt echter nog dagen voordat de twee nog geblokkeerde goederensporen weer te gebruiken zijn. Sinds het treinongeluk van donderdagavond waren alle drie de sporen door de ravage buiten gebruik. Eén van de sporen is vanochtend weer in gebruik genomen.

Dit weekeinde hebben opruimploegen met man en macht gewerkt om de verwrongen treinen en locomotieven te ruimen. Twee locomotieven zijn nu los, maar een derde zit nog vast. Ook liggen er nog wagons onder het viaduct waar het ongeluk met drie treinen zich voordeed.

Reizigerssporen Barendrecht weer vrij  (foto: ANP)

Madonna evenaart Presley in Groot-Brittannië

Het verzamelalbum Celebration van Madonna haalde gisteren de eerste plaats in de Britse hitlijsten. Het is het elfde album van de Amerikaanse zangeres dat deze plek haalt. Hiermee komt Madonna op gelijke hoogte met recordhouder Elvis Presley.

Presley was tot nu toe de enige soloartiest die elf keer bovenaan de Britse hitlijsten stond. Maar om popgroep The Beatles te evenaren moet Madonna nog vier keer een nummer 1 album afleveren in Groot-Brittannië.



De eerste hit van zijn eerste album
Elvis Presley, dat in 1956 in de Britse albumlijsten piekte.

Nederland weer aan kop met gezondheidszorg

Nederland is dit jaar opnieuw het land met de meest cliëntvriendelijke gezondheidszorg in Europa. Net als vorig jaar eindigde het op kop van de Europe Health Consumer Index (EHCI), zo is vandaag in Brussel bekendgemaakt.

De EHCI is een ranglijst van 32 Europese landen, opgesteld aan de hand van zes criteria die belangrijk zijn voor de consument, zoals rechten en voorlichting voor de patiënt, wachttijd voor de behandeling en aanbod van de diensten voor de gezondsheidszorg.

Nederland, dat op de lijst wordt gevolgd door Denemarken, IJsland en Oostenrijk, eindigde in 2005 ook als eerste, en in de twee daarop volgende jaren als tweede.

Volgens dr. Arne Bjornberg van EHCI wijst de koppositie van Nederland erop dat het een succesvolle benadering heeft gevonden met zijn systeem van concurrentie bij de financiering van de zorg.

Nederland weer aan kop met gezondheidszorg  (foto: ANP)

Meer slachtoffers noodweer Filipijnen

Op de Filipijnen zijn tot nu toe 86 doden gevallen door het noodweer dat de tropische storm Ketsana met zich heeft meegebracht. Zeker 32 mensen worden nog vermist, meldden de minister van Defensie Gilberto Teodoro vandaag in Manilla.

Ketsana raasde zaterdag over de Filipijnen en veroorzaakte onder meer enorme overstromingen. De meeste slachtoffers zijn gevallen in de oostelijke buitenwijken van de hoofdstad en in provincies ten oosten en ten noorden van Manilla.

Meer dan 435.000 mensen zijn ontheemd door de overstromingen.

Meer slachtoffers noodweer Filipijnen  (foto: ANP)

Britse marine doet grote drugsvangst

Een Brits marineschip heeft ruim 5500 kilo cocaïne met een straatwaarde van 260 miljoen euro in beslag genomen op een vissersschip voor de kust van Zuid-Amerika. Het gaat om de grootste drugsvangst van de Britse marine ooit, meldde de BBC vannacht.

Het vissersschip werd aangehouden nadat het was gespot door een marinehelikopter. Bij de actie was ook de Amerikaanse kustwacht betrokken.

Volgens de BBC duurde het meer dan een etmaal voordat de drugs op het vissersschip werden gevonden. De 212 balen met ieder 26 kilo cocaïne waren verstopt onder een betonnen vloer die eerst moest worden verwijderd. De boot werd nadien tot zinken gebracht.

De Britse onderminister van Buitenlandse Zaken, Bill Rammell, prees de operatie. Die is "schadelijk geweest voor de handel in dit ellendige spul".

Rotterdam opent nieuw metrostation CS

Duizenden reizigers die dagelijks op Rotterdam Centraal Station op de metro stappen zullen vandaag hun ogen nog wel eens moeten uitwrijven. Rotterdam neemt namelijk het nieuwe metrostation in gebruik.

Het contrast met het oude ondergrondse station is groot. Grote perrons, metershoge daken en veel licht en ruimte beheersen de nieuwbouw. "Een station met internationale allure waar alles draait om sociale veiligheid", liet RET-directeur Pedro Peters eerder weten.

De bouw van het nieuwe metrostation begon in 2006 en kost zo'n 146 miljoen euro. Volgend jaar juli moeten de metrorijtuigen in een keer van Den Haag Centraal naar Rotterdam rijden. Daarvoor is een nieuwe 2,5 kilometer lange ondergrondse tunnel op 30 meter diepte geboord.

Niet alleen het metrostation krijgt overigens een opknapbeurt. Het hele Centraal Station is al jaren een grote bouwput. Dat is nodig omdat het huidige station de dagelijkse stroom van 110.000 reizigers niet aankan. In 2025 zal het aantal reizigers (met hsl, RandstadRail, 'gewone' trein, bus en tram) 330.000 bedragen.

'Release album 'Thriller' bijna afgeblazen'

Het album Thriller van Michael Jackson staat 27 jaar na de release nog altijd te boek als de meestverkochte langspeler allertijden. Toch had het niet veel gescheeld of de plaat had nooit het levenslicht gezien. Jackson was namelijk zo ontevreden over de eerste mixen van het album dat hij de release van Thriller helemaal af wilde blazen. Dat blijkt uit niet eerder onthulde opnamen van gesprekken met de in juni overleden popster.

"Het album klonk zo slecht dat ik in huilen uitbarstte", aldus Jackson, "ik stond dan ook op het punt om de platenmaatschappij te laten bellen om te zeggen dat we het niet uit zouden brengen". Uiteindelijk herpakte de King of Pop zichzelf en keerde hij terug om de negen tracks van het album opnieuw te mixen, zodat het in november 1982 alsnog kon worden uitgebracht. Inmiddels zijn er ruim zeventig miljoen exemplaren van het album verkocht.

Friese motorrijder dood door ongeval

Een Friese motorrijder heeft een motortoertochtje met vrienden vanmiddag met de dood moeten bekopen. In het Groningse dorp Winsum klapte de man frontaal op een tegemoetkomende auto. Het slachtoffer is een 29-jarige inwoner van Dantumadeel. Dat heeft de politie in Groningen vanavond laten weten.

Het ongeval vond plaats op de Garnwerderweg. De motorrijder belandde via de motorkap van de auto op de grond en liep daarbij hoofd- en nekletsel op. Reanimatie door omstanders mocht niet meer baten. De andere motorrijders zijn opgevangen in een buurthuis. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

Met dank aan Nizno voor de submit. 

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.