Uitslagen Frankrijk speelronde 7

Olympique Marseille heeft op bezoek bij Valenciennes drie dure punten laten liggen. Na ruim twintig minuten stond L'OM met 1-2 voor, maar Valenciennes bleek over veel veerkracht te beschikken en boog de score om naar 3-2. Meer uitslagen vind je hieronder.

Valenciennes wint van Olympique Marseille
Fernando Morientes zette in de beginfase al snel de 0-1 op het scorebord. Valenciennes liet zich echter niet van de wijs breng en kwam via Milan Bisevac op gelijke hoogte. Direct hierop was het opnieuw raak. Aanvalsleider Mamadou Niang schoot raak: 1-2.

David Ducourtioux zette de doelpuntrijke eerste helft nog wat kracht bij door de 2-2 binnen te schoppen. Lang leek het duel vervolgens af te stevenen op een remise, maar Rafael Schmitz besloot anders. Hij maakte de laatste en winnende treffer, waardoor Valenciennes de drie punten in eigen huis hield en het de club uit Marseille de eerste nederlaag van het seizoen bezorgde.

Bordeaux aan kop door zege op Rennais
Stade Rennis had in het Chaban-Delmas meerdere kansen om de score te openen tegen de ploeg van Laurent Blanc. Maar Bordeaux-doelman Carasso kon inzetten van Jerome Leroy en Yann Mvila goed keren en Ismael Bangoura mistte het doel rakelings.
Halverwege de eerste helft greep de thuisploeg het initiatief. Benoït Tremoulinas stond aan de basis van de voorsprong van Bordeaux. De linksback gaf een goede voorzet op de Braziliaan Wendel, die de bal schitterend met een snoekduik in de verre hoek kopte.